XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Zajímavé tipy na hudbu
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Neil Young: "Poplatky Ticketmasteru zničily koncertování"

[Obrázek: farmaid-2019-176.jpg?w=1200&h=0&zc=1&s=0&a=t&q=89]

Zpěvák a skladatel Neil Young se přidal ke kritice společnosti Ticketmaster a jejích poplatků. V prohlášení zveřejněném na vlastních oficiálních stránkách Neil Young Archives odsoudil největšího světového prodejce vstupenek kvůli vysokým cenám a následným přemrštěným provizím.
 




[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]

Kytarista Mick Mars se soudí s Mötley Crüe, o peníze i reputaci

[Obrázek: Mick-Mars-RS-1800.jpg?w=1581&h=1054&crop=1] 

Když kytarista Mick Mars přestal před časem ze zdravotních důvodů koncertovat s Mötley Crüe, byla to pro fanoušky docela rána. Formace tím přišla o klíčového člena. Mars se nicméně stáhnul pouze z pódií - ve skupině zůstal a nevylučoval ani společnou práci na novém materiálu. Reakce spoluhráčů ale nebyla tak přátelská, jak by se mohlo na první pohled zdát, a v současnosti míří celá situace k soudu. A jak už to tak bývá, v hlavní roli jsou peníze.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]

Black Sabbath připomenou 40 let živáku "Live Evil" výpravnou reedicí

[Obrázek: Sabs.jpg]

Jakkoliv bývá období Black Sabbath se zpěvákem Ronniem Jamesem Diem za mikrofonem přijímáno všelijak, počiny jako "Heaven & Hell" nebo "Mob Rules" nabízejí rozhodně odlišný pohled na tvorbu skupiny než alba natočená s Ozzym Osbournem.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]

Queen zvažují, že s Adamem Lambertem vydají nový materiál

[Obrázek: maxresdefault.jpg]

Britská formace Queen hledá od smrti Freddieho Mercuryho cesty, jak důstojně pokračovat. V roce 2004 tak s ní začal koncertovat rocker Paul Rodgers, společně dokonce nahráli i album "The Cosmos Rocks". Od roku 2011 se na postu koncertního zpěváka drží Adam Lambert. A zdá se, že i s ním se schyluje ke studiovým pracím.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]



.... můj osobní názor je tento ... Queen=Mercury, bez Mercuryho není Queen ....
1000x raději si pustím originál Bohemian Rhapsody s tím charakteristickým Frediho tenorem než Lambertův hlas, prostě mi to k té písni nesedí asi zvyk


Pár zajímavostí o Mercurym (divadlorb) pokud by to někoho zajímalo:

- Na otázku, co znamená název písně „Bohemian Rapsody“, odpověděl: „Ve skutečnosti to neznamená nic, celé je to rytmický nesmysl.“

- Před nahráváním písně „The show must go on“ ve studiu přebral Freddie vodky. Brian May si myslel, že práce nemůže pokračovat, ale Freddie řekl: „I´ll fucking do it darling.“ A dal vokály na první dobrou.

- Freddiho a princeznu Dianu pojilo přátelství. Zpěvák princeznu několikrát propašoval do gay klubu v pánském převlečení. Takové chvíle Diana milovala, protože pro ni znamenaly svobodu.

- Jeho hlasový rozsah přesahoval tři oktávy. Byl barytonista, ale zpíval tenor. Zajímavost jeho hlasu spočívala v práci s ním. Běžně se frekvence vibrata pohybuje mezi 4 a 7 Hz rychlostí pětkrát až sedmkrát za vteřinu. Mercury však vibroval mnohem rychleji (5 a 8 Hz), a nepravidelně. Rozkmital při tom nejen hlasivky, ale i ventrikulární řasy.

- Frontman kapely „The Who“ Roger Daltrey nazval Mercuryho „největším virtuosem rock ´n ´rollu všech dob“. „Mohl přecházet ze stylu do stylu, zazpíval všechno. Cokoliv. A, Bože, to je umění. Byl v tom skvělý.“

- Freddie Mercury a Michael Jackson se několikrát pokusili spolupracovat. Roztočili několik písní, které po jejich smrti Brian May a Roger Taylor dokončili. Základy písní byly nahrány u Jacksona v Kalifornii, ale Freddie nesnesl, že si Jackson bral do studia svoji ochočenou lamu. Manažer Jim Beach vzpomíná: „Volal mi a říkal: Musíš mě odtud dostat, natáčím tady s lamou. Mám dost a chci vypadnout.“

- Miloval kočky, jednu dobu jich měl deset. Věnoval jim album „Mr. Bad Guy“ a píseň Deliah.

- Velmi se styděl za své zuby, obával se však, že zásahem stomatologa by mohl přijít o svůj unikátní hlas. Právě zuby byly však jedním z důvodů, proč byl mimo pódium extrémně stydlivý. Při smíchu si vždy zakrýval ústa rukou.

- Slavné logo Queen navrhnul Freddie sám. Mimo jiné na něm najdete znamení zvěrokruhu všech členů kapely.

- Kurt Cobain zmínil Freddieho ve svém dopise na rozloučenou. Zmínil, jak obdivuje jeho schopnost vystupovat a přijímat lásku od publika.
 



Katapult vydává desku "Nostalgia". "Může sloužit jako můj testament," říká o ní Olda Říha

[Obrázek: maxresdefault.jpg]

Nejen Olympic vzdoruje svému kapelnímu věku, seč může. Také formace Katapult přichází po sedmi letech s novinkovým materiálem. Pod názvem "Nostalgia" nyní vychází na CD, LP i na digitálních službách.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]

Daft Punk oživí svoji nejúspěšnější desku. Co nabídne, přibližují v nově vydaných skladbách

[Obrázek: Thomas-Bangalter-Guy-Manuel-de-Homem-Chr...k-2013.jpg]

Cesta věhlasných Daft Punk, zdá se, jen tak neskončí. I když legendární francouzské duo, které změnilo elektronickou hudební scénu, před lety oznámilo rozpad, na fanoušky nechce zanevřít. Proto jim brzy naservíruje rozšířenou verzi svého nejprodávanějšího alba Random Access Memories a teď z ní vydává dva dosud neslyšené úryvky, které vedly ke vzniku jednoho z jeho největších hitů.
 
[Obrázek: QCQVEhh.png?1]




[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]

[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]

Rammstein připomenou desku "Sehnsucht" nabušenou výroční reedicí

[Obrázek: RAW]

Když koncem roku 2020 vydali Rammstein reedici svého debutového alba "Herzeleid", bylo tak nějak vcelku jasné, že podobný osud postihne i později vydané nahrávky. Za pár měsíců tak přijde na řadu v pořadí druhý kus v diskografii této německé kapely - kultovní "Sehnsucht".
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]

 


[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]



... Imagine Dragons mám moc rád a vždy si je rád poslechnu .... 

Frankie Goes To Hollywood po 36 letech ohlásili comeback

[Obrázek: 906614_546944025328680_301466336_o-1.jpeg]

Letošní ročník Eurovision Song Contest se kvapem blíží, vše se odehraje již v polovině května v Liverpoolu. Několik málo dnů předtím, konkrétně 7. května, se uskuteční doprovodná akce nazvaná National Lottery's 'Big Eurovision Welcome'. Půjde o přehlídku skupin, které jsou úzce spojené se zmíněným pořadatelským městem. Během večera vystoupí Atomic KittenThe Real Thing a The Lightning Seeds. Největším lákadlem však bude návrat Frankie Goes To Hollywood v původním složení.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]

Gordon Lightfoot
Narození: 17. listopadu 1938, Orillia, Kanada
[Obrázek: poPCK81.jpg?1]
Úmrtí: 1. května 2023, Sunnybrook hospital, Toronto, Kanada (84 let)

Kanadský písničkář a skladatel. Jeho písně natočily desítky hvězd, jako například Elvis Presley, Johnny Cash či Marty Robbins.

[Obrázek: 02_05_2023_04_51_15_152299.jpg]

[Obrázek: 7AGtii4.png?1]

R.I.P.



... skvělé písně, krásně se poslouchají, děkujeme .... 
Skupina Dogstar, v níž hrál Keanu Reeves, je zpět. Chystá nový materiál i turné

[Obrázek: K6MGC2TSIZFERDA3F22ZKKJ3AM.jpg]

To, že je Keanu Reeves talentovaným hercem, už několikrát prokázal. Jen ti nejoddanější fanoušci ale vědí, že v devadesátých letech účinkoval také v grungeové formaci Dogstar. Ta na hudební scéně působila od roku 1991 až do roku 2002. Po více než dvacetileté pauze je však zpět a zdá se, že opravdu v plné síle.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]

Divokej Bill vyjíždí na jubilejní turné podpořen novou deskou "Bazilišek"

[Obrázek: D3M0vF.jpeg?fl=cro,0,12,800,450%7Cres,12...Cjpg,80,,1]

Šest let nechala úvalská kapela Divokej Bill čekat fanoušky na nové album, které by navazovalo na předchozí "Tsunami". Čekání je u konce právě v rok, kdy formace slaví čtvrt století existence pětadvaceti velkými koncerty, které vyvrcholí lednovým návratem do O2 areny. Nová deska vychází 5. května pod názvem "Bazilišek". Koupit si ji můžete i v našem e-shopu.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]



The Hives vydávají po jedenácti letech nové album. Představí ho i v Praze

[Obrázek: TheHives.jpg]

Klasici garagepunkového žánru, švédští The Hives, vydávají po jedenácti letech novou desku. Album s názvem "The Death of Randy Fitzsimmons" představí 18. září v Lucerna Music Baru. Pro fanoušky je to ta nejlepší možná náhrada za zrušený koncert z roku 2021, který The Hives nemohli odehrát kvůli covidu.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]


Kultovní deska "Maelström" od Hudby Praha vychází po třiceti letech na vinylu

[Obrázek: 66_19508_91995.jpg]

Devadesátá léta byla zlatou dobou pro českou rockovou scénu - vycházel jeden kultovní titul za druhým. Jedním z nich bylo i album "Maelström" od Hudby Praha. To nyní vychází po letech znovu, s novým remasteringem a také na vinylu. Desku můžete zakoupit i v našem e-shopu.
 
[Obrázek: cbC2SYl.png?1]




[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]

Komentář: 12 bodů na Eurovizi od Česka pro Ukrajinu? Ale za co vlastně?

[Obrázek: VSvIE13.png]

Festival politické písně, to je největší kritika hudební soutěže Eurovize, která se letos konala v anglickém Liverpoolu, a v hlasování České republiky to tak i zavání. Nejvyšší počet našich bodů putoval na Ukrajinu elektropopovému duu Tvorchi, o němž se rozhodně nedá říct, že by předvedlo něco, za co si těch dvanáct bodů zaslouží.

[Obrázek: k4SDj3M.png]




[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]

Dnes opravdu "smutně", opustila nás "rocková babička" 

Tina Turner
Narození: 26. listopadu 1939, Brownsville, Tennessee, USA

[Obrázek: poPCK81.jpg?1]

Úmrtí: 24. května 2023 (83 let)

Vlastním jménem Anna Mae Bullock, byla švýcarská rocková zpěvačka a herečka původem z USA, jedna z nejpopulárnějších hvězd 80. let 20. století s charakteristickým chraplavým hlasem.

[Obrázek: Tina-Tuner-Through-the-Years-featured-e1...&strip=all]

[Obrázek: 7AGtii4.png?1]

R.I.P.



.... další kus mého mládí je pryč ...
... děkuji za každý Tvůj song ....
.. snad tam nahoře budeš zpívat dál, jsi "Simple The Best" ..


Německá policie bude vyšetřovat Rogera Waterse kvůli podpoře nacismu

[Obrázek: Screen-Shot-2023-05-27-at-15.49.12-e1685191932718.jpg]

Roger Waters má opět problém. Německé policii se nelíbí, že si na koncertě v Berlíně 17. května oblékl kabát, který nápadně připomíná nacistickou uniformu, včetně pásky na rukávu se zkříženými kladivy, připomínajícími hákový kříž.

[Obrázek: JYpNADb.png]





[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]

"Německá policie bude vyšetřovat Rogera Waterse kvůli podpoře nacismu"
Roger má sice spoustu kontroverzních názorů, se kterými nesouhlasím, ale zrovna tohle je odkaz na "The Wall" a stíhat ho za to je IMHO blbost.
zřejmě Bundespolizei nemá o "Zdi" ani "ánung" .....  19
[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]


..... z tohohle klipu mě bere husí kůže (beze srandy) a smekám klobouk před tímto zpěvákem ....

Popíral gravitaci, chodil "po Měsíci". Nad moonwalkem krále popu žasnul celý svět

[Obrázek: 220325_mj_motown25_FEAT.jpg]

Vedle ikonických písní, propracovaných videoklipů a osobité vizáže byl Michael Jackson známý i svými dokonalými tanečními kreacemi. Když poprvé předvedl svůj slavný moonwalk, diváci jásali. Jacksonovo "popírání gravitace" zaujalo i neurochirurgy, kteří pohyb teprve před lety objasnili ve své studii. Podívejte se, jakou stopu zanechal král popu v taneční kultuře po celém světě.
 
[Obrázek: zeKoWd8.png]




[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2]