XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Připojení CZ/SK poskytovatelů OTT IPTV k TVHeadendu
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
Kód:
V PC nebo na mobilu bude samozřejmě vysílací kvalita úměrně omezená.

Co je na tomto proboha samozrejmeho ??? Snazi se uzivatelum namluvit, ze jejich set toboxy maji nejaky specialni video chip asi.. Undecided
Ahoj všem, pročetl jsem to tu a kousek sem pokročil. Skript spustím, ale nevytvoří se mi soubor access.id, výpis v putty vypadá asi takto (vynechal sem ty dlouhe řady znaků):

remote_access_token :  vyplněný
services : [{ "service_id": vyplněné},{ "service_id": vyplněné},{ "service_id": vyplněné}]
service_id :  vypněný vyplněný vyplněný
wget: server returned error: HTTP/1.1 500 Internal Server Error
ERROR: Bad authorization

Máme na účtu 3 služby, jednu pro settobox, jedno nevím proč tam je a poslední je o2TV Sport, kterému doběhne platba.
: Právě počet služeb je tím problémem, protože se provádí volání na výběr jedné konkrétní služby (stejně, jako to máš na screenshotu) a skript vypisuje všechny tři místo jedné konkrétní. Pokud chceš, aby skript vynutil některou konkrétní službu, změň si řádek č. 35:
Kód:
service_id=$(echo ${services} | jq -r '.[].service_id')

Do hranaté závorky zadáš číslo služby v pořadí, jaké uvádí O2 na webu (tedy pro Air by to byla volba 0, pro O2TV 1 a pro poslední 2). Níže uvádím příklad změny:
Kód:
service_id=$(echo ${services} | jq -r '.[0].service_id')
[b]@koperfield[/b]: díky za pomoc, změnil sem, ale výpis je stale stejný.

EDIT: moje chyba, nepozornost, edituji jiný soubor. Jsem pako 5
: Diky tvoj playlist-tmobiletvgo-v0.1 funguje perfektne aj na slovenske MagioGo. Staci upravit v skriptoch server na skgo.magio.tv  Ako casto treba spustat login.sh na refresh tokenu?
& T-Mobile GO/Magio GO...

Platnost acces token je 15 minut. Lze ho obnovit přes login script, ale já bych to dlouhodobě nedoporučoval používat. Není to pro aplikace Magio typické, ty právě používají obnovu přes refresh token, tak je dobré se toho držet. Zatím tedy klidně používej login script s periodou spouštění 15 minut, ale později bude lepší přejít na ten refresh script.

Refresh script vychází z loginu, na začátku scriptu se musí načíst z uložených parametrů hodnota refresh token a ten použít jako autetentizační údaj. Server pak vrátí nový access token. No a na konci se samozřejmě musí zase parametry uložit. Hodnota refresh tokenu zůstává stejná, mění se access token a doba jeho expirace. BTW Já používám curl, wget default user agent z *ELEC se autentizačním procedurám na serveru nelíbil a nechtělo se mi laborovat hledáním akceptovatelného user agent. Ale tohle se dá změnit jednoduše...

Kód:
...
refresh_data={\"refreshToken\":\"${refresh_token}\"}
json=$(curl -s --header "Content-Type: application/json" -d "${refresh_data}" "https://czgo.magio.tv/v2/auth/tokens")
if [ $? != 0 ] ; then printf "ERROR: Bad refresh token authorization\n" ; exit 1 ; fi
refresh_success=$(echo ${json} | ${jq}jq -r ".success")
if [ "${refresh_success}" != "true" ] ; then error=$(echo ${json} | ${jq}jq -r ".errorMessage") ; echo "Error: ${error}" ;  exit 1 ; fi
...

Nejlepší způsob jak refresh.sh používat je peridodické spouštění (cron, systemd) po 15'. Linux uživatelé si asi poradí sami. U *ELEC je dobré použít systemd a definovat si spuštění timeru v autostart.sh. Protože je aplikace jq, která se v refresh.sh používá, do systému vložena přes addon Kodi, je třeba s tím počítat. Já to řeším spuštěním scriptu explicitně přes sh s parametrem -l:

Kód:
...
systemd-run --on-active=0 --on-calendar=*:00,15,30,45:00 --unit=playlist.tmobilego.refresh sh -l /storage/.kodi/media/playlist/tmobilego/refresh.sh
...

Původně jsme chtěl publikovat i moji verzi, která odpovídá logice mých předchozích skriptů, ale uvědomil jsem si, že bych se asi z toho brzy zbláznil, udržovat to všechno... vyrobil pěkný script, když se k tomu přidá v duchu jeho scriptů i ten refresh, bude to úplně stačit.

Ne, chtějí, aby si lidé kupovali/pronajímali jejich STB.
Diky Client. Bolo by super keby koperfield doplnil aj refresh.sh
Dik obidvom!
 No jo, tohle je obecně komplikace. V prvních verzích jsem tam natvrdo dával jednu službu, teď nově to dělám tak, že tam naperu všechny služby, co jsou k dispozici a mají status zaplaceno a povoleno. A jak to tak vypadá, bude asi nejlepší, aby si uživatel vybral ty, které bude chtít. Ono je to totiž tak, že někdo může mít kanály, co má zaplacené, rozdělené do dvou a možná i více služeb. To v případě, pokud používá některé doplňkové balíčky. A ještě navíc se tam míchají ty nové služby se starými, které O2 stále uživatelům ponechává. A aby to nebylo úplně jednoduché, já sám si kupuji pouze Sport balíček, což je ještě další speciální případ, na kterém toho moc neodladím.
zajímalo by mě zda někomu jde Extasy 4K nebo NASA UHD ve 4K u sledovanitv? Mě tedy jen 1080p
Sorry, jestli jsme Tě navnadil, ale 4K asi nepůjde. NASA UHD mám už dlouho a je stále jen FHD, i když s FPS 60.
(18.11.2019, 19:04)koperfield Napsal(a): [ -> ]: Našel jsem chvíli času a tak jsem si T-Mobile TV GO rozebral. Naprosto se to liší od T-Mobile TV.  7 Pokud chceš, můžeš to zkusit, mělo by to (po mém rychlém testu) fungovat. Výjimkou jsou pouze kanály chráněné rodičovským zámkem.

: Tento skript jsem dělal na základě tvých skriptů. Vzhledem k tomu, že na to nemám moc času, klidně si to vezmi pod sebe.


Dal by se tento skript upravit tak aby generoval playlist pro Simple IPTV PVR Clienta ?
Jde mi o to že TVH server mi nepřehrává playlist s “pipe” odkazy.
Mám Ubuntu server na RPI 3 a s tímto problémem bojuji od začátku zprovoznění TVH.
Jestli je důvodem používat IPTV Simple clienta to, že ti Tvheadend nepřehrává playlist s pipe odkazy, tak se to jistě dá vyřešit a zůstat v Tvheadend. V tom by žádný velký problém být neměl. Jaký používáš systém?

Jinak pro použitá IPTV Simple klienta by to chtělo vyřešit scripty buď přepisem do php nebo vytvořit podle nich Kodi addon. Bylo by možné zůstat i na platformě shell scriptu, ale to by to Kodi muselo běžet na vhodném Linux systému, kde by se ty scripty daly spustit. Ještě je tu i teoretická možnost, že by se scripty spouštěly na nějakém jiném systému běžícím v domácí síti. Každopádně je to nějaká další práce, kterou by bylo účelné vynaložit jedině tehdy, pokud by o to byl nějaký větší zájem.
: viz. post výše.
Ubuntu server na RPI 3+
: playlist musí být pod user hts ( pipe:///home/hts/...), pak bude fungovat.
No jo, jsem slepejš...

Nevím, jak moc jsi doma v Linuxu a scriptech. Prpblém, že ti nefunguje pipe může být v několika míssetech:
  • nespustí se ti vlastní script, který se spustit má - špatná syntaxe pipe, špatná cesta k adresáři se scriptem, script nemá nastaveny atributy a práva spustitelného souboru, 
  • script se spustí, ale co je v něm se neprovede správně - nejčastěji nějaká chyba syntaxe nebo volání aplikací (ffmpeg, jq, ...), často i špatně zadaná uživatelksá data (username, password, ...)
  • klíčová aplikace (nejčastěji ffmpeg) není sestavená s těmi knihovnami (funkcemi) které jsou potřeba
Script spouštěný z TVheadend se dá odzkoušet i bez Tvheadend, spuštěním z příkazového řádku. Jen je třeba doplnit správné parametry a ve volání ffmpeg odstranit (zakomentovat) parametr pipe:1 aby se v případě úspěchu nezačal obsah streamu vypisovat na konzoli. Je však třeba pamatovat a to, že v reálu se pak script spouští z Tvheadend a mít jasno, jak je to s uživatelskými právy a aktuálním adresářem.

Často pomohou kontrolní výpisy, které je vhodné směrovat do nějakého souboru. Vidíš pak, co se děje, i když script volá Tvheadend a ty nevidíš na konzoli, co se děje. Bez výpisu se ale obejdeš, pokud se podíváš do logu Tvheadend. Tam jsou některé výpisy také vidět.
: Nechyba ti nahodou v ubuntu ffmpeg ? Naposledy som tusim v ubuntu pozival namiesto toho avconv a v pohode tvheadend s tym nemal problem.
Tak vidím, že asi budu muset hrábnout do strun a uvolnit veřejnou verzi pro Magio (Magio GO i T-Mobile GO). Refresh funguje, příjímám T-Mobile Go bez problémů. Jen upozorňuji, že více než 1280x720 jsem z toho zatím nedostal. Kdyby někdo věděl, jak by měly vypadat requesty pro FHD, budu vděčný i když v to upřímně řečeno ani nedoufám. Magio funguje přeci jen jinak než některé ostatní OTT služby, kde se dá FHD vnutit změnou v adrese finálního steramu.
: Ne nechybí.

V syslogu jsem našel toto :
Kód:
Dec  3 09:43:45 ubuntu systemd[1]: Started Session 6 of user ubuntu.
Dec  3 09:43:47 ubuntu tvheadend[6181]: subscription: 0003: service instance is bad, reason: No input detected
Dec  3 09:43:47 ubuntu tvheadend[6181]: mpegts: playlist.general.m3u8 - Óčko Expres HD in TM TV GO - tuning on IPTV #2
Dec  3 09:43:47 ubuntu tvheadend[6181]: spawn: Executing "/home/ubuntu/tmgo/streamer.sh"
Dec  3 09:43:47 ubuntu tvheadend[6181]: subscription: 0003: "HTTP" subscribing on channel "Óčko Expres HD", weight: 100, adapter: "IPTV #2", network: "TM TV GO", mux: "playlist.general.m3u8 - Óčko Expres HD", service: "Óčko Expres HD", profile="pass", hostname="192.168.1.107", username="admin", client="Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_15_2) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/78.0.3904.108 Safari/537.36"
Dec  3 09:43:47 ubuntu tvheadend[6181]: iptv: stdin pipe 44 unexpectedly closed: No data
Dec  3 09:43:52 ubuntu tvheadend[6181]: webui: Stop streaming /stream/channel/6296c83c8978692dc970cdcb18d3e8a4?profile=webtv-h264-aac-matroska, timeout waiting for packets
Dec  3 09:43:52 ubuntu tvheadend[6181]: subscription: 0003: "HTTP" unsubscribing from "Óčko Expres HD", hostname="192.168.1.107", username="admin", client="Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_15_2) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/78.0.3904.108 Safari/537.36"
Dec  3 09:43:52 ubuntu tvheadend[6181]: mpegts: playlist.general.m3u8 - Óčko Expres HD in TM TV GO - tuning on IPTV #1
Dec  3 09:43:52 ubuntu tvheadend[6181]: subscription: 0004: "HTTP" subscribing on channel "Óčko Expres HD", weight: 100, adapter: "IPTV #1", network: "TM TV GO", mux: "playlist.general.m3u8 - Óčko Expres HD", service: "Óčko Expres HD", profile="pass", hostname="192.168.1.107", username="admin", client="Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_15_2) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/78.0.3904.108 Safari/537.36"
Dec  3 09:43:52 ubuntu tvheadend[6181]: spawn: Executing "/home/ubuntu/tmgo/streamer.sh"
Dec  3 09:43:52 ubuntu tvheadend[6181]: iptv: stdin pipe 37 unexpectedly closed: No data
Skouším to spouštět přes web gui TVH
No, řekl bych, že se ti ffmpeg nespouští.
(03.12.2019, 11:16)Client Napsal(a): [ -> ] No, řekl bych, že se ti ffmpeg nespouští.

No když zadám v terminále ffmpeg tak mi vypíše verzi, lib knihovny atd.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22