• Vítejte na XBMC-Kodi.cz
  • Česko-slovenská komunita fanoušků XBMC/Kodi
Vítejte návštevníku! Přihlášení Registrace

Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dálkové ovládání Skip 1s
Další problém - napájení

V řadě příspěvků na fóru Flirc píší uživatelé o nefunkčním dálkovém ovládání. Dnes to potkalo i mně. Z ničeho nic přestal fungovat. Nereagoval na žádné tlačítko, žádná z LED diod se nerozsvítila. Připojil jsme ho k počítači, kde ho aplikace Skip App okamžitě rozpoznala a byla schopná měnit jeho parametry. Dokonce v režimu testování jsem z aplikace mohl ovládat všechny funkce jednotlivých zařízení. Vypadalo to tedy, že zrada byla někde v napájení z baterií. Napětí i kapacita použitých baterií byla v pořádku, baterie dobře fungovaly i v jiném zařízení. Zkoumal jsme tedy kontakty ve vlastním dálkovém ovládání a napadlo mě, že + kontakty jsou příliše utopené. Pak už stačil jen opakované a důrazné zasunutí obou baterií a ovladač začal opět fungovat. Je to další z "mínusů", tentokrát docela překvapivý, protože jinak mechanickou konstrukci Skip 1s považuji za poměrně povedenou.

Neházejme flintu do žita

Po dalších testech, zkoumámí a procházení fóra musím svá některá příkrá hodnocení z tohoto příspěvku korigovat.

ad.1 Neodladěný FW (skip 1s) a SW (aplikace Windows). Je evidentní, že na vývoji SW i FW se stále pracuje. V součané době je k dispozici alpha verze Skip App s funkcemi učení dálkového ovládání. Osobně jsem ji zatím nezkoušel, protože se bez učení dokáži obejít, ale plyne z toho, že vývoj SW i FW stále běží. Vyplatí se tedy čekat.

ad.2 Nedomyšlená koncepce aktivit a jejich přepínání. Toto je asi největší zklamání. Z reakcí uživatelů na fóru plyne, že poměrně velká část těch, kteří si Skip 1s koupili, vlastnila před tím Logitech Harmony One. A tak je jejich rozčarování z funkce aktivit ve Skip 1s skutečně mimořádné. Autoři na to slyší a oznámili, že se již blíží doba vydání nového FW a sním Skip APP, ve kterých již i tlačítka přepínání aktivit (A, B a C) bude možné parametrovat stejně, jako všechna ostatní. Takže i tady se určitě vyplatí na novou verzi FW počkat.

Aktuální stav mého setup-u

V současné chvíli jsem se tedy zatím soustředil na to, nastavit dálkové ovládání tak, abych ho mohl používat s tím, že dokáži s touto jeho nevýhodu žít. Spočívá to v tom, že vždy při přechodu z jedné aktivity na druhou tu první musím nejdříve vypnout, pak přepnout na aktivitu druhou, a tu zase zapnout. Je to sice trochu krkolomné, ale funguje to. Tlačítka jseou hned vedle sebe, takže grif této operace přejde rychle do krve. A co je hlavní, rozumí tomu i ostatní uživatelé. Mohl jsem to udělat také proto, že jsem si udělal čas a prošel celou základní koncepci funkce ovládání a její klíčové aspekty a promítl je do nového nastavení. A nijak nepřekvapivě jsem v tom použil podobné postupy, ke kterým jsem se už před více jak 15 roky dopracoval při parametrování Logitech Harmony One. Mimochodem, odkazování se na toto dálkové ovládání se táhne jako červená nit všemi diskuzemi na Flirc fóru. Skip 1s tak má šanci, pokud autoři vyslyší volání po úpravě funkcí, stát se jeho méně dokonalým nástupcem. Že by ale legendární "jedničku" v čemkolv překonal, nebo se jí alespoň vyrovnal, to si ale nemyslí nikdo.
Jsem (až na výjimky) pouhým čtenářem fóra.
Nepokračuji tedy ani v tématech, která jsem založil.
To platí i pro doplňky Kodi a další aplikace, které jsou s takovými tématy spojené.

Citovat

Příspěvků v tématu
Dálkové ovládání Skip 1s - od JiRo - 10.11.2022, 8:37
RE: Dálkové ovládání Skip 1s - od JiRo - 13.5.2024, 18:20
RE: Dálkové ovládání Skip 1s - od JiRo - 14.5.2024, 17:41
RE: Dálkové ovládání Skip 1s - od JiRo - 14.5.2024, 22:17
RE: Dálkové ovládání Skip 1s - od JiRo - 16.5.2024, 12:48
RE: Dálkové ovládání Skip 1s - od JiRo - 23.5.2024, 20:22
RE: Dálkové ovládání Skip 1s - od JiRo - 24.5.2024, 10:54
RE: Dálkové ovládání Skip 1s - od JiRo - 10.6.2024, 15:17
RE: Dálkové ovládání Skip 1s - od rab001 - 08.10.2024, 17:42
RE: Dálkové ovládání Skip 1s - od JiRo - 08.10.2024, 20:14