• Vítejte na XBMC-Kodi.cz
  • Česko-slovenská komunita fanoušků XBMC/Kodi
Vítejte návštevníku! Přihlášení Registrace

Hodnocení tématu:
  • 22 Hlas(ů) - 2.36 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DŮLEŽITÉ - vyjádření k výpadku od 19.4. a následné směřování fóra
Vážení,

musím říct, že toto je opravdu krásná diskuse. Nějak jsem tak přelouskal všechny stránky a vidím tu spoustu arogance (ze všech stran), alibismu a zapšknutí. Nepatřím do téhle komunity, řekněme, že jsem čistý enduser Kodi, takže můj pohled je čistě laický (ke Kodi jsem našel cestu tak před rokem skrze toto forum).

Nejvíc mi na tom všem vadí ta arogance a nadřazenost některých lidí (včetně admina).
Neznám tak dobře pozadí SC doplňku, ani člověka, který za tím stojí. Čerpám info jen z tohoto vlákna a můj dojem je asi takový:

* obecně téměř všichni uživatelé SC doplňku (již zmíněných 70 tisíc), kterým přestal jet a nevědí, co se děje a chtějí poradit - je banda blbců. Mylně se totiž domnívají, že pokud si koupili VIP na webshare měl by jet i SC. Upřímně každý nevidí ten background a upřímně ne každý má na to to pochopit. Vyhrožovat komukoliv banem, kdo se jen zmíní o SC vypovídá jen o jednom - někdo to mentálně neustál.
Určitě to ale není jen problém nynějška, těch "lamáckých" dotazů muselo být dost i předtím, též se to banovalo?

* to, jak to je, ví dozajista jen pár lidí, možná dokonce jen jeden člověk. Fascinuje mě, že očividně celé roky nikomu nevadilo, jak to funguje a teď je to neskutečný problém, lidi by se nejradši zavírali a udávali atd.
Může mi někdo vysvětlit, jaký byl rozdíl před a jaký je teď?
WebShare - z mého laického pohledu v podstatě warez, který se doplňkem SC může přehrávat v Kodi. Nynější stav - repository je jinde, může se přehrávat z WebShare a NEPODPOROVANÝ-SLOVENSKÝ-HOSTING (kde není jasné, kdo je a není majitelem a vše jsou zatím jen dohady). Mezitím pár (ne)úmyslů, které by se daly vyřešit i normálně, což se nestalo. Pokud je SC vyřazen jen z důvodu toho (z diskuse alespoň vyplývá, že to je ten hlavní důvod), že přibyl další poskytovatel (který má domněnkově, avšak bez jasných důkazů nějakou vazbu na autora doplňku) - je to od vás pokrytectví.
Nyní je tu spousta moralistů a expertů na právo, ale předtím se zdálo všechno OK. Spíš se to tiše tolerovalo. Zřejmě to tak bude s valnou většinou doplňků, které nebudou zrovna košér. Vaše volba měla proběhnout už dávno, teď to akorát vypadá, že si hrajete na ukřivděné psy. Já jako jeden z dolních sedmdesáti tisíc vám to nežeru.

Pevně doufám a do budoucna věřím, aby byla taková oficiální služba (např. typu Netflix), která by za přijatelný poplatek nabídla např. to, co nabízí momentálně SC. Nebylo by totiž potřeba žádných doplňků, žádných věcí na hraně zákona, žádných hádek a forum typu tohoto se mohlo vrátit ke své podstatě (alespoň podle reakcí x uživatelů).

Citovat

Příspěvků v tématu
RE: DŮLEŽITÉ - vyjádření k výpadku od 19.4. a následné směřování fóra - od casik01 - 27.4.2020, 4:28

Přejít na fórum:

Prochází: 1 host(ů)