XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Sledovani streamu - navyseni velikosti cache
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Díky za návod a fajly zde ke stazení. Podarilo se rozchodit. Ovsem je treba ríci, ze umisteni zde zmineneho souboru advcsett.xml  je v primem konfliktu s Enigma PVR klientem, je treba ho zakazat, jinak video pada nebo se nespusti. Treba to zde nekomu pomuze, ja se s tim pral dve hodky.
 
@
aafroman : Ja dík Tebe 44 , za riešenie aj pre Enigma2 boxy. Keďže je tu toho menej.
Kto neskúsi - nevie.
Zdravím,

nevím zda to někde bylo, ale věděl by někdo kam hodit advancedsettings.xml pro rozšíření cache do složky kde je CoreElec?
Podle Googlu do stejné složky jako u Libreelec->/storage/.kodi/userdata/. Viz https://kodi.wiki/view/HOW-TO:Modify_the_video_cache . Pokud si ty nebo nějaký addon (třeba Ares) tento soubor ještě nevytvořil, nenajdeš ho tam. Musíš ho vytvořit. V defaultním nastavení se Libreelec (Coreelec bez něj obejde. Příště se ptej ohledně Coreelec zde https://www.xbmc-kodi.cz/forum-coreelec, popř. si to projdi. Je možné, že tam odpověď na tvou otázku už je.
(02.6.2020, 20:17)jkmh Napsal(a): [ -> ]Podle Googlu do stejné složky jako u Libreelec->/storage/.kodi/userdata/. Viz https://kodi.wiki/view/HOW-TO:Modify_the_video_cache . Pokud si ty nebo nějaký addon (třeba Ares) tento soubor ještě nevytvořil, nenajdeš ho tam. Musíš ho vytvořit. V defaultním nastavení se Libreelec (Coreelec bez něj obejde. Příště se ptej ohledně Coreelec zde https://www.xbmc-kodi.cz/forum-coreelec, popř. si to projdi. Je možné, že tam odpověď na tvou otázku už je.


Soubor vytvořený mám, ale tu cestu kam to mám dát nikde není..

/storage/. Kodi/userdata/...... Mám tam jen /storage/userdata/
OK. Co ještě vidíš v tom adresáři? Měl bys tam vidět ještě např soubor guisettings.xml, profiles.xml  či adresář addon_data. Mnou uvedená cesta je vidět přes SSH. Adresář .Kodi je skrytý (proto ta tečka před názvem. Ale vlastní Usedata jsou normálním adresářem.
To všechno co jsi psal tam vidím... Ale tu skrytou složku .Kodi vůbec... I když mám povolené vidět skryté složky a měnit...
: advancedsettings.xml tam musis vytvorit a don napisat parametre na cache pre tvoje zariadenie, alebo pouzi arest wizard https://www.youtube.com/watch?v=7RicDty4iMU&t=20s  / http://areswizard.co.uk/
(02.6.2020, 22:44)Reznik01 Napsal(a): [ -> ]To všechno co jsi psal tam vidím... Ale tu skrytou složku .Kodi vůbec... I když mám povolené vidět skryté složky a měnit...

OK. Tak to do té složky nakopíruj a restartuj, aby se to načetlo. To, že nevidíš složku .Kodi, neřeš. Jak jsem psal, záleží "odkud" se na ten adresář díváš. Abys to viděl s kompletní cestou, musel bys jít přes SSH.
Čau vespolek. Blbej dotaz. Jak kromě "nesekání" poznám, že jsem udělal dobře a sobor v Kodi "funguje"? Vygeneroval jsem si soubor na netu, nakopíroval, ale nevím, jestli je pro aktuální verzi Kodi a jestli jo Kodi "vzalo"? Díky.
ctr+shift+o pocas videa a uvidíš koľko sa ti nacitava dopredu.

Jsem uživatel používající Mi 9 SE , který neumí číst pravidla o nepoužívání podpisu z Tapatalku.
: Nejdřív bys měl napsat na jaké platformě Kodi provozuješ. Rada od @j.jusko: určitě neplatí přes všechny HW platformy.
Že se to načetlo, poznáš podle výpisu z logu. Při prohlížení logu nalezneš krátce po bootovacích informacích i informaci o načtení "advanced.xml".
Chci tě ale upozornit, že změna velikosti cache není všespásná. Pomůže v případě, že výpadky jsou velmi krátké. Trhání obrazu, resp. zastavení, spíš svědčí o pomalé síti. Nejlepší je pro editaci cache použít AresWizard. Ona totiž existuje příčinná závislost mezi celkovou velikostí paměti a cache.
: Díky. Mám Mi Box S s androidem. Mrknu na log, ale už teď jsem si všiml, že v liště přehrávání mám "načítací cancourek" :-), kterej tam předtím nebyl. Jinak připojení mám kolem 30 Mbit, takže na videa kolem 10 - 15 GB by to mělo stačit a většinou stačí....víc ani nepotřebuju. Někdy se stane to, že to jede dvacet minut, pak se to sekne a pak už s tím není moc řeč....rozjede se to na chvilku....sekne atd. Jestli to není spíš vytížením na serverech, protože když v tom okamžiku změřím rychlost svého připojení, je OK, pořád minimálně 25 Mbit. AresWizard to nastavuje nějakým koeficientem? Jakože si bere x % z právě volné paměti?

@j.jusko: taky díky za odpověď.
Ano, Ares zohledňuje právě ten poměr v doporučeném nastavení cache. Je tam ale také možnost nastavení podle vlastních představ. Vše v záložce Tweaks. A taky to potom uloží tam, kam to patří.
(27.2.2020, 19:04)Client Napsal(a): [ -> ] Nezáleží na doplňku, tedy s výjimkou PVR, ale na typu protokolu/kontejneru. Obecně se v Kodi video cache nepoužívá u adaptivních protokolů (DASH a HLS). V případě přehrávání přes PVR addon se pak video cache nepoužívá také, protože obsahem dat zpracovávaného protokolu/kontejneru je lineární stream, který logicky přednačítat nejde.
No, je to trocha inak ako som si myslel.
Ahoj lidi, jde tohle využít i na načítání cache pro PVR IPTV neboť mám problém s přehráváním kanálů v HD kvalitě. Neustále se načítá stream do mezipaměti. V počítači a v telefonu mi můj playlist přes vlc běží normálně. Ostatní SD stanice jedou v kodi také normálně. Mám rasp 4 4gb, libreelec kodi leia. Díky za odpověď :)
: V první řadě si zjisti, jakou máš skutečnou rychlost internetu. Pokud bude nedostatečná pro HD, žádná cache ti nepomůže. Nainstaluj si do Kodi z repa Speed Tester.
Když to tak pročítám, tak s bufferingem u O2 TV asi nic nezmůžu, že?
Zdravím.

Tak já už jsem vážně v koncích, zkouším to už snad několik hodin a stále bez úspěchu.
Mám Kodi na RaspberryPi 3B+. Libreelec.
 Vytvořil jsem si soubor advancedsettings.xml, dle https://kodi.wiki/view/HOW-TO:Modify_the_video_cache  nedaří se mi ho ale do toho raspberry dostat.
 
Zkouším napojit SD kartu do PC s Windowsem, tam není vidět, ani přes total commander, ani se zobrazováním skrytých souborů, cesta /storage/.kodi/userdata/ , v hlavním adresáři je jen a pouze jedna složka, spolu se spoustou souborů, jiné složky ale nejsou. To samé jsem skusil s androidem, zapojím kartu do telefonu, povolím zobrazování skrytých souborů, skouším i total commander, a nic.

Skusil jsem i dle návodu tady https://forum.libreelec.tv/thread/10530-...ta-folder/ ,cestu vytvořit, ale také nic.

Zkouším taky stáhnout easyadvancedsetings.zip, dám ho na kartu, ale nedaří se mi ho pak vyhledat v kodi, jako by tam nebyl, ani přes vyhledání web adresy na stažení. Stejně tak podle https://www.youtube.com/watch?v=7RicDty4iMU&t=20s mi to napíše to stejné jako u předešlého addonu, že mám špatnou cestu nebo nepřipojený internet.

Neměl by někdo nějaký tip? Rád bych to dal dokupy ať jsem připraven až koupím nové RPi4 :)
Případně moc děkuji.
: Nejjednodušeji se tam dostaneš po síti přes file manager v tabletu / telefonu. Pro zvětšení cache také můžeš použít Open wizard https://www.kodi-guide.com/open-wizard-kodi-addon/.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12