XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Zajímavé tipy na hudbu
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Kompilace "Abba Gold" se stala prvním albem, které v britské hitparádě strávilo tisíc týdnů

[Obrázek: ANI2c3ede_ABBA.jpg] Skupina Abba si do dlouhé sbírky rekordů před pár dny připsala další. Její bestofka, nazvaná prozaicky "Abba Gold", je totiž v britském albovém žebříčku už tisící týden v řadě. A to se dosud žádné jiné desce nepodařilo.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]

Rozmlácená baskytara z obalu desky "London Calling" od The Clash jde do Muzea Londýna

[Obrázek: Screenshot-2019-11-27-at-18.02.04.png?fi...C431&ssl=1] Basová kytara, kterou v září 1979 Paul Simonon rozbil během koncertu své kapely The Clash, se letos stane trvalou součástí expozice Muzea Londýna. Obohatí tak další exponáty mapující historii britské metropole od padesátých let minulého století až do dnešních dnů.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]

David Hasselhoff na nové desce předělá hity od Kiss i Elvise

[Obrázek: gettyimages-75836734.jpg] Pokud byste si náhodou mysleli, že hudební kariéra Davida Hasselhoffa je už dávno minulostí, vězte, že opak je pravdou. Poslední studiovku nazvanou "Open Your Eyes" vydal tento americký zpěvák a herec v roce 2019, a protože se kompilace coververzí vcelku slušně prodávala, rozhodl se pokračovat a využít hodně podobný scénář.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]



Brian May: "Kdyby byl Freddie Mercury naživu, stále by s Queen hrál"

[Obrázek: WcrU3r.jpeg?fl=cro,0,0,791,446%7Cres,1200,,1%7Cwebp,75] Kromě toho, že kytarista Queen Brian May připravil na srpen reedici své sólové desky "Back To Light", zavzpomínal v nedávném rozhovoru pro Greatest Hits Radio na svého spoluhráče Freddieho Mercuryho. Mimo jiné se nechal slyšet, že kdyby zpěvák nepodlehl zdravotním komplikacím způsobeným nemocí AIDS, v Queen by stále zpíval.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]
 



[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]

Ed Sheeran: "Natočit deathmetalové album? Nebránil bych se"

[Obrázek: maxresdefault.jpg] Ve světle aktuálního upírského videoklipu "Bad Habits", kterým Ed Sheeran láká na svou chystanou desku, se na přetřes dostal i jeho vztah k poněkud temnější muzice. Britský zpěvák se na toto téma rozpovídal v aktuálním rozhovoru pro bulvární deník The Sun. Vzpomněl zde na léta, která předcházela jeho písničkářské kariéře.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]



Tina Turner připomíná své úspěšné album "Foreign Affair" rozsáhlou reedicí

[Obrázek: Tina-Turner-Foreign-Affair-1024x576.jpg] Tina Turner nám nejspíš žádnou novou hudbu již nenabídne, ale v archívu jejího hudebního labelu najdeme stále dost materiálu, který někteří fanoušci ještě neslyšeli. Další várku dosud nevydaných kousků nabízí reedice její veleúspěšné desky "Foreign Affair".
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]



Ve věku 73 let zemřel písničkář a kytarista, autor hitů Kočovní herci nebo Jablůňka

František Nedvěd
*
19. září 1947 Praha

18. července 2021 Praha



[Obrázek: 7AGtii4.png?1]
R.I.P
.
... "A děti stojí ve dveřích a pusu dokořán."
.
Kde se ty melodie v našich myslích uchovávají..?
Vánoční - Michal Tučný (Gordon Lightfoot /M.Tučný, P.Novotný)


.

A Tree to Weak to Stand - Gordon Lightfoot .. youtu.be/5ZsnnvcPuNg


.

Ani jsem nevěděl, že také napsal dnes už legendární
Early Morning Rain ... tohle novější verze z r. 1974


.
Zajímavé poslechnout různé verze.
Třeba Elvis Presley, ...která se ale v půli stane nudnou:
https://youtu.be/IY2tUC8OPsg
...na rozdíl od pouliční s lehkým hallem "na marshallu":
https://youtu.be/goGLpobNOP4
: Hezké, obzvláště ta pouliční verze  Thumbup
Deska přece jen bude: "Senjutsu" od Iron Maiden vyjde v září

[Obrázek: attachment-Senjutsu2000.jpg] Konec spekulací - nedávno představený nový song britských veteránů Iron Maiden s názvem "Writing on the Wall" nebyl pouhým výstřelem do prázdna. Kapela si počkala, nechala vystoupat napětí vyvolané novým singlem, ke kterému tehdy žádné další informace nepřidala, a po pár dnech potvrdila, v co fanoušci doufali: sedmnáctá studiovka party kolem Bruce Dickinsona se bude jmenovat "Senjutsu" a vyjde 3. září.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]

Nové desky 28/2021 - od Johna Mayera přes Clairo po Dee Gees

[Obrázek: powerwolf-Nova-Chmelnice.jpg] V hudebních novinkách jsou prázdniny stále v nedohlednu. Deskami vás zavalí kytarista John Mayer, člen Spandau Ballet Gary Kemp, americký DJ Illenium, kritikou vychválená Clairo, metaloví Powerwolf a Times Of Grace, Australan Chet Faker a jeho krajanka Tones And I, Barenaked Ladies, Willow a především Foo Fighters aka Dee Gees.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]

Joey Jordison
Narození: 26. dubna 1975, Des Moines, Iowa, USA
[Obrázek: poPCK81.jpg?1]
Úmrtí: 26. července 2021 (46 let)

Nathan Jonas Jordison byl americký bubeník proslavený hlavně ve skupině Slipknot. V několika metalových magazínech byl označen za jednoho z nejlepších bubeníků světa. Na bubny hrál od 10 let, ale raději hrál na kytaru. Jako jediný ze SlipKnoT nepodlehl kouzlu tetování. Má dvě sestry a matku, otec v roce 2002 zemřel.

[Obrázek: Joey-Jordison-former-drummer-for-Slipkno...00x280.jpg]

R.I.P.

.... zubatá má žně  10 10  .....

Dusty Hill
Narození: 19. května 1949, Dallas, Texas, USA
[Obrázek: poPCK81.jpg?1]
Úmrtí: 27. července 2021 Trendy (72 let)

Dusty Hill, rodným jménem Joseph Michael Hill byl americký baskytarista, klávesista a zpěvák. Svou kariéru zahájil ve druhé polovině šedesátých let jako člen skupiny American Blues a několika dalších skupin, ve kterých hrál s bubeníkem Frankem Beardem. Dvojice se roku 1969 spojila se zpěvákem a kytaristou Billym Gibbonsem a vznikla skupina ZZ Top

[Obrázek: Dusty_hill_finland_2010.jpg]

R.I.P.

[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]

Rickroll je nesmrtelný. Na YouTube překonal hranici miliardy zhlédnutí a jede dál

[Obrázek: Screenshot_2014-07-19_15.24.57.0.png] Přiznejme si to. Každý, kdo se pohybuje ve virtuálním prostoru, byl minimálně jednou rickrollován, tzn. při hledání konkrétního videa narazil místo toho na píseň Never Gonna Give You Up od Ricka Astleyho. Rickrollování už navždy bude součástí internetové kultury. A teď legendární video dosáhlo na milník, díky kterému se zařadí do síně slávy YouTube – překonalo miliardu zhlédnutí.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]




[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]

Cestu Led Zeppelin ke slávě shrne nový celovečerní dokument

[Obrázek: 146632482.jpg?w=1200&h=0&zc=1&s=0&a=t&q=89] "Becoming Led Zeppelin", to je název dokumentárního filmu, který se zaměří na počátky kariéry skupiny Led Zeppelin. Společně s potvrzením jména to v prohlášení uvedl režisér Bernard MacMahon. Snímek byl přitom ohlášen už v květnu 2019, nyní je tedy konečně hotov.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]

The Rolling Stones vyrážejí na americké turné, poprvé ale bez Charlieho Wattse za bicími

[Obrázek: Charlie-Watts-GettyImages-2073419.jpg] Po vynucené pandemické přestávce ohlásili britští rockoví dinosauři The Rolling Stones velké americké turné, na které vyrazí na podzim. Bohužel se, snad poprvé ve své předlouhé historii, budou muset obejít bez jistoty na bubenické stoličce Charlieho Wattse. Podle vyjádření mluvčího kapely se muž, který je členem formace od roku 1962 a který v červnu oslavil své osmdesáté narozeniny, podrobil blíže nespecifikovanému lékařskému zákroku a rekonvalescence bude trvat delší dobu, než se původně očekávalo. Sám Watts navíc nechtěl, aby se kvůli němu turné opět posouvalo.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]



Bruce Springsteen nachystal koncertní film shrnující jeho legendární vystoupení z roku 1979

[Obrázek: hqdefault.jpg] Pod názvem "The Legendary 1979 No Nukes Concerts" vyjde ještě letos koncertní film, který je záznamem dvou vystoupení, která Bruce Springsteen & The E Street Band odehráli v roce 1979 v rámci benefiční akce zaměřené proti jaderné energii. Podpořili tím organizaci MUSE (Musicians United for Safe Energy), kterou v témže roce založili hudebníci Jackson BrowneGraham NashBonnie Raitt a John Hall.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]



Jó, Niel Diamond, tohle byl jeho parádní kousek. Ještě mám jeho vinyl.
Máte přebytečných pět milionů? Pusťte se do dražby ručně psaných setlistů z prvních koncertů The Beatles

[Obrázek: 15295300-image.jpg] Předměty, které se pojí s kariérou The Beatles, jsou mezi sběrateli hudebních pamětihodností bezpochyby žádaným artiklem. Nyní mohou majetní fanoušci slavné liverpoolské čtveřice zajásat: do dražby míří hned dva koncertní setlisty z let 1960 a 1963.

[Obrázek: cbC2SYl.png?1]
 



[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]

Oasis se vrátí s legendárním koncertem v Knebworthu do kin

[Obrázek: JS43585974.jpg] Koncertní či studiový návrat Oasis stále není na dohled (a kdo ví, zda se jej vůbec někdy dočkáme), fanoušci se ale přece jen mají na co těšit. V září se totiž do kin vydá koncertní film pořízený na jejich legendárních vystoupeních v Knebworthu.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]

Bob Dylan čelí obvinění ze zneužívání 12leté dívky v roce 1965

[Obrázek: 365680_3740455_updates.jpg] Americký hudebník a držitel Nobelovy ceny za literaturu Bob Dylan čelí obvinění ze sexuálního zneužívání 12leté dívky, ke kterému údajně došlo v dubnu a květnu 1965. Dnes je údajné oběti 68 let.
 
[Obrázek: gL3YC44.png]