No tak televizní šum znám
ale audio šum už si dlouho nepamatuju.
Ta optika ve mě vyvozuje vzrušení
Už delší dobu strádám u satelitu a u toho co dávají tam, tedy nic. A na jiná videa se dívám na notebooku. Dá se, 44 cm na 1.5m vzdálenosti je ok. Jen ten zvuk.
V zásadě mám domácí kino, do kterého už nic jiného nepřipojím. Cinche jsou obsazené satelitem, optika bluraayem. Jedná se o tohle. BD používám minimálně, proto se může nabízet otázka, proč jej prostě nevypojím. No, přijde mi to jako škoda a vyvolává to ve mě naopak smutek
Proto mne napadá řešení, použít spdif switch, nikoliv spliter.
Tedy propojit RPi skrz hdmi do TV a z něj vést SPDIF do switche. Do switche půjde i audio z BD. Ze switche pak audio do kina. A já podle potřeby budu vybírat zdroj zvuku.
Teoreticky, kdyby měl snad signál z RPi rušit signál BD, kdybych se na něj jó díval, tak bych optiku z televize vypojil. Ale bál bych se, že bych tím konektor jednou vykvedlal a jistě odrovnal. Předpokládám, že RPi by běželo 24/7.
edit: Ta malá chrchlavá reprosoustava, o které jsem mluvil v původním příspěvku, je ještě horší než samotné kino. Léta jsem kolem ní chodil podle rčení "Pod svícnem největší tma", a vůbec mě nenapadlo ji použít. Ale když se nabízí použít kino, které světe div se i docela hraje, tak bych se jí raději vyhnul a zase strčil zpět do krabice.
ale audio šum už si dlouho nepamatuju.Ta optika ve mě vyvozuje vzrušení
Už delší dobu strádám u satelitu a u toho co dávají tam, tedy nic. A na jiná videa se dívám na notebooku. Dá se, 44 cm na 1.5m vzdálenosti je ok. Jen ten zvuk.V zásadě mám domácí kino, do kterého už nic jiného nepřipojím. Cinche jsou obsazené satelitem, optika bluraayem. Jedná se o tohle. BD používám minimálně, proto se může nabízet otázka, proč jej prostě nevypojím. No, přijde mi to jako škoda a vyvolává to ve mě naopak smutek
Proto mne napadá řešení, použít spdif switch, nikoliv spliter.
Tedy propojit RPi skrz hdmi do TV a z něj vést SPDIF do switche. Do switche půjde i audio z BD. Ze switche pak audio do kina. A já podle potřeby budu vybírat zdroj zvuku.
Teoreticky, kdyby měl snad signál z RPi rušit signál BD, kdybych se na něj jó díval, tak bych optiku z televize vypojil. Ale bál bych se, že bych tím konektor jednou vykvedlal a jistě odrovnal. Předpokládám, že RPi by běželo 24/7.
edit: Ta malá chrchlavá reprosoustava, o které jsem mluvil v původním příspěvku, je ještě horší než samotné kino. Léta jsem kolem ní chodil podle rčení "Pod svícnem největší tma", a vůbec mě nenapadlo ji použít. Ale když se nabízí použít kino, které světe div se i docela hraje, tak bych se jí raději vyhnul a zase strčil zpět do krabice.