XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Zajímavé tipy na film
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Clint Eastwood
Narození: 31. května 1930 91 let, San Francisco, Kalifornie, USA
91 let

Clint Eastwood je americký producent, režisér a herec. Proslul jako Muž beze jména v sérii spaghetti westernů italského režiséra Sergia Leoneho ze 60. let 20. století

[Obrázek: 5b19238836017f449b150100-246625.jpg?2018...4&size=539]

♫ ♫ Happy Birthday to You ♫ ♫

Nevěříte, že je Clint Eastwood největší drsňák Hollywoodu? Pak si poslechněte příběh, jak se stal starostou v Kalifornii

[Obrázek: Mayor.jpg] Clint Eastwood, který dnes slaví neuvěřitelných 91 let (neuvěřitelných hlavně proto, že je stále coby herec i režisér aktivní a nějak to na důchod nevypadá) se u diváků zapsal jako představitel drsňáků, kteří zvládnou vyřešit téměř každou situaci. Následující historka je potvrzením toho, že si Eastwood na něco takového opravdu jen nehraje.
 
[Obrázek: YCX5tYA.png]



Moon Knight: Temný hrdina Marvelu si vyhlédl novou herečku

[Obrázek: 1111111.jpg?w=980&q=75] Marvel konečně potvrdil, že hlavní roli hraje Oscar Isaac
 
[Obrázek: Gmp5pX9.png]



Spirála strachu: Saw pokračuje
47%
[Obrázek: 159572019_fcfacc.gif] Spiral: From the Book of Saw (více)
Horor / Krimi / Mysteriózní
USA, 2021, 93 min
Režie: Darren Lynn Bousman
Scénář: Pete GoldfingerJosh Stolberg
Kamera: Jordan Oram
Hudba: Charlie Clouser
Hrají: Chris RockSamuel L. JacksonMax MinghellaMarisol NicholsZoie PalmerDan PetronijevicNazneen Contractor
Morgan David Jones

[Obrázek: 165422497_d79134.jpg] Začíná se psát nová kapitola z děsivé knihy Saw. Zločinný strůjce pokřivené spravedlnosti roztáčí spirálu nečekané pomsty. Mladý detektiv Ezekiel "Zeke" Banks (Chris Rock) a jeho parťák (Max Minghella) vyšetřují děsivé vraždy, které začínají připomínat nechvalně známé případy z minulosti. Nevědomky se tak stanou hráči na šachovnici morbidní hry zákeřného vraha. A to ještě "Zeke" netuší, že spolu s ním bude ďábelskému plánu šíleného zločince čelit i jeho otec, vážený policejní veterán (Samuel L. Jackson). (Vertical Ent.)




[Obrázek: lPC3MxF.png?1] [Obrázek: OWm4vDu.png?1] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]
 


Pomáhat a chránit
72%
[Obrázek: 159571886_c8fb93.gif] The Guard (více)
Komedie / Krimi / Thriller
Irsko, 2011, 92 min
Režie: John Michael McDonagh
Scénář: John Michael McDonagh
Kamera: Larry Smith
Hudba: Calexico
Hrají: Brendan GleesonDon CheadleLiam CunninghamDavid WilmotMark StrongFionnula FlanaganDominique McElligottDarren HealyLaurence Kinlan


[Obrázek: 159417414_1e0946.jpg] Komediální thriller POMÁHAT A CHRÁNIT se odehrává na západním pobřeží Irska. Policista z malého městečka Gerry Boyle (Brendan Gleeson) má konfliktní povahu, zvrácený smysl pro humor, umírající matku, zálibu v prostitutkách a hlavně ho vůbec nezajímá mezinárodní obchod s kokainem, kvůli kterému mu jednoho dne na dveře klepe agent FBI Wendell Everett (Don Cheadle). Víc než aktivnímu řešení případu se Boyle věnuje posmívání a podrývání Everettovy autority, okolnosti mu ale nepřejí. Nejprve jeho nový horlivý parťák zmizí, pak ho začne vydírat jeho nejoblíbenější šlapka a nakonec se ho ¨C podobně jako všechny ostatní členy místní policie ¨C pokusí podplatit samotní pašeráci drog. To už je příliš i pro Boylea, který pochopí, že musí vzít věci konečně do vlastních rukou a jediným člověkem, kterému může věřit, je právě Everett. Vše se schyluje k výbušnému finále. (oficiální text distributora)



[Obrázek: lPC3MxF.png?1] [Obrázek: OWm4vDu.png?1] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]
Rakovina, alkohol, smrt manželky a dopravní nehoda. To vše ničilo životy herců slavných filmových mayovek

[Obrázek: SIJ687e4d_20810615.jpg] Zatímco naše děti nosí oblečení se značkami Star Wars nebo Avengers a po bytě nám mohou pobíhat s maskou Batmana a štítem kapitána Ameriky v ruce, starší generace mohly maximálně obléci indiánskou čelenku a hrát si na statečného náčelníka Apačů - Vinnetoua a na tričku mít taťku Šmoulu.
 
[Obrázek: YCX5tYA.png]



The Toxic Avenger: Elijah Wood jako záporák chystaného bizaro filmu

[Obrázek: The-Toxic-Avenger-Elijah-Wood-Villain.jpg] Ujeté béčko o hrdinném mutantovi čeká remake, kde z oblíbeného hobita má být slizký padouch.
 
[Obrázek: Gmp5pX9.png]



Reminiscence: Hugh Jackman se vrací v traileru na nové sci-fi z katastrofické budoucnosti

[Obrázek: Reminiscence-Hugh-Jackman.jpg?resize=768%2C432] Se svojí nejznámější postavou se herec Hugh Jackman rozloučil ve filmu Logan: Wolverine (2017), to ale neznamená, že by přestal hrát úplně. Letos v létě má mít premiéru nové sci-fi Reminiscence.
 
[Obrázek: RcC7s0T.png?2]



John Wick spojí síly s hongkongskou akční legendou

[Obrázek: john-wick-comes-to-comics_2wtb.h720.jpg] Keanu Reeves bude mít v dalším dílu populární akční série špičkového parťáka!
 
[Obrázek: YCX5tYA.png]



V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz
69%
[Obrázek: 159572019_fcfacc.gif] The Conjuring: The Devil Made Me Do It (více)
Horor / Mysteriózní / Thriller
USA, 2021, 112 min
Režie: Michael Chaves
Scénář: David Leslie Johnson-McGoldrick
Kamera: Michael Burgess
Hudba: Joseph Bishara
Hrají: Vera FarmigaPatrick WilsonJulian HilliardRegina Ting ChenMitchell HoogAndrea AndradeSterling JerinsCharlene Amoia
Ruairi O'Connor

[Obrázek: 165385468_bb0819.jpg] V zajetí démonů 3: Na ďáblův příkaz je mrazivým příběhem plným hrůzy, smrti a neznámého zla, které šokuje i zkušené výzkumníky paranormálních jevů Eda a Lorraine Warrenovi. Jeden z nejnapínavějších případů jejich skutečné kariéry začal bojem o duši malého chlapce a pokračoval způsobem, kterým si ani jeden z nich nedovedl představit – historicky první obhajobou v americké historii, kde se vrah odvolával na posednutí ďáblem. (Vertical Ent.)



[Obrázek: lPC3MxF.png?1] [Obrázek: OWm4vDu.png?1] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]
 


Mariňák 
80%
[Obrázek: 159572019_fcfacc.gif] Jarhead (více)
Drama / Válečný / Životopisný
USA / Velká Británie / Německo, 2005, 125 min
Režie: Sam Mendes
Předloha: Anthony Swofford (kniha)
Scénář: William Broyles Jr.
Kamera: Roger Deakins
Hudba: Thomas Newman
Hrají: Jake GyllenhaalJamie FoxxPeter SarsgaardChris CooperDennis HaysbertKevin FosterLucas BlackLaz Alonso
Honorine Bell

[Obrázek: 158705047_a527cc.jpg] Psychologická studie očima amerického vojáka Anthonyho Swofforda během operace Pouštní bouře. Anthony se po vzoru svých prapředků rozhodl přidat k námořnictvu. Nicméně ideály, které ho k tomuto rozhodnutí vedly, brzy vezmou za své. S puškou a padesátikilovým batohem na zádech uprostřed nekonečné arabské pouště se ocitá tváří v tvář vražednému horku a nepřátelským iráckým vojákům. Se svou nezáviděníhodnou situací se Swofford a jeho kamarádi ve zbrani vyrovnávají prostřednictvím sarkasmu a černého humoru. Vojáci trčí v zemi nikoho a neví proč. Nesmí střílet, nesmí utéct, nesmí dělat nic, jen čekat a doufat, že to všechno, co dosud prožili, nebylo úplně zbytečné. (TV Nova)



[Obrázek: lPC3MxF.png?1] [Obrázek: OWm4vDu.png?1] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]
Libuše Šafránková
Narození: 7. června 1953, Brno

Úmrtí: 9. června 2021

Libuše Šafránková byla česká filmová, televizní a divadelní herečka, manželka herce Josefa Abrháma a starší sestra herečky Miroslavy Šafránkové. Jednalo se o herečku, pro niž byl charakteristický jemný dívčí vzhled i kultivovaný herecký projev.

[Obrázek: F201511041299801.jpg?fm=jpg&q=85&w=481]

R.I.P.

Libuše Šafránková
68 let

ČSFD: 09.06.2021 - Autor: Goldbeater
Z Prahy přichází velmi smutná zpráva. Svět českého filmu dnes opustila filmová, televizní a divadelní herečka Libuše Šafránková. Před pouhými dvěma dny přitom oslavila své 68. narozeniny. O úmrtí informoval server CNN Prima News s odvoláním na jejího syna Josefa Abrháma ml. Jedna z nejoblíbenějších českých hereček má k dnešnímu dni na svém kontě přes stovku filmových a televizních rolí.

Ikonickou se jí stala úloha Popelky v populární české pohádce Václava Vorlíčka Tři oříšky pro Popelku z roku 1973. Diváci si ji jistě vybaví i jako vodnici Janu z komedie Jak utopit Dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách, titulní Večernici z pohádky Princ a Večernice či jako manželku podvodného antihrdiny z komedie Ladislava Smoljaka Vrchní, Prchni! Výrazné byly i její role v klasických komediích Jiřího Menzela Slavnosti sněženek a Vesničko má středisková.

Z jejích mnoha dalších výrazných snímků můžeme snad ještě připomenou díla Jana Svěráka Obecná škola a Kolja. Za roli v druhém zmíněném filmu, oceněném navíc i prestižní cenou Oscar, získala Libuše Šafránková v roce 1996 i svého jediného Českého lva. O pouhý rok později byla na tuto cenu znovu nominována za Báječná léta pod psa Petra Nikolaeva. Na velkém plátně ji diváci měli naposledy šanci vidět v komedii Jak jsme hráli čáru z roku 2014.
Princezna mého dětského srdce. R.I.P.
Velmi se mi líbil jeden příspěvek pod touto smutnou zprávou na iDnes, obsahoval tento text :  
 
" Problém s herci jako paní Šafránková je ten, že nás provází velkou část našeho života, nebo i celý život. Když umřou, umře i něco v nás "

Pod toto se rád podepíši i já, velmi smutná pravda ....
pekne napisane. Bola to pani herecka a bude chybat aj filmovemu svetu
Představitel Freddyho Kruegera si mohl zahrát ve Star Wars a dodnes vede mediální souboj s Lukem Skywalkerem.

[Obrázek: Freddy-Krueger-Nightmare-On-Elm-Street-1220x610.jpg] 74. narozeniny dnes (6.6.2021) slaví nezaměnitelný herec, jenž vdechl život jedné z nejikoničtějších postav hororové historie. V posledních letech je jeho jméno spojováno s hereckým kolegou a představitelem Luka Skywalkera, jemuž měl pomoci k zisku jeho nejslavnější role.
 
[Obrázek: YCX5tYA.png]



Tvůrci Indiana Jonese přišli s kreativním řešením, jak 'omladit' zestárlého Harrisona Forda

[Obrázek: nataceni-pateho-indiana-jonese-je-zrejme-za-dvermi.jpg] Natáčení pátého Indiana Jonese konečně odstartovalo ve Velké Británii a k dispozici jsou nové fotografie, které ukazují, jak tvůrci vyřeší kaskadérské limity osmasedmdesátiletého Harrisona Forda.
 
[Obrázek: YCX5tYA.png]



Nekonečný
44%
[Obrázek: 159572019_fcfacc.gif] Infinite (více)
Sci-Fi / Thriller / Akční
USA, 2021, 106 min
Režie: Antoine Fuqua
Předloha: D. Eric Maikranz (kniha)
Scénář: John Lee HancockIan Shorr
Kamera: Mauro Fiore
Hrají: Mark WahlbergChiwetel EjioforSophie CooksonJason MantzoukasDylan O'BrienRupert FriendToby Jones
Wallis Day

[Obrázek: 165443309_700fb2.jpg] Schizofrenik zjistí, že jeho halucinace jsou vlastně vzpomínky z minulého života, ke kterým má přístup, stejně jako schopnosti, které v těchto časových obdobích měl. (TommyZR)



[Obrázek: lPC3MxF.png?1] [Obrázek: OWm4vDu.png?1] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]
 


Spojenec 
80%
[Obrázek: 159572019_fcfacc.gif] Inside Man (více)
Drama / Krimi / Thriller
USA, 2006, 129 min
Režie: Spike Lee
Scénář: Russell Gewirtz
Kamera: Matthew Libatique
Hudba: Terence Blanchard
Hrají: Denzel WashingtonClive OwenJodie FosterChristopher PlummerWillem DafoeChiwetel EjioforKim DirectorJames Ransone
Peter Gerety

[Obrázek: 159397267_c2a96b.jpg] V čase nejrušnějšího chodu do banky přichází skupinka malířů. Netrvá dlouho a všechny důležité průmyslové kamery jsou vyřazeny z provozu a začátku velké bankovní loupeže už nic nebrání. Lupiči mají vše pečlivě naplánované. Z odposlechu je slyšet jakýsi podivný evropský jazyk a lupiči požadují dva autobusy a dopravní letadlo. Všechny rukojmí donutí převléknout se do stejných kombinéz, jaké mají na sobě, aby tak dokonale zmátli zásahové komando. K loupeži je přivolán rafinovaný a inteligentní policejní vyjednavač Keith Frazier, kterému postupně dochází, že se nejedná o obyčejné přepadení banky. Vzápětí se do hry vkládá i předseda představenstva banky Arthur Case, který má obavy z odhalení obsahu své trezorové schránky nacházející se právě v přepadené pobočce. Proto neváhá uplatnit svůj vliv a na místo činu poslat velmi ambiciózní a bezskrupulózní právničku Madeline Whiteovou. (TV Nova)



[Obrázek: lPC3MxF.png?1] [Obrázek: OWm4vDu.png?1] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]
Občanka Jane Fondová
79%

[Obrázek: 159572038_9830b3.gif] Citizen Jane, l'Amérique selon Fonda
Dokumentární / Životopisný
Francie, 2020, 53 min
Režie: Florence Platarets
Hrají: Jane Fonda


[Obrázek: 22038775964_02.jpg?1622289968] Nechtěla být jen dcerou slavného otce a sexuálním idolem. Portrét americké herečky, sportovkyně a aktivistky... Jane Fondová na sebe za svůj dlouhý a plodný život upozornila hned několikrát. Narodila se jako dcera věhlasného herce Henryho Fondy, svým zjevem pobláznila řadu filmových fanoušků (zejména v roli legendární Barbarelly), v době zásahu USA ve Vietnamu byla jednou z předních mírových aktivistek a konečně na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let byla inspirací mnoha ženám, když začala propagovat aerobic. Jane Fondová však přes to, nebo možná i proto, byla a je skvělou herečkou. Za své strhující výkony ve filmech Klute a Návrat domů získala Oscara (mimochodem, její otec v té době stále ještě neměl žádného a svou první sošku získal až na samém konci kariéry za film Na zlatém jezeře, kde hrál Janina otce), na kontě má sedm dalších nominací na tuto cenu a ověnčená je řadou dalších filmových ocenění z celého světa. Z dívky, jejíž matka spáchala sebevraždu v jejích deseti letech a k níž se její otec vždy choval velmi odtažitě, se přes dlouhotrvající psychické problémy (desítky let trpěla bulimií a nedostatkem sebedůvěry) vypracovala v jednu z nejvlivnějších žen Ameriky. Dnešní dokument obsahuje kromě řady ukázek ze slavných filmů i některé zajímavé záběry z natáčení a také hereččinu upřímnou zpověď. (Česká televize)



[Obrázek: lPC3MxF.png?1] [Obrázek: OWm4vDu.png?1] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]
 


Чернобыль
48%
[Obrázek: 159571972_3bd242.gif] Chernobyl
Drama
Rusko, 2020, 136 min
Režie: Danila Kozlovskij
Scénář: Alexej Kazakov
Kamera: Xenija Sereda
Hrají: Danila KozlovskijOksana AkiňšinaFilipp AvdějevSamvel TadevosianRavšana KurkovaArtur BesčastnyjNikolaj KozakIgor Černevič
Pjotr Těreščenko

[Obrázek: 165352274_57d9ad.jpg] Film pojednává o následcích exploze v Černobylu, kdy stovky lidí obětovaly své životy, aby vyčistily místo katastrofy. Sledujeme příběhy hasiče, inženýra a armádního řidiče, kteří se vydávají na nebezpečnou misi, jejímž cílem je vypuštění vody ze zásobníku pod hořícím reaktorem. Producenti prozradili, že oproti HBO minisérii je jejich film mnohem více soustředěný a v jeho jádru stojí intimní příběh o lidské odvaze a oběti. Kdy přesně bychom se filmu měli dočkat, zatím nevíme. Podívat se můžete na první dvě ukázky, ktere zvládají bez problému nalákat. V galerii pak najdete plakát a fotografie z filmu. (fandimefilmu)



[Obrázek: OWm4vDu.png?1] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]
Ned Beatty
Narození: 6. července 1937, Louisville, Kentucky, USA

Úmrtí: 13. června 2021, Los Angeles, Kalifornie, USA

Ned Thomas Beatty byl americký herec. Byl jedním z nejvýznamnějších herců ve filmu, zejména v 70. letech, a objevil se ve více než 160 filmech. Byl nominován na Oscara, dvě ceny Emmy, filmovou cenu MTV pro nejlepšího padoucha a cenu Zlatý glóbus; on také vyhrál Drama Desk Award.

[Obrázek: beatty2.png?fit=crop&crop=faces]

R.I.P.

Free Guy: Ryan Reynolds pobaví v nové sci-fi komedii jako počítačová postava v GTA

[Obrázek: 1222309-free-guy-ryan-reynolds-base_16x9...01960306.0] Ryan Reynolds před pár lety zabodoval u diváků jako hláškující Deadpool a od té doby se snaží tuto hereckou polohu nabídnout i v dalších filmech. Nejnovějším by měl být Free Guy. Ve filmu si zahraje typickou nehratelnou postavu v počítačové hře typu GTA. Hráči takové postavy kosí jak na běžícím pásu. 
 
[Obrázek: RcC7s0T.png?2]



Střípky
61%
[Obrázek: 159572019_fcfacc.gif] The Little Things (více)
Krimi / Thriller
USA, 2021, 127 min
Režie: John Lee Hancock
Scénář: John Lee Hancock
Kamera: John Schwartzman
Hudba: Thomas Newman
Hrají: Denzel WashingtonRami MalekJared LetoChris BauerMichael HyattTerry KinneyNatalie MoralesIsabel Arraiza
Joris Jarsky

[Obrázek: 165405983_b3ca43.jpg] Zástupce šerifa Joe Deacon (Denzel Washington) jede do Las Angeles, aby si vyzvednul důkazy ke svému případu. Chybí mu, ale důležitý podpis, a tak mu nejsou vydány. Shodou okolností se nachází na svém bývalém pracovišti, a tak ho kontaktuje Jim Baxter (Rami Malek), který teď vede vyšetřování po něm a požádá ho, jestli by se nechtěl zdržet. Jak dalece spolu oba případy souvisí? (PROCESOR)




[Obrázek: lPC3MxF.png?1] [Obrázek: OWm4vDu.png?1] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]
 


Syn zmaru
64%
[Obrázek: 159571895_278ffd.gif] Son of a Gun (více)
Akční / Krimi / Drama
Austrálie / Kanada / Velká Británie, 2014, 110 min
Režie: Julius Avery
Scénář: Julius Avery
Kamera: Nigel Bluck
Hudba: Jed Kurzel
Hrají: Brenton ThwaitesEwan McGregorAlicia VikanderMatt NableDamon HerrimanJacek KomanNash EdgertonTom BudgeBen Weirheim
Jesse McGinn

[Obrázek: 158780921_fd853b.jpg] Když devatenáctiletý JR skončí na čas za mřížemi, stane se chráněncem Brendana Lynche - australského veřejného nepřítele číslo jedna. Po odvážném útěku z vězení a výnosné loupeži zlata se ale hranice mezi přítelem a nepřítelem pomalu stírá.
Devatenáctiletý JR, který byl za menší zločin odsouzen na šest měsíců do vězení, se rychle seznamuje s drsnou realitou života za mřížemi. V zájmu vlastního přežití si tu neprodleně musí najít spojence. Záhy se ocitá pod dohledem nejznámějšího australského zločince Brendana Lynche. Tohle spojenectví však není zadarmo. Lynch a jeho banda mají se svým mladým chráněncem velké plány. Po propuštění musí JR ostatním pomoci s útěkem z vězení a zajistit, že bude Lynch na svobodě v bezpečí. Za odměnu se pak může připojit k jejich skupině, která se připravuje na velkou loupež zlata, jež jim má vynést miliony. Nic však nevyjde podle plánu a začíná smrtící hra na kočku a myš. JR je svému bývalému učiteli najednou na překážku a neví, komu může věřit. (HBO Europe)




[Obrázek: lPC3MxF.png?1] [Obrázek: OWm4vDu.png?1] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]
Trailer: Největší film Amazonu je za rohem. Láká na hvězdy Strážců Galaxie, seriálového hitu Příběh služebnice a oscarového dramatu Whiplash

[Obrázek: Tomorrow-War_titulka-scaled.jpg] Chris Pratt bude už brzy zachraňovat svět před šmejdy z vesmíru.
 
[Obrázek: YCX5tYA.png]



Xtremo
64% 
[Obrázek: 159572086_463ca5.gif] Xtreme
Akční / Dobrodružný / Krimi / Thriller
Španělsko, 2021, 111 min
Režie: Daniel Benmayor
Scénář: Ivan Ledesma
Hudba: Lucas Vidal
Hrají: Óscar JaenadaSergio Peris-MenchetaÓscar CasasLuis ZaheraAndrea DuroJuan DiegoTeo GarcíaIván ValentínJose Álvarez-Boze
Cesar Bandera

[Obrázek: 165421688_2e9e00.jpg] V tomhle svižném thrilleru plném akce spojí bývalý nájemný zabiják síly se svojí sestrou a problémovým teenagerem, aby se pomstil svému nevlastnímu bratrovi. (Netflix)



[Obrázek: lPC3MxF.png?1] [Obrázek: OWm4vDu.png?1] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]
 


The Dry
68%
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA / Austrálie, 2020, 117 min
Režie: Robert Connolly
Scénář: Robert ConnollyHarry Cripps
Kamera: Stefan Duscio
Hudba: Peter Raeburn
Hrají: Genevieve O'ReillyEric BanaKeir O'DonnellBruce SpenceJames FrechevilleMatt NableEddie BarooSam CorlettJeremy Lindsay Taylor, (více)


[Obrázek: 165301794_17dde6.jpg] Aaron Falk (Eric Bana) sa vracia do svojho rodného mesta na pohreb svojho priateľa, ktorý údajne zavraždil svoju rodinu a nakoniec sám seba. Táto tragická udalosť spôsobí, že sa Aaron zdrží v mieste, ktoré mu neustále začalo pripomínať spomienky na mladosť, dlhšie, než plánoval. Avšak jeho prítomnosť sa stáva od samotného príchodu pre miestnych nepohodlná, pretože jeho osoba je úzko spájaná s tragédiou tínedžerky z dávnej minulosti. (sochoking)



[Obrázek: lPC3MxF.png?1] [Obrázek: OWm4vDu.png?1] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]
John Pig: Ukradli prase Nicolase Cage a to neměli dělat

[Obrázek: john-pig-ukradli-prase-nicolase-cage-a-t...-delat.jpg] Máme tu první trailer na novinku Pig, v níž Nicolase Cage hraje hledače lanýžů Roba, který žije sám v oregonské divočině do chvíle, než mu někdo unese jeho milované prase. Aby ho našel, musí se vydat do Portlandu, kde bude čelit své kulinářské minulosti.
 
[Obrázek: YCX5tYA.png]



Skvělí herci, kteří si opakovaně kazí renomé v mizerných filmech

[Obrázek: KIT7a24cc_er_media2018_11_GettyImages_72542642.jpg] Jsou slavní, talentovaní a renomovaní, ovšem jejich herecký rejstřík v poslední době úplně neodpovídá požadavkům, jaké na ně automaticky kladou filmoví fanoušci a kritici. Tito herci a herečky až příliš často znevažují své jméno účastmi v mizerně přijímaných snímcích, po nichž pár dní po premiéře ani pes neštěkne.
 
[Obrázek: YCX5tYA.png]



Way Down
65%
[Obrázek: 159572019_fcfacc.gif] The Vault
Akční / Thriller / Dobrodružný
Španělsko, 2021, 118 min
Režie: Jaume Balagueró
Scénář: Rafa MartínezAndrés M. Koppel, (více)
Kamera: Daniel Aranyó
Hudba: Arnau Bataller
Hrají: Freddie HighmoreÀstrid Bergès-FrisbeyLiam CunninghamSam RileyJosé CoronadoLuis TosarAxel Stein
Famke Janssen

[Obrázek: 165381842_b9e552.jpg] Walterovi (Liam Cunningham) sa podarí vyloviť vzácny poklad z vraku historickej lode. Zmocní sa ho však španielska vláda. Tá ho uzamkne vo svojom záhadnom trezore, ktorý je umiestnený v budove banky. Za pomoci 22-ročného Thoma (Freddie Highmore), geniálneho inžiniera, sa Walterov tím pokúsi poklad získať späť... (PK)



[Obrázek: lPC3MxF.png?1] [Obrázek: OWm4vDu.png?1] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]
 


Pomsta
70%
[Obrázek: 159572086_463ca5.gif] Avengement
Akční / Krimi
Velká Británie, 2019, 90 min
Režie: Jesse V. Johnson
Scénář: Jesse V. Johnson
Kamera: Jonathan Hall
Hudba: Sean Murray
Hrají: Scott AdkinsCraig FairbrassThomas TurgooseNick MoranKierston WareingLeo GregoryLouis MandylorTerence Maynard
Lee Charles

[Obrázek: 162893323_fb3212.jpg] Během propustky z vězení za účelem návštěvy umírající matky v nemocnici zločinec Cain Burgess (Scott Adkins) unikne svým dozorcům a mizí v ulicích Londýna. Jde o epickou cestu krve a bolesti za dosažením vytoužené pomsty na těch, kteří z něj udělali chladnokrevného vraha. (kukkik)



[Obrázek: lPC3MxF.png?1] [Obrázek: OWm4vDu.png?1] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]
Když nemůžeš, tak přidej. Upoutávka k Zátopkovi dává tušit, že půjde o výjimečný film

[Obrázek: trailer-zatopek-2-plnohodnotna-upoutavka.jpg] Režisér a producent David Ondříček po dobovém retru Ve stínu (2012) a Dukle 61 (2018) představuje svůj snad vůbec nejambicióznější film, biopic Zátopek pojednávající o veleúspěšném běžci, který se řadí mezi nejlepší sportovce v dějinách a o jeho vztahu s neméně úspěšnou oštěpařkou Danou v kulisách vypjatých dějin 20. století. Podívejte se na finální trailer.
 
[Obrázek: YCX5tYA.png]



Telefon
73%
[Obrázek: 159571894_93ffd3.gif] Kol (více)
Mysteriózní / Horor / Thriller
Jižní Korea, 2020, 112 min
Režie: Chung-hyun Lee
Scénář: Chung-hyun Lee
Hrají: Shin-hye ParkJong-seo JunSeong-ryeong KimEl LeeHo-san ParkJeong-se OhDong-hwi Lee
Chae-young Eom

[Obrázek: 165003947_02b8be.jpg] Žijí ve stejném bytě, ale každá v jiné době. Sériová vražedkyně se dovolá ženě, od které ji dělí dvacet let, a vsadí její minulost i život, aby změnila vlastní osud. (Netflix)



[Obrázek: lPC3MxF.png?1] [Obrázek: OWm4vDu.png?1] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]
 


Mory Vratislavi
73%
[Obrázek: 159571908_9b6840.gif] Plagi Breslau (více)
Akční / Krimi / Thriller
Polsko, 2018, 93 min
Režie: Patryk Vega
Scénář: Patryk Vega
Kamera: Mirosław Brożek
Hudba: Łukasz Targosz
Hrají: Małgorzata KożuchowskaDaria WidawskaKatarzyna BujakiewiczMaria DejmekAndrzej GrabowskiEwa Kasprzyk
Jacek Beler

[Obrázek: 164027497_05f4ab.jpg] Když se najde tělo zašité v kravské kůži, vyšetřovatelka z Vratislavi zjistí, že vražd, které napodobují trýznivé popravy zločinců z 18. století, bude víc. (Netflix)



[Obrázek: lPC3MxF.png?1] [Obrázek: OWm4vDu.png?1] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]
Kdo bude dalším Jamesem Bondem? Slavný herec v tom má jasno

[Obrázek: pb2.jpg] Jeden z nejslavnějších představitelů Jamese Bonda, legendární Pierce Brosnan (68), pro internetový magazín People sdělil, koho by chtěl vidět v roli oblíbeného tajného agenta.
 
[Obrázek: YCX5tYA.png]



Proč nikdy nevznikli Lovci pokladů 3? Mohou za to atrakce v Disneylandu

[Obrázek: lovci-pokladu-3-proc-jsme-se-filmu-porad-nedockali.jpg] Tohle pokračování bylo ve výrobě tak dlouho, že si mezitím stihl Nicolas Cage zničit kariéru a pak se nečekaně znovu vrátit několika kousky mezi respektované herce.
 
[Obrázek: YCX5tYA.png]



Ferry
71%
[Obrázek: WqZNXEW.png?1] Ferry (více)
Akční / Drama / Krimi
Belgie / Nizozemsko, 2021, 106 min
Režie: Cecilia Verheyden
Scénář: Nico MoolenaarBart Uytdenhouwen
Kamera: Menno Mans
Hrají: Frank LammersElise SchaapHuub StapelRaymond ThiryMonic HendrickxHuub SmitJuliette van Ardenne
Benny Claessens

[Obrázek: 165329072_e9c88b.jpg] Jak začínal narkobaron Ferry Bouman ze seriálu Undercover? Co bylo předtím, než ovládl podsvětí a dostal se do hledáčku policie? (Netflix)



[Obrázek: lPC3MxF.png?1] [Obrázek: OWm4vDu.png?1] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]
 


Jak zostałem gangsterem. Historia prawdziwa 
82%
[Obrázek: 159572086_463ca5.gif] How I Became a Gangster. True Story
Akční / Krimi / Drama
Polsko, 2019, 133 min
Režie: Maciej Kawulski
Scénář: Krzysztof Gureczny
Kamera: Bartek Cierlica
Hrají: Marcin KowalczykTomasz WłosokNatalia SzroederNatalia SiwiecJan FryczAdam WoronowiczAdam BobikPiotr Rogucki
Janusz Chabior

[Obrázek: 164085541_c0215f.jpg] Nie je pravdou, že gangsteri pochádzajú čisto len z rozvrátených rodín. Nemusíte byť synom alkoholičky, ktorého navyše mláti foter. Úplne postačí, ak milujete adrenalín. Pretože je to práve adrenalín, ktorý dodáva životu jeho skutočná chuť. Film je založený na skutočných udalostiach a rozpráva príbeh hlavného hrdinu (Marcin Kowalczyk), ktorý sa z obyčajného pouličného bitkára dopracoval k jednému z najnebezpečnejších bossov mafie v Poľsku v 80. rokoch. (sochoking)



[Obrázek: lPC3MxF.png?1] [Obrázek: OWm4vDu.png?1] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]
Trailer: Pokračování jednoho z nejlepších hororů posledních let vrací na scénu děsivého antihrdinu

[Obrázek: Smrt%2Bve%2Btm%25C4%259B%2Brecenze.jpg] Drsný slepec si podá další partu zločinců.
 
[Obrázek: YCX5tYA.png]
 


The Tomorrow War
68%
[Obrázek: 159572019_fcfacc.gif] Ghost Draft (pracovní název) (více)
Akční / Sci-Fi
USA, 2021, 138 min
Režie: Chris McKay
Scénář: Zach Dean
Kamera: Larry Fong
Hudba: Lorne Balfe
Hrají: Chris PrattYvonne StrahovskiJ.K. SimmonsBetty GilpinSeychelle GabrielMary Lynn RajskubJasmine Mathews
Sam Richardson

[Obrázek: 165400291_f1457e.jpg] Lidstvo prohrává s mimozemskou invazí, a proto vědci vyvíjejí způsob, jak naverbovat vojáky z minulosti, aby bojovali ve válce. Osud budoucnosti závisí na schopnostech jednoho muže v tom, aby se postavil duchům své minulosti. (Cever)



[Obrázek: lPC3MxF.png?1] [Obrázek: OWm4vDu.png?1] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]
 


Sibel
69%
[Obrázek: jslRy8S.png?1] Sibel (více)
Drama
Turecko / Francie / Německo / Lucembursko, 2018, 95 min
Režie: Çağla ZencirciGuillaume Giovanetti
Scénář: Çağla ZencirciGuillaume Giovanetti
Kamera: Eric Devin
Hudba: Pi
Hrají: Damla SönmezEmin GursoyElit İşcanErkan Kolçak KöstendilMeral Çetinkaya
Gülçin Kültür Şahin

[Obrázek: 163335547_7ae8ac.jpg] Pětadvacetiletá Sibel žije v odlehlé horské vesnici v Turecku poblíž Černého moře. Je němá, ale se svým okolím komunikuje prastarým pískaným jazykem. Když se ve vsi rozšíří zvěsti o vlku, jenž se toulá po okolí, Sibel vezme pušku, opustí otce a sestru a plná odhodlání vyrazí do lesů. Zde se setkává s mužem, který je podobným vyděděncem jako ona. Tento člověk, zraněný, vyhrožující a bezbranný, je první, kdo se na ni podívá zcela novým pohledem. (Cinemax)



[Obrázek: lPC3MxF.png?1] [Obrázek: OWm4vDu.png?1] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]
Sylvester Stallone
Narození: 6. července 1946, Hell's Kitchen, New York, USA
74 let

Sylvester Stallone je americký herec, scenárista a režisér s italskými kořeny, proslavil se především rolemi boxera Rockyho Balboy a vietnamského veterána Johna Ramba. Často bývá uváděn pod přezdívkou Sly. Vystudoval American College ve Švýcarsku a pokračoval na univerzitu v Miami.

[Obrázek: HM447ef0_TOR818_FILM_STALLONE_LAWSUIT_0626_11.JPG]

♫ ♫ Happy Birthday to You ♫ ♫

 


Začal v pornu, proslavil se jako Rocky a Rambo. Stallone oslaví 75. narozeniny

[Obrázek: red-carpet-rambo.jpg] Newyorský rodák Sylvester Stallone oslaví 75. narozeniny. V polovině 70. let se zařadil mezi hollywoodské hvězdy. Představitel svalnatých hrdinů, ale i úspěšný scénárista a režisér se do filmové historie zapsal zejména dvěma rolemi: jako nezdolný boxer Rocky Balboa a vietnamský veterán John Rambo. 

[Obrázek: iQYiwpg.png]
  
Tom Hanks
Narození: 9. července 1956 65 let, Concord, Kalifornie, USA
65 let

Thomas Jeffrey „Tom“ Hanks je americký filmový herec, režisér a producent, držitel dvou Oscarů za herecký výkon. Jedná se o jednoho z nejlépe placených herců v dějinách filmu a jednoho ze dvou herců, který cenu akademie obdržel ve dvou po sobě jdoucích letech

[Obrázek: 03777293.jpeg?itok=wB3DH96x]

♫ ♫ Happy Birthday to You ♫ ♫

Očekávaný velkofilm využil revoluční kamerový systém, který zprostředkuje bezprecedentní divácký zážitek.

[Obrázek: 66312cb3050b3a75bb8be4192d618d0b_extract...e63fc34ecf] Dlouho odkládané pokračování osmdesátkové klasiky se zapíše do historie jako technicky přelomový snímek.
 
[Obrázek: YCX5tYA.png]



Oslo
66%
Drama / Historický
USA, 2021, 113 min
Režie: Bartlett Sher
Scénář: J.T. Rogers
Kamera: Janusz Kamiński
Hudba: Zoe KeatingJeff Russo
Hrají: Ruth WilsonAndrew ScottJeff WilbuschSalim DauWaleed ZuaiterJig'al Na'orDoval'e GlickmanRotem KeinanItzik Cohen
Tobias Zilliacus

[Obrázek: 165354935_3a86fa.jpg] Jak vedly tajné aktivity, kódované rozhovory, nesourodá přátelství a tichá hrdinství norského páru a angažované izraelsko-palestinské skupiny k mírové dohodě v Oslu v roce 1993? Film, který je adaptací stejnojmenného divadelního dramatu ověnčeného cenou Tony, je inspirován skutečným příběhem o vyjednávání mezi nesmiřitelnými nepřáteli. (HBO GO)



[Obrázek: lPC3MxF.png?1] [Obrázek: OWm4vDu.png?1] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]
 


Gogol. The Beginning 
63%
[Obrázek: 159571972_3bd242.gif] Gogol. Načalo (více)
Dobrodružný / Krimi / Horor / Mysteriózní / Thriller
Rusko, 2017, 107 min
Režie: Jegor Baranov
Scénář: Tichon KorněvKim BelovAlexej Karaulov
Kamera: Sergej Trofimov
Hudba: RyanOtter
Hrají: Alexandr PetrovOleg MeňšikovJevgenij StyčkinArťom TkačenkoTaisija VilkovaJan CapnikSergej Baďuk
Pavel Děrevjanko

[Obrázek: 161868303_c0049e.jpg] Mladý Nikolaj Gogol se zoufale pokouší uspět jako autor, ale jeho knihy se míjí se čtenáři i kritiky. K tomu trpí silnými epileptickými záchvaty, během kterých má podivné vize. Vyšetřovatel Jakov Guro však jeho vidiny nebere na lehkou váhu a uvědomuje si, že spisovatelovy vize obsahují stopy a indicie, které by mohly pomoci při řešení skutečných zločinů. Společně se Gogol a Guro začnou zabývat obzvláště bizarním případem, který je přivede do malé vesnice Dikanka, kde má podle všechno každý co skrývat. Seriál je revoluční směsí žánrů: vychází od thrilleru prodchnutého erotikou a tajemnem, ale zahrnuje také akci, drama, detektivní pátrání, černý humor i hororové prvky. Všechny tyto žánry se překrývají v podivném fantastickém příběhu volně založeném na biografii jednoho nejznámějších ruských literárních klasiků, Nikolaje Vasiljeviče Gogola. (Serial Killer)



[Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]

Gogol. A Terrible Vengeance
81%
[Obrázek: 159571972_3bd242.gif] Gogol. Strašnaja mesť (více)
Dobrodružný / Krimi / Thriller
Rusko, 2018, 106 min
Režie: Jegor Baranov
Scénář: Tichon KorněvKim Belov
Kamera: Sergej Trofimov
Hudba: RyanOtter
Hrají: Alexandr PetrovOleg MeňšikovKirill ZajcevJevgenij StyčkinTaisija VilkovaArťom TkačenkoXenija Razina
Jurij Utkin

[Obrázek: 162897054_7ad2be.jpg] 



[Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]

Gogol. Viy
68%
[Obrázek: 159571972_3bd242.gif] Гоголь. Вий (více)
Dobrodružný / Krimi / Thriller
Rusko, 2018, 99 min
Režie: Jegor Baranov
Scénář: Tichon KorněvKim BelovAlexej Karaulov
Kamera: Sergej Trofimov
Hudba: RyanOtter
Hrají: Alexandr PetrovJevgenij StyčkinArtěm SučkovTaisija VilkovaJan CapnikJevgenij SytyjSergej BaďukArťom Tkačenko
Marta Timofejeva

[Obrázek: 162350230_c9cc29.jpg]



[Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]