• Vítejte na XBMC-Kodi.cz
  • Česko-slovenská komunita fanoušků XBMC/Kodi
Vítejte návštevníku! Přihlášení Registrace

Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem - Zdielane adresare z PC Windows do Kodi 18.7 (Android tv box)
Sorry, ale rady typu použij SMB1 jsou tak trochu mimo, to je nabádání k masochismu. Sice nepředpokládám, že by se mu někdo na domácí síti pokoušel nabourat do PC, ale přeci jen, proč takové věci dělat, když nejsou nutné.

Klienta samby v Kodi mám standardně nastaveného na min, max = SMBv2, SMBv3, na W10 ponechávám default nastavení (což rozhodně není SMBv1). V Kodi přidám do nového síťového umístění IP adresu cílového PC a jméno a heslo a funguje to. Jak na LE, CE tak v Androidu. BTW Já to ve skutečnosti dělám přes definované host name, takže síťové umístění normálně nepoužívám, ale to teď není důležité.

Teď jsme si to celé pro jistotu vyzkoušel. Na PC s W10 jsme si nastavil sdílení adresáře a postupně na třech systémech s Kodi - LE, CE a v Androidu - přidal nové umístění v síti (IP adresu). Poprvé resp. podruhé se žádnými resp. schválně špatně zadanými přihlašovacími údaji (pokaždé jsem dostal hlášku Operation not permitted), potřetí se správnými, kdy vše proběhlo OK a já si na všech třech instalacích přehrál video umístěné na PC ve sdíleném adresáři.

@Milos999 Ještě mě napadla jedna věc. Nejen, že je popis problému občas chaotický (dlouhé věty bez jakéhokoliv členění mi dělají problém pochopit, co jsi vlastně chtěl napsat), ale nenapsal jsi, o jaké W10 jde. Pokud o Home, tak by mohl být problém v přihlašovacích údajích, které v Kodi pro příslušné síťové umístění tvého PC zadáváš. Pokud totiž ve W10 Home použiješ onu sice hezkou, ale z hlediska obvyklé logiky definice uživatelů trochu prapodivnou funkci změny přihlašovacího jména, tak je třeba si uvědomit, že pokud se chceš přihlásit ke sdílení, musíš jako name v Kodi použít název účtu (tedy jméno původního uživatele), ne aktuálně zadané přihlašovací jméno. Ověř si to, zda by to nemohl být tvůj problém. Stačí se při nastavení sdílení podívat, jestli jméno uživatele, kterého zadáváš v Kodi, tvůj systém zná. Podobný problém by mohl nastat (ale tohle ověřené nemám), pokud by ve jménu účtu ve W10 byla použita diakritika.

Citovat

Příspěvků v tématu
RE: Problem - Zdielane adresare z PC Windows do Kodi 18.7 (Android tv box) - od JiRo - 15.9.2020, 0:53

Přejít na fórum:

Prochází: 1 host(ů)