XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Estuary Stream-Cinema
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33
Dej si pozor, při zobrazení seznamu TV program na 14 dní posílá plugin SC ještě několik kódů "šipka dolů" (aby se pozice v seznamu posunula na aktuální den), takže ti přitom ujede aktuální poloha v hlavním menu. Je to nepříjemné a nedokázal jsem na to přijít, proč mi to pořád ujíždí...
: plugin neposiela sipky dole, ale posiela rovno poziciu na ktoru sa ma kurzor presunut, poziciu posielam zo servera
OK, to jsem už zapomněl, jen si pamatuji, žes mi to už jednou vysvětloval. Ale každopádně to posune pozici v aktuálním kontejneru, což je při zobrazení Home stránky pro uživatele nelogické chování. Proto je lepší ten týdenní program jako widget raději nepoužívat.
Tak jsem na GitHubu opravil odkazy widgetů "TV dnes" a "TV program na 14 dni" a poslal Pull request s opravou do repozitáře xbmc-kodi-cz. Snad jsem všechno udělal správně.
viz. PM
Ahoj všichni, mohli byste mi prosím poradit. Mám v kodi nainstalovaný pouze doplněk stream cinema a vzhled estuary stream cinema a pořád mi vyskakuje, že nějaký doplněk vyžaduje YouTube. Nechci instalovat YouTube na nic ho nepoužívám.
Zdarec, na úvod chci říci, že sorry, nevím, zda-li se to tu řešilo, protože nebudu si pro jistotu číst všech 605 předchozích komentárů o mnoha různých problémech k jednomu produktu (spíš taková návštěvní kniha) ...   což mě přivádí k nápadu, že třeba StackExchange by na přístího apríla mohl namastit všechny otázky a odpovědi z SO dohromady do jednoho "vlákna"

bug #1 v skin.estuary.stream-cinema.leia/addon.xml
Kód:
<extension point="xbmc.addon.metadata">
    <source>https://github.com/jirkoun/skin.estuary.stream-cinema.leia/</source>
... ovšem takové repo user jirkoun nemá ... chtěl jsem založit issue a ono není kde...

bug #2:
tušíte, že při Kodi v jiných jazycích (English) vypadávají stringy a nerespektuje to nastavení jazyka. Hádal bych (hádám, protože jirkoun/skin.estuary.stream-cinema.leia = 404), že chybí angličtina a někde se vloží co je (čeština), jinde prázdné stringy.
[Obrázek: sGyRnLM.png]

(03.4.2020, 23:58)dmnc Napsal(a): [ -> ]... ovšem takové repo user jirkoun nemá ... chtěl jsem založit issue a ono není kde...
Ha, našel jsem to v xbmc-kodi-cz/skin.estuary.stream-cinema.leia

... takže to tu můžeme označit jako vyřešené Big Grin
Bývá dobrým zvykem a celkem i logickou volbou, umisťovat základní informace do 1. příspěvku tématu. Nemusels tedy uvažovat o tom zda máš či nemáš číst 605 předchozích příspěvků (ostatně, možná v tomto případě stačilo použit vyhledávání), natož se pak vyčerpávat sarkastickou poznámkou, co by třeba mohl udělat Stack Exchange při příštím aprílu. Stačilo tedy použít obyčejný selský rozum a dozvěděl by ses raz dva, jak to s tou češtinou je, i to, že skin najdeš v repozitáři.
(02.4.2020, 22:54)mafian Napsal(a): [ -> ]Ahoj všichni, mohli byste mi prosím poradit. Mám v kodi nainstalovaný pouze doplněk stream cinema a vzhled estuary stream cinema a pořád mi vyskakuje, že nějaký doplněk vyžaduje YouTube. Nechci instalovat YouTube na nic ho nepoužívám.

Zdravím, podařilo se to vyřešit? Mám stejný problém.
Nainštaluj si ho a máš vybavené.
Keďže sa skin už nevyvíja, je to najľahšie riešenie.
Našel jsem ve skinu chybné volání pluginu Youtube v případě, že Youtube není v systému nainstalovaný. Chybu jsem opravil a tím by mělo přestat vyskakovat okno o potřebě instalace pluginu Youtube.
Opravil jsem také chybu nefunkčního zobrazení widgetu Posledni sledovane serialy s pouzitim seznamu Trakt.
V případě, že máte plugin nainstalovaný z repozitáře xbmc-kodi.cz a povolenou aktualizaci, během pár hodin by se měl skin automaticky aktualizovat na verzi 2.0.24.
Pokud někdo narazí na chybné odkazy nebo nefunkční widgety ve vzhledu Estuary Stream-cinema (pro Kodi Leia), dejte info, pokusím se s tím něco udělat.
Když se skinu budeš věnovat, můžeš si dohodnout s adminem fóra, aby tě vyměnil za autora 1. příspěvku tohoto tématu, abys ho mohl editovat. Určitě by to prospělo informovanosti uživatelů (i když je pravda, že někteří si s tím, přečíst si 1. příspěvěk tématu, často hlavu moc nelámou).
Moc děkuji za rychlou opravu.
(15.2.2018, 11:53)JiRo Napsal(a): [ -> ] Vytvořím celý nový skin Estuary Stream-Cinema a k tomu udělám seznam všech souborů, kde došlo k nějaké změně oproti originálu Estuary a ty změny v novém skinu zdokumentuji. Budeš si z toho moci vzít, co potřebuješ.

Pokud je to git fork původního Estuary, tak změny krásně zobrazí github. Nebo existuje ještě efektivnější způsob?

(04.4.2020, 0:57)Client Napsal(a): [ -> ] Bývá dobrým zvykem a celkem i logickou volbou, umisťovat základní informace do 1. příspěvku tématu. Nemusels tedy uvažovat o tom zda máš či nemáš číst 605 předchozích příspěvků (ostatně, možná v tomto případě stačilo použit vyhledávání), natož se pak vyčerpávat sarkastickou poznámkou, co by třeba mohl udělat Stack Exchange při příštím aprílu. Stačilo tedy použít obyčejný selský rozum a dozvěděl by ses raz dva, jak to s tou češtinou je, i to, že skin najdeš v repozitáři.

: pravda, pravda, je to v prvním příspěvku ... snažím se pochopit obě věty
Citace:Veškeré texty, které do skinu přibyly v rámci modifikace výchozího skinu, jsou součástí výkonných souborů. Tato verze tedy neodporuje jiný jazyk než češtinu.
... výkonné soubory? Co to znamená? Proč by neměla podporovat? Tak třeba to nastavení:
  • první label 31095 se při CZ (zvoleném jazyku UI) zobrazuje a při EN je prázdný, definice CZ a EN strings.po však jsou, kde je tedy problém? Napovím takto, modří už vědí, zbytek se odpověď na hádanku dočte tu.
  • druhý label 20189 se vždy zobrazuje korektně, protože to nebere z tohoto skinu, ale z kodi.core
  • pak se opakuje situace 1. labelu
  • šestý a další label je prasácky hardcodován (tím je myšleno to s výkonnými soubory?) ... k čemu že máme $LOCALIZE?
Takže dámy a pánové, dovolte, abych upravil onen bod na:
Citace:Veškeré texty, které do skinu přibyly v rámci modifikace výchozího skinu, byly natvrdo vepsány bez podpory lokalizace i když je plně možná a kdokoliv by se na ni mohl snadno podílet. Dále jsme asi omylem odstranili soubory s jinými jazyky, takže suma sumárum, tato verze tedy neodporuje jiný jazyk než češtinu.

Ajajajaj...
Citace:Další práce na skinu i jeho další vývoj jsou ukončeny.
.. přijde mi to docela nezodpovědné vypustit něco takového ven, navnadit lidi polotovarem a jít od toho. Ale i toto tvrzení není pravda, protože (saxel-cz) tam v současné době pere svoje PR a ev. má práva na merge.

... jen tak dál, nechal jsem ti tam 2 issues, doufám že chápeš, že např. kvůli editaci jednoho řádku nebudu dělat fork a PR.


Divím se, tu chybu se špatným repem tak trochu přehlédl, zřejmě slabý podnět pro hodnotný komentář

---

Víš jak , na tom, zda-li je to tady přehledné či nepřehledné se neshodneme. Ty si možná myslíš, že je a proto velmi trpíš na mé sarkastické poznámky(?). A já si myslím, že není a navíc mě přijde, že jsem snad jediný co si to myslí (jinak by to bylo už dávno jinak) tak si utrousím sarkastickou poznámku. A tak to klasicky bývá na (primárně na českých) diskuzích, kdy je tam spoustu balastu, spousta emocí a není zaveden nějaký rozumný ticket/issue systém a štábní kultura. Protože mám však zájem čas od času přispět do komunity, cítím povinností naznačit či vysvětlit, že toto je cesta do pekel. Pokud mě však dáte pádné důvody, proč na tom nic neměnit, budu to muset přijmout a zřejmě přestanu tolik tlačit na pilu :)
Ono je hezké, s odstupem doby ktiticky hodnotit něčí práci. Co vím, tak vytvářel Estuary spotánně, bez nějakého plánu a jako neprogramátor i nepříliš ideálně (ano, jak píšeš, prasácky). To všichni víme, na to není potřeba žádné hluboké analýzy ani výkladu, jak se to má dělat. Měl plán, jak to napravit, ale docela vážně onemocněl a už se k tomu bohužel nikdy nevrátil, prostě to nebylo možné. To tedy jen k oné zmiňované "nezodpovědnosti" a polotovaru. Ono když někdo neví, jestli vůbec přežije a ze dne na den musí změnit celý svůj život, tak se na to dívá asi jinak. Ale i přesto hledal dlouho někoho, kdo by to dokončil, protože tu odpovědnost k poměrně velké skupině uživatelů cítil. Nakonec někoho našel, ale jak se ukázalo, tak ten koho sehnl byl trouba, který první co udělal bylo to, že (prý omylem) smazal github, čímž se zrušilo napojení na starý repozitář a už se ho nepodařilo obnovit. Takže nakonec přemluvil mně, protože jsem se už kdysi podílel na vývoji skinu pro jiný systém (MP). Ale já jsme si čas na to, abych tu práci dokončil, nenašel a začal jsem tedy hledat někoho dalšího, kdo by byl ochotný v ní pokračovat a nabídl, že mu předám rozpracovanou finální verzi skinu. Nikdo ale nebyl ochotný. Byla kolem toho poměrně dlouhá diskuse, která vyvrcholila tím, že jsem doporučil, aby se skin z nového repozitáře odstranil, protože je v něm plno chyb a je třeba ho nejdříve dokončit. Tak se také stalo, načež se strhla mela. Ani nebudu popisovat, co "jmen" jsem od některých uživatelů dostal. Skin se do repozitáře vrátil, já jsem v prvním příspěvku defintivně potvrdil ukončení vývoje a odkaz na repozitář. A tím to pro mne skončilo, nemám zapotřebí se s někým dohadovat a už vůbec ne číst vulgarity v PM nebo dokonce v privátním mailu.

Teď, po několika měsících se práce ujal , takže jsem se mu zkusil předat nějaké informace, upozornění a návrhy, ale nezdá se mi, že by na to nějak reagoval. Podle mě jsem tedy pro to, abych důstojně zametl svoji stopu ve vývoji skinu Estuary Stream-Cinema, už udělal dost.

Jinak já v práci na skinu pokračuji, ale tato verze není určena pro veřejnost, protože využívá specifické parametrizace a nastavení Kodi, které instaluji mým přátelům a známým.

[attachment=6323]

V jednu chvíli jsem uvažoval, že do toho skinu implementuji parametr, který by umožnil použít ho i pro instalaci v Kodi bez oné specifické parametrizace a nabídl ho komunitě na fóru. Je v tom hodně práce, skin šlape jako hodinky v en, cz i sk (teď snad brzy bude i v pl, zájem mají známí z Izraele), takže jsem chtěl tu energii, kterou jsem tomu věnoval, využít. Ale pak jsme si řekl, že mi to za to asi nestojí. O co ale nestojím rozhodně, to je to, aby mě někdo školil, třeba tak, jak to děláš ty. I když chápu, že to nemyslíš zle a svým způsobem ti i rozumím. Ale prostě a jednozančně říkám, s tím na mě nechoď. Reagovat na to už dál stejně nehodlám.

Jediný dluh, který co se týče E.SC teď mám je k , kterému jsem slíbil kód, který řeší funkci filtru pro addon SC, ale to je zatím jen mezi mnou a jím.

Tímto pokládám toto téma pro mne za uzavřené.
(05.4.2020, 22:31)dmnc Napsal(a): [ -> ]@Saxel ... jen tak dál, nechal jsem ti tam 2 issues, doufám že chápeš, že např. kvůli editaci jednoho řádku nebudu dělat fork a PR.

Všiml jsem si, neboj. Odkaz na Github jsem opravil, ale co se týče opravy labelů, to opravdu není otázka pár minut. Mraky textu jsou natvrdo v kódu a dát to do pořádku, to sežere spoustu času. Klidně se do toho můžeš pustit. Kritizování je snadné, ale přiložit ruku k dílu, to už se každému nechce. Já jsem si také ve skinu opravil jenom to, co mi přestalo fungovat a rozhodl jsem se o to podělit s ostatními, kteří skin používají.
Client : Dotaz kde se da sehnat tvoje aktualni pouzivana verze ,kde je polozka : Internet TV ? Diky
Screenshot výše, kde si asi viděl položku Internet TV, je z privátní verze, která používá specifickou parametrizaci Kodi, takže ten skin jen tak bez ničeho poskytnout nejde.

Ale je to celkem jednoduché a dodělat to i do stávající verze Estuary Stream-Cinema, zas takový problém to není - používá to standardní widget pro epizody.
To se me dost libi ,kdyz vidim me to ukazuje nove dily.
Treba u oblibenych serialu. Kazdopadne smekam theme mas vymakany :-)
@Saxel Díky za opravy, ještě bych měl prosbu, aktuální verzi jsem ještě nezkoušel, ale v předchozích verzích se nezobrazovala ikona pro vstup do nastavení Coreelec. Bylo by možné ji tam taky dodělat?
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33