XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Zajímavé tipy na hudbu
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Omlouvám se, že lezu Rossimu na výsostné území, ale právě jsem doposlechl, dle mne, metalové album letošního roku: KK's Priest - Sermons of the Sinner. Jedná se o projekt ex-kytaristy Judas Priest K.K. Downinga. Pro všechny milovníky J.P. naprostá povinnost.
: Naprosto v pohodě, od toho tu to vlákno je  4
...a proto je možné vložit i odkaz na
KK's Priest - Sermons of the Sinner (Official Music Video)

Motörhead vydají na konci října obsáhlý výběr "Everything Louder Forever"

[Obrázek: Motorhead.jpg] Letos na konci prosince to bude už šest let, co zemřel Lemmy Kilmister, frontman britských Motörhead a jedna z největších rockových ikon. Člověk, který byl ztělesněním známého hesla "Sex, drogy & rock 'n' roll", ale samozřejmě i výrazný muzikant a textař. Společně se svou skupinou, která za čtyřicet let několikrát změnila sestavu, vydal celkem dvaadvacet studiových alb, hromadu živáků a několik kompilací. Řadu posledně jmenovaných rozšíří 29. října objemný set "Everything Louder Forever".
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




Josh Klinghoffer se během turné připojí k Pearl Jam

[Obrázek: josh-klinghoffer-on-rhcp.jpg] Bývalý kytarista Red Hot Chili Peppers Josh Klinghoffer dlouhodobě doplní koncertní sestavu Pearl Jam, minimálně pro celé turné ke stále aktuální desce "Gigaton". Doplnil tak Kennetha "Boom" Gaspara, jenž s kapelou jezdí již devatenáct let. Sám Klinghoffer během prvního vystoupení v New Jersey na festivalu Sea.Hear.Now hrál kromě kytary i na klávesy, tamburínu či perkuse.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]



Dvě cesty z (pandemické) temnoty: v Praze vystoupí Henry Rollins i Evanescence

[Obrázek: Approved-2020-Band-Shot-resized.jpg] Bez temnoty by nebylo světlo. Americká skupina Evanescence v čele s charismatickou Amy Lee přijede do pražského Fora Karlín představit své páté studiové album "The Bitter Truth". To ovlivnily globální krize i osobní ztráty v rodinách členů kapely. "Někdy mezi těmi těžkými výzvami se najednou vynořilo téma celé desky, které nás všechny semklo. Prokousat se věcmi napřímo, i když to bolí, je lepší než se vzdát." Evanescence přijedou do Prahy po čtyřech letech a vyprodané tour s orchestrem. Tentokrát se vrací ke svým rockovým kořenům. Sama Amy Lee dvacetiletou dráhu kapely a nové album připodobňuje k uzavírání kruhu.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]



[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]

Red Hot Chili Peppers zveřejnili seznam zastávek světového turné, doprovodí je The Strokes nebo Beck

[Obrázek: The-Strokes-announce-new-2019-festival-appearance-.jpg] Red Hot Chili Peppers ohlásili první koncerty od konce roku 2019. Zároveň půjde o první oficiální vystoupení po opětovném návratu kytaristy Johna Fruscianteho. Kapela postupně projede stadiony po Evropě a Spojených státech, kde je doprovodí i hvězdný support - konkrétně The StrokesHaimBeckA$AP RockySt. Vincent nebo Anderson .Paak.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




Ozzy Osbourne zlanařil na nové album kytarovou extratřídu včetně Claptona a Iommiho

[Obrázek: oz.jpg] O tom, že Ozzy Osbourne, navzdory svým zdravotním problémům, kutí novou desku, se mluví už delší dobu. O tom, kdy a v jaké podobě nástupce "Ordinary Man" vyjde, se zatím zarytě mlčí. Bývalý zpěvák Black Sabbath nicméně poodhalil roušku tajemství, když ve svém pořadu na Sirius XM oznámil, že na nahrávce bude hostovat kytarová extratřída.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




Liam Gallagher oznámil novou desku a obří koncert v Knebworthu

[Obrázek: LiamGallagher_NMEReading21_EmmaViolaLilja-16-1.jpg] Liam Gallagher sice občas vypadne z helikoptéry a zlomí si nos, většinu času si ale užívá fakt, že jeho sólová kariéra kvalitativně a hlavně komerčně vystřelila do nečekaných výšin. A rok 2022 by měl být letopočtem, kdy svůj dosavadní úspěch dvakrát podtrhne.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]

 
Chcete vlastnit kus hudební historie? Ručně psané texty a harmoniky Bruce Springsteena jdou do aukce

[Obrázek: alexi-lubomirski-esq120118bruce001-1543258273.jpg]
 Sběratelé hudebních pamětihodností si mohou začít brousit zuby - a také otevírat peněženky. Do aukce, která se uskuteční 28. října v síni Bonhams, totiž jdou artefakty, které původně vlastnil Bruce Springsteen. Prodává je soukromý sběratel, který je získal od Mikea Baltana, bývalého Bossova nástrojového technika.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




Tears For Fears hlásí návrat. V únoru vydají novou studiovku

[Obrázek: 6208.jpg?width=465&quality=45&auto=forma...4da41785e7]
Sedmnáct let uteklo od vydání jejich řadovky "Everybody Loves A Happy Ending". Ticho však Tears For Fears nyní přeťali a čekání fanoušků na další materiál ukončili. Album nesoucí název "The Tipping Point" vyjde v únoru příštího roku. Uvádí jej stejnojmenný track, doprovodné video, na které se můžete podívat pod článkem, natočil Matt Mahurin.
 

[Obrázek: cbC2SYl.png?1]

 


Deep Purple připravili album coververzí

[Obrázek: A-170355-1482430561-6661.jpeg.jpg] Svou poslední, pozitivně přijatou řadovku "Whoosh!" vydali veteráni Deep Purple vloni v srpnu a už je tu její následník. Novinka "Turning To Crime" je ale jiná - jedná se totiž o desku plnou předělávek songů jiných interpretů.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




Behemoth oslaví 30 let na scéně velkolepým streamovaným koncertem

[Obrázek: wnBEmNPkCDZuE6hfGZqLFo.jpg] Jen pár týdnů poté, co se polské metalové veličiny Behemoth probraly z mlčení a oznámily vydání svého loňského live streamu "In Abstentia Dei" na nosičích (CD + Blu-ray, trojvinyl s vystřihovánkou katedrály ideální ke spálení), přikvačily ještě s dalším, tentokrát halloweenským překvapením.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]

Paul McCartney: "Za rozpad The Beatles může John Lennon"

[Obrázek: attachment-beatles.jpg] Ve světle blížícího se třídílného dokumentárního filmu režiséra Petera Jacksona "The Beatles: Get Back" a vydání výroční reedice posledního alba skupiny "Let It Be" se znovu vynořují spekulace o tom, jak to vlastně bylo s koncem liverpoolské čtyřky. Ne všechno, co se traduje, totiž musí být tak úplně pravda. Lidé třeba věří, že za rozpad kapely může Paul McCartney. Možná je ale všechno jinak.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




Cocotte Minute berou do ruky španělky a vyrážejí na akustické turné

[Obrázek: zXmvTg.jpeg?fl=cro,0,237,1264,711%7Cres,...%7Cwebp,75] Je to tady! Milovníci coco metalu si konečně přijdou na své, i když dost netradičně! Chráněná dílna z Mníšku pod Brdy Cocotte Minute vyráží po jeden a půl letém klubovém lockdownu na podzimní akustické turné.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




Druhé album Nerez "Na vařený nudli" vychází v reedici

[Obrázek: JGO8bb01f_nerez.jpg] Další reedicí v podzimním katalogu Supraphonu je druhé LP Nerezu "Na vařený nudli". Původně deska vyšla v roce 1988 a kvarteto Zuzana NavarováVít SázavskýZdeněk Vřešťál a Vladimír Vytiska se představilo v inovativním zvukovém světle. Album lze zakoupit na CD, LP i digitálně zde.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]

 



[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]

Sebastien děkují fanouškům živým klipem "Bičem proti lásce"

[Obrázek: sta%C5%BEen%C3%BD%20soubor-76.jpg?ph=9a88d98bd0] Symfo-powermetalová kapela Sebastien, která loni vydala nové album "Integrity", připomíná aktuální řadový počin novým singlem a videoklipem "Bičem proti lásce". Nakažlivě melodická písnička zněla mnohokrát z pódií během letošního léta, proto nyní dostala také obrazový kabát z koncertu.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]

 


Kiss už vědí, kdy skončí jejich (asi vážně poslední) rozlučkové turné

[Obrázek: 39904.jpg] Celosvětová pandemie koronaviru zamávala koncertními plány nejednoho muzikanta. Maskované glam-rockery Kiss nevyjímaje - ti původně měli být od 17. července letošního roku doma a užívat si zaslouženého důchodu. Ale kvůli nepřízni okolností je jejich rozlučkové turné End Of The Road teď přibližně v polovině.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]

 


Traktor vydává nové album a Spark ho doprovodí speciálním časopisem

[Obrázek: 84c7a7d04f31d9b03f8f512f01894cfc.jpg]Domácí hard’n’heavy metalová kapela Traktor vydá 1. listopadu nové album "Sedmá strana kostky" a Spark u této příležitosti připravil speciální vydání. 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]

 


Vince Neil z Mötley Crüe si při pádu z pódia zlomil žebra

[Obrázek: d368333a2aed4468967629b7c15284d3.jpg] Nepříjemné zranění si během sólového vystoupení na festivalu Monsters on the Mountain v Tennessee přivodil Vince Neil, známý především jako frontman formace Mötley Crüe. Podle zpráv byl převezen okamžitě do nemocnice, jeho doprovodná kapela následně potvrdila, že si při pádu z pódia zlomil žebra. Zbytek vystoupení proběhl bez něj, mikrofonu se ujal kytarista Jeff Blando.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]

 



[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]

Emigrate uvádí novou desku coverem "Always On My Mind" s Tillem Lindemannem

[Obrázek: rammstein-till-richard.jpg] Nová, během pandemie mimo plán natočená deska Rammstein vyjde s velkou pravděpodobností až v příštím roce, fanoušci téhle německé kapely se ale mohou těšit alespoň na vedlejší projekt kytaristy Richarda Kruspeho Emigrate. Ten na 5. listopad připravil studiovku nazvanou "The Persistence Of Memory".
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




British Lion Steva Harrise z Iron Maiden přijedou v červnu do Prahy

[Obrázek: qkr2gfdnnrqxs96vdcm558.jpg] Britská kapela British Lion ve složení Steve Harris (basová kytara), Richard Taylor (zpěv), David Hawkins (kytara), Grahame Leslie (kytara) a Simon Dawson (bicí) se opět představí českému publiku, tentokrát ve Velkém sále pražské Lucerny 19. 6. 2022. Zakladatel kapely Steve Harris tak představí svůj vedlejší projekt pouze den před vystoupením kapely Iron Maiden v Praze, ve které působí jako baskytarista.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




 Vycházejí hvězda elektronické hudby Axel Thesleff křižuje na longboardu Laponsko

[Obrázek: maxresdefault.jpg] Axel Thesleff, finský hudebník a producent, který během letošního léta upoutal pozornost českých médií i posluchačů unikátním koncertem v industriálním areálu Dolních Vítkovic, vydal v polovině října nový singl "Pouring Down". Autor hitu "Bad Karma", s nímž nasbíral více než miliardu poslechů a zhlédnutí po celém světě, přichází s novou písní doplněnou o podmanivý videoklip, v němž se prolínají obrazy unikátní krajiny Laponska a hudebníka, který se v jejích scenériích projíždí na longboardu.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]

 



[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]

Žebříčku nejprodávanějších hudebnic v Británii vévodí Adele, druhá je Amy Winehouse

[Obrázek: adele-759.jpg?w=600] Z vysílání rádia BBC 2 se posluchači před několika dny dozvěděli, jaká ženská alba se pyšní historicky nejvyšší prodejností na britském trhu. Stalo se tak mimo jiné proto, že tamními hudebními příznivci oslavovaný National Album Day měl letos podtitul Women In Music.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




Bryan Adams je zpět. V březnu vydá covidové album

[Obrázek: BA_770x430_IO2-1967f87cfb.jpg] V hudebním průmyslu se pohybuje již čtyři dekády a stále ho to očividně hodně baví. Řeč je o Bryanu Adamsovi, který před pár dny ohlásil vydání nové desky, jež je navíc přímo ovlivněna pandemií. Na nahrávku s názvem "So Happy It Hurts" se můžeme těšit v březnu příštího roku.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]


ABBA se vrátila, aby skončila

[Obrázek: 5ibCYD.jpeg?fl=cro,0,153,1280,720%7Cres,...%7Cwebp,75] Benny Andersson a Björn Ulvaeus ze švédské skupiny ABBA v rozhovoru pro list The Guardian potvrdili, že comebacková nahrávka čtveřice přinese její poslední novou hudbu. Po vydání alba Voyage se sice představí ve formě animovaných avatarů v několika koncertních show v Londýně, oba nicméně trvají na tom, že to bude vše. „Je to tak. Musí to tak být,“ řekl Andersson.
 
[Obrázek: gL3YC44.png]




Vychází životopis Ronnieho Jamese Dia, malého muže s mocným hlasem

[Obrázek: ronnie-james-dio-1987-u-billboard-1548-1...24x677.jpg] Ronnie James Dio je skutečnou legendou rockové a metalové scény. Svůj jedinečný hlas spojil s kapelami Rainbow a Black Sabbath, ale i s formací Elf nebo vlastním projektem Dio. Životem vpravdě ikonického zpěváka a popularizátora slavného gesta paroháče provede milovníky rockové muziky kniha s názvem "Ronnie James Dio: Životopis heavymetalové ikony", jejímž autorem je James Curl. Vyšla v pondělí 25. října a na tuzemský trh ji uvede pražské nakladatelství MetalGate.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




Limp Bizkit na Halloween vydají album "Still Sucks"

[Obrázek: Limp-Bizkit-Black-And-White-Press-2000.jpg] Deset let čekání na novou tvorbu Limp Bizkit je u konce. Již tuto neděli (31. října) vyjde první deska od "Golden Cobra" z roku 2011. V pořadí šestá řadovka se bude jmenovat "Still Sucks" a přinese dvanáct skladeb včetně nedávno vydaného singlu "Dad Vibes".
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]

František Skála a Provodovjané.
Absurdně sušený humor a osobní postoj přední osobnosti uměleckého světa (výtvarníka, malíře, sochaře, performera):

Slavná švédská popová skupina ABBA po 40 letech vydala nové album Voyage

[Obrázek: attachment-AbbaVoyage.jpg?w=980&q=75] Populární švédská popová kapela ABBA zveřejnila první studiové album po čtyřicetileté pauze. Jmenuje se Voyage a od půlnoci je k dostání on-line, na kompaktním disku, vinylové desce i na kazetě, píše agentura DPA.
 
[Obrázek: zeKoWd8.png]
Kasabian i jejich exfrontman Tom Meighan představili své novinky ve stejný týden

[Obrázek: Kasabian_at_Brixton_Academy_2009.jpg] Britští Kasabian se během podzimu vrátili na koncertní pódia po pauze vynucené vyhazovem zpěváka Toma Meighana. Jeho úlohu převzal dvorní skladatel a kytarista party z Leceisteru Sergio Pizzorno, jenž se v mezidobí věnoval sólovému projektu The S.L.P. Nyní Kasabian svůj návrat stvrzují i prvním singlem nové éry, jenž nese název "ALYGATYR".
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




Porcupine Tree se po třinácti letech vrátí s novou deskou

[Obrázek: attachment-Porcupine-Tree-2021.jpg] Britská formace Porcupine Tree, v jejímž čele stál Steven Wilson, platila za jedno z nejvýraznějších jmen v oblasti moderního progresivního rocku, která ovlivňovala celou nastupující generaci muzikantů. Poslední album "The Incident" vyšlo v roce 2009 a aktivita kapely se začala postupně utlumovat. Pro Wilsona se stala klíčovou jeho sólová tvorba, v níž neustále posouvá se vlastní hudební hranice, a případná obnova skupiny nevypadala, ačkoliv si to fanoušci přáli, realisticky. "Jsem člověk, který hledí kupředu. Nemám zájem se vracet zpátky," nechal se Wilson slyšet v rozhovoru před třemi lety.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]



[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]

Zakk Wylde je zpět u Ozzyho Osbourna. Kytarové party natáčí na celou novou desku Prince temnot

[Obrázek: zakk-wylde-black-label-mark-horton-wirei...1556738299] O tom, že Ozzy Osbourne zlanařil na svou připravovanou sólovku kytarovou elitu, jsme už psali. Svou troškou do mlýna přispěli Eric ClaptonTony IommiJeff Beck anebo Zakk Wylde. A vypadá to, že v případě posledně jmenovaného se nebude jednat jen o běžné hostování. Bývalý Osbournův spoluhráč totiž potvrdil, že bude mít v rukou kytarové party na celém albu.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




Peter Nagy se na dvojdiskovém výběru "Aj tak sme frajeri" ohlíží za osmdesátkami

[Obrázek: A-484020-1453764446-4151.jpeg.jpg] Peter Nagy vydal letos po mnoha letech řadové album "Petrolej", které potvrzuje, že i dnes má posluchačům co říct. I když se sám moc rád dozadu neohlíží, v případě právě vydaného 2CD a 2LP "Aj tak sme frajeri" udělal výjimku.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]





Legendární album Hapky a Horáčka "V penziónu Svět" vychází opět na vinylu

[Obrázek: 77e4e3b1ffa0317385630f1687477609_resize=...5972c9f3ea] Pokud si naladíte jakékoliv komerční rádio orientované na českou populární scénu, spolehněte se, že dříve či později uslyšíte songy jako "Stáří", "Štěstí je krásná věc" nebo "S cizí ženou v cizím pokoji". Všechny tyto poklady domácího popu se nacházejí na desce Petra Hapky a Michala Horáčka "V penziónu Svět", která nyní vychází znovu na vinylu, na CD i digitálně.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]

 
Miroslav Žbirka
Narození: 21. října 1952 69 let, Bratislava, Slovensko
[Obrázek: poPCK81.jpg?1]
Úmrtí: 10. listopadu 2021 (ve věku 69 let)

Miroslav „Meky“ Žbirka byl slovensko-český zpěvák a skladatel. Pocházel ze smíšeného manželství, jeho matka je Angličanka, otec Slovák, své písně také velmi často zpíval v obou jazycích svých rodičů.

[Obrázek: Miroslav_%C5%BDbirka_%28jan._2012%29.jpg]

[Obrázek: 7AGtii4.png?1]
R.I.P.
Další album od Westlife vyjde již koncem listopadu

[Obrázek: PL%204539925_highres] I když má kapela Westlife svoje komerčně nejúspěšnější období nejspíš již za sebou, ve Velké Británii stále platí za velkou hvězdu, která plní ty největší tamější stadiony. A samozřejmě i natáčí a vydává desky. Další v pořadí chystá již na konec listopadu tohoto roku.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




LP v prosinci konečně vydá desku "Churches"

[Obrázek: l.p.-1200x777.jpg]Zatímco po průlomovém albu "Lost On You" se stejnojmenným hitem trvalo LP vydání další studiovky "Heart to Mouth" jen dva roky, na jejího následovníka už jsme si museli počkat roky tři. Po několika odkladech je ale už nyní jasné, že se její celkově pátá řadovka "Churches" dostane do obchodů a na streamovací služby v pátek 3. prosince.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]

Seriál "Arcane" z herního světa "League Of Legends" bude mít svůj soundtrack

[Obrázek: League-of-Legends-Arcane-780x483-1.jpg] K propojování mediálních světů až tak často nedochází, najdou se ovšem výjimky. Na základě hry "League Of Legends" vznikl pro Netflix animovaný seriál "Arcane", jehož hudební složka vyjde na soundtracku. Stejně jako jednotlivé díly přijdou na streamovací službu ve třech vlnách, i písničkový soundtrack odkrývá svůj obsah postupně.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




Parkway Drive se vrací do Evropy, v Praze vystoupí v září 2022

[Obrázek: 36f0075c0dc2e624d4f94e593754f168_XL.jpg] Epidemie jejich turné přerušila, teď se však na koncertní pódia vrací. Evropští fanoušci se této australské formace dočkají v září, na kdy je naplánována pražská zastávka. Parkway Drive vystoupí ve Foru Karlín 10. září 2022. Na halové turné, které prozatím sestává z osmnácti koncertů, je doprovodí metalcore skupina z britského Sheffieldu While She Sleeps.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]

Scott Ian z Anthrax: "Velká thrashmetalová čtyřka by se měla rozšířit o Exodus"

[Obrázek: videothumb_metalcrushmonday_wk3_v5.jpg?h=aebfc8c1] O tom, jestli je takzvaná Velká thrashmetalová čtyřka, tedy MetallicaSlayerMegadeth a Anthrax, skutečně tím nejlepším reprezentantem subžánru, se vedou spory už roky. Z komerčního hlediska asi ano, underground by ovšem pravděpodobně minimálně s částí uvedených kapel nesouhlasil. V každém případě se docela často objevuje jméno jedné z formací mimo tuto elitní skupinu, jejíž vliv je přinejmenším srovnatelný: Exodus - a zejména jejich silný debut "Bonded By Blood."
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




V Praze se příští rok zastaví také Arctic Monkeys

[Obrázek: Arctic-Monkeys-RAH1.-pc-Andy-Paradise.jpg] S plánovanou deskou se Arctic Monkeys rozhodli vyrazit i na turné, vůbec první od jara roku 2019, kdy dojížděli světovou šňůru k prozatím poslední studiovce "Tranquility Base Hotel + Casino". Zatímco informací ohledně nového materiálu moc není, již nyní je jisté, že se formace z Sheffieldu podruhé zastaví v České republice. Stane se tak 18. srpna na pražském Výstavišti.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




Album "Hang Me High & Bury Me Deep" od Cathedral In Flames po peripetiích konečně vychází na výpravném vinylu

[Obrázek: 167596ts.jpg] Domácí parta Cathedral In Flames vydala letos na jaře svou první dlouhohrající desku. "Hang Me High & Bury Me Deep" se napříč posluchači i odbornou veřejností setkala s kladným přijetím - poctivý, stylový gothic rock, navíc v produkčně vymazlené podobě stále táhne. Album tehdy vyšlo pouze digitálně a na CD, na vinyl si fanoušci museli počkat. A to dokonce déle, než se původně plánovalo, protože celý první náklad musel být kvůli chybě vyhozen a vylisován znovu.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




Beth Hart připravila album coververzí Led Zeppelin

[Obrázek: NIK_8129.jpg] Na cenu Grammy nominovaná americká zpěvačka Beth Hart patří v současnosti k největším hvězdám ženského blues. Až dosud ale vydávala desky, které z velké většiny stály na vlastním autorském materiálu. Na začátku příštího roku, přesněji 25. února, vydá kolekci věnovanou výhradně hudbě někoho jiného. A nesáhla ani tak po tvorbě žánrových klasiků, ale zabrousila do oblasti hard rocku (byť stylem blues pořádně načichlého), k britským legendám Led Zeppelin.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]

Elán slaví výročí debutu "Ôsmy svetadiel" výpravnou reedicí s bonusy a novým zvukem

[Obrázek: 2251781.jpg] Stále sílící volání fanoušků bylo konečně vyslyšeno. Elán ve spolupráci s vydavatelstvím Opus znovu vydává debutové album "Ôsmy svetadiel". Navíc - aby to nebyla jen tak ledajaká reedice (jedna už vyšla v devadesátých letech) - ji doplnil o nový zvuk, bonusové skladby a archivní zajímavosti. Letos tahle kultovní deska slaví čtyřicet let od vydání, takže byl o důvod víc na nové verzi pořádně zapracovat. Na LP tak vychází nahrávka vůbec poprvé, na CD vyšla v roce 1992 pouze originální dvanáctka skladeb.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




Album Blue Effectu "Svět hledačů" vychází ve výroční reedici, křtu se ale dočká až na jaře

[Obrázek: maxresdefault.jpg] Fanoušci Radima Hladíka a kapely Blue Effect budou mít žně i na letošní Vánoce. Loni vyšly v reedici obě alba "Nová syntéza", na konci roku 2018 zase vyšla krabice se čtyřmi disky fenomenálního kytaristy "Má hra". Tentokrát nastal ideální čas na připomenutí další kultovní desky - "Svět hledačů". Důvodů je přitom hned několik - pětasedmdesátiny zpěváka, klávesisty a skladatele Leška Semelky, stejné nedožité narozeniny kytaristy, skladatele a kapelníka Radima Hladíka a také výročí odchodů bubeníka Vlada Čecha a textaře Pavla Vrby.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]

 


U2 oslaví třicet let "Achtung Baby" speciálními vinyly i digitálním boxem

[Obrázek: 877406crop.jpg?resize=1800,1200&w=450] Je to až k nevíře, ale právě dnes (18. listopadu) uběhlo přesně třicet let od okamžiku, kdy irští U2 vydali své legendární a v mnoha směrech přelomové album "Achtung Baby". Již dvacáté narozeniny této desky kapela oslavila rozsáhlými reedicemi s bonusovým materiálem, ale ani ty aktuální nezůstanou bez alespoň symbolických oslav.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




Nové album Rammstein vyjde před začátkem nadcházejícího turné

[Obrázek: jkAZ5cu36EwVpigeqG8Gnb.jpg] Jak už od nás víte, někteří členové formace Rammstein se v letošním roce plně věnovali svým sólovým projektům. Zatímco zpěvák Till Lindemann potěšil několika singlyRichard Kruspe právě vydal již čtvrté album svého projektu Emigrate. Jak ale právě Kruspe nedávno uvedl, nová deska jeho domovské kapely je vysloveně na spadnutí.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]