XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Zajímavé tipy na hudbu
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Tys mi dal! ...že jako první slovo nebylo
*** NAROZENINY ***
: Šmarjá to se moc omlouvám, já myslel, že stačí červeně a tučně 80 let, hlavně nic nepřivolávej  8
[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]

[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]

Pugačovová, která kritizovala válku, se vrátila do Ruska. Církev od ní žádá omluvu

[Obrázek: OKEXI7G.png]

Někdejší hvězda sovětské pop-music Alla Pugačovová, která kritizovala ruskou válku na Ukrajině, se vrátila do vlasti. O ostře sledované události informovala ruská státní agentura RIA Novosti. Tamní pravoslavná církev již uvedla, že čtyřiasedmdesátiletá pěvkyně by se za svou kritiku války na Ukrajině měla omluvit.

[Obrázek: zeKoWd8.png]

[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]

Umělá inteligence ve spárech hip hopu vytvořila v Česku unikátní videoklip. Stojí za ním tajemný Moody Allen

[Obrázek: zDpijAi.png]

Zbrusu nový hiphopový projekt Moody Allen rozráží dveře české rapové scény a představuje se prvním singlem doprovázeným originálním klipem. Video atypického rozměru vzniklo skrze umělou inteligenci postupem, který v Česku doposud nikdo nepoužil. Autoři ve své prvotině dokázali bravurně spojit dohromady dvě umělé inteligence s technologickým skillem grafického umělce Spiteducation a celé to završit notnou dávkou fantazie potřebné k tomu, aby vtáhli diváky do nového světa. Singl "Začátek Konce Rtu" je první ochutnávkou z debutové desky, kterou tajemný Moody Allen brzy vypustí do světa.

[Obrázek: cbC2SYl.png?1]

[align=center]
Jethro Tull o letošním adventu zahrají v Praze a v Brně

[Obrázek: images?q=tbn:ANd9GcRkLsEnQ0HDpmIPKwbuKRx...k&usqp=CAU]

Britská rocková partička Jethro Tull stále kraluje jako jedna z nejvlivnějších a nejoblíbenějších kapel historie progresivního rocku. Doposud skupina odehrála přes tři tisíce koncertů a prodala přes šedesát milionů alb. Některé z těchto nahrávek, jako jsou "Aqualung" či "Thick as a Brick", skutečně zanechaly trvalou stopu v myslích lidí.

[Obrázek: cbC2SYl.png?1]

Silvestr na 3sat s koncerty Boba Dylana, P!NK, Stinga či Céline Dion

[Obrázek: se5cLp4.png]

Poslední den roku 2023 přinese televizním divákům jedinečnou možnost procestovat celý svět a být blízko hvězd populární hudby. Na diváky čeká téměř 24 hodinové pásmo koncertů různých hudebních žánrů.

[Obrázek: mW71Ary.gif?1]
Žaloby na poslední chvíli. Axl Rose, Jamie Foxx i starosta New Yorku čelí nařčením ze sexuálních útoků

[Obrázek: Ll4gPzB.png]

Zpěvák Axl Rose, herec Jamie Foxx či starosta New Yorku Eric Adams jsou mezi těmi, kdo nově čelí nařčení ze sexuálního napadení před několika lety. Ženy na ně podaly žaloby krátce před pátečním vypršením mimořádného zákona, jenž v americkém státě New York dočasně umožnil otevřít jinak promlčené případy dávného sexuálního násilí. Během ročního časového okna bylo podáno více než 2600 žalob, odsouzen byl i exprezident Donald Trump.

[Obrázek: gL3YC44.png]
 



Eminem se chystá na svůj dosud největší koncert. Miliony lidí se mohou proměnit přímo v něj

[Obrázek: y8QDmKE.png]

Jaká by to byla událost, kdyby se Eminem konečně objevil v Praze. Ke smůle všech domácích fanoušků rapu se český koncert zatím nechystá, i přesto ale mohou dorazit na show, kterou jeden z průkopníků novodobého hip hopu plánuje – a vlastně ani nemusí opustit teplo svých domovů. Eminema si totiž objednali tvůrci populární střílečky Fortnite, kteří mu naprogramují velkolepé pódium přímo ve hře, aby s ním nastartovali novou éru celého titulu. Podobně jako před třemi lety, když v ní vystoupil Travis Scott.

[Obrázek: QCQVEhh.png?1]



Kytarista Dean DeLeo ze Stone Temple Pilots byl zatčen za řízení pod vlivem alkoholu a za domácí násilí

[Obrázek: V2QcxDE.png]

Rockový veterán Dean DeLeo ze Stone Temple Pilots byl minulý měsíc zatčen za řízení pod vlivem alkoholu poté, co jeho manželka Jenn DeLeo zavolala policii a oznámila jí, že hudebník opustil dům opilý. Příslušníci kytaristu vypátrali, zastavili a zadrželi. Informaci přinesla tento týden zahraniční média.

[Obrázek: cbC2SYl.png?1]


Spotify začne vyplácet výplaty za skladby tvůrcům s více jak 1000 přehráními za rok

[Obrázek: YSXvWzu.png]

Švédská hudební společnost Spotify oficiálně představila svoji novou cenovou politiku pro tvůrce zveřejňující svůj obsah na její platformě. Nově budou mít nárok na peněžní výplatu pouze ti umělci, kteří přesáhnou hranici 1000 přehrání za rok. Zřeknutí se nároku na výplatu bude mít nově také mnoho tvůrců tzv. „bílého šumu“, tedy obsahu, jako jsou například kapky deště, vysávání, bouřka apod.

[Obrázek: 1aok3xj.png?1]
 


Bývalý basák Linkin Park poslal kapelu k soudu

[Obrázek: Q6O2O5L.png]

Ačkoliv nová tvorba Linkin Park není aktuálním tématem, klid kolem této skupiny rozhodně není. Může za to bývalý baskytarista Kyle Christner, který své exkolegy dotáhl až k soudu. Problém se váže k přelomové desce "Hybrid Theory", jejíž dvacetileté výročí formace oslavila speciálním boxem.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]

[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]

[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]




.... náhodou jsem dnes zavadil o tento super-remake "Zorby" od Mikise Theodorakise v podání Dalidy ....  15
Ghost v tichosti vydali výběrovku "13 Commandments", obsahuje i jednu raritu



Bez jakéhokoliv předchozího upozornění se před pár dny na streamovacích službách objevila první oficiální kompilace švédského maskovaného fenoménu Ghost. Jak název "13 Commandments" napovídá, obsahuje třináct skladeb napříč téměř všemi alby skupiny. Stranou bohužel zůstal debut "Opus Eponymous", do hry se ale naopak vracejí některé písně roztroušené po singlech a fyzicky obtížně sehnatelných EP.

[Obrázek: cbC2SYl.png?1]
Kiss nekončí - vrátí se jako kapela virtuálních avatarů

[Obrázek: ppcb4uR.png]

Tak se to doopravdy stalo. Skupina Kiss, proslulá svými prohlášeními o definitivním konci, odehrála 2. prosince 2023 v newyorské Madison Square Garden svůj (prý) skutečně poslední koncert. A nakonec to stejně není tak úplně konec. Inu, Kissáci. Pro čtveřici Paul StanleyGene SimmonsPeter Criss a Tommy Thayer to možná skutečně byla poslední příležitost namalovat na sebe charakteristické černobílé líčení, finále show ale ukázalo, že konec je jen nový začátek: neúnavní glamrockeři se vrátí jako avataři.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]

Ashley Walters uspěla u odvolacího soudu. Marilyna Mansona nyní žaluje znovu

[Obrázek: ytBAP5h.png]

Ashley Walters, jedna ze skupiny žen, které se původně připojily k herečce a zpěvačce Evan Rachel Wood a v únoru 2021 obvinily Marilyna Mansona ze sexuálního napadení a zneužití, nyní u soudu vyhrála odvolání. Ve sporu s 54letým rockerem tak může pokračovat.
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]

Christian Löffler propojí na Křižíkově fontáně elektroniku s jazzem či klasikou

Německý producent, hudebník a výtvarník Christian Löffler se vrací do Prahy se sólovým audiovizuální vystoupením. 7. května 2024 propojí elektronickou hudbu se světelnými efekty pražské Křižíkovy fontány. Christian vyniká v elektronických žánrech (převážně deep house) s využitím prvků jazuu, indie rocku a vážné hudby. Vstupenky je možné zakoupit v sítích GoOut a Ticketmaster.

[Obrázek: cbC2SYl.png?1]

V Dymytry bude místo Prothea zpívat Noid. Začíná nová éra


Dymytry po dvaceti letech mění zpěváka - Protheus utekl za sólovou kariérou. Novým hlasem bude Václav Noid Bárta. Hudebníci vyřešili neřešitelné a vytahují eso z rukávu. 
"Čas pádí jak splašenej kůň a za chvíli to bude měsíc, kdy jsme uzavřeli jednu krásnou a divokou éru naší skupiny ve vyprodaný O2 areně. Ještě několik dní po tomhle životním koncertu ve mně vybuchovaly erupce euforie a štěstí a to obrovské množství pozitivní energie ve mně rezonuje až doteď… Aby byl vesmír v rovnováze, tak pocity radosti a euforie mi v hlavě vystřídaly obavy a otázky, jak to celé s naší ocelovou partou bude do budoucna dál," komentuje aktuality kapelník Jiří Dymo Urban.

[Obrázek: cbC2SYl.png?1]
[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]

K.K.Downing otevírá dveře do Judas Priest

[Obrázek: VDmxx69.png]

S ohlášeným novým albem se opět blíží čas dominance jedné z největších heavymetalových kapel historie a nedílnou součástí dědictví této kovové legendy je i její zakládající člen K.K.Downing. Jeho vzpomínky, které se vinou od založení samotného žánru až po jeho rozluku s mateřskou kapelou, nově nabídne domácí vydavatelství Smile Music v exkluzivním českém překladu.

[Obrázek: cbC2SYl.png?1]