• Vítejte na XBMC-Kodi.cz
  • Česko-slovenská komunita fanoušků XBMC/Kodi
Vítejte návštevníku! Přihlášení Registrace


Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DTS HD
#1
Dobrý den. Prosím o radu. Kodi mám nainstalováno v PC a přes HDMI propojeno s AV Denon AVR-X2600H, který má podporu všech nových zvukových formátů, přesto, když v kodi nastavím zvukový dekodér a průchod zvuku na WASAPI HDMI a pustím film RIP se zvukovou stopou 7.1 (AV mi detekuje zvuk 7.1 DTS HD HI-RES) tak mi žádný zvuk nehraje a video se po několika vteřinách začne sekat až po úplné zastavení. Nevíte čím by to mohlo být?
 
Citovat
#2
@quentin: Mám tedy jen Denon 1600H a popsaný problém nemám. Filmy s Dolby Atmos, Dolby Digital+ apod. ti jedou? Mají podobný datový tok. Zkus vyměnit HDMI kabely. Určitě by měly splňovat certifikaci min. HDMI 2.0. Já mám kabely s certifikací HDMI 2.1. Neuvádíš rozlišení videa. Předpokládám, že film je v 4k.
X96max plus 4/32 + CE 9.2.5 + Confluence / TV Samsung QE55Q6FNA
AVR Denon 1600H / Dali Spektor 5.1
Win10pro + Kodi19 Matrix
NAS Synology 215j 3TB Raid1
Router Turris 1.1
 
Citovat
#3
Dohledal jsem na internetu tabulku certifikací HDMI a zřejmě v tom bude ten problém, mám hodně staré HDMI, zkusím vyměnit za 2.0 protože potřebuji 10m délku, to bych se v 2.1 nedoplatil. Každopádně Ti děkuji za odpověď.
A ještě ke tvé podotázce : jednalo se o rozlišení 1080 p a zvuk 7.1. Ten film má tři zvukové mutace: český 5.1, anglický 5.1 a anglický 7.1 DTS HD. První dvě mutace hrají normálně. Když jsem zkusil 4k tak je obraz jakoby "slunečně" přpálený, takže nekoukatelný, takže mě napadá jedině výměna HDMI.
 
Citovat
#4
No nevím. 10m v HDMI je už skutečně na hranici možného a myslím, že to vyžaduje skutečně kvalitní kabely. Hodně štěstí. Pokud ti to pomůže, jen dobře.
X96max plus 4/32 + CE 9.2.5 + Confluence / TV Samsung QE55Q6FNA
AVR Denon 1600H / Dali Spektor 5.1
Win10pro + Kodi19 Matrix
NAS Synology 215j 3TB Raid1
Router Turris 1.1
 
Citovat
  


Přejít na fórum:


Prochází: 1 host(ů)