• Vítejte na XBMC-Kodi.cz
  • Česko-slovenská komunita fanoušků XBMC/Kodi
Vítejte návštevníku! Přihlášení Registrace

Hodnocení tématu:
  • 22 Hlas(ů) - 2.36 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DŮLEŽITÉ - vyjádření k výpadku od 19.4. a následné směřování fóra
Prosím o 10 minut ticha za lidi co nahrávají filmy ,seriály , dokumenty.
Pak 1 den ticha za lidi co se za dobu své existence nenaucily hledat na netu.
Omluvte pak ty co sem napisou slovo ZADARMO ... , protože stránek CZ & SK
jsou minimálně v tuto chvíli pres 20. A kupodivu obsahově jsou daleko na tom
lépe než pres trapny plugin.Některé jsou tady s nama už 8 let života a maximálně se
změnil přehrávač.Já jsem na tom aspoň pochopil ze příchodem kodi 19 skončí
hromada pluginu a mozna je to tak dobře,když jen znáte kradení.
ANDROID TV: Xiaomi GOOGLE TV BOX
ANDROID APK : WEB VIDEO CASTER - ALTERNATIVA ZA KODI Z WEBOVEHO PROSREDI.

Citovat
Povaha fóra je pomoci každému, ať už by dotyčný byl úplný lama, ne osočovat, že krade a vyhrožovat, že bude vše do budoucnosti ztraceno.
Jdu si sem pro radu , a ne pro trest smrti... takhle chlapi prosím ne.
BEELINK GT KING -Amlogic S922x - 4/64GB Android 9.0.0 ::: /NEXBOX F3-Amlogic S905x3- 4/64GB Android 9.0.0::: TRANSPEED - Amlogic s905x4 4/128GB Android 11::: NEXBOX - Amlogic s905x4 4/64GB Android 11

Citovat
XBMC-Kodi  Ja ale nejsem zamestnanec, jsem uzivatel tve sluzby (zakaznik).

Citovat
@ XBMC-Kodi : stále nechápete co jsem slovem demokracie myslel, i když jsem ve druhém příspěvku v tomto vlákně vysvětlil, že se tady jedná o jisté demokratické principy dovolit beztrestně druhému vyjádřit svůj názor a nepersekuovat ho za něj. Asi se budete divit, ale v mém zaměstnání to tak funguje, můj nadřízený je schopen i ochoten vyslechnout i nesouhlasný názor, popřípadě o něm dále diskutovat, a to pracuji ve velké firmě s významnou zahraniční účastí. Jo a to přirovnání demokracie - anarchie jsem jen citoval z jiného příspěvku.
To, jak se chováte mi sice připomíná mé bývalé zaměstnavatele,  tedy ty před rokem 89, ale budiž, je to VAŠE fórum, samozřejmě si tu rozhodujete sám, na názory druhých nedávejte a vládněte pevnou rukou a na uživatele, ty nezdárníky, kteří pokoukávají po jiném diskusním fóru se z vysoka vykašlete, vždyť oni si vás nezaslouží, tedy vaše fórum...

Citovat
(26.4.2020, 0:40)creck Napsal(a): XBMC-Kodi  Ja ale nejsem zamestnanec, jsem uzivatel tve sluzby (zakaznik).

On nabízí nějakou službu?To slyším poprvé-můžeš mi říct jakou?
Nářky některých lidí jsou opravdu úsměvné.
2xRPI3,LibreELEC 9.2,Sandisk 32Gb,Sony Android TV

Citovat
@jardan60: kdybyste neměl možnost vyjádřit nesouhlasný názor, tak tu těžko můžete vy i další psát to, co píšete. Nicméně si stejně pletete demokracii a svobodu slova. Ovšem i svoboda slova končí tam, kde začíná svoboda dalšího.

Vzhledem k povaze nově nabízené služby je logické, že si nepřejeme, aby se tu vůbec tato věc řešila a proto ano, kdokoliv to zde bude řešit, dostane ban. Nevyhovuje-li vám to, tak buď službu neřešte nebo prostě přejděte.

@creck: to jste pochopil velmi špatně. My o zákazníky právě nemáme ani zájem, my chceme jen uźivatele.

Citovat
btw. do dvou let (15.4. 2021) má ČR jako člen EU uplatnit článek 13 (17) a dát do zákona,takže o takovém streamování nebude ani řeč 1

Citovat
(22.4.2020, 8:43)XBMC-Kodi Napsal(a): A pokud toto fórum stálo pouze na jednom doplňku, tak je to smutné a klidně ho můžeme zavřít, protože by nenaplňovalo ani to, co mělo být jeho primárním účelem.

nikdy som neplatit za Webshare, nikdy som nemal nainstalovany doplnok, o ktorom je tato tema, kodi vyuzivam na ine ucely a som s nim max spokojny, pre mna by bola velka skoda, keby ste ho zavreli  12

Citovat
(22.4.2020, 21:51)quicksilver Napsal(a): Robin Hood : bohatým bral , Chudim dával.Az ho jednoho dne ho chytili a povesily.
Asi tak ....
Uvědomuje si tady někdo z vas ,že je to cele riziko ? Cest těm co maji doma rodinu
a po večerech zadarmo makaji na doplňcích,ale tohle už je velká hra.
Co se stále az pozmeni zákon ,kdy si půjdou pro IP adresy a seznami co
kdo ,kdy stáhl nebo sledoval.Mějte na paměti ,ze i číslo bankovních karet se
Někde zapusuji.Co se stane az vám prijde účet na par stovek tisíc k zaplacení ?
Hlavně že lidi ušetří .... 16
Dávejte sem uz prostě povolené doplňky a už tohle nereste!
tiez som toho nazoru, a dotycnych na to upozornujem

Citovat
Vidím, že to pár lidí pěkně "odkopalo", ani bych se nedivil, kdyby v řádu dní/týdnů dostali obsílky nebo dokonce návštěvy od organizací typu Dilia, OSA, atp. 70k+ uživatelů WS streamingu už je celkem dost, teda. Jsem netušil, že je to až taková masovka, vždycky jsem to viděl spíše jako geekovinu. No a ty organizace určitě taky ne. Ale teď to tuší. Tolik nadšených uživatelů snad nemá ani HBO Go.

makovic: V ČR platí při stahování (download/downstream) právní beztrestnost stahujícího. Veškerá právní rizika nese protistrana (upload/upstream), resp. všichni ti, co umožnili nějakým způsobem dotyčné stáhnutí. Nebavíme se pochopitelně o torrentech, tam je to dosti jiné (stahující je současně uploadující).
Pokud každý uživatel WS bude policii tvrdit, že cokoliv downloadnul/downstreamoval s vědomím a přesvědčením, že se jedná o legální službu (přece za to platí - logicky může předpokládat, že vše je legální), tak je z obliga. A pochybuji, že se to někdy změní, mělo by to totiž dalekosáhlé důsledky i v jiných oblastech, to by tě pak mohli zavřít i za to, že sis u Vietnamce koupil trencle s logem Adidas - ty jako "amatér" nemáš zkrátka šanci rozpoznat originál od padělku a legálně nabízenou službu od nelegální služby.

Citovat
(26.4.2020, 9:26)otava5 Napsal(a): btw. do dvou let (15.4. 2021) má ČR jako člen EU uplatnit článek 13 (17) a dát do zákona,takže o takovém streamování nebude ani řeč 1

Na tom, jak strašně jednoduché bylo migrovat SC na nové uložiště včetně souborů je vidět, jak žádné nařízení EU vůbec nic neřeší.

Pár dní předem se prostě automatizovaně veškerý obsah přesune na jiné uložiště, mimo EU a pojede se úplně normálně dál. A to dost možná i na serverech, které fyzicky v EU budou 4 . Možná to celé byla jen taková generálka.

A rád bych ještě řekl, jak strašně úsměvné a dětské mi přijde celé tohle vlákno... hlavně teda ta poslední zděšená argumentace warezem. Jako, že po X letech si někdo ze správců řekl "nepodporujeme my vlastně warez"? :-D. Zvláštní načasování, že? Zvláště když jediný další argument je ten, že do pluginu přibylo další uložiště.

Myslim, že úplně každý člověk s IQ větším než 90 asi pochopí odkať vítr vane. Je jasné, že pokud WS vybere 35 mega ročně za předplatné jen díky SC, tak asi je prostor aby měl někdo něco za nehtama. Ale takhle hystericky a ublíženě to tahat ven je opravdu úsměvné.

Jo a PS... já mam peněz dost a stejně filmy/seriály pirátim. A to ze 3. důvodů.

1. Protože nebudu dělat vydavatelstvím debila. Proč stejné DVD/BD koupim v rusku na letišti o 3 týdny dříve než v ČR a stojí v přepočtu 84,- Kč, když v ČR 580,- Kč? Jaká je teda ta cena toho díla na něm? Odpověď je taková, že by si ho v Rusku za evropskou cenu nikdo nekoupil, tak ho prodávají levněji. A v případě DVD bude ještě regionálně zamčené abych si ho náhodou v ČR nepřehrál. Proč v ČR nemůžu svobodně vidět něco, co v USA vidět je a zaplatit shlédnutím reklamy. Proč ještě do nedávna nešlo online v ČR to, co šlo jinde?

2. V ČR každý platíme výpalné z každého média právě proto, abychom mohli užívat kopie. A argumentace ochraných sdružení je neustále i v downloadech. Pokud je morální chtít tyto poplatky, musí být morální i stahovat. Až se tenhle absurdní poplatek zruší, budu na download koukat úplně jinak.

3. Možná bude hodně lidí nesouhlasit, ale využívat warez a tyhle služby je reálně to, co mění odvětví. Kdybychom všichni poslušně kupovali regionálně zamčené DVD za cenu, kterou někdo pro nás určil. Kupovali si poslušně v obchodě originální CD s hudbou. Tak dneska by tu nebyl Netflix, neměli bychom streaming hudby a nebyl by v tom absolutně žádný pokrok. A potenciálu pro pokrok je tady ještě opravdu hafo.

Citovat
Sorry, nebudu ani nechci precist 17 stran diskuze, precetl jsem prvni dva a posledni.
Ja si webshare zaplatil na rok jen a jen kvuli SC (co znam tak to ma stejne 100% uzivatelu) Pokdu to nefunguje tak srat par korun, ale je to na COIku..
Ano SC ted ze slovenskeho repa funguje, ale je tam hovno..chybi snad vsechny nove serie serialu, ktere mam rozsledovane (koruna, suits,...)
Hosi sorry ale nez mi date ban, tak mi aspon bbaron nebo kodi razne vysvetlete za co vsechno jako uzivatel a platce websharu (aby jelo SC) muzu??
Dekuji

Citovat
maro2455: Chceš dať podnet na COI lebo ti nefunguje warez? To ako vážne? :)

XBMC-Kodi ešte nenastal čas zamknúť túto tému ? Treba ešte viac plakať ako náš premiér ? Viac rozhádať členov fóra ? Ja som bol 2x svedkom ako sa projekt/fórum najskôr rozhádalo potom rozdelilo a nakoniec ostali 2 fóra takmer mŕtve.
Odroid N2, Xbox One S, Vorke Z6

Citovat
@maro2455: Twl tak ty seš dobrej lulan 3 3 3
Zamkněte to tady...

Citovat
(26.4.2020, 7:02)kraftwerk007 Napsal(a):
(26.4.2020, 0:40)creck Napsal(a): XBMC-Kodi  Ja ale nejsem zamestnanec, jsem uzivatel tve sluzby (zakaznik).

On nabízí nějakou službu?To slyším poprvé-můžeš mi říct jakou?
Nářky některých lidí jsou opravdu úsměvné.

Nabizi sluzbu diskuze, chatu. Tak jako messenger, whatsapp apd.. opravdu jako uzivatel techto sluzeb nejsem jejich zamestnanec.

Citovat
Vážení,

musím říct, že toto je opravdu krásná diskuse. Nějak jsem tak přelouskal všechny stránky a vidím tu spoustu arogance (ze všech stran), alibismu a zapšknutí. Nepatřím do téhle komunity, řekněme, že jsem čistý enduser Kodi, takže můj pohled je čistě laický (ke Kodi jsem našel cestu tak před rokem skrze toto forum).

Nejvíc mi na tom všem vadí ta arogance a nadřazenost některých lidí (včetně admina).
Neznám tak dobře pozadí SC doplňku, ani člověka, který za tím stojí. Čerpám info jen z tohoto vlákna a můj dojem je asi takový:

* obecně téměř všichni uživatelé SC doplňku (již zmíněných 70 tisíc), kterým přestal jet a nevědí, co se děje a chtějí poradit - je banda blbců. Mylně se totiž domnívají, že pokud si koupili VIP na webshare měl by jet i SC. Upřímně každý nevidí ten background a upřímně ne každý má na to to pochopit. Vyhrožovat komukoliv banem, kdo se jen zmíní o SC vypovídá jen o jednom - někdo to mentálně neustál.
Určitě to ale není jen problém nynějška, těch "lamáckých" dotazů muselo být dost i předtím, též se to banovalo?

* to, jak to je, ví dozajista jen pár lidí, možná dokonce jen jeden člověk. Fascinuje mě, že očividně celé roky nikomu nevadilo, jak to funguje a teď je to neskutečný problém, lidi by se nejradši zavírali a udávali atd.
Může mi někdo vysvětlit, jaký byl rozdíl před a jaký je teď?
WebShare - z mého laického pohledu v podstatě warez, který se doplňkem SC může přehrávat v Kodi. Nynější stav - repository je jinde, může se přehrávat z WebShare a NEPODPOROVANÝ-SLOVENSKÝ-HOSTING (kde není jasné, kdo je a není majitelem a vše jsou zatím jen dohady). Mezitím pár (ne)úmyslů, které by se daly vyřešit i normálně, což se nestalo. Pokud je SC vyřazen jen z důvodu toho (z diskuse alespoň vyplývá, že to je ten hlavní důvod), že přibyl další poskytovatel (který má domněnkově, avšak bez jasných důkazů nějakou vazbu na autora doplňku) - je to od vás pokrytectví.
Nyní je tu spousta moralistů a expertů na právo, ale předtím se zdálo všechno OK. Spíš se to tiše tolerovalo. Zřejmě to tak bude s valnou většinou doplňků, které nebudou zrovna košér. Vaše volba měla proběhnout už dávno, teď to akorát vypadá, že si hrajete na ukřivděné psy. Já jako jeden z dolních sedmdesáti tisíc vám to nežeru.

Pevně doufám a do budoucna věřím, aby byla taková oficiální služba (např. typu Netflix), která by za přijatelný poplatek nabídla např. to, co nabízí momentálně SC. Nebylo by totiž potřeba žádných doplňků, žádných věcí na hraně zákona, žádných hádek a forum typu tohoto se mohlo vrátit ke své podstatě (alespoň podle reakcí x uživatelů).

Citovat
@casik01 -Před tím a nyní....

Před tím uživatelé SC využívali stream obsahu (zatím ještě legálně) WS, který uploadovali uživatelé WS. (Download a ukládání jiného než "uploadera souboru" i pro nevýdělečnou činnost porušuje licenční ujednání.)

Nyní nabízí nové úložiště téměř stejný obsah s WS krátce po svém spuštění. Obsah nového nevznikl uploadováním jeho uživatelů. Logicky vznikl downloadem z WS za účelem výdělku a tak už toto nové úložiště porušuje licenční ujednání, porušuje práva uživatelů WS a okrádá jiný podnikatelský subjekt.

WS balancuje na hraně, nové úložiště je nyní mimo uploudy svých vlastních uživatelů za hranou.

Problém není SC doplněk ale nové úložiště s jeho způsobem naplňování. Není co dál vysvětlovat.

Citovat
Osobne neviem kto z toho mal prospech ale zdá sa mi že admin tohoto fóra až priliz plače nad WS.
Aby som bol korektný ako užívateľ som rad že existuje záloha niekde inde.
Ak by som bol uploader (čo niesom) tak by ma štvalo že som doteraz mal zo sťahovania kredity a teraz nebudem mat nič keďže to niekto jednoducho vykopiroval a hodil niekam inam.
Ja Kodi ako aplikáciu nemám rad. Vadí mi vizuál ovládanie aj funkčnost. Jedine čo je na Kodi pre mna zaujímavé sú doplnky. Jeden doplnok. Preto ak vznikne aplikácia do Apple TV ponúkam sa ako tester kludne za nejaké všimne. Stačí aby tam bol len obsah ako doteraz.
Želám všetkým pevne nervy a chladnú hlavu.
Kodi 17.6 na Apple TV 4K, Kodi 18.6 na AndroidTV 7, Kodi 18.6 na Windows 10, Kodi 18.6 na MacOS 10.15 

Citovat
Ja se omlouvam za stupidni dotaz, ale jsem na tom stejne jako 99,99% zdejsich uzivatelu. Jsem laik a po precteni celych 17 stranek jsem vlastne doted nepochopil, co bude a co mam delat.
Ano, jsme hloupy, byl jsem vubec rad, ze jsem pred rokem a pul zprovoznil SC pres video navod po dvou hodinach studovani na zdejším foru. Byl bych moc rad, kdyby to pokracovalo jako dosud. Nepotrebuji zadne “Kra” a budu rad, kdyz by to fungovalo na stejne platforme jako doted (webshare).
Souhlasim s nazory uzivatele Casik01. Mozna by to chtelo vychladnout a neopustit tyto verne uzivatele zdejsiho fora. Jsem laik a ikdyz nerozumim kodovani, nemyslim si, ze by byl problem udelat neco noveho ve stejnem principu, zalozenem na webshare.
Muzeme tady nadavat na kohokoli, ze vas podvedl, ukradl skript nebo co to je, ale nic tim nedocilime. Stejne to funguje v zivote. Kazdy se setkal s tim, ze mu ukradli kolo ze sklepa a co? Prestali jsme jezdit na kole? Ne. Bavi nas to porad dal. Kdyz se s nekym rozvedla manzelka, zanevreli jsme na nase deti? Ne! Protoze je to nas produkt. Neco, na cem nam zalezi a my, obycejni uzivatele jsme vase deti, ktere maji radost, kdyz se o nas starate a verim, ze Vas spousta z nas za to obdivuje a pripadne i odmeni.
Ale dle meho nazoru, zivot je o novych vyzvach a hold, vzdy se objevi nejaka past nebo nam nekdo podkopne nohy a bud vstaneme jeste silnejsi nebo zustaneme lezet a brecet.
Mozna nekdo napise, ze jsem to cele nepochopil, ale ujistuji vas, ze jsem Lama, nerozumim programovani, jsem uplne obycejny uzivatel, ktery sleduje toto forum, kdyz je treba, a nezna zakulisni problemy a vesmes poradne nedokaze vyresit slozitejsi problemy. Ale budu rad, a verim, ze ne jen ja, kdyz to pobezi jako doted a at si Bbaron necha to svoje Kra a vy si jedte taky to svoje. Jen prosim nehazejte sve fanousky pres palubu.
Diky

Ps: pokud by nekdo chtel reagovat, budu rad za zdravy komentar, pripadne lidskou radu, co a jak mam delat, protoze jsem opravdu obycejny uzivatel bez znalosti kodovani, programovani, skript, apd. Ale jsem pracujici clovek a nemam zas problem ohodnotit neci vykon.

Citovat
joeys: Uplne si to nepochopil. BBaron je tvurce toho pluginu a proste to predelal ke svemu prospechu kde je nutno zaplatit to kra ci co to je. Jestli je to moralne spatne nebo ne je ted vedlejsi. Faktem ale zustava ze ten plugin psal on a asi je na nej jak to bude resit dal. Nicmene udelat to tak jako to bylo predtim, je potreba udelat fork z jeho git repa a vyhazet tam ten kra balast. Psane je to v pythonu tusim, takze kdo umi python, tak to pro nej asi nebude takovy problem.. :) Jeste dodam ze kluci z teto komunity to asi muzou vzit pod sebe, pac verim ze to pro ne asi nebude takovy problem ne, ci se pletu ? Za sebe jen dodam, ze ja sem novacek v pythone, kdyz by tobyl jakykoliv jiny jazyk, takze to resit nebudu. + cely ten kodi system je mi cizi...

Citovat

Přejít na fórum:

Prochází: 3 host(ů)