XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Zajímavé tipy na hudbu
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Blondie nachystali boxset plný dosud nevydaných klenotů

[Obrázek: BaCDbo.jpeg]Blondie nás brzy vezmou na projížďku svou legendární kariérou. Na 26. srpna připravili kompilaci "Blondie: Against The Odds 1974-1982", jež rekapituluje skutečně pozoruhodnou část hudební historie.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]

Fanoušci seriálu "Stranger Things" se snaží zrušit skupinu Metallica. Prý má příliš problematickou minulost

[Obrázek: metallica-stranger-things-index.jpg] Kapela Metallica si v posledních měsících získala nové fanoušky, a to hlavně díky znovuzrození jejího hitu "Master Of Puppets" z roku 1986 ve čtvrté sérii seriálu "Stranger Things". Od minulého týdne však část nově získaných příznivců začala měnit názor.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]



 Thumbup Thumbup Thumbup
Drake pokračuje ve velké jízdě. Slavný rapper zboural 55letý rekord The Beatles
[Obrázek: 560546319dd7cc1d008bd009?width=1000&form...&auto=webp] Spoluvlastní profesionální esportový tým, má vlastní whisky, coby ambasador hájí barvy basketbalového týmu Toronto Raptors a podporuje mladé umělce přes vlastní vydavatelství. V první řadě je ale Drake hudebníkem – a to velice úspěšným. Díky celé řadě svých velkých hitů teď pokořil rekord slavné britské kapely The Beatles, který se ještě před lety zdál jako neotřesitelný.
 
[Obrázek: MUmrWh8.png?1]




[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]

Zneuctil Jacksona, zpíval čarodějům, teď povolal zpět kapelu Pulp

[Obrázek: JarvisCocker_hdECFdf.jpg] Zpěvák, skladatel a znamenitý textař Jarvis Cocker, toho času na sólové dráze, oznámil, že na příští rok plánuje návrat kapely Pulp. Prozatím jen koncertní, o případném novém albu se zatím nezmiňoval. 

[Obrázek: JYpNADb.png]





[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]


Hana Zagorová
Narození: 6. září 1946, Petřkovice
[Obrázek: poPCK81.jpg?1]
Úmrtí: 26. srpna 2022 (ve věku 75 let)

Česká zpěvačka, textařka, herečka a moderátorka. Patřila k nejznámějším českým zpěvačkám. Během své pěvecké kariéry se stala druhou nejúspěšnější držitelkou ocenění Zlatý slavík v kategorii zpěvačka v historii, když získala devět Slavíků v řadě v letech 1977 až 1985.

[Obrázek: zagorova.jpg]

[Obrázek: 7AGtii4.png?1]

R.I.P.

Jo, lidi, smutek! V rozhlasové Houpačce Jiřího Černého jsem objevil přitažlivý hlas a v TV stejně přitažlivé nohy. Bylo mi málo, teprve se mi zapalovala lýtka ... říká se to u mužů?

Vzpomínáte, jak na konci posledního Mohykána kynou z útesu
Čingačkúk a Sokolí Oko na rozloučenou s Unkasem lesům, horám, větru, oblakům.....

Bojovník míří k tobě přímo jako šíp vystřelený ke slunci ...

A ona byla bojovník se svou dlouhou nemocí a teprve jiná ji zaskočila unavenou.
(dokončení)
Na čt24 právě Jan Rejžek, novinář, kritik a kritik.
Je to chudák. O každém řekne hlavně to špatné. Asi měl těžké mládí a do sametové ty pěvce stínal stejně, jako pak po ní.
Podobný bizár jako rapující Forejt. Rick Astley zpívá pro pojišťovnu svůj legendární song

[Obrázek: Rickrolling-in-4K-920x595.jpg] Které ze společností v poslední době nerozjely hudební spolupráci s celebritou, jako by nebyly. V Česku Michal David mlátí do kláves v obležení regálů řetězce Penny Market, Lidl si přizval na pomoc Kapitána Demo a McDonald’s nedávno vydal hudební bizár ve spolupráci s kuchařem Přemkem Forejtem. Jenže podobné kolaborace fungují i v zahraničí, jak dokazuje remake songu Never Gonna Give You Up, který jeho autor Rick Astley vytvořil pro pojišťovací společnost CSAA Insurance.
 
[Obrázek: MUmrWh8.png?1]




[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]

Už jste slyšeli hrát ohmatané suroviny v mekáči? Ale asi ano, když se o tom Rossi D zmiňuje.

Slyšeli, slyšeli ... už nás ale nemůže po M.Davidovi nic překvapit. Reklama měla přesně opačný účinek, přestal jsem pojídat kompoty v jakékoliv formě, vždy si na něj vzpomenu a mám neodbytný pocit "dávení".  4

  Zvracím...

.... ehm a Forejt, to je kapitola sama pro sebe .....
Ovšem zase ta Sára Milfajtová...
[Obrázek: MilfajtovaSara%20nov%C3%BD.jpg]
Luciano Pavarotti posmrtně dostal hvězdu na hollywoodském Chodníku slávy

[Obrázek: Luciano-Pavarotti.jpg] Italský tenorista Luciano Pavarotti, který proslul tónem nahánějícím husí kůži a neuvěřitelnou vokálovou silou, je bezpochyby jedním z nejznámějších a nejoblíbenějších operních pěvců všech dob.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]

 



[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]

[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]

[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]

Duran Duran připomenou studiovku "Medazzaland" novým vydáním

[Obrázek: duran-duran.jpg] "Medazzaland" má v rozsáhlé diskografii Duran Duran velmi neobvyklou pozici. Nahrávka totiž vyšla jen v Americe a Japonsku, pro evropský trh tehdy nebyla vůbec dostupná. Z ní vybraný singl "Electric Barbarella" se objevil jen na hitové rekapitulaci "Greatest", která vyšla v roce 1998 (tedy o rok později). Nové vydání tohoto alba k jeho pětadvacátému výročí tak nelze zcela brát jako reedici, ale spíše jako první oficiální celosvětovou emisi.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]

 



[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]

Fanoušci Rolling Stones, Sex Pistols, BTS či McCartneyho mají díky streamovacím platformám žně

[Obrázek: jnaGjA.jpeg?fl=res,1280,720,1,%7Cjpg,60,,1] Zatímco před dvěma třemi lety streamovací platformy na Česko ještě téměř kašlaly, nyní si už v podstatě nemáme na co stěžovat. Sice si stále nepustíme vše, co bychom chtěli, ale při spoustě nového obsahu, který na nás Netflix, HBO MAX, Disney+ a další stále chrlí, to není žádný problém. A radost mohou mít i hudební fanoušci, kteří se nyní snadněji, legálně a hlavně s lokalizací do češtiny dostanou i k mnoha skvělým pořadům. Z aktuálně přidaných novinek jsme vybrali dvě pro totální hudební nerdy, jednu pro fanoušky k-popu a jednu pro všechny
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]

Mötley Crüe opět nekončí. A Tommy Lee je na Only Fans

[Obrázek: images?q=tbn:ANd9GcS_YHKYsPb5Fn8VpGpYkDy...g&usqp=CAU] Mötley Crüe sice před časem slavnostně podepsali smlouvu o tom, že definitivně uzavírají kariéru, po pár letech ji ale odpálili bombou a ohlásili velkolepé turné po stadionech. To 9. září skončilo výpravnou show v Las Vegas, fandové se ale nemusejí bát, že by to pro kapelu znamenal konec. Přesně naopak.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]

Johann Sebastian Bach ; Toccata & Fugue in Dm, by Sinfonity

Coolio
Artis Leon Ivey

Narození: 1. srpna 1963, Monessen, Pensylvánie, USA
[Obrázek: poPCK81.jpg?1]
Úmrtí: 28. září 2022, Los Angeles, Kalifornie, USA (ve věku 59 let)

[Obrázek: Gangstas-Paradise-rapper-Coolio-dies-aged-59.jpg]

[Obrázek: 7AGtii4.png?1]

R.I.P.

Metallica speciálním koncertem uctí pár, který ji vyslal na úplně první turné

[Obrázek: 66_13330_46098.jpg] Metallica odehraje speciální show. Vzdá jí hold manželskému páru Jonnymu a Marshe Zazulovým. Ti se skupinou podepsali smlouvu na úplně první desku. Akce se koná 6. listopadu v Seminole Hard Rock Hotel and Casino v Hollywoodu na Floridě.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]