XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Zajímavé tipy na film
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Armageddon již není první, novým „nejhorším vědeckým filmem“ se stává Moonfall

[Obrázek: 0ZjEZOZ.png]

Americký astrofyzik a popularizátor vědy Neil deGrasse Tyson tvrdí, že katastrofický film Moonfall (2022) Rolanda Emmericha překonal Armageddon (1998) jako vědecky nejnepřesnější film.
Pokud máte pocit, že blockbuster Armageddon Michaela Baye o týmu naftových vrtařů najatých NASA, aby odvrátili asteroid o velikosti Texasu od dopadu na Zemi, byl absurdní, máte samozřejmě pravdu. Tím neříkáme, že nejde o zábavnou podívanou, která má u mnohých status klasiky. Bavíme se čistě o tom, o jak moc nerealistickou podívanou jde (ne náhodou v NASA promítají Armageddon během svého tréninkového programu a noví inženýři mají za úkol pokusit se odhalit ve filmu v krátkém čase co nejvíc chyb). Podle astrofyzika Neil deGrasse Tysona však Armageddon našel svého pokořitele v kategorii „nejnepřesnější sci-fi film, který kdy viděl“. Je jím Moonfall s Halle Berry.



[Obrázek: tbsvQgU.png]
 



V desátém Saw se vysávají oči a střeva slouží jako lano. Je Jigsaw morální hrdina?

[Obrázek: sb0HHFo.png]

Série Saw je fascinujícím důkazem trvanlivosti a finanční smysluplnosti hororových sérií. První díl z roku 2004 se stal fenoménem a díky kombinaci hádankami prošpikovaného scénáře a nesmlouvavé brutality vydělal více než 100 milionů dolarů, i když jeho rozpočet činil pouhý milion. Mezi lety 2005 a 2010 tak vzniklo jedno pokračování každý rok, obvykle se zhruba desetimilionovým budgetem, který se v kinech podařilo desetinásobně překonat.
 
 
 
[Obrázek: tbsvQgU.png]



The Hill

Životopisný / Drama / Sportovní
USA, 2023, 126 min
Režie: Jeff Celentano
Scénář: Angelo PizzoScott Marshall Smith
Kamera: Kristopher Kimlin
Hudba: Geoff Zanelli
Hrají: Dennis QuaidBonnie BedeliaScott GlennJoelle CarterColin FordJames DevotiWilbur FitzgeraldAdrian EppleyMonica Louwerens
Mila Harris

[Obrázek: 167749578_qsuapo.jpg]

Příběh Rickeyho Hilla, který překonává svůj tělesný handicap a napravuje svůj vztah s otcem, aby se stal hráčem první baseballové ligy (MLB).



[Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]
Série Expendables končí, ze čtyřky je jeden z největších propadáků Stalloneho kariéry

[Obrázek: xdtXwnr.png]

Tušili jsme, že čtyřka nebude mít na růžích ustláno, když z ní prapůvodně vycouvala i hlavní hvězda Sylvester Stallone a po jeho návratu se nepovedlo přemluvit k účasti i další hvězdy akčního žánru.

[Obrázek: tbsvQgU.png]



Resident Evil: Death Island
56%
 バイオハザード: デスアイランド (více)
Animovaný / Akční / Horor / Sci-Fi
Japonsko, 2023, 87 min
Režie: Eiičiró Hasumi
Scénář: Makoto Fukami
Hudba: Rei Kondó
Hrají: Matthew MercerErin CahillKevin DormanNicole TompkinsCristina ValenzuelaFrank TodaroBob CarterLucien DodgeJohn Eric Bentley
Zeke Alton

[Obrázek: 167396290_2455b9.jpg]

D.S.O. agent Leon Kennedy je poslán zachránit uneseného doktora Taylora. Mezitím agent B.S.A.A. Chris Redfield vyšetřuje výskyt zombie v San Franciscu, kde se nepodařilo zjistit příčinu nákazy. Oběti mají pouze jedno společné – všichni nedávno navštívili ostrov Alcatraz. (mikki089)



[Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]
Podivuhodný příběh Henryho Sugara
74%

[Obrázek: qn0itZo.png?1] The Wonderful Story of Henry Sugar
Dobrodružný / Komedie / Drama / Krátkometrážní
USA, 2023, 39 min
Režie: Wes Anderson
Předloha: Roald Dahl (povídka)
Scénář: Wes Anderson
Hrají: Benedict CumberbatchRalph FiennesBen KingsleyDev PatelRupert Friend
Richard Ayoade

[Obrázek: 167978721_jfmnra.jpg]

Bohatý muž se rozhodne získat výjimečnou schopnost, aby mohl podvádět při hazardních hrách. Adaptace oblíbeného příběhu od Roalda Dahla z dílny Wese Andersona. (Netflix)



[Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]
Tělo po 50 letech připadne vládě. Dystopické Bílé plastové nebe je pohlcující

[Obrázek: hVbJ0XL.png]

Animované sci-fi Bílé plastové nebe v koprodukci Maďarska a Slovenska, které má ve čtvrtek premiéru v kinech, nás zavádí do roku 2123, kdy se Země po vyhynutí většiny rostlinných a živočišných forem stala neobyvatelnou. Hrstka civilizace přežívá ve futuristické Budapešti ukryté pod mohutnou kopulí a zdánlivě spokojené lidské životy řídí neúprosný deadline. Každý zůstane naživu maximálně do padesáti let. Poté mu vláda do těla implantuje semeno a promění ho ve flóru, již lidé uměle pěstují v obrovských komplexech.
 
[Obrázek: tbsvQgU.png]
 



Myslela, že když se svlékne, bude to hit. Místo toho si Demi Moore zabila kariéru

[Obrázek: Nmye1ty.png]

V roce 1996 byl Bruce Willis na vrcholu slávy. Měl za sebou Pulp Fiction a Smrtonosnou past 3 a kritici na něj pěli chválu za sci-fi 12 opic. Nemluvě o tom, že patřil k nejlépe placeným hercům Hollywoodu. Jeho tehdejší manželka chtěla ten samý status mezi herečkami. A udělala špatný krok.
 
[Obrázek: tbsvQgU.png]



Expend4bles: Postr4datelní
55%
[Obrázek: qn0itZo.png?1] Expend4bles (více)
Akční / Dobrodružný / Thriller
USA, 2023, 103 min
Režie: Scott Waugh
Scénář: Kurt WimmerTad DaggerhartMax Adams
Kamera: Tim Maurice-Jones
Hudba: Guillaume Roussel
Hrají: Jason StathamSylvester StalloneMegan FoxDolph LundgrenRandy CoutureIko UwaisTony Jaa50 CentJacob ScipioLevy TranAndy GarciaNicole Andrews


[Obrázek: 167965044_xzg1ps.jpg]

K Jasonu StathamoviDolphu LundgrenoviRandymu Coutureovi a Sylvesteru Stallonemu, kteří se znovu setkávají v roli týmu elitních žoldáků, se poprvé připojují Curtis "50 Cent" JacksonMegan FoxTony JaaIko UwaisJacob ScipioLevy Tran a Andy Garcia. Vyzbrojeni všemi zbraněmi, které se jim dostanou do rukou, a schopnostmi je použít, jsou Expendables poslední obrannou linií světa a týmem, který je povolán, když jsou všechny ostatní možnosti mimo hru. Noví členové týmu s novými styly a taktikami však dají „čerstvé krvi“ zcela nový význam. (Vertical Ent.)



[Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]
Burt Young
Narození: 30. dubna 1940, Corona, New York, USA

[Obrázek: poPCK81.jpg?1]

Úmrtí: 8. října 2023 (83 let), Los Angeles, Kalifornie, USA

Americký filmový herec. Narodil se 30. dubna 1940 v New Yorku italsko-americkému páru Michaelovi a Josephine. Než se Young dostal k herectví vydělával si čištěním a prodáváním koberců. K herectví se dostal netradičním způsobem, kamarád ho požádal o pomoc ke zkouškám na hereckou školu.

[Obrázek: ?url=https%3A%2F%2Fcdn.vox-cdn.com%2Fthu...A.9618.jpg]

[Obrázek: 7AGtii4.png?1]

R.I.P.

Král hororu Carpenter Barbie nepochopil, ale líbila se mu. Co řekne na Černou Barbie?

[Obrázek: o5eq4ta.png]

Přestože od nečekaně úspěšné premiéry Barbie uplynulo už pár měsíců, stále se kolem ní dějí zajímavé věci. Žijící filmařské legendy ji sice nechápou, ale přesto oceňují, a odpůrci jejích feministických a inkluzivních poselství budou mít zase o důvod víc, aby jim praskla žilka.

[Obrázek: tbsvQgU.png]
 



Crypto Boy
53%
Drama
Nizozemsko, 2023, 103 min
Režie: Shady El-Hamus
Scénář: Shady El-Hamus
Kamera: Daan Bukman
Hudba: Juho Nurmela
Hrají: Minne KooleJonas SmuldersSabri Saad el-HamusRaymond ThiryEvrim AkyigitAus Greidanus sr.Tobias KerslootHannah van Lunteren
Leny Breederveld

[Obrázek: 168100888_wprczg.jpg]

Po hádce s otcem propadne mladý muž kouzlu kryptoměn a vidině finanční nezávislosti, kterou mu slibuje troufalý obchodník. (Netflix)



[Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]
Dívejte se na krev a násilí, budete se cítit lépe. Jak horory podle psychologů léčí duši

[Obrázek: 7rCkdJI.png]

Miluji hororové filmy. Nevím, co přesně na tom je, když má člověk krev na obličeji, běhá kolem a křičí o vraždě. Je to však opravdu velmi terapeutické, velmi zábavné,“ řekla hvězda seriálu Wednesday (2022) Jenna Ortega koncem loňského roku v rámci talk show Jimmyho Fallona. Takové tvrzení zní zdánlivě absurdně. Jak může někomu ulevit od duševního napětí, když se vystaví zjevně nepříjemným, brutálním výjevům? Prožívání mladé herečky nicméně skutečně koresponduje s tím, jaký vliv na nás horory mohou mít.

[Obrázek: tbsvQgU.png]
 



Steven Seagal chtěl jednou ze zasedačky vyhodit Jacka Lemmona a Waltera Matthaua

[Obrázek: mepgzpJ.png]

Pokaždé, když už si myslíme, že už jsme o Stevenu Seagalovi slyšeli všechno, přijde nějaká další zpráva, která tuhle, dnes už vlastně nechtěnou legendu opět posune o něco výš v žebříčku bizarních osobností.

[Obrázek: tbsvQgU.png]
 



Ještěr
75%

Reptile (více)
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
USA, 2023, 136 min
Režie: Grant Singer
Scénář: Grant SingerBenjamin BrewerBenicio Del Toro
Kamera: Mike Gioulakis
Hudba: Yair Elazar Glotman
Hrají: Benicio Del ToroAlicia SilverstoneJustin TimberlakeFrances FisherEric BogosianMichael PittMatilda Anna Ingrid LutzKarl Glusman 


[Obrázek: 167959472_6m9nvv.jpg]

Ostřílený detektiv, který pátrá po brutálním vrahovi mladé realitní makléřky, odhalí spletitou síť kriminálních aktivit. (Netflix)



[Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]
Jak by vypadalo těhotenství v děloze od AI? Futuristická Generace F se nad tím pousmívá

[Obrázek: gAoAy9N.png]

Jestliže nebereme v potaz nejčernější ekologické scénáře, lidstvo na poli technologií možná směřuje do bodu, kdy nám umělá inteligence nahradí umění, přírodu a dokonce i zázrak početí. Ve sci-fi komedii Generace F (The Pod Generation), která tento týden vstoupila do tuzemských kin, se Emilia Clarke a Chiwetel Ejiofor starají o své uměle oplodněné embryo uchovávané v kapsli, jež mu dodává všechny potřebné živiny, teplo a ochranu. Příběh ze sklonku 21. století zachází s tématem ostřícím hrany bioetiky či genderové rovnosti, avšak do hloubavých autorských vizí se nepouští na úkor příjemné civilní podívané.
 
[Obrázek: tbsvQgU.png]



Van Damme uvedl, proč je nejstatečnější herec. Seagal se s ním odmítl poprat za 20 milionů

[Obrázek: cOsVChU.png]

Nemá sice prořízlou pusu jako Steven Seagal, s nímž se podle vlastních slov mohl utkat v milionovém souboji v lasvegaském kasinu, belgický mistr bojových umění a akční hrdina Jean-Claude van Damme však i přesto umí upoutat pozornost. V novém rozhovoru přes zoom z Hong Kongu se pro MailOnline nechal slyšet, že se považuje za statečnějšího herce než slavnější kolegové Arnold Schwarzenegger a Sylvester Stallone.

[Obrázek: tbsvQgU.png]
 



Pět nocí u Freddyho
60%

[Obrázek: qn0itZo.png?1] Five Nights at Freddy's (více)
Horor / Sci-Fi / Thriller
USA, 2023, 110 min
Režie: Emma Tammi
Scénář: Emma Tammi
Kamera: Lyn Moncrief
Hudba: Tyler BatesThe Newton Brothers
Hrají: Elizabeth LailJosh HutchersonMatthew LillardMary Stuart MastersonJessica BlackmoreJophielle LovePiper RubioKat Conner Sterling
Kevin Foster

[Obrázek: 168160805_6n3cje.jpg]

V kůži Mika (Josh Hutcherson), hlavního hrdiny Pěti nocí u Freddyho, byste určitě být nechtěli. Sám pečuje o desetiletou sestru Abby a dosud se nevyrovnal s neobjasněným zmizením dalšího sourozence před více než deseti lety. Čerstvě bez práce a s perspektivou, že přijde o Abbyino opatrovnictví, přijme práci nočního hlídače v uzavřené pizzerii Freddyho Fazbeara. Na první pohled se to může zdát jako pohodová a nenáročná práce, jenže Mike záhy zjistí, že Freddyho restaurace skrývá četná překvapení a že většina z nich není ani trochu příjemná. Nevysvětlitelné události, do nichž se Mike zaplétá čím dál víc, ho postupně zavedou situace, která připomíná tu nejděsivější noční můru, jakou si můžete představit. Zdánlivě nudná šichta se tak mění v boj o život, ve kterém soupeř nehraje ani trochu podle pravidel. (CinemArt)



[Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]
Nejepičtější Kurosawův film. Ran zrcadlí režisérovo období na hraně sebevraždy

[Obrázek: file-2oB9UkwiiZawg2L6Fbq2qits?se=2023-10...cxvEujE%3D]

Jste-li mezinárodně uznávaným režisérem nejslavnějších japonských filmů jako Sedm samurajů či Tělesná stráž, nemusíte mít nutně na růžích ustláno. Akira Kurosawa natočil v letech 1950 až 1965 mnoho kanonických filmů, avšak následně jej japonský průmysl začal považovat za zastaralého. Do roku 1980 tak vytvořil jen tři snímky, nemohl sehnat financování a pokusil se o sebevraždu. A poté natočil Ran, své poslední mistrovské dílo inspirované Shakespearem a také životem feudála Mori Motonariho z 16. století. Nejdražší japonský film své doby tento týden míří díky společnosti Pannonia Ent. do českých kin a stále je na něj radost pohledět, přestože vzešel z Kurosawovy bolesti a pojednává o lidské vypočítavosti, krutosti a smrti.

[Obrázek: tbsvQgU.png]
 



Pohřeb
59%
[Obrázek: qn0itZo.png?1] The Burial (více)
Drama
USA, 2023, 126 min
Režie: Margaret Betts
Scénář: Margaret BettsDoug Wright
Kamera: Maryse Alberti
Hudba: Michael Abels
Hrají: Tommy Lee JonesJamie FoxxMamoudou AthieAlan RuckJurnee SmollettBill CampPamela ReedAmanda WarrenDorian Missick
Andrea Frankle

[Obrázek: 168144369_52saz2.jpg]

Podle skutečných událostí. Když se obchod stvrzený podáním ruky zvrtne, majitel pohřebního ústavu Jeremiah O’Keefe (Tommy Lee Jones) si najme charismatického advokáta Willieho E. Garyho (Jamie Foxx), aby zachránil rodinnou firmu. Tato dvojka se za bouřlivých scén a výbuchů smíchu spřátelí a v inspirativním příběhu odhaluje korporátní korupci a rasovou nespravedlnost. (Prime Video)



[Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]
Filmový propadák Žižka měl obří ambice. Důvodů, proč je nenaplnil, bylo víc

[Obrázek: xcEOGUJ.png]

Film Jan Žižka se stal nejdražším snímkem v historii české kinematografie. I když stál 450 milionů korun, vydělal v kinech jen zlomek částky – necelých 150 milionů. Spektákl režiséra a producenta Petra Jákla neuspěl ani u kritiků. Co filmu vyčítali? A jaké schopnosti režiséra naopak recenzenti vyzdvihovali? Podívejte se na Historky z placu.

[Obrázek: zeKoWd8.png]
 



Parťačky
54%

Voleuses (více)
Akční / Komedie / Krimi / Thriller
Francie, 2023, 114 min
Režie: Mélanie Laurent
Předloha: Jérôme Mulot (komiks), Florent Ruppert (komiks) (více)
Scénář: Cédric AngerChristophe Deslandes
Kamera: Antoine Roch
Hrají: Mélanie LaurentAdèle ExarchopoulosIsabelle AdjaniFélix MoatiPhilippe Katerine
Manon Bresch

[Obrázek: 168116252_zn9sah.jpg]

Dvě zkušené zlodějky a nejlepší kamarádky už nebaví utíkat. Přijmou proto do týmu ráznou Sam, aby jim pomohla s posledním úkolem, který se od těch předchozích dost liší. (Netflix)



[Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]
Videorecenze: Krvavý sport je film postavený na grandiózní lži. Van Damme jí uvěřil

[Obrázek: oLpecUD.png]

Akční snímek Krvavý sport (Bloodsport, 1988) udělal z Jeana-Clauda Van Damma hvězdu. Když vznikla první verze, padlo rozhodnutí, že film vůbec nepůjde do distribuce. Van Damme pak celé dílo sám přestříhal. Nemohl však odstranit to, že celý „příběh podle skutečných událostí“ vznikl na základě lží osob, které tolik věřil.

[Obrázek: tbsvQgU.png]



Sedmá Mission: Impossible znepokojila Joa Bidena

[Obrázek: 97YtQWx.png]

Sedmý díl populární akční série Mission: Impossible s podtitulem Odplata - První část v režii Christophera McQuarrieho sice letos za svou dávku poctivé akce a kvalitní zábavy posbíral veskrze pozitivní reakce od diváků a kritiků, nicméně po svém nasazení do kin v první polovině července ani zdaleka nenaplnil výrazná komerční očekávání studia a už za pár dnů byl v návštěvnosti kin doslova převálcován kulturní událostí, jíž bylo nasazení Barbie a Oppenheimera ve stejný den pod virálním označením „Barbenheimer“.

 
 
[Obrázek: yhiWyb9.jpg]



Marvels jsou propadák. Novinka Marvelu má nejhorší premiéru v historii studia, více vydělal i Flash

[Obrázek: WVQ6RwF.png]

To, že Marvel v současnosti prochází krizí, už je dobře známé. Letošní Ant-Man a Wasp, který měl definitivně otevřít novou kapitolu filmového a televizního univerza studia (MCU), se v kinech ani nezaplatil, seriál Tajná invaze se Samuelem L. Jacksonem jako Nickem Furym se potýkal s nízkou sledovaností a od premiéry snímku The Marvels koncem minulého týdne nikdo mnoho neočekával. Skutečnost je ale nakonec ještě mnohem horší.

[Obrázek: QCQVEhh.png?1]
Operace počká, řekl Walt Disney a zapálil si. Za pár týdnů zemřel

[Obrázek: pvMlLuf.png]

Zkraje roku 1964 začal být Walt Disney, jehož společnost The Walt Disney Studios letos oslavuje 100 let od svého vzniku, častěji nevrlý než dříve. Byl to signál, že je u konce fyzických sil. Kouřil dvě až tři desítky cigaret denně a pracoval dlouho do noci, mimo jiné na televizních pořadech pro ABC, ustavičně něco nového vymýšlel. O odpočinku nechtěl slyšet. Jeho novou hračkou byl robot. Budoucí atrakce Disneylandu Abraham Lincoln.

[Obrázek: 9JY1hHy.png]



Legendární Zelda se dočká filmové adaptace, produkčním bude tvůrce Maria nebo Donkey Konga

[Obrázek: ZXE9aQZ.png]

 
  • Legend of Zelda se po více než třiceti letech dočká filmové adaptace
  • Bude ho produkovat Shigeru Miyamoto, tvůrce Donkey Konga nebo Maria
  • Financovat ho bude Nintendo a Sony Pictures Entertainment Inc.
V posledních letech se trend adaptací oblíbených videoher do filmové podoby neustále zvyšuje, a s ním i počet vývojářských týmů, které se podílejí na těchto proměnách. Mezi těmi, kteří se rozhodli plavit na této vlně, je i tento slavný titul. Nintendo oznámilo, že začíná s přípravou akčního snímku, který bude čerpat inspiraci právě z této ikonické hry.
 
 


Exkluzivita je pryč. Kazmův film si můžete v klidu pustit na Netflixu

[Obrázek: b5o0Huj.png]

Pokud vás zajímá, co skutečně nabízí snímek, který v srpnu trhal rekordy návštěvnosti, můžete si jej v klidu pustit doma. Původně exkluzivní a bombasticky propagovaný film Kamila Bartoška Onemanshow: The movie, který bylo nutné navštívit v kině, je totiž nyní k vidění na Netflixu. 

[Obrázek: JYpNADb.png]
 
 


ONEMANSHOW: The Movie
47%
Komedie / Krimi / Akční
Česko, 2023, 100 min
Režie: Kazma KazmitchAndy Fehu
Scénář: Kazma KazmitchPetr Kolečko
Kamera: Jakub Ševčík
Hudba: Lukáš Chromek
Hrají: Kazma KazmitchAdam MašuraBarbora ČernáJan HofmanTomáš WeberPetr HášaMichael VykusRadim FlenderMartin DavídekLeoš JuráčekKostas Zerdaloglu

[Obrázek: 167682443_2m4y0d.jpg]

Přísně utajovaný projekt, na kterém Kazma a jeho tým pracovali přes 4 roky, vstupuje historicky poprvé jako ONEMANSHOW v celovečerním formátu do kin. Unikátní film mění dosud zaběhnutá pravidla kinematografie a jako jediný na světě bere diváky za hranice filmového plátna do opravdové reality. (Bontonfilm)




[Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]



Stvořitel
64%
The Creator (více)
Akční / Drama / Sci-Fi / Thriller
USA, 2023, 134 min
Režie: Gareth Edwards
Scénář: Gareth EdwardsChris Weitz
Kamera: Greig FraserOren Soffer
Hudba: Hans Zimmer
Hrají: John David WashingtonMadeleine Yuna VoylesGemma ChanAllison JanneyKen WatanabeRalph InesonMarc MenchacaSturgill SimpsonAmar Chadha-Patel 

[Obrázek: 168004785_8fapdc.jpg]

Uprostřed války v budoucnosti mezi lidskou rasou a silami umělé inteligence je Joshua (Washington), zocelený bývalý agent speciálních jednotek, který truchlí nad zmizením své ženy (Chan), naverbován, aby vypátral a zabil Stvořitele, nepolapitelného architekta pokročilé umělé inteligence, který vyvinul záhadnou zbraň s mocí ukončit válku... a lidstvo samotné.  Joshua a jeho tým elitních agentů se vydávají přes nepřátelské linie do temného centra území okupovaného AI... jen aby zjistili, že zbraň, která má zničit svět, je AI v podobě malého dítěte. (Falcon)



[Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]
Fantastická zvířata uspěla, ale diváci ztratili zájem. Teď je kouzelnická série J. K. Rowlingové u ledu

[Obrázek: 8DcScqe.png]

Loni v dubnu do kin dorazil třetí film ze série Fantastická zvířata s dráždivým podtitulem Brumbálova tajemství. Nebyl příliš dobrý – ostatně podobně jako dva, které mu předcházely. Stejně jako kvalita měly sestupnou tendenci i příjmy potterovské série a už před rokem se řešilo, jak se studio Warner Bros. Discovery k situaci postaví, když autorka J. K. Rowlingová plánovala pětidílnou ságu. Teď to vypadá, že nevznikne.
 
[Obrázek: QCQVEhh.png?1]
 



Barbenheimer opravdu bude. Bizarní béčkové spojení Barbie a Oppenheimera láká na atomovku i výstřihy

[Obrázek: qAqJE0B.png]

V létě kina zasáhla silou atomové bomby dvojice Barbie a Oppenheimer. Překvapivě dospělý, chytrý a vtipný film o oblíbené panence a hutný, tříhodinový epos o americkém fyzikovi a vynálezci. Rozdílnější by snad ani nemohly být, jejich uvedení ve stejný den ale dalo vzniknout často legračním kombinacím. Od fotomontáží spojujících jejich protagonisty až po uvádění obou snímků najednou v kinosálech s označením Barbenheimer. Jenže Barbenheimer doopravdy vznikne.
 

[Obrázek: QCQVEhh.png?1]
 



Recenze filmu Zabiják. V thrilleru Davida Finchera na Netflixu se metodický profesionál vyrovnává s následky svého selhání

P
o světové premiéře na festivalu v Benátkách vstoupil na streamovací platformu Netflix thriller Zabiják, který je už druhým filmovým počinem, který pro ni David Fincher připravil. Nejprve se pro ni věnoval práci na seriálech Domek z karet a Mindhunter, před třemi lety mu pak umožnila realizovat scénář ke snímku Mank, který jeho otec Jack napsal už v devadesátých letech. 
 
[Obrázek: RcC7s0T.png?2]

Zabiják
67%

[Obrázek: qn0itZo.png?1] The Killer (více)
Akční / Dobrodružný / Krimi / Thriller / Drama
USA, 2023, 118 min
Režie: David Fincher
Předloha: Alexis Nolent (komiks), Luc Jacamon (komiks)
Scénář: Andrew Kevin Walker
Kamera: Erik Messerschmidt
Hudba: Trent ReznorAtticus Ross
Hrají: Michael FassbenderTilda SwintonCharles ParnellArliss HowardMonique GandertonKerry O'MalleySala BakerMonika GossmannKellan Rhude
Endre Hules

[Obrázek: 167987266_6eawhi.jpg]

Po akci, která se fatálně zvrtla, se nájemný vrah pustí do boje se svými zadavateli i sám se sebou a žene se přes hranice za odplatou. Není to prý ale nic osobního… (Netflix)



[Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]
Zdena Hadrbolcová
Narození: 13. července 1937 Praha
[Obrázek: poPCK81.jpg?1]
Úmrtí: 20. listopadu 2023 (86 let)

Česká divadelní a filmová herečka, scenáristka a publicistka.

[Obrázek: 9JwBA0.jpeg?fl=cro,0,83,799,533%7Cres,12...Cjpg,80,,1]

[Obrázek: 7AGtii4.png?1]

R.I.P.

Marvel má další problém. Captain America 4 pohořel v testovacích projekcích, musí se přetočit

[Obrázek: bEidktZ.png]

Není jednoduché být teď fanouškem Marvelu. Jedna věc je, že se filmům nedaří, ale co je horší, ona dokonale promyšlená vize, která úspěšně táhla první tři fáze, je pryč a zůstává jen zmatené těkání.

[Obrázek: tbsvQgU.png]



Tvůrcům Wallace a Gromita došla hlína. Studio má zásoby už jen na jeden film

[Obrázek: 8Crw6x0.png]

Filmové studio Aardman, které má na svém kontě již několik úspěšných animovaných filmů například ze série Wallace a Gromit, má nedostatek animační hlíny. Poté, co výrobci jimi tak oblíbeného materiálu ukončili činnost, tvůrcům zbývá materiál už jen na jeden film. 

[Obrázek: JYpNADb.png]
 



Prima dostala upozornění na porušení zákona kvůli násilným filmům

[Obrázek: Tew1Uui.png]

Televize Prima porušila vysílací zákon, když před desátou večer odvysílala filmy Mortal Instruments: Město z kostí a Jan Žižka. Podle Rady pro rozhlasové a televizní vysílání tím porušila paragrafy, které se týkají ochrany fyzického, psychického a mravního vývoje dětí a mladistvých.

[Obrázek: VueRFyv.png?1]



Trollové 3
60%
Trolls Band Together (více)
Animovaný / Dobrodružný / Komedie
USA, 2023, 92 min
Režie: Walt DohrnTim Heitz
Scénář: Elizabeth Tippet
Hudba: Theodore Shapiro
Hrají: Anna KendrickJustin TimberlakeZooey DeschanelChristopher Mintz-PlassePatti HarrisonDaveed DiggsKenan ThompsonKunal NayyarZosia Mamet

[Obrázek: 168182800_j65ln1.jpg]

Trollí princezna Poppy měla vždycky obrovskou slabost pro svého trochu nabručeného kámoše Větvíka. Dva roky to mezi nimi jen tak bublalo, ale teď už to začíná být vážné. Jak se ti dva sbližují a ještě více poznávají, Poppy zjistí, že Větvík před ní skrývá trochu nepříjemnou, leč velmi vzrušující životní kapitolu. Kdysi byl totiž členem populární chlapecké kapely BroZone, která se však rozpadla vinou jednoho nešťastného incidentu, kvůli němuž se zpěváci úplně rozhádali a vyrazili každý svou cestou. Jednoho z nich však jeho cesta dovedla až do zajetí dvou všehoschopných popových grázlů, kteří přišli na to, jak z něj po kapkách odčerpávat jeho pěvecký talent a využívat ho k tomu, aby oni sami ovládali hitparády a davy fanoušků. Jenže i ten největší talent se jednou vyčerpá a zajatému Floydovi pomalu dochází čas. Kámoši z kapely proto (alespoň dočasně) odhodí rozpory a vydají se na nebezpečnou záchrannou misi. Její součástí je pochopitelně i zamilovaná Poppy, která bez Větvíka nedá ani ránu, za což ji čeká odměna v podobě velmi zatroleného překvapení. Diváci, kteří vyrazí s nimi, by se měli připoutat, protože Trollové 3 jsou pořádná jízda. (CinemArt)



[Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]
Proč Ridleyho Scotta nezajímá historická věrnost Napoleona a proč by neměla zajímat ani nás

[Obrázek: rZmZzmK.png]

Britský režisér Ridley Scott rozhodně nemá ve svých pětaosmdesáti letech čas ani pomyšlení na to, aby se s věcmi páral. Proto nepředstírá zájem o debatu nad historickou věrností svého dlouho očekávaného Napoleona. Jeho reklamní kampaň na jednu stranu vzbudila zájem mnoha filmových nadšenců, na druhou se na jejím základě zježily vlasy na hlavě nejednoho historika. Přestože jsme zatím viděli jen pár záběrů, počet ahistoričností by vydal na mnohastránkový seznam od maličkostí, jako jsou nepřesné manévry, až po zpodobnění Napoleonových činů, jichž se nikdy nedopustil. Jestli však někdo čeká od Ridleyho omluvu, škaredě se plete.

[Obrázek: tbsvQgU.png]



Policajt v Beverly Hills 4. Vše, co víme o novém pokračování a první fotka z filmu

[Obrázek: 86KAHcy.png]

Zdá se to téměř neuvěřitelné, ale příští rok to bude přesně 30 let od uvedení třetího Policajta v Beverly Hills v kinech. A právě tehdy, i když ještě nevíme přesné datum, se Axel Foley vrátí.

[Obrázek: tbsvQgU.png]
 



Corner Office
62%
Komedie
USA, 2022, 101 min
Režie: Joachim Back
Předloha: Jonas Karlsson (kniha)
Scénář: Ted Kupper
Kamera: Paweł Edelman
Hudba: Frans BakKeld Haaning Ibsen
Hrají: Jon HammDanny PudiChristopher HeyerdahlAllison RileyShawn MacdonaldSarah GadonJune B. WildeVeena SoodAndy Thompson
Kimberley Shoniker

[Obrázek: 166466145_343267.jpg]

Orson (Jon Hamm) pracuje v úrade, v ktorom si vybudoval odpor k svojím spolupracovníkom, ktorých pracovné návyky mu nie sú veľmi po chuti. Je odhodlaný byť osobou, s ktorou treba počítať a je hrdý na svoju pracovnú morálku, pričom dodržiava prísny hodinový rozvrh 55 minút intenzívnej práce, po ktorých nasleduje päťminútová prestávka. Jedného dňa však objaví prázdnu, elegantne zariadenú kanceláriu obloženú drevom, ktorá mu začne poskytovať luxusný a pokojný pracovný priestor. Čoskoro si však uvedomí, že miestnosť nie je taká, ako sa zdá a že môže mať zlovestný účel... (Arsenal83)



[Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]
Znovu a znovu opakují český film Přání Ježíškovi podle polského filmu Listy do M.
Vyzkoušel jsem zadat popis (obsah) z ČSFD do Bing Chat Ai.
Origo plakát SK a vytvořený plakát DALL-E 3:
[Obrázek: OIP.VOtPJ5BxwRiDRpOveAkgbwAAAA?pid=ImgDe...&h=180&c=7].[Obrázek: Prani-Jeziskovi21.jpg]
: Ai téma pochopila a vytvořila zcela jinak, on už je docela problém jí vůbec vysvětlit kdo to ten Ježíšek je  8 ...
Svatý: Chystá se moderní variace na Robina Hooda

[Obrázek: a09nq5M.png]

Režisér Bournea či Pána a paní Smithových natočí napínavé akční dobrodružství s šarmantním zlodějem a mstitelem v čele.Dobrodružný hrdina Simon Templar, přezdívaný The Saint (Svatý), dostane nové filmové zpracování. Celovečerní snímek připravuje Doug Liman, v hlavní roli vystupuje Regé-Jean Page, mezi producenty figuruje například Lorenzo DiBonaventura (série Transformers). Scénář píší Rory Haines a Sohrab Noshirvani.
 
[Obrázek: Gmp5pX9.png]
 



„Předběhli svou dobu, měli vyjít až po Avengers.“ Proč Nolan hájí Snyderovy Watchmeny?

[Obrázek: 2Vo0X9D.png]

Režisér Zack Snyder se během poslední dekády proměnil z jednoho z nejoblíbenějších hollywoodských jmen v postavičku, kterou už leckdo nedokáže brát úplně vážně. Měl pod palcem komiksové impérium DC, ale po obstojném Muži z oceli (2013) přišla podivná splácanina Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) a poté extrémně problematická produkce Ligy spravedlnosti (2017), kterou nakonec dotočil Joss Whedon.

[Obrázek: tbsvQgU.png]
Wonka není dokonalý, ale dokáže okouzlit. První recenze novinku o mistrovi čokolády převážně chválí

[Obrázek: ELQADRf.png]

Willy Wonka patří mezi nejznámější pohádkové hrdiny, přesto ale zůstává zahalen tajemstvím. Britský autor Roald Dahl excentrického ředitele nejslavnější (a nejlepší) továrny na čokoládu na světě napsal jako hotovou postavu, která sama neprochází přílišným vývojem, ale vede ostatní hrdiny Karlíka a továrny na čokoládu. Nový film Wonka se ovšem vydává zcela jiným směrem a chce ukázat, kde se geniální cukrář vzal. Podle prvních recenzí se mu to nedaří zcela dokonale, ale snadno mu to prý odpustíme díky kouzelné, radostné atmosféře.

[Obrázek: QCQVEhh.png?1]



Superhrdinové jsou násilnější než záporáci. Jak se na vraždění Batmana a Supermana dívat?
 

[Obrázek: 6wTqX45.png]

Jedním ze základních kamenů komiksového světa je rozdělení na superhrdiny a záporáky. Hlavní postavy jsou obvykle kladní hrdinové, kteří sice mají své charakterové nedostatky, ale jednoznačně kopou za stranu dobra. Oproti tomu padouši bývají koncipovaní jako jejich protiklady – zhmotnění hrdinových strachů a selhání, jimž je třeba se postavit.

[Obrázek: tbsvQgU.png]



RECENZE: Čeho je moc, je příliš i v Perinbabě

[Obrázek: 1cWPPQO.png]

Velký mág československého filmu Juraj Jakubisko chystal pokračování pohádky Perinbaba z roku 1985 opravdu dlouho a pečlivě. Od jeho předchozího filmu Bathory uplynulo patnáct let. Premiéry pohádky Perinbaba a dva světy, která dnes vstupuje do kin, se ale nedožil, zemřel letos v únoru.

[Obrázek: gL3YC44.png]
 



Nech svět světem
69%
[Obrázek: qn0itZo.png?1] Leave the World Behind (více)
Drama / Thriller
USA, 2023, 139 min
Režie: Sam Esmail
Předloha: Rumaan Alam (kniha)
Scénář: Sam Esmail
Kamera: Tod Campbell
Hudba: Mac Quayle
Hrají: Ethan HawkeJulia RobertsMahershala AliKevin BaconFarrah MackenzieMyha'la HerroldCharlie EvansAlexis Rae ForlenzaVanessa Aspillaga (více)


[Obrázek: 168190130_wlrm1o.jpg]

V apokalyptickém thrilleru si Amanda (Julia Roberts) a její manžel Clay (Ethan Hawke) pronajmou na víkend luxusní dům i se svými dětmi Archiem (Charlie Evans) a Rose (Farrah Mackenzie). Jejich dovolenou však naruší dva cizinci G. H. (Mahershala Ali) a jeho dcera Ruth (Myha'la Herrold), kteří se zničehonic objeví uprostřed noci a hledají útočiště před kybernetickým útokem. Ten je každou minutou silnější a děsivější a donutí všechny přijmout, co jim hroutící se svět nachystá. Film je natočený podle románu Rumaana Alama nominovaného na Národní knižní cenu. (Netflix)



[Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]