XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Zajímavé tipy na film
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Tak to Tvá žena trefila přesně. Já to mám podobně. Dokonce tak moc, že se s "patřičnou úctou" chovám i k lidem, kteří jsou dokonce mladší jak já (67). Možná za to může i má profesionální kariéra, ve které se moderním technologiím věnuji už od jejího počátku a snažím se dodnes být neustále "up to date", což se pak asi promítá i do mého osobního nastavení. Jednoduše řečeno, chci umřít mladý duchem.
: Nechtěl jsem to vše přikládat zcela na vrub mozku s každodenním "up to date", ale jistě na tom něco bude ..
Ta naše mozkovna pak nemá skrze ten raketový vývoj milované, obdivované techniky a polykáním novinek, čas na něco tak podřadného jako je stárnutí 4 1
: : Jestli to neumět stárnout není zapomínáním - měl jsem 4cáté nebo padesáté? 3 Tělo, mrcha, stárne nějak rychleji, než mysl.
Dobrá je také hláška "už kosí v našich řadách".
[Obrázek: ZGrKB.png]
Né ještě né, ještě není doba zlá.
Už se kácí v našem lese zdrhej kam se dá.
Dej ještě dej ještě prosím aspoň den.
Dochází nám letokruhy zítra nebudem.

Blbý je, že už ubývají přátelé a známí. Ale pořád ještě mám s kým chodit na pivko.
: ... že by "milosrdné" zapomínání ???  1 

: Traktóóór  4

... chlapi, máme to ale pohřební humor, ten jde s věkem ????   1 1
"Mladíci", nemáte tam nějaké veselejší téma  1
Rivalové
77%
[Obrázek: qn0itZo.png?1] Challengers (více)
Drama / Romantický / Sportovní
USA, 2024, 131 min
Režie: Luca Guadagnino
Scénář: Justin Kuritzkes
Kamera: Sayombhu Mukdeeprom
Hudba: Trent ReznorAtticus Ross
Hrají: ZendayaJosh O'ConnorMike FaistA.J. ListerNaheem GarciaHailey GatesNada DespotovichBryan Doo


[Obrázek: 168542253_3klh3x.jpg]

Ve filmu Rivalové od vizionářského režiséra Luca Guadagnina hraje Zendaya roli Tashi Duncanové, bývalé tenisové šampionky, která se stala trenérkou, jež se neštítí své hry na kurtu ani mimo něj. Manželství se šampionem, který je těsně na konci své kariéry (Mike Faist), Tashiina strategie na manželovo vykoupení nabere překvapivý směr, když se musí postavit vymydlenému Patrickovi (Josh O'Connor) - svému bývalému nejlepšímu příteli a Tashiině bývalému příteli. Jak se jejich minulost a přítomnost střetávají a napětí stoupá, Tashi se musí sama sebe ptát, co bude stát vítězství. (Vertical Entertainment)



[Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]
Další Smrtelné zlo je na cestě

[Obrázek: AZCWxHw.png]

Legendární hororová série Evil Dead se po letech rozjíždí do vysokých otáček. Poté, co loňský počin Smrtelné zlo: Probuzení od Leeho Cronina zaznamenal v kinech velký divácký zájem a na světových tržbách vydělal odhadem prakticky desetinásobek svého rozpočtu, bylo jasné, že další navázání na strašidelnou značku Sama Raimiho (Spider-ManStáhni mě do pekla) bude brzy nasnadě. Málokdo by však asi tušil, že v dohledné době dostaneme hned dva nové filmy! Je tomu totiž jen několik týdnů, co jsme se dozvěděli, že v přípravách je dosud nepojmenovaný spin-off, kterého se ujme francouzský režisér Sébastien Vaniček, jehož debutový pavoučí horor Havěť v těchto dnech nahání husí kůži divákům po celém světě a do naší distribuce se dostane za necelý měsíc. K tomu však přichází nové zprávy, že v přípravách je rovnou ještě další spin-off, kterého se ujme další nadějný mladý tvůrce.

 


The Beekeeper
60%
Thriller / Akční
USA, 2024, 105 min
Režie: David Ayer
Scénář: Kurt Wimmer
Kamera: Gabriel Beristain
Hudba: Jared Michael Fry
Hrají: Jason StathamJosh HutchersonJeremy IronsEmmy Raver-LampmanBobby NaderiDerek SiowPhylicia RashadMichael EppTaylor JamesJemma Redgrave

[Obrázek: 168112037_huw2hl.jpg]

Clay (Jason Statham), bývalý agent tajné organizace Beekeepers, se po smrti svého přítele a souseda vydává na cestu krvelačné pomsty celostátních rozměrů. (Arigato)



[Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]
Opičí muž
72%
[Obrázek: qn0itZo.png?1] Monkey Man (více)
Akční / Thriller
USA / Kanada, 2024, 121 min
Režie: Dev Patel
Scénář: Dev PatelPaul AngunawelaJohn Collee
Kamera: Sharone Meir
Hudba: Jed Kurzel
Hrají: Dev PatelSharlto CopleySikandar KherPitobash TripathySobhita DhulipalaVipin SharmaMakrand DeshpandeAshwini KalsekarAdithi Kalkunte


[Obrázek: 168701442_i8xkbw.jpg]

Když byl Chlapec (Dev Patel) hodně malý, vyprávěla mu matka legendu o mýtickém opičím králi Hanumanovi, který pomáhal bezmocným, stíhaným útlakem i křivdami. Pak mu přímo před očima matku zavraždí představitelé moci a chlapci dojde, že žádný Hanuman neexistuje. Možná i proto už jako dospělý v masce opičáka obráží nelegální zápasy, kde se nechává do krve ztlouct populárnějšími zápasníky. V těch nejtemnějších uličkách města hledá cestu k „těm nahoře“, kteří mu před lety tak fatálně ublížili. Když ji nakonec objeví, promění se v impozantní a zároveň děsivý nástroj pomsty, jenž ho má zbavit všech stínů z jeho minulosti. Dokáže to sám? A co se s ním stane, až na téhle cestě lemované smrtí dorazí na konec? (CinemArt)



[Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]
Vesmírné komando
45%
[Obrázek: qn0itZo.png?1] Suburban Commando (více)
Komedie / Sci-Fi / Akční
USA, 1991, 90 min
Režie: Burt Kennedy
Scénář: Frank A. Cappello
Kamera: Bernd Heinl
Hudba: David Michael Frank
Hrají: Hulk HoganChristopher LloydShelley DuvallLarry MillerJack ElamRoy DotriceTony LongoMichael FaustinoDennis BurkleyChristopher Neame 


[Obrázek: 167255564_ce4d6b.jpg]

Profesionální vesmírný bojovník a hrdina Shep Ramsey (Hulk Hogan) v důsledku přepracovanosti nezvládne na sto procent jednu z četných akcí v galaxii a dostává 6 měsíční distanc - jinými slovy - čas potřebný na regeneraci utlumené energie. Ramsey přichází relaxovat na Zem. Pronajme si pokoj v předměstském domě rodiny Charlie Wilcoxa (Christopher Lloyd), který se kvůli novému nájemníku a hlavně proti své vůli, musel vzdát vlastní výzkumné laboratoře. Neprůbojný Charlie se novému členu domácnosti vůbec netěší. Když ale zjistí, odkud vlastně Ramsey skutečně pochází a zároveň se mu podaří tajně vyzkoušet speciální vlastnosti ukrytého kosmického brnění, je nadšený. (Intersonic)



[Obrázek: yhiWyb9.jpg] [Obrázek: 0NliAKR.png?1] [Obrázek: a0jd4pU.png?1] [Obrázek: wJODzgl.png?1]