03.3.2023, 10:39
@jkmh: speedtest provádím opakovaně na různé servery, abych eleminoval problém tam. dokonce i z více zařízení. Což samozřejmě nemusí nic znamenat, protože poskytovatel může mít nastavenou prioritu a vyšší datový tok pro speedtesty, aby vypadal dobře. Občas si to ověřím, a zkusím stáhnout nějaký velký balík dat, třeba aktualizace Mapy.cz nebo něco takového. Test v Kodim myslím test v SCC v menu, kde předpokládám, že se stahuje nějaký testovací soubor z WS.
Poté jsem ověřil stahováním souboru přímo z WS na PC a rychlost byla téměř totožná jak test v SCC.
test přes mobilní data mě také napadl, ale u nás na 4G jsem naměřil max. nějakých 50Mbps a to ještě dost kolísavých, takže jsem to přes data nezkoušel, jelikož mi to přišlo jako nedostatečně relevantní.
Musel bych to vyzkoušel někdy v kanceláři (jiný poskytovatel i lokalita), ale do 21h se mi tam čekat nechce
Poté jsem ověřil stahováním souboru přímo z WS na PC a rychlost byla téměř totožná jak test v SCC.
test přes mobilní data mě také napadl, ale u nás na 4G jsem naměřil max. nějakých 50Mbps a to ještě dost kolísavých, takže jsem to přes data nezkoušel, jelikož mi to přišlo jako nedostatečně relevantní.
Musel bych to vyzkoušel někdy v kanceláři (jiný poskytovatel i lokalita), ale do 21h se mi tam čekat nechce