XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Zajímavé tipy na hudbu
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Röyksopp vydají své "Lost Tapes" i fyzicky

[Obrázek: r%C3%B6yksopp-s-exclusive-alternative-christmas-mix.jpg] Okolo Röyksopp se toho v posledních letech příliš mnoho neděje. Na nějakého pokračovatele zatím poslední řadovky "The Inevitable End" to zatím nevypadá, ostatně sami tehdy prohlásili, že žádná další deska už nepřijde. Svein Berge a Torbjørn Brundtland však sem tam alespoň vypustí nějaký ten track z archivu nebo remix. Tento nepravidelný seriál "Lost Tapes" už má mnoho epizod, a tak se pánové na časté žádosti fanoušků rozhodli, že jej vydají i fyzicky.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]

Basák Simon Gallup opouští The Cure. Bude to pro kapelu konec?

[Obrázek: Simon-Gallup-Getty.jpg?ve=1&tl=1] Fanoušci The Cure by určitě raději slyšeli nějaké dobré zprávy týkající se připravované čtrnácté řadovky jejich oblíbenců než informace o třenicích uvnitř skupiny. Tentokrát je však novinka z tohoto druhého soudku. Dlouholetý basák - a po Robertu Smithovi druhý nejdéle sloužící člen formace - totiž na sociálních sítích oznámil, že ji po čtyřech dekádách opouští.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]

Charlie Watts
Narození: 2. června 1941, Kingsbury, Velká Británie
[Obrázek: poPCK81.jpg?1]
Úmrtí: 24. srpna 2021 (ve věku 80 let)

Charlie Watts byl britský rockový bubeník, který je více než padesát let členem kapely The Rolling Stones. Watts je také leader jazzového ansámblu, pod svým jménem vydal několik jazzových desek.

[Obrázek: 57670536_401.jpg]

[Obrázek: 7AGtii4.png?1]
R.I.P.

Black Sabbath připravili reedici alba "Technical Ecstasy". O nový remix se postaral Steven Wilson

[Obrázek: black-sabbath-750x420.jpg] K vydání se přiblížila další výpravná reedice. Tentokrát dojde na "Technical Ecstasy", sedmou studiovou desku Black Sabbath, která byla ve své době vnímána rozporuplně jak publikem, tak samotnou formací kolem Ozzyho Osbourna. Vysokým hodnocením album obecně vzato neoplývá, své kouzlo však i po letech má.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]

R.E.M. připomenou album "New Adventures In Hi-Fi" výpravnou reedicí

[Obrázek: attachment-rem-reissue.jpeg] V září (konkrétně 9.) to bude rovných dvacet pět let, co vyšla desátá řadovka R.E.M. "New Adventures In Hi-Fi". Pro skupinu to byl výrazný milník, neb se jednalo o poslední nahrávku, na které ještě bubnoval Bill Berry, který rok nato odešel. Michael Stipe a jeho parťáci zde chtěli docílit záměru zhudebnit pocity neustálého bytí na cestách a s tím souvisejících nástrah, což se mělo projevit i ve zvuku desky a v její atmosféře.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]



Aerosmith odhalí archivní kousky a další doposud nevydaný materiál

[Obrázek: ?url=https%3A%2F%2Fcalifornia-times-brig...icares.jpg] Legendární Aerosmith se dohodli s Universal Music na nové smlouvě, v rámci které pod toto vydavatelství přesunuli kompletní archiv. Díky tomu se fanoušci dostanou k dosud nevydaným skladbám, fotkám, videozáznamům a pamětem jednotlivých členů. UMG bude odteď distributorem všech oficiálních audiovizuálních projektů a zboží, a nahradí tak labely Columbia Records či Geffen, pod které bostonská formace spadala dříve.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]



Lee Scratch Perry
Narození: 20. března 1936, Kendal, Jamajka
[Obrázek: poPCK81.jpg?1]
Úmrtí: 29. srpna 2021 Trendy (ve věku 85 let)

Lee „Scratch“ Perry byl jamajský zpěvák a hudební producent. Svou kariéru zahájil koncem padesátých let. V šedesátých letech vystupoval se skupinou The Upsetters. V roce 1968 založil hudební vydavatelství Upsetter Records. Během své kariéry vydal několik desítek alb.

[Obrázek: 367824_3031125_updates.jpg]​​​​​​​

[Obrázek: 7AGtii4.png?1]
R.I.P.

​​​​​​​​​​​​​​
Abba ukončila spekulace: po čtyřiceti letech vydá nové album

[Obrázek: voyage-lyrics-abba_hqdefualt.jpg] Dlouholeté dohady a náznaky jsou u konce. Popová legenda Abba se vrací v původní sestavě s novou studiovkou. Z původního záměru vydat čtyři nové skladby nakonec vznikla regulérní, plnohodnotná řadovka. Dostala název "Voyage". Současně s tímto oznámením vypustila skupina i první dvě ukázky, již nějakou dobu skloňované písně "I Still Have Faith In You" a "Don't Shut Me Down". Poslechnout si je můžete pod článkem.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]

Nergal z Behemoth ohlásil pokračování hvězdně obsazeného dark-rockového projektu Me And That Man

[Obrázek: news_2021-8-24_Me-And-That-Man-releases-new-song.jpg] Když Adam Darski alias Nergal, frontman polské metalové veličiny Behemoth, vloni vydal pod hlavičkou Me And That Man své druhé album s názvem "New Man, New Songs, Same Shit", opatřil jej lákavým dovětkem "Vol. 1", tedy "první část". Pokračování svého hvězdami nabitého projektu, v němž za běžných okolností metalové muzikanty přesvědčil, aby si s ním zahráli country, blues a temný rock, ovšem tehdy nepotvrdil. Stalo se tak až nyní. "New Man, New Songs, Same Shit, Vol. 2" vyjde 19. listopadu 2021 ve všech obvyklých formátech a na streamovacích službách.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]



U Kiss řádí covid, skupina ruší koncerty

[Obrázek: attachment-kiss.jpg?w=1200&h=0&zc=1&s=0&a=t&q=89] Korona pořád neřekla poslední slovo - aktuálně řádí mezi členy kapely Kiss. Před nedávnem oznámil prodělání covidu-19 Paul Stanley, poslední srpnový den ho následoval Gene Simmons. Muzikantům tak nezbývá než odložit plánovaná vystoupení.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]

.... doufám, že to ti staří pardálové ustojí a budou v pořádku, vždyť nejmladšímu je 69 let ...
První čtyři alba Slayer se v říjnu dočkají nových vydání

[Obrázek: sl-1280x720.jpg] Americká thrashová veličina už sice svou kariéru (asi, ale známe to...) pověsila na hřebík, už nikdo však partě kolem kytaristy Kerryho Kinga neodpáře její vliv na podobu všemožných větví extrémního metalu. Tím, že Slayer v osmdesátých letech naroubovali punk na metal a navrch přidali dosud neotevřená a tabuizovaná témata, inspirovali mnohé další - a nezáleží na tom, jestli své tvorbě říkají thrash, black, death nebo kdovíco dalšího.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]



V říjnu vyjde remixovaná a aktualizovaná verze alba "Momentary Lapse of Reason" od Pink Floyd

[Obrázek: 960x0.jpg?fit=scale] Pink Floyd na 29. října naplánovali vydání remixované a hlavně aktualizované verze své první desky bez Rogera Waterse "A Momentary Lapse Of Reason". V této podobě album vyšlo jako součást boxsetu "The Later Years", který mapoval pozdní éru kapely.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]



[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]

Ivana, Martha, Lenka, Petra, Katka, Markéta, Eva, Anna, Jana, Marie, Bára...





...Nebo veseleji:


.

Dokument "Becoming Led Zeppelin" má první ukázku a ohlasy z festivalu v Benátkách

[Obrázek: becoming-led-zeppelin.jpg?itok=OUQlLbHU] První autorizovaný dokument "Becoming Led Zeppelin", který mapuje první roky kariéry slavné britské formace, má za sebou svou premiéru. Ta se, byť pro uzavřené novinářské publikum, uskutečnila na filmovém festivalu v Benátkách za účasti tvůrců a také kytaristy Jimmyho Page. Můžeme si tak utvořit prvotní představu o tom, jak se dílo povedlo. Navrch tvůrci pustili do světa první minutovou ukázku, která jasně ukazuje jeden z trumfů snímku, totiž dosud nevídanou technickou kvalitu.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]

Phil Collins o svém zdravotním stavu: "Skoro neudržím ani paličky"

[Obrázek: ANT7SJ7N2BO7DBKYPG752TF6ZY.jpg] Genesis se aktuálně chystají na turné "The Last Domino?", které by mělo za měsíc začít v Birminghamu a rockové velikány by mělo s koncem roku zavést i na americký kontinent. Phil Collins se mezitím pro pořad BBC Breakfast rozpovídal o svém zdravotním stavu. A procházka růžovou zahradou to bohužel není.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




Abba rozjela novou Abba-mánii - "Voyage" už teď trhá rekordy

[Obrázek: abba-avatars-press-2021.jpg] Týden po zveřejnění informací o potvrzeném návratu Abby není dne, aby se neodehrálo něco nového. Kupříkladu připravovaná deska "Voyage" už nyní trhla ve Velké Británii předprodejní rekord - předobjednalo si ji více než 80 000 lidí během necelých tří dnů. Jak poznamenal hudební portál Music Business Worldwide, švédská čtveřice tak překonala letité prvenství pánů z Take That z doby ohlášení alb "Progress" s návratem Robbieho Williamse a "III". Provozovatelé oficiálního obchodu Abby přiznali, že server byl kvůli náhlému náporu zájmu na nějakou dobu nedostupný.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




Duran Duran spojí na nové desce minulost, budoucnost a čtyřicetileté výročí

[Obrázek: Duran-Duran-Appreciation-Day.jpg] Duran Duran se svou patnáctou řadovkou "Future Past" rozhodně žádné tajnosti nedělají. Vyjde sice až 22. října, ale venku už jsou všechny relevantní informace včetně tracklistu a obalu a také tři singly.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]

Strategie Iron Maiden je jasná, zahltit a udusat posluchače přívalem not

[Obrázek: Iron-Maiden-GettyImages-85348443-400x240.jpg] Heavymetalové mašině Iron Maiden je na novince Senjutsu znovu formát jednoho CD příliš těsný a zasypala fanoušky dalším dvojalbem. Bohužel, kvantita v tomto případě dostala přednost před kvalitou.

[Obrázek: JYpNADb.png]

 


 
[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]


LEGO spojilo síly s výrobcem kytar Fender. Výsledkem je tisícidílková stavebnice slavného nástroje

[Obrázek: 21329-Fender-202109-PDP-Block-Standard-6...=440&dpr=1] LEGO už ani zdaleka není jen stavebnice pro děti. Dánská společnost naopak objevila silnou cílovou skupinu v hravých dospělých a připravuje pro ně sérii do nejmenšího detailu propracovaných modelů. Najdeme mezi nimi ikonická auta, slavné budovy z celého světa i hudební nástroje. Ke klavíru nyní přibyl i kousek, nad kterým zaplesá srdce každého rockera, kterému zároveň nejsou cizí barevné kostičky. LEGO se spojilo s výrobcem kytar Fender a společně stvořili set, ze kterého si můžete postavit legendární Stratocaster.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]



[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]

Členové Jane's Addiction a Foo Fighters představili novou kapelu NHC

[Obrázek: attachment-NHC-2021.jpg] Kytarista Dave Navarro, zpěvák a bubeník Taylor Hawkins a basák Chris Chaney dali dohromady novou formaci a ihned po oznámení k fanouškům vyslali první dvě skladby. Skupina se jmenuje NHC, což odkazuje k příjmení jednotlivých členů - Navarro, Hawkins a Chaney. Třetí zmíněný hraje poslední dekádu právě s Jane's Addiction, byl však i součástí dalšího Hawkinsova vedlejšího projektu The Coattail Riders a již v 90. letech si spolu zahráli v doprovodné kapele Alanis Morissette.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




A-ha na příští podzim plánují novou desku a film v jednom

[Obrázek: aha_paphoto_L151009-1.jpg] Covidová omezení posunula mimo jiné i turné skupiny A-ha, na kterém kompletně přehrává svůj debut "Hunting High And Low". Proluku však pánové využili ke tvůrčímu úsilí, které bude mít prvně v jejich kariéře hned dvojí úroveň. Celý projekt nese název "True North" a bude se jednat o kombinaci alba a filmu. Nový materiál kapela zahraje naživo a zaznamená do podoby speciálního snímku. Ten pak bude součástí fyzického vydání nahrávky a v předstihu bude uveden i na streamovacích platformách. Výsledku bychom se měli dočkat na podzim roku 2022.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]

Český slavík začal novou éru s pozměněným hlasovacím systémem i pravidly. Karel Gott posmrtně vyhrát nemůže

[Obrázek: 20132311225436.jpg] Obnovená anketa Český slavík odstartovala. Fanoušci mohou po čtyřech letech znovu rozhodovat o svých nejoblíbenějších zpěvácích, zpěvačkách a skupinách, k nimž nově přibyla kategorie hip hop a rap. Změnil se ovšem způsob hlasování - volit se bude takzvanou metodou D21, kterou vymyslel matematik a sociální reformátor Karel Janeček, jenž spolu s producentem Jakubem Horákem za návratem soutěže stojí.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




Brian May: "Moje další album bude možná instrumentální"

[Obrázek: attachment-brianmay.jpg] Brian May nedávno vydal v reedici svou debutovou sólovku "Back In The Light" a při té příležitosti se v jednom z rádiových rozhovorů dostaly na přetřes i jeho budoucí plány. May není tím typem muzikanta, který by chrlil jednu desku za druhou a od konce Queen natočil vlastně jen dvě alba pod svým jménem, soundtrack a trojici nahrávek se zpěvačkou Kerry Ellis.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




R.E.M. se nikdy nedají znovu dohromady. Prostě nikdy

[Obrázek: REM.jpeg] Mnoho slavných kapel, které se rozpadnou, se po čase znovu setká ve studiu nebo alespoň na koncertním turné. Ne tak R.E.M. Jejich byvší frontman Michael Stipe v rozhovoru pro newyorské rádio WNYC opět potvrdil, že jeho skupina se určitě nikdy nedá znovu dohromady.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]

Alan Lancaster
Narození: 7. února 1949, Peckham, Londýn, Velká Británie
[Obrázek: poPCK81.jpg?1]
Úmrtí: 26. září 2021 (ve věku 72 let)

Alan Lancaster, rodným jménem Alan Charles Lancaster, byl anglický baskytarista, zakládající člen rockové skupiny Status Quo. Alan Lancaster založil skupinu v roce 1962 se svým spolužákem Francisem Rossim a působil v ní následujících třiadvacet let, během kterých s ní vydal šestnáct studiových alb.

[Obrázek: 9b7f9f8f58e528a27cbf4b7025a55d.jpg]

[Obrázek: 7AGtii4.png?1]
R.I.P.

The Faces po více než čtyřiceti letech chystají novou desku

[Obrázek: rs-26948-rectangle.jpg?resize=1800,1200&w=450] Zázraky se dějí. Někdy. Není žádnou výjimkou, že se dlouhé roky rozpadlé skupiny dají zase dohromady. Většinou v tom hlavní roli hrají peníze, někdy si ale muzikanti prostě jen chtějí spolu zahrát. Ale že by se dohromady dala formace The Faces, to asi nečekal nikdo. Přece jen už jsou to poněkud starší pánové.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




Slavný koncert The Doors v Hollywood Bowl se bude promítat v kinech

[Obrázek: DoorsHENRYDILTZ_1_20.jpg] 
Slavný filmový záznam koncertu The Doors z Hollywood Bowl, který se odehrál v roce 1968, se dostane v prodloužené verzi na plátna kin. Stane se tak na jeden večer v listopadu, konkrétně 4. 11., v rámci oslav padesátého výročí alba "L.A. Woman". Součástí události, která se bude konat napříč kiny na celém světě, budou i unikátní rozhovory se žijícími členy kapely Johnem Densmorem a Robbym Kriegerem.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




Red Hot Chili Peppers bláznivým videem ohlásili turné. Po 15 letech se k nim připojí i John Frusciante

[Obrázek: GettyImages-564023921.jpg] V pátek uplynulo přesně třicet let od chvíle, kdy partička Red Hot Chili Peppers vydala své veleúspěšné album "Blood Sugar Sex Magik". A toto výročí její členové oslavili velmi stylově: humorným videem, v němž navíc fanouškům sdělili i radostnou zprávu - příští rok vyrazí na turné. A přidá se k nim i John Frusciante.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




2Cellos vyrazí na poslední turné. Do Prahy přijedou v květnu

[Obrázek: 2cellos_croatia_top_50_98.jpeg] Luka Šulić a Stjepan Hauser tvořili duo 2Cellos po celých deset let, během kterých vydali šest studiových alb, nasbírali miliardy zhlédnutí na YouTube, vystupovali na ikonických místech po celém světě a na své energií nabité koncerty prodali téměř milion vstupenek. Nyní oznamují evropskou část svého světového turné a prozrazují, že turné v roce 2022, v rámci kterého se 18. května zastaví i v O2 areně, bude jejich posledním společným.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]

Scorpions v Praze představí nové album

[Obrázek: 61542FAF-scorpions-to-release-new-album-...-image.jpg] Legendární rocková kapela se vrací na světové turné! Scorpions zahájí své Rock Believer World Tour v Las Vegas, poté se přes Atlantik vydají do Evropy, kde zahrají v devíti evropských zemích. V Praze se na ně můžeme těšit 26. května 2022 v O2 areně.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




Bob Dylan se vrací na koncertní pódia, i když zatím pouze na americká

[Obrázek: bob.jpg?w=681&h=383&crop=1] Byla to až celosvětová pandemie nemoci covid-19, která ukončila pověstné nekonečné turné Boba Dylana. To započalo 7. června 1988 a následně odehrál písničkář s promnělivou doprovodnou kapelou více než tři tisícovky koncertů. Na jevišti stál Dylan s regulérním setem naposledy v prosinci 2019, od té doby má za sebou pouze live stream nazvaný "Shadow Kingdom".
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




Depeche Mode představí snímek "101" v remasterované HD kvalitě

[Obrázek: 2622.jpg?width=1200&height=900&quality=8...f323c427e1] V předvánoční nákupní horečce se připomenou i Depeche Mode. Nebude to však, jak by si většina fanoušků přála, s novou deskou, ale s oprášeným letitým filmem "101". Dokument natočila trojice D. A. Pennebaker, Chris Hegedus a David Dawkins a přibližuje závěr turné k desce "Music For The Masses", konkrétně koncert v Rose Bowl v kalifornské Pasadeně 18. června 1988. Poprvé se tak objeví v HD kvalitě na Blu-ray nosičích - k výběru bude obsáhlý pětidiskový box nebo jen osamocený Blu-ray.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]