XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Zajímavé tipy na film
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Sylvester Stallone právě pokořil další výjimečnou metu a jeho kariéra je rázem ještě úspěšnější

[Obrázek: 79956_8ccdd0.jpg?w370h370] Představitel Rockyho a Ramba si připsal první filmový hit roku 1976 a od té doby stále nezpomaluje - už šestou dekádu za sebou.
 
[Obrázek: YCX5tYA.png]



Snake Eyes: G.I. Joe Origins
52%
[Obrázek: 159572019_fcfacc.gif] Snake Eyes (neoficiální název) (více)
Akční / Dobrodružný
USA, 2021, 121 min
Režie: Robert Schwentke
Scénář: Evan SpiliotopoulosJoe ShrapnelAnna Waterhouse
Kamera: Bojan Bazelli
Hudba: Martin Todsharow
Hrají: Henry GoldingAndrew KojiHaruka AbeTakehiro HiraIko UwaisPeter MensahÚrsula CorberóSamara Weaving
Samuel Finzi

[Obrázek: 165504946_f05bbe.jpg] Co člověka přivede k tomu, že chce zasvětit svůj život fyzické likvidaci grázlů všeho druhu? V případě muže přezdívaného Snake Eyes byla hlavní motivací stará dobrá pomsta. Po násilné smrti otce se vydal na nebezpečnou a krvavou cestu, která pro něj dřív nebo později nemohla dopadnout dobře. Naštěstí potkal Tommyho (fanoušci fenoménu G. I. Joe ho znají pod přezdívkou Storm Shadow), vznešeného japonského bojovníka, který ho vzal do své země a umožnil mu trénovat v řadách členů prastarého válečnického klanu. Kód cti, který jeho členové dodržují, staví Snake Eyes před zásadní dilemata. Například – může být touha po pomstě tou jedinou lidskou motivací? Přátelství s Tommym ho nutí dodržovat „správná“ pravidla klanu, touha pomstít otce za každou cenu ho však neustále láká na scestí. Lavírovat mezi dobrem a zlem se nedá dlouho, zvlášť když do osudů hrdinů příběhu vstoupí Cobra – mocná organizace, která touží po vládě nad světem a je ochotná pro ni jít doslova přes mrtvoly. (CinemArt)



[Obrázek: lPC3MxF.png?1] [Obrázek: OWm4vDu.png?1] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]
 


Smrtihlav
75%
[Obrázek: 159572019_fcfacc.gif] Dark City (více)
Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA / Austrálie, 1998, 100 min (Director's Cut: 111 min)
Režie: Alex Proyas
Scénář: Alex ProyasLem DobbsDavid S. Goyer
Kamera: Dariusz Wolski
Hudba: Trevor Jones
Hrají: Rufus SewellWilliam HurtKiefer SutherlandJennifer ConnellyRichard O'BrienIan RichardsonBruce SpenceColin Friels
John Bluthal

[Obrázek: 159496771_dc2959.jpg] Je tu město. Fantaskně bizarní, věčně zahalené do tmy. Jsou tu lidé. Šediví a lhostejní, kteří se každou noc přesně o půlnoci ponoří do hlubokého spánku, aby se probudili se zcela novými vzpomínkami. Jsou tu Oni. Starobylá umírající rasa, která ovládá město a v bizarním experimentu noc co noc mění realitu i vzpomínky všech lidí. No a pak je tu John Murdoch. On jediný neusíná a vidí, jak přímo před jeho očima mizí domy i ulice, aby se místo nich objevily jiné. Nepamatuje si na nic z minulosti a navíc zjistí, že jej hledá policie kvůli několika brutálním a bizarním vraždám. Prchá ulicemi, kterými se pohybují mrtvolně bledé postavy v dlouhých černých kabátech, připomínající armádu zombie, a pomalu si začíná uvědomovat, že je obdařen schopností měnit realitu a podobně jako vládci města. Uvědomuje si, že vše co si pamatuje jsou jen uměle vytvořené implantáty a chce vědět proč. Na své pouti se setkává nejen s dívkou, která tvrdí, že je jeho manželkou, ale také detektivem Bumsteadem, který sice plní své povinnosti, ale začíná pochybovat o realitě světa ve kterém žije, a také doktorem Schreberem, který toho ví mnohem víc než všichni ostatní lidé dohromady. Společně s nimi se krůček po krůčku přibližuje pravdě a rozhodujícímu střetnutí s rasou ovládající město. (oficiální text distributora)



[Obrázek: lPC3MxF.png?1] [Obrázek: OWm4vDu.png?1] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]
Užití písně 'Singin in the Rain' v kontroverzním násilném filmu mělo svou zákulisní dohru, která se vyjasnila až po čtyřiceti letech.

[Obrázek: snimek_obrazovky_2020-02-24_v_14.42.37.p...k=ihLdqlWs] Jedna z nejslavnějších filmových melodií vůbec je pro většinu lidí synonymem veselí a optimismu. Její užití v kontroverzním filmu Stanleyho Kubricka však takové pověsti absolutně neodpovídalo, což pocítil také herec Malcolm McDowell.
 
[Obrázek: YCX5tYA.png]



Zaklínač: Vlčí sen
79%
[Obrázek: 159572019_fcfacc.gif] The Witcher: Nightmare of the Wolf
Animovaný / Akční / Dobrodružný
USA, 2021, 82 minRežie: Kwang Il Han
Předloha: Andrzej Sapkowski (kniha)
Scénář: Beau DeMayo
Hrají: Graham McTavishTheo JamesLara PulverMary McDonnellMatthew Yang King
Tom Canton

[Obrázek: 165598636_4a6e6f.jpg] Vesemir se chce stát zaklínačem, aby unikl chudobě, a tak zabíjí různé příšery pro peníze a slávu. Když se ale objeví nová hrozba, musí se postavit démonům z minulosti. (Netflix)



[Obrázek: lPC3MxF.png?1] [Obrázek: OWm4vDu.png?1] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]
 


Jabka
74%
[Obrázek: mmBDK4R.png?1] Mila (více)
Komedie / Drama
Řecko / Polsko / Slovinsko, 2020, 90 min
Režie: Christos Nikou
Scénář: Christos Nikou
Kamera: Bartosz Świniarski
Hudba: Alexander Voulgaris
Hrají: Aris ServetalisSofia GeorgovassiliAnna KalaitzidouKostas LaskosBabis MakridisAlexandra Aidini
Kimon Fioretos

[Obrázek: 165568573_b2f285.jpg] Svět zasáhla záhadná pandemie. Lidé bez důvodu ztrácejí paměť. Nezbývá, než si pod bedlivým dohledem lékařů a psychologů znovu budovat novou identitu. Amnézie postihne i Arise, muže ve středním věku. Apatický muž začíná podstupovat absurdní terapii, která mu má otevřít novou životní perspektivu. Debutující Christos Nikou svým stylem patří k řecké divné vlně, ale do známé receptury přidává osvěžující prvky něžného melodramatu a hořké komedie o touze zapomenout. Jabka jsou groteskní portrét doby, která vnucuje lidem pochybné recepty na štěstí. (Artcam Films)



[Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]

Jiří Kajínek se stane ředitelem věznice. Zahraje si ve filmu Tewyx

[Obrázek: JB6b7b58_t5.jpg] Bývalý vězeň odsouzený za dvojnásobnou vraždu v Plzni Jiří Kajínek si zahraje v novém filmu Tewyx. Ztvární roli ředitele věznice Karla Smitheho. Lístky na veřejné natáčení 28. září v Mladé Boleslavi si zájemci mohou zakoupit online.
 
[Obrázek: JYpNADb.png]



Matrix: Byl odtajněn oficiální název čtvrtého dílu a do světa míří první upoutávka!

[Obrázek: thequint%2F2021-08%2Fa4854780-411c-4fab-...1080%2C608] Pro mnohé fanoušky nejočekávanější film roku konečně odkryl svůj podtitul a hrstce diváků v Las Vegas také nabídl první upoutávku, která přináší mnoho vzrušení i otázek.
 
[Obrázek: YCX5tYA.png]


 
Děvjatajev
71%
[Obrázek: E4P7rQA.png?1] Девятаев (více)
Životopisný / Válečný / Drama
Rusko, 2021, 118 min
Režie: Timur BekmambetovSergej Trofimov
Scénář: Konstantin Galdajev
Kamera: Jelena Ivanova
Hudba: Jurij Potějenko
Hrají: Pavel PrilučnyjPavel ČinarjovKirill PletňovTimofej TribuncevAlexej FilimonovDmitrij LysenkovOleg ČugunovAnton Kseněv


[Obrázek: 165277328_d4f253.jpg] Léto 1944. Sovětská vojska jsou v útoku, ale nepřítel je stále velmi silný. Stíhací pilot Michail Devjatajev (Pavel Prilučnyj) je zajat. Musí se rozhodnout – vrátit se na oblohu, pokračovat ve válce na straně nepřítele, nebo se vydat do koncentračního tábora na ostrově Usedom. Zoufalé eso Devjatajev volí třetí variantu – útěk. Nelze však uniknout z tajného ostrova, kde se testují německé řízené střely. Můžete ale odletět – na letišti je nejnovější nepřátelský bombardér se „zbraní odplaty“ Třetí říše na palubě. Odletět – a udělat nejtroufalejší útěk ve vojenské historii. (sator)



[Obrázek: lPC3MxF.png?1] [Obrázek: OWm4vDu.png?1] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]

Film se mi velmi líbil, akce, napětí, triky a zajímavý je i  jeho konec dle kterého celý příběh Devyatayeva ovlivnil válku ... Rusové vždy excelovali ve válečných filmech, tady žádné překvapení  ... Doporučuji !
 


Koňok-Gorbunok
67%
[Obrázek: E4P7rQA.png?1] Конёк-Горбунок (více)
Dobrodružný / Fantasy / Rodinný
Rusko, 2021, 111 min
Režie: Oleg Pogodin
Předloha: Pjotr Jeršov (kniha)
Scénář: Oleg PogodinAlexej Borodačjov
Kamera: Vladimir Bašta
Hrají: Anton ŠaginPavel DěrevjankoMichail JefremovPaulina AndrejevaJan CapnikOleg TaktarovTaťjana Zacharova
Ljubov Makejeva

[Obrázek: 165237004_f507b6.jpg] Dobrodružství dvou kamarádů v magickém světě plném překvapení a pohádkových bytostí.



[Obrázek: lPC3MxF.png?1] [Obrázek: OWm4vDu.png?1] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]

Opět maximální spokojenost, pohádka která mne po dlouhé době bavila, nádherné kulisy, příroda, kroje a ani po trikové stránce to není vůbec špatné - takový malý návrat k Mrazíkovi. O něčem podobném se může naší současné pohádkové tvorbě jenom zdát a to i když nějaká ten rozpočet je (vyjma klasiky) ... Doporučuji !
Vypadá to, že nový filmový Resident Evil dá konečně fanouškům to, po čem léta touží

[Obrázek: Resident-Evil-Welcome-To-Raccoon-City-Ca...ersity.jpg] Nic proti sérii Paula W.S. Andersona, ale svým vývojem se přeci jen hodně vzdálila tomu, proč tuhle sérii fanoušci milují především (a ne, přeplácaná akce to není).
 
[Obrázek: YCX5tYA.png]



The Protégé
60%
[Obrázek: 159572019_fcfacc.gif] The Asset (pracovní název) (více)
Akční / Krimi / Thriller
USA / Velká Británie, 2021, 109 min (Alternativní 104 min)
Režie: Martin Campbell
Scénář: Richard Wenk
Kamera: David Tattersall
Hudba: Photek
Hrají: Michael KeatonSamuel L. JacksonMaggie QDavid RintoulPatrick MalahideRay FearonRobert PatrickOri Pfeffer
Florin Piersic Jr.

[Obrázek: 165359053_5ff040.jpg] Legendárny vrah Moody (Samuel L. Jackson) zachráni Annu (Maggie Q) ako dieťa a vycvičí ju tak, že sa Anna stáva najlepšou nájomnou vrahyňou na svete. Avšak po Moodyho brutálnej smrti prisahá Anna pomstu. (Weezy22)



[Obrázek: lPC3MxF.png?1] [Obrázek: OWm4vDu.png?1] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]
 


Mys hrůzy
80%
[Obrázek: 159572019_fcfacc.gif] Cape Fear (více)
Krimi / Thriller / Drama
USA, 1991, 128 min (Alternativní 122 min)
Režie: Martin Scorsese
Scénář: Wesley StrickJames R. Webb (původní scénář)
Kamera: Freddie Francis
Hudba: Bernard HerrmannElmer Bernstein
Hrají: Robert De NiroNick NolteJessica LangeJuliette LewisJoe Don BakerRobert MitchumGregory PeckMartin Balsam
Illeana Douglas

[Obrázek: 162221147_c14f6e.jpg] Po 14 letech ve vězení je psychopatický vrah Max Cady (Robert de Niro) opět volný s myšlenkou na jediný úkol: vykonat pomstu na svém advokátovi Samu Bowdenovi (Nick Nolte). Cadyho přítomnost se stane hrozbou pro Samovu rodinu v momentě, kdy si advokát uvědomí, že s pomocí zákona své nejbližší ochránit nemůže. Nezbývá mu tedy nic jiného, než se postavit zabijákovi sám a vymyslet na něj smrtonosnou past... (Bontonfilm)



[Obrázek: lPC3MxF.png?1] [Obrázek: OWm4vDu.png?1] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]
Z nového Batmana se tají dech. První testovací projekce naznačují, že půjde o silný psychologický horor

[Obrázek: e26a48edd6.jpg] Je tady páteční podvečer a s ním pravidelné vydání newsletteru CC Watch, kde shrnujeme nejzásadnější dění ve filmovém a televizním světě, upozorňujeme na zajímavé trailery a doporučujeme, co si pustit. Těšíme se například na nového Batmana s Robertem Pattinsonem, který má mít za sebou první testovací projekce zjišťující, jak snímek působí na běžné diváky a co je případně potřeba upravit. Podle reakcí se zdá, že změnit mnoho netřeba, zmiňuje se totiž nadšení z až hororového podání a lapání po dechu.
 
[Obrázek: QCQVEhh.png?1]



Yakuza Princess

Akční / Thriller
Brazílie, 2021, 111 min
Režie: Vicente Amorim
Scénář: Vicente Amorim
Kamera: Gustavo Hadba
Hudba: Fabiano KriegerLucas Marcier
Hrají: MASUMIJonathan Rhys MeyersCujoši IharaKenny Leu
Toshiji Takeshima

[Obrázek: 165573135_ef0dca.jpg] Dedička polovice zločineckého syndikátu Yakuza nadväzuje spojenectvo s cudzincom so stratou pamäte, ktorý verí, že ich dva osudy spája staroveký meč...



[Obrázek: lPC3MxF.png?1] [Obrázek: OWm4vDu.png?1] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]



Jako zabít ptáčka
84%
[Obrázek: 159572019_fcfacc.gif] To Kill a Mockingbird (více)
Drama
USA, 1962, 124 min
Režie: Robert Mulligan
Předloha: Harper Lee (kniha)
Scénář: Horton Foote
Kamera: Russell Harlan
Hudba: Elmer Bernstein
Hrají: Gregory PeckMary BadhamPhillip AlfordJohn MegnaFrank OvertonRosemary MurphyRuth WhiteBrock PetersRobert Duvall
Paul Fix

[Obrázek: 162531964_c31fdb.jpg] Spravedlnost musí být slepá. Ale neměla by být zaslepená.
Sedmiletá dívka Scout (Mary Badhamová) a její starší bratr Jem (Philip Alford) žijí v zapadlém jižanském městečku Maycomb na počátku třicátých let 20. století jen s ovdovělým otcem Atticem (Gregory Peck). Ten je právníkem a většinu dne je pryč, takže oba sourozenci se během léta věnují různým dobrodružstvím v nejbližším okolí domu. S dětskou nevinností vnímá Scout právnický případ, kterého se její otec ujme. Atticus totiž obhajuje černocha Toma Robinsona (Brock Peters), jenž je obviněn ze znásilnění bělošské dívky. Zatímco obyvatelé Maycombu považují věc za jasnou a chystají se Toma zlynčovat, smysl pro právo a spravedlnost velí Atticovi postavit se proti všem. Tím spíš, že podle všech indicií k žádnému znásilnění nedošlo… Americký film režiséra Roberta Mulligana vznikl v roce 1962 podle románu Harper Leeové, který vyšel o dva roky dříve a získal Pulitzerovu cenu. Kniha i film patří v USA k velmi oblíbeným klasickým dílům. Snímek získal kromě řady jiných cen též Oscary za nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli (G. Peck), nejlepší scénář (Horton Foote) a nejlepší výpravu v černobílém filmu. Kromě toho měl ještě pět oscarových nominací: herečka ve vedlejší roli (M. Badhamová), černobílá kamera (Russell Harlan), hudba (Elmer Bernstein), režie a nejlepší film. (Česká televize)




[Obrázek: lPC3MxF.png?1] [Obrázek: OWm4vDu.png?1] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]
Jean-Paul Belmondo
Narození: 9. dubna 1933, Neuilly-sur-Seine, Francie
[Obrázek: poPCK81.jpg?1]
Úmrtí: 6. září 2021 (ve věku 88 let)

Jean-Paul Belmondo, ve Francii přezdíván Bébel byl francouzský divadelní a filmový herec.

[Obrázek: 175525.jpg]

[Obrázek: 7AGtii4.png?1]
R.I.P.

Armáda superhvězd v čele s Leonardem DiCapriem v černé komedii o tom, že nás všechny zabije kometa

[Obrázek: K-zemi-hled-ma-trailer.jpg] Tvůrce oscarové Sázky na nejistotu si bude tentokrát dělat legraci z konce světa.
 
[Obrázek: YCX5tYA.png]



Last and First Men
71%
[Obrázek: C1YLxPH.png?1] Last and First Men
Mysteriózní / Sci-Fi / Fantasy / Experimentální
Island, 2020, 70 min
Režie: Jóhann Jóhannsson
Předloha: Olaf Stapledon (kniha)
Scénář: Jóhann Jóhannsson
Kamera: Sturla Brandth Grøvlen
Hudba: Jóhann JóhannssonYair Elazar Glotman
Hrají: Tilda Swinton (vypravěč)


[Obrázek: 164246421_4188cf.jpg] Ve snímku Last and first men nejsou žádní lidé, ale tři velmi zvláštní protagonisté – betonová svědectví jugoslávského brutalismu, hlas Tildy Swintonové a soundtrack islandského skladatele Jóhanna Jóhannssona, autora hudby k filmům Sicario: Nájemný vrah a Příchozí, který zemřel v roce 2018 ve věku osmačtyřiceti let. Jóhannsson natočil několik krátkých filmů a při přednesu svých skladeb často používal vizuální prvky. Nápad na první celovečerní film dostal v roce 2010, kdy uviděl na fotografiích nizozemského fotografa Jana Kempenarse kolosální památky z doby Titova režimu. Johansson, velký milovník sci-fi, kombinuje své kontrastní černobílé záběry natočené na 16 mm pásku s úryvky vizionářského románu spisovatele a filozofa Olafa Stapledona z roku 1930, které předčítá Tilda Swintonová. (Cinemax)



[Obrázek: lPC3MxF.png?1] [Obrázek: OWm4vDu.png?1] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]
 


Duel
80%
[Obrázek: 159572019_fcfacc.gif] Duel (více)
Thriller / Drama / Mysteriózní / Road movie
USA, 1971, 90 min
Režie: Steven Spielberg
Předloha: Richard Matheson (povídka)
Scénář: Richard Matheson
Kamera: Jack A. Marta
Hudba: Billy Goldenberg
Hrají: Dennis WeaverJacqueline ScottEddie FirestoneLou FrizzellGene DynarskiLucille BensonTim HerbertCarey LoftinDale Van Sickel, (více)


[Obrázek: 162359232_09478d.jpg] Spielbergův film, který byl původně natočen pro televizi. V Evropě ho však uváděli v kinech. Obchodní cestující Mann jede po arizonské poušti na jednání se šéfem. Cesta probíhá poklidně do té doby, než se objeví cisterna řízená tajemným řidičem. Začne Manna vytlačovat ze silnice, chce ho dostat pod vlak, atd. Jaký má důvod? Spielberg natočil film s rozpočtem 350 000$ za dva týdny podle historky Richarda Mathesona z Playboye, který říkal že to sám zažil. (woody)



[Obrázek: lPC3MxF.png?1] [Obrázek: OWm4vDu.png?1] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]
Zdá se to neuvěřitelné, ale po čtyřech dekádách u fochu míří Nicolas Cage do žánru, který se mu zatím vyhýbal

[Obrázek: gettyimages-1173059432_1.jpg] Když člověk zavzpomíná na kariéru Nicolase Cage, má pocit, že už si vyzkoušel doslova všechno. Akční blockbustery, laciná béčka, experimentální kousky, komiksovky, hutná dramata, tam všude najdete jeho otisk. Napadne vás ale žánr, který zatím nezkusil?
 
[Obrázek: YCX5tYA.png]



Zhoubné zlo
71%
[Obrázek: 159572019_fcfacc.gif] Malignant (více)
Horor / Thriller / Mysteriózní
USA, 2021, 111 min
Režie: James Wan
Scénář: Akela Cooper
Kamera: Michael Burgess
Hudba: Joseph Bishara
Hrají: Annabelle WallisMaddie HassonJake AbelJacqueline McKenzieGeorge YoungMichole Briana WhitePaula Marshall
Mckenna Grace

[Obrázek: 165644196_c24434.png] James Wan se vrací ke svým žánrovým kořenům příběhem o dívce Madison, kterou paralyzují neustávající vize strašlivých vražd, které bohužel mají daleko k obyčejným snům. (Vertical Ent.)




[Obrázek: lPC3MxF.png?1] [Obrázek: OWm4vDu.png?1] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]
 


Krvavé léto v New Yorku
73%
[Obrázek: iustNTb.png?1] Krvavé léto (více)
Drama / Krimi / Thriller / Romantický
USA, 1999, 142 min (Alternativní 137 min)
Režie: Spike Lee
Scénář: Spike Lee
Kamera: Ellen Kuras
Hudba: Terence Blanchard
Hrají: John LeguizamoAdrien BrodyMira SorvinoJennifer EspositoMichael RispoliBrian TarantinaBebe NeuwirthPatti LuPone
Mike Starr

[Obrázek: 165165718_9cdfcc.jpg] V létě roku 1977 bylo v New Yorku mimořádné horko a v jeho okrajových čtvrtích řádil sériový vrah, který si říkal Samův syn a v noci zabíjel mladé ženy a jejich případné společníky. Známý černošský režisér Spike Lee (nar. 1957) se nechal inspirovat tímto mediálně proslulým případem a natočil drama Krvavé léto (1999), složené z prolínajících se osudů několika obyvatel Bronxu – mladého kadeřníka Vinnyho (John Leguizamo), jeho ženy Dionny (Mira Sorvinoová), punkového hudebníka Ritchieho (Adrien Brody), jeho dívky Ruby (Jennifer Espositoová), místního mafiána Luigiho (Ben Gazzara) a dalších barvitých postaviček. Snímek svým pojetím připomíná Leeovo nejlepší dílo Jednej správně (1989), i když tady není ani jedna hlavní černošská postava (poprvé v jeho díle). Lee dokazuje, že je perfektním řemeslníkem a vnímavým pozorovatelem obyčejného života s citem pro detail. Přesvědčivě zachytil paranoidní nervozitu lidí, jež ze strachu před vraždícím monstrem obracejí svou nenávist ke všem, kteří se nějak odlišují, ať oblékáním, barvou pleti nebo vyznáním. Snímek s četnými polodokumentárními sekvencemi a řadou dobových skladeb věrohodně vystihuje 70. léta, za nezanedbatelného přispění rozsáhlého hereckého souboru. Na začátku a na konci filmu se jako vypravěč objevuje známý novinář Jimmy Breslin, jemuž Samův syn (ve skutečnosti David Berkowitz, který stále ještě sedí ve vězení, kde si odpykává šest doživotních trestů) adresoval své pomatené dopisy, citované ve filmu slovo od slova. Spike Lee svůj snímek vyrobil ve vlastní společnosti Forty Acres and a Mule Filmworks, jejíž název odkazuje k výnosu americké vlády z 19. století zaručující bývalým otrokům čtyřicet akrů půdy a jednoho mezka. Podílel se rovněž na scénáři a vytvořil vedlejší postavu televizního novináře Jeffriese. Vzhledem k tomu, že ve Spojených státech bylo Krvavé léto distribuováno společností Walta Disneyho, musel Lee zkracovat kontroverzní scénu orgie v klubu, aby se vyhnul obávanému certifikátu přístupnosti NC-17, který prakticky vylučuje masové nasazení filmu v kinech. (Česká televize)



[Obrázek: lPC3MxF.png?1] [Obrázek: OWm4vDu.png?1] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]
Bezprecedentní tvůrčí podmínky: Nejvěhlasnější režisér současnosti připravuje film o atomové bombě, s jeho mocí nemohou soupeřit ani Spielberg s Cameronem

[Obrázek: 1631324960_Christopher-Nolan-and-the-cre...b-one.jpeg] Režisér je osoba, která má při natáčení filmu největší rozhodovací moc. A v případě nového projektu Christophera Nolana to platí snad více, než Hollywood vůbec pamatuje.
 
[Obrázek: YCX5tYA.png]



Solncepjok
73%
[Obrázek: E4P7rQA.png?1] Солнцепёк (více)
Akční / Drama / Válečný
Rusko, 2021, 133 min
Režie: Maxim BriusMichail Vasserbaum
Hudba: Vitalij Mukaňajev
Hrají: Vladimir IljinAlexandr BucharovAlexej KravčenkoMaxim DachněnkoMarina DenisovaGennadij Jakovlev
Alexandr Marušev

[Obrázek: 165663552_b95845.jpg] Luganská oblast, květen 2014. Rodina Novožilovových se shodou okolností ocitla v centru dění v Lugansku. Vlad Novožilov je bývalý účastník války v Afghánistánu. Na vlastní kůži ví, co je to válka. Protože svého času viděl dost válečných hrůz, zásadně se nechce ani dotknout zbraně. V dané situaci vidí jediné východisko - opustit zemi. Jenže před válkou se utéct nedá, hranice už jsou zavřené. Aby zachránil svou rodinu, bude muset učinit těžká morální rozhodnutí.



[Obrázek: lPC3MxF.png?1] [Obrázek: OWm4vDu.png?1] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]
 


Schumacher
81%
[Obrázek: 6B9lK4T.png?1] Schumacher
Dokumentární / Životopisný
Německo, 2021, 112 min
Režie: Hans-Bruno KammertönsMichael Wech
Scénář: Hans-Bruno KammertönsMichael Wech
Hrají: Michael Schumacher (a.z.), Sebastian VettelMika HäkkinenDavid Coulthard
Bernie Ecclestone

[Obrázek: 165612385_391ca6.jpg] Dokument, který se pomocí exkluzivních rozhovorů a archivních záběrů pokouší vystihnout osobnost sedminásobného mistra světa ve formuli 1 Michaela Schumachera(Netflix)



[Obrázek: lPC3MxF.png?1] [Obrázek: OWm4vDu.png?1] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]
Po letech se vynořují nové fámy, proč byl Jean-Claude Van Damme vyhozen z úlohy Predátora

[Obrázek: predator-hodnoceno-od-nejlepsiho-dilu-po-nejhorsi.jpg] Už legendární zákulisní informace, které odhalují původní angažmá akční hvězdy ve slavném Predátorovi, nyní dostávají zcela nový rozměr. Na adresu Van Dammova předčasného konce v kostýmu vesmírného lovce se vyjádřil jeho herecký kolega z Predátora, jenž přichází s nečekaným vysvětlením.
 
[Obrázek: YCX5tYA.png]



Bac Nord
71%
[Obrázek: WSzO6pV.png?1] The Stronghold
Krimi / Thriller
Francie, 2020, 105 min
Režie: Cédric Jimenez
Scénář: Cédric JimenezBenjamin CharbitAudrey Diwan
Kamera: Laurent Tangy
Hudba: Guillaume Roussel
Hrají: Gilles LelloucheFrançois CivilKarim LeklouAdèle ExarchopoulosKenza FortasIdir AzougliCyril Lecomte
Michaël Abiteboul

[Obrázek: 165116487_f405cd.jpg] Příběh policejní jednotky, které náleží okrsek Marseille, a kde v jakožto kriminálně nejhorší oblasti Francie nikdy není jistota, že se kdokoliv vrátí večer domů živý. (Houbiczska)




[Obrázek: lPC3MxF.png?1] [Obrázek: OWm4vDu.png?1] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]
 


Smečka
64%
[Obrázek: EH5QIzI.png?1] Smečka (více)
Drama / Sportovní
Česko, 2020, 95 min (Alternativní 91 min)
Režie: Tomáš Polenský
Scénář: Tomáš PolenskýIrena Kocí
Kamera: Andrejs Rudzāts
Hrají: Tomáš DaleckýTomáš MrvíkAnastasia ChocholatáDenisa BiskupováVlastina SvátkováPatrik DěrgelJiří Vyorálek
Pavel Handl

[Obrázek: 164752712_552ebc.jpg] Davidovi je šestnáct, má krásnou přítelkyni, rodiče ho podporují ve všem, do čeho se pustí, a vytvářejí mu patřičné finanční zázemí. Právě se přestěhoval, má nastoupit do nového hokejového týmu Vlků a zabojovat o místo brankářské jedničky. Jenže nováček v pevně semknutém kolektivu, to bohužel nevěstí nic dobrého. Co dělat, když tě spoluhráči nevezmou mezi sebe, a opustí tě holka? Spirála šikany, odvety a vzájemných bojů se roztáčí. Pro většinu hráčů je to zpočátku asi jenom zábava, ale kapitán Jerry tlak neustále stupňuje. Někteří s tím možná nesouhlasí, ale nikdo nic neudělá. A šikana se z kabiny následně přesune i na internet. Podaří se Davidovi vybojovat své místo v týmu, ve škole, v životě, a Vlky porazit? (Bontonfilm)



[Obrázek: lPC3MxF.png?1] [Obrázek: OWm4vDu.png?1] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]
V Rusku zakázali erotické drama o lesbických jeptiškách od tvůrce Robocopa a Základního instinktu

[Obrázek: benedetta.jpg] Diskutovanou novinku Paula Verhoevena si v Rusku na velkém plátně diváci zřejmě neužijí.
 
[Obrázek: YCX5tYA.png]



Malý navigátor: Oblíbená rodinná sci-fi dostane nové zpracování

[Obrázek: 0a477d80-1643-11ec-9dff-70de6cf52d49] Režisérka Star Wars se pustí do cestování v čase a vesmírných lodí.
 
[Obrázek: Gmp5pX9.png]



Free Guy
80%
Akční / Dobrodružný / Komedie / Sci-Fi
USA, 2021, 115 min
Režie: Shawn Levy
Scénář: Matt LiebermanZak Penn
Kamera: George Richmond
Hudba: Christophe Beck
Hrají: Ryan ReynoldsJodie ComerJoe KeeryLil Rel HoweryTaika WaititiUtkarsh AmbudkarBritne OldfordOwen BurkeMatty Cardarople
Alex Trebek

[Obrázek: 165444215_8fb3a0.jpg] Ryan Reynolds hraje bankovního úředníka, který zjistí, že je ve skutečnosti nehratelnou postavou ve videohře. A tak se rozhodne stát se hrdinou, který přepíše vlastní příběh. V prostředí, kde neexistují žádná omezení a kde je vše dovoleno musí zachránit svět dřív, než bude zničen. (Falcon)



[Obrázek: lPC3MxF.png?1] [Obrázek: OWm4vDu.png?1] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]
 


Turist
62%
[Obrázek: E4P7rQA.png?1] Typucт
Akční
Rusko, 2021Režie: Andrej Ščerbinin
Kamera: Garik Žamgarjan
Hudba: Vitalij Mukaňajev
Hrají: Alexej ŠevčenkovAlexandr BaranovskijVladimir PetrovSergej Vorobjov
Gleb Těmnov

[Obrázek: 165634904_7d8ce1.jpg] December 2020. Bývalý policajt Griša Dmitriev prichádza do Stredoafrickej republiky s malou skupinou ruských inštruktorov. Ich zadanie sa nezdá byť zložité, pretože úlohou inštruktorov je len naučiť vojakov miestnej armády základy taktiky a spôsobov boja. Všetko sa však od začiatku pokazí. Niekoľko skupín banditov pochoduje hlavným mestom, aby v krajine zorganizovalo štátny prevrat. Ruskí inštruktori spoločne so svojimi zverencami bojujú proti nim. Ale pre Grišu, ktorý sa nikdy nezúčastnil vojenských operácií, sa táto služobná cesta stáva živým peklom. (dixx)



[Obrázek: lPC3MxF.png?1] [Obrázek: OWm4vDu.png?1] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]
Marvel začátkem listopadu představí fanouškům svoji další budoucnost

[Obrázek: MARVEL-Future-Revolution-codes-1024x576.png] Disney plánuje velkou akci pro svoje diváky, novinky ze světa Star Wars či Marvelu nebudou chybět.
 
[Obrázek: Gmp5pX9.png]



Magie, zázraky a nebezpečí. Proslulé studio Laika představuje nový celovečerní film

[Obrázek: Laika-Wildwood-Concept-Art.jpg?q=50&fit=...00&dpr=1.5] Animační studio LAIKA, které divákům přineslo snímky jako Koralína a svět za tajnými dveřmi, Škatuláci, Kubo a kouzelný meč, Hledá se Yetti nebo Norman a duchové, oznámilo, že jeho nejnovějším celovečerním snímkem se stane příběh Wildwood vycházející ze stejnojmenné knihy Colina Meloye.
 
[Obrázek: YCX5tYA.png]
 



Vacation Friends
62%
Komedie
USA, 2021
Režie: Clay Tarver
Scénář: John Francis DaleyJonathan M. GoldsteinClay Tarver
Kamera: Tim Suhrstedt
Hudba: Rolfe Kent
Hrají: John CenaLil Rel HoweryMeredith HagnerYvonne OrjiBarry RothbartAnna Maria HorsfordRobert WisdomLynn Whitfield
Travis Love

[Obrázek: 165543286_6a0f41.jpg] Pravděpodobně někoho takového znáte. Někoho, s kým se dá užít velká zábava. Možná jste zrovna s tímhle člověkem zažili ten nejdivočejší zážitek vašeho života. Vlastně na to docela rádi vzpomínáte a jste vděční, že kdykoliv byste v životě potřebovali pořádně zapařit, víte, kam se máte obrátit. Ale v žádném případě nechcete, aby tenhle typ lidí měl naprosto cokoliv společného s vaším běžným životem.A přesně z tohoto konceptu vychází bláznivá komedie Vacation Friends. Emily a Marcus jsou v zásadě spořádaní lidé, a když si pro jednou na dovolené vyhodili z kopýtka s Ronem a Kylou, bylo to vzrušující a neopakovatelné. Když se však divoká dvojice, kterou snoubenci znají pouze ze své krátké dovolené, bez pozvání vetře na jejich svatbu, začínají vážné problémy. Uvidíme, zda film bude postavený jen na sérii průšvihů a marné snaze hrdinů odříznou rozjívenou dvojku od svého běžného života, anebo se do filmu vetře kupříkladu nějaké poselství o pokrytectví. (fandimefilmu)



[Obrázek: lPC3MxF.png?1] [Obrázek: OWm4vDu.png?1] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]
 


Viník
61%
[Obrázek: 159572019_fcfacc.gif] The Guilty (více)
Krimi / Thriller / Drama
USA, 2021, 90 min
Režie: Antoine Fuqua
Scénář: Nic PizzolattoEmil Nygaard Albertsen (původní scénář), Gustav Möller (původní scénář)
Kamera: Maz Makhani
Hudba: Marcelo Zarvos
Hrají: Jake GyllenhaalEthan HawkeRiley KeoughPeter SarsgaardPaul DanoBill BurrDavid CastañedaBeau KnappChristina Vidal
Edi Patterson

[Obrázek: 165617034_fcabb1.jpg] Operátor tísňové linky (Jake Gyllenhaal) se snaží zachránit volající, které jde o život, ale brzy zjistí, že všechno je úplně jinak. (Netflix)



[Obrázek: lPC3MxF.png?1] [Obrázek: OWm4vDu.png?1] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]
Královská premiéra bondovky. Zlatá Kate zářila jako filmová hvězda

[Obrázek: ZAR8e69e1_47M_NOTIMETODIE_PREMIERE_0928_1U_3.JPG] Na červeném koberci v Londýně se na světové premiéře bondovky Není čas zemřít sešli členové britské královské rodiny s oscarovými hvězdami. Vévodkyně Kate oblékla zlatou róbu od své oblíbené návrhářky Jenny Packhamové. Manželku doprovodil princ William. 

[Obrázek: iQYiwpg.png]
Natáčení prvního filmu na Mezinárodní vesmírné stanici začne příští týden. Herečka a režisér poletí do vesmíru

[Obrázek: shutterstock-378440632.jpg] Rusko se chystá na Mezinárodní vesmírné stanici (ISS) natočit film zvaný Výzva. Jeho hlavní protagonistkou bude Julija Pěresild, režie se ujal Klim Šipenko.
 
[Obrázek: 7F7np89.png?1]



Gladiátor 2 bude příštím filmem Ridleyho Scotta

[Obrázek: article_main_kd24jvoivqkp30bk.jpg] Návrat do starého Říma je podle režiséra definitivně hotovou věcí.
 
[Obrázek: Gmp5pX9.png]



Chicagský tribunál
85%
[Obrázek: 159572019_fcfacc.gif] The Trial of the Chicago 7 (více)
Drama / Historický
USA, 2020, 129 min
Režie: Aaron Sorkin
Scénář: Aaron Sorkin
Kamera: Phedon Papamichael
Hudba: Daniel Pemberton
Hrají: Eddie RedmayneAlex SharpSacha Baron CohenJeremy StrongJohn Carroll LynchYahya Abdul-Mateen IIMark Rylance
Joseph Gordon-Levitt

[Obrázek: 164781479_df2b09.jpg] To, co bylo v roce 1968 zamýšleno jako pokojný protest proti sjezdu demokratů, se změnilo ve vlnu násilí a střetů s policií. Organizátoři protestů, včetně Abbieho Hoffmana, Jerryho Rubina, Toma Haydena a Bobbyho Sealea, byli obviněni z podněcování nepokojů a soudní proces, který následoval, je jedním z nejznámějších vůbec. (Netflix)



[Obrázek: lPC3MxF.png?1] [Obrázek: OWm4vDu.png?1] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]
 


Konference ve Wannsee 
83%
[Obrázek: WSzO6pV.png?1] Conspiracy
Drama / Historický / Válečný / Životopisný
Velká Británie / USA, 2001, 96 min
Režie: Frank Pierson
Scénář: Loring Mandel
Kamera: Stephen Goldblatt
Hrají: Stanley TucciKenneth BranaghColin FirthBarnaby KayBen DanielsBrendan CoyleTom HiddlestonEwan StewartDirk Martens
Peter Sullivan

[Obrázek: 161741029_e299c6.jpg] Píše se 20. leden 1942. Je mrazivý den, sněží a nikdo netuší, co se zanedlouho odehraje v domě u jezera Wannsee nedaleko Berlína. Major SS Adolf Eichmann osobně dohlíží na to, aby pohoštění i nápoje připravované pro skupinu očekávaných nacistických pohlavárů byly bez jediné chybičky. V limuzínách s osobními šoféry se postupně sjíždějí nejvýše postavení muži Třetí říše někteří v uniformách SS, jiní v oblecích vládních úředníků, další ve zcela nenápadném civilu. Posledním z patnácti pozvaných je Reinhard Heydrich obávaný šéf hitlerovské policie a říšský protektor. Už ve chvíli, kdy vkročí do vstupní haly, vzbuzuje mezi ostatními hosty zároveň obavy i respekt nejen proto, že má nejvyšší hodnost, ale zejména proto, že sám maršál Göring rozhodl, aby Heydrich svolal tuto tajnou schůzku a vyřešil na ní veškeré podrobnosti konečného řešení židovské otázky. V následujících devadesáti minutách právě tito muži rozhodnou o osudu milionů lidí v celé Evropě. A když konspirační setkání skončí, konečné řešení začíná. (oficiální text distributora)



[Obrázek: lPC3MxF.png?1] [Obrázek: OWm4vDu.png?1] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]
VIDEO: Nové Tři oříšky pro Popelku. Norové vypustili první trailer

[Obrázek: Gruppebilde-e1615374410344.jpg] Po půlroce od začátku natáčení jsou tu první záběry z nové verze pohádky Tři oříšky pro Popelku. Stojí za ní norská filmová produkce a hlavní roli ztvárnila tamní popová hvězda Astrid Smeplass. Pro remake filmu režiséra Václava Vorlíčka se tamní filmaři rozhodli kvůli trvalé divácké popularitě pohádky.
 
[Obrázek: JYpNADb.png]
 


Všichni svatí mafie
65%
[Obrázek: 159572019_fcfacc.gif] The Many Saints of Newark (více)
Drama / Krimi
USA, 2021, 120 min
Režie: Alan Taylor
Scénář: David ChaseLawrence Konner
Kamera: Kramer Morgenthau
Hrají: Alessandro NivolaLeslie Odom Jr.Vera FarmigaJon BernthalCorey StollRay LiottaMichela De RossiMichael Gandolfini
Billy Magnussen

[Obrázek: 165495306_504b1f.jpg] Americký kriminální film režírovný Alanem Taylorem slouží jako prequel k seriálu HBO Rodina Sopránů. Děj se odehrává v 60. a 70. letech 20. století v Newarku na pozadí povstání v New Jersey, zatímco napětí mezi Italsko-americkými a africko-americkými komunitami je stále větší. Zabývá se přitom hlavně životem gangstera z New Jersey, Tonyho Soprana (Michael Gandolfini). (ALIENka_)



[Obrázek: lPC3MxF.png?1] [Obrázek: OWm4vDu.png?1] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]
 


Vrah z Heartlandu
81%
[Obrázek: 159572019_fcfacc.gif] Murder in the Heartland
Drama / Thriller
USA, 1993, 157 min
Režie: Robert Markowitz
Scénář: Michael O'Hara
Kamera: Ronald Víctor García
Hudba: Patrick Williams
Hrají: Tim RothFairuza BalkBrian DennehyRandy QuaidRoberts BlossomTom BowerBob GuntonRyan CutronaMilo O'Shea
Renée Zellweger

[Obrázek: 160402562_8286fd.jpg] Rekonstrukce skutečného pátrání po jednom z nejcyničtějších, nejkrutějších a zároveň nejmladších masových vrahů v americké historii. Psychopatický zabiják Charles Starkweather cestoval napříč Spojenými státy se svojí přítelkyní Caril Fugateovou a bezdůvodně vraždil ty, kteří se mu nějak znelíbili. Zlikvidoval jedenáct obětí včetně žen a dětí, přičemž dokázal úspěšně unikat policii... (Filmexport)



[Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]
Judy & Punch (Drama /Komedie, Austrálie, 2019, 105 min) ČSFD 50%
-> [Obrázek: yhiWyb9.jpg]

(iMdb) V měste, kde se zastavil čas, se loutkáři Judy a Punch pokoušejí vzkřísit svoji loutkovou show. Jejím obsahem je drsné komicko-tragické představení z Anglie 16. století.
Promítnutí do jejich života není o nic šťastnější a o nic méně mystické...
Na základě prvotní loutkohry o tom, kde dětská upřímná krutost získává vražednou zručnost. Za mne jen 30%.
[Obrázek: 164279828_bdc482.jpg]
Trailer: Čistá esence osmdesátek v podání Sylvestera Stalloneho se vrací v novém sestřihu. A vypadá božsky!

[Obrázek: luiz-sansone-rocky-vs-drago.jpg?1472943445&dl=1] Rockyho série má hned několik přímo fantastických dílů. Tím nejchlapáčtějším je bezpochyby testosteronem nasáklá čtyřka, v níž se Rocky utkal s Ivanem Dragem.
 
[Obrázek: YCX5tYA.png]



Will Smith má o nejlepším a nejhorším filmu své kariéry jasno

[Obrázek: GettyImages-1174198829.jpg?w=681&h=383&crop=1] Will Smith nezažil moc profesních pádů, když už ale na nějaký došlo, byl pořádně slyšet. Naposledy se spálil s drahou sci-fi Blíženec, která přišla do kin dva roky zpátky a studio na ní tratilo nemalých 75 milionů. O tomhle filmu se ale dnes bavit nebudeme.
 
[Obrázek: YCX5tYA.png]



Expendables 4: Podle Stallona přijde nečekaný zvrat

[Obrázek: article_main_expendables_5.jpg] Máme se připravit na detektivní vyšetřování. Stallone točí jen krátce po operaci zad. Byli obsazeni další herci.
 
[Obrázek: Gmp5pX9.png]



Smrtelné hry plné násilí a zoufalství: Tyto filmy a seriály by vám neměly uniknout, pokud vás zaujal skvělý seriál Hra na oliheň.

[Obrázek: battle_royale_4K_limited_edition.jpg] Na Netflixu je v těchto dnech globálním hitem jihokorejská série Hra na oliheň, která pojednává o nelidské soutěži, v níž více než čtyři sta nešťastných dobrovolníků bojuje o své životy i o pohádkovou a spásnou finanční odměnu. Devítidílný seriál trhá rekordy ve sledovanosti a je příhodné si představit několik tematických vzorů, které jej inspirovaly a které by jeho fanoušky mohly rovněž zaujmout.
 
[Obrázek: YCX5tYA.png]



Quo vadis, Aida?
85%
[Obrázek: fU5byhq.png?1] Quo vadis, Aida? (více)
Drama
Bosna a Hercegovina / Rakousko / Rumunsko / Nizozemsko / Německo / Polsko / Francie / Norsko / Turecko, 2020, 101 min
Režie: Jasmila Žbanić
Scénář: Jasmila Žbanić
Kamera: Christine A. Maier
Hudba: Antoni Komasa-Łazarkiewicz
Hrají: Jasna ĐuričićJohan HeldenberghRaymond ThiryBoris IsakovičEmir HadžihafizbegovičJoes BrauersReinout Bussemaker
Teun Luijkx

[Obrázek: 165481216_efaccb.jpg] Je rok 1995 a Aida pracuje jako překladatelka pro OSN ve Srebrenici. Její rodina je mezi tisícovkami místních, kteří hledají v „bezpečné zóně" OSN útočiště před srbskou armádou. Pár hodin od míst, kde s oblibou trávíme letní dovolené, se schyluje k největší evropské tragédii od konce druhé světové války. Při vyjednáváních si Aida postupně uvědomuje vážnost situace. Jde o osud města i o život jejích milovaných. Podaří se jí je zachránit? Nekompromisní a zároveň hluboce lidský snímek režisérky Jasmily Žbanić svou emoční silou dalece předčí většinu válečných filmů. Nesoustředí se totiž na vykreslení násilí, ale na příběh konkrétní ženy a nepředstavitelná dilemata, která před ní válka staví. Film Quo Vadis, Aida? měl premiéru na festivalu v Benátkách a je nominovaný na Oscara za nejlepší zahraniční film. (Aerofilms)



[Obrázek: lPC3MxF.png?1] [Obrázek: OWm4vDu.png?1] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]

 


Tak jsem tento týden pomáhal vnukovi vybrat něco k "referátu" do školy, nic moc k výběru z toho "předepsaného" nebylo, ale tahle "perla" od E.Hemingwae nás docela oslovila - tak ji dám i sem. Možná si někdo rád tuhle klasiku připomene stejně jako já. 

Stařec a moře
72%
[Obrázek: 159572019_fcfacc.gif] The Old Man and the Sea (více)
Dobrodružný / Drama
USA, 1958, 86 min
Režie: John SturgesFred Zinnemann
Předloha: Ernest Hemingway (kniha)
Scénář: Peter Viertel
Kamera: Floyd CrosbyJames Wong Howe
Hudba: Dimitri Tiomkin
Hrají: Spencer TracyHarry BellaverDon BlackmanMauritz HugoDon Alvarado
Don Diamond

[Obrázek: 158311393_15e0b4.jpg] Adaptace novely Ernesta Hemingwaye vypráví příběh starého kubánského rybáře Santiaga, který se vydává na svůj poslední velký lov. První filmové zpracování proslulé předlohy, které v roce 1957 za Freda Zinnemanna dokončil John Sturges. V hlavní roli exceluje Spencer Tracy. (oficiální text distributora)



[Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]
Legenda jménem Sandokan. Kabir Bedi kvůli němu musel utéci do Hollywoodu

[Obrázek: 31525002690.jpg] Vinnetou, Old Shatterhand a Sandokan, to jsou největší idoly dnešních zhruba čtyřicátníků a padesátníků. Zatímco v USA zdobila trička loga Coca-Coly nebo rockových kapel, u nás to byl jednoduše Sandokan, ale štěstí měli jen někteří, protože to bylo velmi nedostatkové zboží. Pojďme si společně zavzpomínat na slavného Tygra z Mompracemu. Dozvíte se něco, co jste možná ani nevěděli.
 
[Obrázek: YCX5tYA.png]



Kultovní filmy dostávají vlastní streamovací službu. Fanoušci žánrové a pokleslé kinematografie se mohou těšit

[Obrázek: Kino-Lorber_Channel-Icon_640x360.png] Distribuční společnost Kino Lorber rozjíždí bezplatnou streamovací službu, která potěší hlavně příznivce kultovní a žánrové kinematografie.
 
[Obrázek: YCX5tYA.png]



Rise of the Footsoldier Origins - The Tony Tucker Story

Krimi
Velká Británie, 2021, 107 min
Režie: Nick Nevern
Scénář: Andrew LovedayNick Nevern
Hrají: Terry StoneVinnie JonesCraig FairbrassRoland ManookianKat RonsonMichelle CollinsBronson WebbKeith AllenEmma Butt
Billy Murray

[Obrázek: 165697234_c3eb87.jpg] Voják Tony Tucker (Terry Stone) se vrací z války o Falklandy. Po válce je zahořklý a rozzlobený... Brzy si udělá jméno v podsvětí Essexu se svým bezpečnostním obchodem a obchodem s drogami. Poté, co vstoupil do partnerství s gangsterem Bernard O'Mahoney (Vinnie Jones), se jeho život vymkl kontrole v cyklu drog a násilí. Věci se ještě zhorší, když se setká s notoricky známým drsňákem Pat Tate (Craig Fairbrass) a místním drogovým dealerem Graig Rolfe (Roland Manookian). (JasonCZ)



[Obrázek: lPC3MxF.png?1] [Obrázek: OWm4vDu.png?1] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]
 


Rise of the Footsoldier
79%
Akční / Krimi / Drama / Životopisný
Velká Británie, 2007, 119 min
Režie: Julian Gilbey
Scénář: Julian GilbeyWill Gilbey
Kamera: Ali Asad
Hudba: Sandy McLellandRoss Cullum
Hrají: Ricci HarnettTerry StoneCraig FairbrassBilly MurrayFrank HarperKierston WareingNeil MaskellLara BelmontEmily Beecham
Dave Legeno

[Obrázek: 159809009_cadc73.jpg] Rise of Footsoldier sleduje neúprosný rozkvět Carltona Leache jednoho z nejobávanějších fotbalových chuligánů, který se dostane až na místo samotného člena známého gangu kriminálníků, kteří jsou jedni z nejobávanějších od Londýna až po Essex od začátku osmdesátých let až po konec devadesátých. (oficiální text distributora)



[Obrázek: lPC3MxF.png?1] [Obrázek: OWm4vDu.png?1] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]
Titan: Letošní vítěz z Cannes je drsná audiovizuální jízda s křehkým poselstvím

[Obrázek: YXJ0aWNsZU1haW4vMjU0OTQ5] Jak se povedlo oceňované kontroverzní francouzské drama, které tento týden vstupuje do českých kin?
 
[Obrázek: YCX5tYA.png]



Vřískot 5: První trailer a nové fotky představují staré známé i několik nováčků

[Obrázek: b25lY21zOjBjZmUyMGU4LTg3YzMtNGZlMS05MDBm...le=upscale] Na koho se můžeme těšit v dalším dílu úspěšné hororové série?
 
[Obrázek: YCX5tYA.png]



Expendables 4: Dolph Lundgren na první fotce

[Obrázek: Expendables-2.jpg] Sly Stallone dává doutníček a nasedá na Expendables motorku.
 
[Obrázek: Gmp5pX9.png]



Kancelář pro kontrolu pouliční magie
67%
[Obrázek: E4P7rQA.png?1] Ганзель, Гретель и Агентство Магии (více)
Animovaný / Dobrodružný / Komedie
Rusko / USA, 2021, 105 min
Režie: Alexej Cicilin
Scénář: Alexej CicilinVladimir Nikolajev
Hudba: Brad Breeck
Hrají: Courtney ShawNicholas CordaValerij SmekalovRegina Ščukina
Julija Zorkina

[Obrázek: 165231973_17964d.jpg] Z Jeníčka a Mařenky, jak je znáte z pohádek, jsou teď tajní agenti, kteří musí vypátrat zmizelého krále pomocí kouzel, fištrónu a týmové práce. (Netflix)



[Obrázek: lPC3MxF.png?1] [Obrázek: OWm4vDu.png?1] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]
 


Zemletrjasenije
67%
[Obrázek: E4P7rQA.png?1] Землетрясение (více)
Drama
Rusko, 2016, 105 min
Režie: Sarik Andreasjan
Scénář: Sergej JudakovAlexej Gravickij
Kamera: Jurij Korobejnikov
Hrají: Konstantin LavroněnkoMarija MironovaViktor StěpaňanTatěv OvakimjanArťom BystrovSabina Achmedova
Mikael Pogosjan

[Obrázek: 160820624_c2ddc0.jpg] Zemětřesení v Arménii v roce 1988 bylo jedno z největších, které postihlo Sovětský svaz. Během zemětřesení přišlo o život více než 25 000 lidí a více než 500 000 lidí přišlo o střechu nad hlavou. Příběhy několika lidí, kteří přestože přišli o své nejbližší, neváhali riskovat svůj život k záchraně ostatních. (Akumulátor)



[Obrázek: lPC3MxF.png?1] [Obrázek: OWm4vDu.png?1] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]