XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Zajímavé tipy na nákupy
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Marshall Uxbridge Voice: chytrý multiroom reproduktor s Alexou a Spotify Connect 
[Obrázek: 1-654.jpg]
Sluchátka a reproduktory značky Marshall jsou velmi populární. Využívají ikonický design, které mají kytarová komba této značky, a když k tomu přidáte, že dobře hrají a jsou dobře zvolené funkce i materiály, tak na úspěch je zaděláno.......... (avmania)
 
[Obrázek: RcC7s0T.png?2]



Valve Index a Half Life: Alyx. Naprostá a totální pecka ve VR
[Obrázek: fetch?type=large&id=3494551]
Otestovali jsme pro vás za tři roky pět VR setů: HTC Vive Cosmos, Oculus Rift S, Pimax 4K, Vive i Vive Pro. Největší herní zážitek mého života byl až doteď DOOM VFR. Valve Index jsem si schoval po vydání HL: "Alyx". A je to neskutečná bomba........ (pctuning)
 
[Obrázek: 6ioLsMD.png?1]



High-tech perly od Cabasse ozdobí obývák a překvapí výkonem
[Obrázek: Cabasse_THE_PEARL_COLLECTION_lifestyle_1_1000.jpg]
Aktivní reprosoustavy Cabasse Pearl Akoya patří do kategorie luxusní elektroniky – vzhledem, materiály, technologiemi i cenou. A protože se jedná o velmi zajímavý exemplář, vyzkoušeli jsme, jak funguje v reálném provozu a především jak hraje.......... (idnes)
 
[Obrázek: iQYiwpg.png]



Sony představuje ovladač příští generace: Playstation DualSense 
[Obrázek: gm-a344f5a8-e8f6-4128-8767-e276731d116b-dualsense.jpg]
Ovladač příští generace PlayStationu posílá na věčný odpočinek označení DualShock. Čerstvě oznámená novinka od Sony se bude jmenovat DualSense a má přinést zcela nový pocit ze hraní. A ten ani zdaleka nemá končit tím, že bude mít poměrně výrazně změněný tvar oproti svému předchůdci.......... (doupe)
 
[Obrázek: 2ythN3y.jpg?2]
Malý USB kolík vystřelí zvuk každého počítače i telefonu do nové dimenze
[Obrázek: Audioquest_Dragonfly_Cobalt-13-scaled.jp...C474&ssl=1]
Oceňované malé USB zvukové karty se sluchátkovými zesilovači AudioQuest DragonFly jsou na trhu mnoho let. Vyzkoušeli jsme nový model Cobalt určený pro poněkud náročnější posluchače než starší model Red. A myslíme, že se náramně povedl....... (idnes)
 
[Obrázek: iQYiwpg.png]



Samsung The Frame přichází v nové verzi, cena začíná na 15 000 Kč
[Obrázek: cz-feature---224567427?%24FB_TYPE_G1_JPG%24]
Lifestylová řada televizí The Frame, která se po vypnutí promění v umělecké dílo pověšené na zdi, se brzy začne prodávat ve vylepšené verzi. V nabídce nalezneme více úhlopříček a zvýšilo se díky tomu také cenové rozpětí....... (tvfreak)
 
[Obrázek: rI71bwK.jpg?1]



Proč tohle už dávno někoho nenapadlo? PowerPic je krásný fotorámeček se skrytou nabíječkou
[Obrázek: twelve-south-power-pic-main.jpg?itok=KQjooETa]
S nástupem osobní elektroniky se v našich bytech, domech a kancelářích začaly povalovat nabíječky a všemožné kabely. V posledních letech kabelů ubývá díky technologii Qi pro bezdrátové nabíjení. Ale nabíječky samotné jsou stále vidět. Další krok? Schovávání nabíječek, jejich integrace s dalším zařízením domácnosti. Ostatně IKEA s tím začala už před lety…..... (mobilmania)
 
[Obrázek: 1Ny27Si.png?1]



Pioneer SDA-RP100: přenosný HD projektor s Androidem a výdrží přes 2 hodiny
[Obrázek: pioneer-sda-rp100-1.jpg]
Pioneer začal prodávat kompaktní přenosný projektor SDA-RP100. Ten má vestavěnou baterii o kapacitě 16 000 mAh, což nabízí zhruba 2 hodiny a 30 minut projekce kdekoliv – na zahradě, v parku nebo na dovolené........ (avmania)
 
[Obrázek: RcC7s0T.png?2]



Xiaomi přidává nový 75" televizor a vydává rozhraní PatchWall 3.0
[Obrázek: 31422166-05f9-4fba-a058-cbe92365409c.png]
Xiaomi nedávno rozšířilo svou nabídku televizorů o několik novinek. Full Screen TV Pro přichází s úhlopříčkou 75" a cenově dostupná řada Mi TV 4A získala 60" zástupce. Společnost také vydala aktualizaci svého rozhraní PatchWall na verzi 3.0......... (tvfreak)
 
[Obrázek: rI71bwK.jpg?1]
Srovnání pěti nabídek IPTV operátorů a OTT služeb. Čím lákají zákazníky?
[Obrázek: o2tv-zena-sleduje-televizi-doma.jpg]
Máte doma rychlé internetové připojení a chcete se dívat na televizi přes internet? Porovnali jsme nabídky českých poskytovatelů IPTV a OTT služeb........ (lupa)
 
[Obrázek: VueRFyv.png?1]



Úžasná sbírka 200 šlapacích aut je k mání za tři miliony. Jen do Česka
[Obrázek: JB8239ee_v.jpg]
Na českém aukčním portálu se před časem objevil neuvěřitelný inzerát. „Prodám 200 kusů starožitných šlapacích autíček za tři miliony korun.“ Unikátní šlapadla, která si na webu okamžitě obstarala stovky sledujících, jsou stále k mání a není to žádný chyták. Majitel je sbíral roky a chce je prodat pouze jako celek a výhradně v Česku...... (idnes)
 
[Obrázek: iQYiwpg.png]



Philips umožní nákup televizoru na zkoušku, aby si zákazníci otestovali Ambilight
[Obrázek: light-effects-of-ambilight-tv-2.jpg]
Výrobce televizorů Philips vyhlásil na českém trhu do 30. června 2020 zkušební akci pro přijímače modelové řady roku 2019. Chce tím podpořit povědomí o své technologii Ambilight, která osvětluje pomocí barevných diod prostor za televizorem........ (lupa)
 
[Obrázek: VueRFyv.png?1]
Na kolik vyjdou televize Panasonic HX940 a HX900? Podívejte se na evropský ceník
[Obrázek: panasonic-hx940-1.jpg]
Panasonic tento týden zveřejnil evropské ceny nejvyšších řad svých LCD TV pro rok 2020. Můžete se tedy informovat, kolik budou stát modely HX940 a HX900, které se do obchodů dostanou v úhlopříčkách 43" až 75"....... (tvfreak)
 
[Obrázek: rI71bwK.jpg?1]



Denon DNP-800NE: síťový audio streamer s Wi-Fi a Bluetooth [test] 
[Obrázek: 3713-1_denon-dnp-730-11.jpg?5e7383ce]
Přehrávač Denon DNP-800NE je velmi všestranným komponentem; vezmete-li v potaz jeho cenu, je s podivem, jak vysoká rozlišení a jaký rozptyl formátů je schopen "schroupat" a ještě k tomu nabídnout populární streamovací služby, takže svou oblíbenou hudbu můžete získat z mnoha míst........ (avmania)
 
[Obrázek: RcC7s0T.png?2]



Lenovo pohřbilo sedmiřádkovou klávesnici ThinkPadu. Tento tchajwanský startup ji oživuje
[Obrázek: TEX-Shinobi-obr6-696x392.jpg]
Lenovo opustilo sedmiřádkovou klávesnici někdy okolo roku 2011. ThinkPad T430 byl v tomto proti T420 z pohledu náročného konzervativního uživatele krokem zpět, a pokud Lenovo z odkazu IBM pokazilo jednu věc, byla to klávesnice. Byť je stále s přehledem nejlepší na trhu, ale už to prostě není ono........ (cnews)
 
[Obrázek: jnlALHr.png?1]



RGB reproduktor Lanchiya s elektronkovým zesilovačem zvedá hudbu na novou úroveň
[Obrázek: %24_86.JPG]
Elektronkové zesilovače jsou s hudebním světem spjaty odjakživa, doposud je ovšem využívali výhradně studia a hudebníci ve svých kytarách, zesilovačích a elektrických kombech. Nádherný, čistý zvuk s širokým dynamickým rozsahem a napumpovanými basy ovšem můžete mít u sebe doma, s Bluetooth připojením a RGB osvícením........ (diit)
 
[Obrázek: dW9LFD2.png?1]



Speciální klávesnice pro grafiky vytáhne panel nástrojů z Adobe Photoshopu na fyzická tlačítka
[Obrázek: GetThumbNail.aspx?id_file=775372771&widt...t=338&q=80]
Klávesnice s dedikovanými klávesami, kterým lze přiřadit různé funkce, jako je například ovládání přehrávače multimédií, rozhodně nejsou žádnou novinkou. Na americkém portálu Etsy, specializujícím se na prodej rukodělných a řemeslných výrobků, se objevila speciální klávesnice pro grafiky......... (zive)
 
[Obrázek: wsxeahl.png]



VYZKOUŠENO: Vodafone TV je náhrada kabelovky, koukat můžete i na mobilu
[Obrázek: vodafone-tv-774x516.webp]
Přechod na nový digitální standard DVB-T2 nebyl ještě v celém Česku dokončen a vlivem koronavirového nouzového stavu se lhůta na vypínání staršího DVB-T prodloužila. Některé regiony tak mají o něco více času se na změnu připravit a vybrat si, zda koupí nový set top box nebo rovnou celou televizi, případně zda přejdou na některou z placených forem televize........ (mobilmania)
 
[Obrázek: 1Ny27Si.png?1]



Tyhle hodinky za osm milionů v sobě mají miniaturní 16válcový motor. Inspirací bylo Bugatti Chiron
[Obrázek: Jacob-and-Co-Bugatti-Chiron-Tourbillon-3-768x512.jpg]
Šperkaři z Jacob & Co. se pustili do výroby unikátních náramkových hodinek, které vznikli ve spolupráci s automobilkou Bugatti a cílí zejména na majitele sporťáku Chiron. Ten je poháněn šestnáctiválcovým motorem W-16 a jeho miniaturní podobu se podařilo implementovat i do samotných hodinek...... (vtm)
 
[Obrázek: 7F7np89.png?1]
Lian Li uvádí hliníkové PC stoly/skříně s elektrochromickými zatmívacími skly
[Obrázek: 02.jpg]
Společnost Lian Li vypustila na trh už řadu hliníkových stolků, které slouží zároveň jako skříně pro PC sestavy. Nové modely DK-05F a DK-04F ale mohou zaujmout svou novou výbavou, a sice elektrochromickým sklem, které můžeme nechat ztmavit....... (svethardware)
 
[Obrázek: FZsKZS0.jpg?1]



Hisense A7F TV představena s podporou Wi-Fi 6
[Obrázek: HiSense-L5-Laser-TV.jpg]
Společnost Hisense není v našich luzích a hájích příliš známá, ale i přesto čas od času vydá přístroj, který je svým způsobem zajímavý a byla by škoda se o něm nezmínit. Kromě toho, že připravuje telefon s barevným e-ink displejempředstavila nyní pořádnou nálože televizí, která je rozdělena do čtyř produktových řad. Mezi nejzajímavější asi patří model Hisense A7F TV, který dostal jako první v Číně podporu Wi-Fi 6........ (gizchina)
 
[Obrázek: crmjJZ4.png?1]



Levná, bez větráku a zvládne až čtyři 4K monitory: Nová grafika GeForce GT 710 od Asusu cílí na vícemonitorové kanceláře 
[Obrázek: asus-gt710-4h-sl-2gd5-2.jpg]
Když chcete opravdu hodně levnou grafickou kartu pro připojení vícero monitorů a zároveň nemáte potřebu hrát, má Asus nové řešení pro různé typy nenáročného použití......... (zive)
 
[Obrázek: wsxeahl.png]



Očekávaný dron DJI Mavic Air 2 a jeho funkce odhaleny v certifikaci
[Obrázek: Breaking-news-DJI-Mavic-Air-2-photos-leaked-3.jpg]
Patříte mezi fanoušky dronů? Tak to vás pravděpodobně neminula informace, že se na trh blíží nový model Mavic Air 2 od celosvětově populární čínské společnosti DJI. Nástupce dva roky starého dronu by měl být představen 27. dubna. Ještě před oficiálním odhalením se ale dostaly na povrch velké spousty specifikací. A to díky zveřejněným dokumentům z brazilské certifikace ANATEL. Součástí úniku jsou jak reálné fotografie, tak i snímky z manuálu přístroje. Oba tyto zdroje společně odkrývají specifikace očekávaného dronu Mavic Air 2. Samozřejmostí je, že mozkem celého zařízení je ovladač, do kterého je nutné připojit mobilní telefon s patřičnou aplikací........ (svetandroida)
 
[Obrázek: 7ePrSuj.png?1]



TCL S61: malá a levná televize s Androidem zná českou cenu
[Obrázek: tcl-s61-1.jpg]
TCL na český trh uvede cenově dostupnou Smart TV založenou na platformě od Googlu. Model 32S615 navíc splňuje volání některých zákazníků po televizích s menší úhlopříčkou. Kvůli nízké ceně se ovšem musíme připravit na ústupky, jako v použitém rozlišení......... (tvfreak)
 
[Obrázek: rI71bwK.jpg?1]
Turing Pi nám umožní vytvořit si celý serverový rack z Raspberry Pi
[Obrázek: turingpi4.jpg]
Turing Pi Cluster Board je produktem společnosti Turing Machines, takže s aktuální generací GPU od NVIDIE v tomto případě nebude řeč. Označení Pi nás už ale navede správě směrem k Raspberry Pi........ (svethardware)
 
[Obrázek: FZsKZS0.jpg?1]



BenQ TK810: chytrý projektor pro domácí kino
[Obrázek: tk810-4k-hdr-excitement.jpg]
BenQ přinesl na český trh další 4K HDR projektor určený pro domácí kino. Model TK810 nejen podporuje aplikace jako Netflix a YouTube, ale umožňuje také snadno streamovat obsah ze smartphonu nebo počítače....... (tvfreak)
 
[Obrázek: rI71bwK.jpg?1]



Vodafone TV se chlubí podporou 4K, potřebovala by ale doladit funkce
[Obrázek: Vodafone-TV-obr3.jpg]
Poslední velký mobilní operátor uvedl na český trh svou televizní službu. Na první dojem působí Vodafone TV nedodělaně a navzdory slibované podpoře rozlišení 4K má co dohánět....... (lupa)
 
[Obrázek: VueRFyv.png?1]



Samsung představil ekologické balení elektroniky: z krabice od televize postavíte třeba domeček pro kočku
[Obrázek: 2020-04-07-image-4.jpg]
Samsung představil nový ekologický způsob balení svých televizorů řady Lifestyle. Cílem jeho snahy je snížení ekologické stopy, takže obal, který se dříve vyhazoval, nyní najde nové možnosti praktického využití. Zákazníci si z něj budou moci svépomocí postavit například domeček pro kočku nebo stojánek na časopisy....... (zive)
 
[Obrázek: wsxeahl.png]



Milovníci barevného RGB podsvícení už si mohou pořídit i luxusní svítící kabel HDMI
[Obrázek: VIVIFY-ARQUUS-W73%C3%B8-pic.jpg]
Jste blázni do jakéhokoli podsvícení vaší nabušené herní sestavy, takže vám barevně svítí všechny komponenty ve skříni, klávesnice, myš nebo třeba i podložka? Společnost Vivify přináší na trh další část, která doposud měla jen nudnou černou barvu bez života........ (zive)
 
[Obrázek: wsxeahl.png]



QNAP TS-251D: dva disky a široké možnosti
[Obrázek: qnap-ts-251d-4g-original.jpg]
QNAP TS-251D je malý, ale dobře vybavený NAS určený pro dva pevné disky nebo SSD. Díky možnosti rozšíření zvládne i M.2 SSD a navíc můžeme využít i výkonnou síťovou kartu s až 10 Gb/s. Samotný NAS má přitom ještě HDMI....... (svethardware)
 
[Obrázek: FZsKZS0.jpg?1]



Nákupní tip: DVB-T2 set-top boxy se zase prodávají okolo 500 Kč
[Obrázek: 100000219782-202.jpg]
Začátkem roku dosáhly ceny set-top boxů pro DVB-T2 svého maxima. Pokud jste zatím s nákupem váhali, můžete nyní vybírat z několika modelů, jejichž cena se pohybuje kolem pětistovky, případně dokonce kousek pod touto hranicí....... (tvfreak)
 
[Obrázek: rI71bwK.jpg?1]
 
Sony HT-S20R: nový 5.1 soundbar se dostane na český trh
[Obrázek: 3521ae57f2b3b3dee6c1c51254e7b3e3?fmt=png-alpha&wid=600]
Sony v tichosti představilo 5.1 kanálový soundbar, který bude dodáván se subwooferem a zadními reproduktory. Uživatelům nabídne silný zvuk či možnost streamování  hudby z telefonu přes Bluetooth....... (tvfreak)
 
[Obrázek: rI71bwK.jpg?1]
 


Logitech G203 Lightsync je nová herní myš s barevným podsvětlením. Kupodivu nestojí pověstný ranec
[Obrázek: g203-lightsync-for-social-6-button-design-16x9-1.png]
Logitech uvedl na trh vylepšenou verzi své herní myši G203, do jejíhož názvu přidal slovo Lightsync. Novinka přichází s klasickým vzhledem, šesti tlačítky, snímačem s rozlišením 8000 DPI a odezvou 1 milisekundy. Myš je vybavena RGB podsvětlením, které lze přizpůsobit prostřednictvím softwaru G Hub. Vypadá to na solidní značkovou herní myš se vším potřebným, vyjde přitom na snesitelných dvanáct stovek........ (zive)
 
[Obrázek: wsxeahl.png]



Externí SSD do USB-C se chlubí rychlostí až 1 GB/s. Přišel s ním Patriot 
[Obrázek: PXD_2TB_Jdd_678x452.jpg]
Čas od času je nutné přenést větší množství dat mezi dvěma počítači a pokud nemáte k dispozici rychlé síťové spojení, řešením jsou externí disky. Zatímco pevné disky jsou pomalé, externí SSD dokáží uspokojit i náročnější uživatele. A právě pro ně si připravila společnost Partiot Memory nový model........
 
[Obrázek: wsxeahl.png]



Magnat Signature 505: kompaktní podlahové 3,5 pásmové Hi-Fi repro s Hi-Res zvukem [test] 
[Obrázek: 2020-01-30-TST-Magnat-Signature-505-3.jpg]
Signature 505 mohou být dobrou volbou pro toho, kdo rád hudbě trochu "naloží". Snaží se o spořádanou, až audiofilskou reprodukci s utaženým, kompaktním přednesem s poměrně výraznější přítomností nejvyšších tónů, u které si chce dát pozor na párování s elektronikou....... (avmania)
 
[Obrázek: RcC7s0T.png?2] 



Fenomén FPV. Neuvěřitelné záběry a hračky pro kluky bez ohledu na věk
[Obrázek: DJI_Goggles_RE_OcuSync.jpg]Když mi z Číny přišel tenhle kufřík, byl jsem jako malý kluk o Vánocích. Ale postupně…
Pro mě to začalo tímhle záběrem. Jak to natočili? To už jsou algoritmy, díky kterým drone sleduje svého pána, už takhle dokonale? Ne. Tehdy poprvé jsem narazil na zkratku FPV, First Person View, tedy drone řízený z pohledu pilota. Je to jak kdybyste seděli na jeho palubě. Ve skutečnosti je tam pouze kamera, která v reálném čase přenáší obraz do brýlí, které má pilot na očích......... (mobilmania)
 
[Obrázek: 1Ny27Si.png?1]



Dálkový ovladač Dreambox Bluetooth/IR + BT dongle
[Obrázek: 61L8G0yj4nL._SX425_.jpg]
Dnes si představíme nové dálkové ovládání z dílny společnosti Dreambox Property, které je určené pro satelitní přijímače značky Dreambox........ (parabola)
 
[Obrázek: 84d0qtT.gif?1]
Tarify a přístroje Nej.cz. Jaký hardware vám operátor poskytne?
[Obrázek: 34f835b45a9f344c8d6b237ea3ad9efb_resize=...6644d899b0]Stručně jsme se podívali, co dostanete za měsíční paušály u jednoho z největších poskytovatelů kabelové televize a IPTV....... (lupa)
 
[Obrázek: VueRFyv.png?1]
Nejlevnější 4K televize na českém trhu. Vybrali jsme pět modelů okolo 7 000 Kč
[Obrázek: televizorius-hisense-h43b7100-8.jpg] Doby 4K TV s astronomickými cenami jsou již dávno pryč. Okolo sedmi tisíc korun je k dispozici několik modelů podporujících toto rozlišení od značek jako Philips, Samsung nebo LG. Za danou cenu můžete sehnat také Android TV...... (tvfreak)
 
[Obrázek: rI71bwK.jpg?1]



TeamGroup T-Force Spark RGB: už i flash disk dostal barevné podsvícení
[Obrázek: getthumbnail.aspx?w=612&h=250&q=60&id_file=155137407] Pokud si potrpíte na nejrůznější barevné RGB podsvícení počítače a všech možných příslušenství, měli byste zbystřit. Společnost TeamGroup totiž představila nový levný model flash disku........ (zive)
 
[Obrázek: wsxeahl.png]



Elektronický metr DUKA Small Q v akci na Gearbestu
[Obrázek: 3-16.jpg] Už dávno jsme si zvykli ve spoustě činností spoléhat na elektronická „udělátka“, která nám často výrazně zjednodušují život. Ano, také z nás často dělají i neználky absolutně spoléhající na techniku, ale doba už je prostě taková. Kromě všemožných technologických hraček a zbytečných gadgetů je možné si pořídit i opravdu šikovné kousky, které se dají využít třeba i v pracovním procesu. Co třeba takový univerzální elektronický metr DUKA Small Q v bleskových prodejích na Gearbestu ? (gizchina)
 
[Obrázek: crmjJZ4.png?1]



BenQ TH585 a TH685: duo Full HD projektorů na doma
[Obrázek: benq-th685-1.jpg] BenQ přidává do nabídky další dva projektory určené pro domácí kino a hraní her, které si přitom udržely rozumnou cenu. TH585 a TH685 jsou sice podobné modely, ale liší se třeba projekční vzdáleností, odezvou nebo podporou HDR10........ (tvfreak)
 
[Obrázek: rI71bwK.jpg?1]



Test Land Rover Discovery Sport: čas objevovat
[Obrázek: 109-2020-land-rover-discovery-sport-p250...size=640:*] V této složité době to nezní jako nápad, ale doufejme, že vše brzy pomine a zase bude čas na objevování. A jaké jiné auto k tomu použít než to, které to má v názvu. Land Rover Discovery Sport. V portfoliu automobilky Land Rover je už od roku 1989, nejde tak o žádné módní SUV, ale léta cizelovaný model......... (smartmania)
 
[Obrázek: NXB5GXh.png?1]
D:  Test Land Rover Discovery Sport: čas objevovat.......Zajímavě uchopený tip na nákup. 3 3 ​​​​​​​3
Edisonline: nová streamovací služba plná festivalových filmů
[Obrázek: 2020294114656_tn.jpg] Distributor Film Europe zpřístupnil novou platformu, která za cenu jednoho lístku do kina nabízí desítky filmů ke streamování i dva televizní kanály. Nabídku tvoří hlavně nezávislá filmová tvorba. K dispozici jsou aplikace pro mobilní zařízení i televizory....... (tvfreak)
 
[Obrázek: rI71bwK.jpg?1]
 


Chytrý náramek Amazfit X se zakulaceným OLED displejem si vás omotá kolem zápěstí
[Obrázek: xamazfit-x-5-650x430.jpg.pagespeed.ic.GgsORB_jLX.jpg] Čínská značka Amazfit, která stojí za sérií chytrých hodinek, kompletně odhalila nový produkt kategorie wearables s opravdu elegantním designem. Chytrý náramek s názvem Amazfit X úspěšně prošel kampaní na crowdfundingové platformě indiegogo.com, kde se výrobci podařilo nasbírat 2 409 % původně stanoveného finančního cíle....... (mobilenet)
 
[Obrázek: 7F8Voft.png?2]



Shield TV Pro (2019) jako nedostatkové zboží? Nvidia slibuje doplnění zásob
[Obrázek: Nvidia-Shield-TV-1-e538.jpg?quality=90&strip=all] Multimediální centra Nvidia Shield TV Pro (2019) se stala nedostupnými v obchodech po celém světě. Výrobce se rozhodl utnout spekulace o ukončení produkce a slibuje, že na cestě do skladů jsou další kusy zařízení...... (tvfreak)
 
[Obrázek: rI71bwK.jpg?1]
 


Doma opravitelný telefon Fairphone 3 půjde nově koupit s Androidem bez Googlu
[Obrázek: EUquENRVAAAgJzZ.jpg] Fairphone 3 je smartphone stejnojmenné nizozemské společnosti. Má za cíl být hlavně snadno opravitelný. Skládá se totiž z uživatelsky vyměnitelných komponent, kterých je celkem sedm........ (cnews)
 
[Obrázek: jnlALHr.png?1]
Levné handsfree s Bluetooth: Jak si z auta bezpečně zatelefonovat za pouhé tři stovky
[Obrázek: 6298414_v0.jpg?v=0] Existuje více možností, jak bezdrátově připojit mobil k autorádiu staršího vozu. Řešení jsou ale buď drahá, nebo ruší neoriginalitou. Kolegové ze Světa motorů vyzkoušeli levné řešení, které zůstává očím skryto........ (mobilmania)
 
[Obrázek: 1Ny27Si.png?1]



S bezdrátovou klávesnicí Lenovo ThinkPad TrackPoint Keyboard II nebudete potřebovat myš
[Obrázek: thinkpad-trackpoint-keyboard-ii.jpg?itok=KeifWg-Q] Lenovo začalo prodávat novou bezdrátovou klávesnici ThinkPad TrackPoint Keyboard II. Novinka je zajímavá především tím, že dokáže alternovat funkce myši – kromě klasických kláves totiž obsahuje navíc trackpoint a dvě tlačítka........ (zive)
 
[Obrázek: wsxeahl.png]



Set-top box Wiwa H.265 Maxx DVB-T2 nabízí vynikající poměr cena/výkon
[Obrázek: wiwa-h-265-maxx-dvb-t2-h-265-hevc-scart-...795624.jpg] Velmi levný přijímač překvapí hned v několika ohledech a má ho dokonce i smysl připojit k internetu. Odvděčí se vám za to funkčním Youtube a také přehráváním síťových multimédií........ (televizniweb)
 
[Obrázek: KDvqMc9.jpg?2]



Logitech G903 Lightspeed: krůček od dokonalosti za pořádný balík | Recenze
[Obrázek: uFvC5VFd3SbfknK45hFASY-320-80.jpg] Logitech vždy uměl perfektní herní myši a model G903 toto tvrzení jen potvrzuje....... (doupe)
 
[Obrázek: 2ythN3y.jpg?2]



HP ThinPro Go: tenký klient z každého počítače díky „flashce“
[Obrázek: hp-thingo-pro-1.jpg] Nový produkt od HP vypadá jako USB flash disk, ale po připojení ke staršímu PC funguje jako tzv. tenký klient. Druhým řešením je potom notebook HP mt22 Mobile Thin Client, který nabízí jen základní komponenty pro připojení k serveru........ (svethardware)
 
[Obrázek: FZsKZS0.jpg?1]



Duel herních mikrofonů Trust GXT 256 a HyperX QuadCast (minirecenze)
[Obrázek: media_3878308.jpg?size=800] Dva herní mikrofony vyšší třídy s cenou přes tři tisíce korun jsou určené primárně pro streamery a hráče, ale vlastně tak trochu pro každého, kdo potřebuje u stolního počítače mikrofon........ (cnews)
 
[Obrázek: jnlALHr.png?1]



Xbox all-in-one? Fanoušek navrhl konzoli s projektorem a reproduktory
[Obrázek: project_oris_1.jpg] Designér přišel s konceptem herní konzole Xbox Series X, která obsahuje také laserový projektor a reproduktory, takže uživatel nepotřebuje žádná další zařízení. Project Oris zatím zůstává jen na papíře, ale třeba se jím Microsoft časem inspiruje....... (svethardware)
 
[Obrázek: FZsKZS0.jpg?1]



Sonos má tři nové reproduktory: soundbar Arc s Dolby Atmos, hudební Five a 3. generaci subwooferu
[Obrázek: SonosArcWithSubandRears.jpg] Kalifornská společnost Sonos dne představila tři nové reproduktory a novou aplikaci. Sonos je multiroom systém, který si sami složíte ze zakoupených reproduktorů a propojíte jej do virtuálních místností. Podrobně jsme o něm již psali v recenzi. U Sonosu nemá smysl kupovat jediný reproduktor, ale postupně jimi vybavit celou domácnost. Nebo alespoň domácí kino....... (cnews)
 
[Obrázek: jnlALHr.png?1]
Metz uvádí cenově dostupné Android TV s prémiovým designem
[Obrázek: metz-mub8000-1.png] Původně německá značka Metz přináší na český trh nové 4K televizory z řady MUB8000 ve čtyřech úhlopříčkách, které za rozumnou cenu nabízejí Android TV, Dolby Vision nebo kovový stojan. Zanedlouho by měly následovat také řady MUB7000 a MUB6010
 
[Obrázek: rI71bwK.jpg?1]



MSI uvádí herní desktopy Trident a Codex s procesory Comet Lake-S
[Obrázek: MSI-Announces-MEG-Trident-X-Compact-Desk...System.jpg] MSI aktualizovalo svou nabídku herních PC o několik novinek, které využívají 10. generaci procesorů Intel Comet Lake-S. Pro zájemce o kompaktní řešení jsou určeny desktopy MEG Trident X a MPG Trident 3, zatímco Codex R vsází na dostupnější cenu.
 
[Obrázek: FZsKZS0.jpg?1]



Set-top box VBox Android TV XTi 4144 nabízí DVB-T2 dokonce 4x a má vyladěný operační systém
[Obrázek: 56-4_vbox-4144-dvb-t-2.jpg?5e9460e2] Neotřelý přijímač představuje zařízení typu tři v jednom. Jednak tu máte 4x DVB-T/T2, které využijete buď klasicky s napojeným televizorem nebo si televizní vysílání pošlete do vaší domácí LAN. Třetí cestou je využít ho jako media box s certifikovaným o. s. Android TV 8 a aplikacemi
 
[Obrázek: KDvqMc9.jpg?2]



Google Pay podporují další banky z 22 zemí. Včetně několika z ČR
[Obrázek: 162640-google-tez.jpg?w=400&dpr=2.6] 
Služba Google Pay, skrze kterou lze pomocí NFC platit bezkontaktním způsobem telefonem či hodinkami, znovu rozšířila seznam podporovaných bank. Přesněji řečeno je to vlastně naopak, banky samy zavádějí v rámci poskytování lepších služeb svým klientům Google Pay. Tak či onak si oficiální seznam podporovaných institucí v jednotlivých zemích vede americká firma. Teď na něm oficiálně přibyly další banky z dvaadvaceti zemí. Nechybí mezi nimi ani Česká republika, ve které se novinka týká čtyř institucí. Některé české banky už zavedení podpory pro Google Pay oznámily dříve skrze vlastní kanály, teď to máme potvrzeno přímo od Googlu. Nově přidané firmy a služby najdete v následujícím seznamu vytučněné.
 
[Obrázek: 7ePrSuj.png?1]



Oblíbený TV box H96 Max nyní přichází s Androidem 10
[Obrázek: h96-max-1.jpg] Oblíbené multimediální centrum z čínských e-shopů přichází v nové verzi, která obsahuje nejčerstvější Android 10. Srdcem zařízení přitom zůstal čipset RK3318. Zatím není jasné, zda bude možné aktualizovat předchozí verze tohoto modelu.
 
[Obrázek: rI71bwK.jpg?1]



Unibos Portable SSD ×4 Storage Box: otestovali jsme diskové šasi s Thunderboltem 3 od českého výrobce
[Obrázek: getthumbnail.aspx?w=1600&h=1000&q=60&id_file=286004301] Zatímco na trhu nalezneme několik různých šasi pro SSD, jejich konfigurace je obvykle pro řadu použití nevyhovující. Menší boxy mají jen rozhraní USB 3.0 a modely s rychlým Thunderboltem 3 jsou zase velké a většinou připravené pro větší počet SSD nebo disků.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]



Samsung přidává podporu eARC na loňské soundbary
[Obrázek: Samsung-Q90R-Soundbar.png] Po dlouhém zdržení Samsung konečně přidal podporu standardu HDMI eARC na své soundbary z roku 2019. Konkrétně byla aktualizace uvolněna pro high-endové modely Q90R, Q80R a Q70R. Co potřebujete k využití této funkce?
 
[Obrázek: rI71bwK.jpg?1]



DJI uvedlo dron Matrice 300 RTK, ve vzduchu vydrží 55 minut
[Obrázek: DJI-Matrice-300-RTK-Drone-And-Zenmuse-H2...0x1333.jpg] DJI přichází s novým dronem Matrice 300 RTK, který svým určením míří spíše do průmyslové než spotřebitelské sféry. Hlavní zajímavostí je dlouhá doba letu 55 minut, zaujmou ale i nové kamery Zenmuse H20.
 
[Obrázek: FZsKZS0.jpg?1]



První 8K TV od TCL míří do Evropy. Kolik bude stát?
[Obrázek: 814-1588822661-6098-1588851357.png] TCL X915 je první 8K QLED TV této značky, která se dostane na pulty obchodů. Většinu zájemců ovšem nejspíš odradí cena, která je dost vysoká. Tento model se vyznačuje úhlopříčkou 75", HDMI 2.1 či soundbarem Onkyo.
 
[Obrázek: rI71bwK.jpg?1]
Grand Theft Auto 5 na PC je dočasně zdarma, servery nezvládají nápor 
[Obrázek: 427192-grand-theft-auto-v-653x367.jpg] Epic tentokrát rozdává špičkovou městskou akci Grand Theft Auto 5. Pokud si hru zařadíte do své knihovny na Epic Games do 21. května, zůstane vaše. Zájem je ovšem tak velký, že servery Epicu nezvládají nápor.
 
[Obrázek: iQYiwpg.png]
Dreambox DM900/920 UHD - další možnosti využití
[Obrázek: sddefault.jpg] V dnešním článku nebudu čtenářům serveru parabola.cz představovat žádnou novinku, ale podíváme se po velmi dlouhé době opět na satelitní přijímače Dreambox DM900 UHD a 920 UHD.
 
[Obrázek: 84d0qtT.gif?1]



Evolveo MultiMedia Box C4: novinka slibuje i podporu 8K
[Obrázek: 3.jpg] Česká značka Evolveo rozšiřuje svou nabídku multimediálních center o první model, který by měl být připraven na 8K rozlišení. K dispozici je také rozhraní HDMI 2.1 a samozřejmě operační systém Android.
 
[Obrázek: rI71bwK.jpg?1]



Na Amazon Fire TV Cube 2019 přehrajete filmy z Netflixu ve 4K a s Dolby Atmos
[Obrázek: fire-tv-cube-review-3-c0r1.jpg?itok=njcGM-QL] Podívali jsme se, jaké funkce a aplikace nabízí černá kostka od Amazonu. Druhá generace přehrávače přišla na trh na sklonku loňského roku.
 
[Obrázek: VueRFyv.png?1]



Sony HT-G700: soundbar s Dolby Atmos nabídne 7.1.2 virtuální 3D zvuk a zajímavou cenu 
[Obrázek: GetThumbNail.aspx?id_file=894630510&widt...t=240&q=80] Soundbary s Dolby Atmos už přestávají být dražší a exkluzivní záležitostí, ukázkou je nový soundbar Sony HT-G700, který má ohlášenou cenu 450 Euro (zhruba 12 000 Kč)
 
[Obrázek: RcC7s0T.png?2]



Hledáte set-top box s ověřeným příjmem DVB-T2? Máme pro vás přehled současné nabídky
[Obrázek: Tesla-TE-320.jpg] Po skoro roce aktualizujeme náš přehled certifikovaných set-top boxů, který je rozšířením originálního seznamu vydávaného společností České Radiokomunikace (CRA).
 
[Obrázek: KDvqMc9.jpg?2]
Zidoo Z9X: chystaný přehrávač s čipsetem Realtek RTD1619DR
[Obrázek: zidoo-z9x-1.jpg] Realtek uvádí nový procesor RTD1619DR, který se objeví hlavně v high-endových multimediálních centrech s Androidem. Jednou z prvních vlaštovek by měl být model Zidoo Z9X, který právě prochází potřebnými certifikacemi.
 
[Obrázek: rI71bwK.jpg?1]



Cambridge CXA81: skvělý integrovaný Hi-Fi zesilovač s D/A převodníkem a Bluetooth [test]
[Obrázek: getthumbnail.aspx?w=612&h=250&q=60&id_file=868914707] Zesilovač Cambridge CXA81 nesahá k nějakým oslnivým efektům, zní příjemně, vyrovnaně a je to všestranné audiofilské řešení za rozumné peníze - prostě opravdové dobré Hi-Fi se vším všudy.
 
[Obrázek: RcC7s0T.png?2]



Xiaomi odhalilo superlevný router s Wi-Fi 6, připravuje i nové monitory
[Obrázek: xiaomi-mi-router-ax1800-2-600.jpg] Xiaomi rozšířilo nabídku o AX1800, druhý router s podporou Wi-Fi 6 a tentokrát ještě atraktivnější cenou. Zajímavý je také věžový design s ukrytými anténami. Čínský výrobce připravuje dle uniklých informací také několik nových PC monitorů.
 
[Obrázek: FZsKZS0.jpg?1]



B&O A1: druhá generace skvělého Bluetooth reproduktoru je tu, jako první nabídne Alexu 
[Obrázek: getthumbnail.aspx?w=612&h=250&q=60&id_file=48581219] 
Dánský Bang & Olufsen vyrábí bezdrátový reproduktor B&O Beosound A1 už čtvrtým rokem, po zvukové stránce jde o jeden z nejlepších malých Bluetooth reproduktorů. Nyní přichází druhá generace, která nahradí první – bude se jmenovat stejně, tedy B&O Beosound A1, odlišovat ji bude označení "2nd Gen".
 
[Obrázek: RcC7s0T.png?2]



Xiaomi Mi TV Stick se ukazuje v čínském e-shopu. Známe parametry
[Obrázek: xiaomi-mi-tv-stick-leak-1.jpg] 
Xiaomi ještě ani nestihlo oficiálně představit Mi TV Stick a toto miniaturní zařízení se již objevilo v nabídce čínského prodejce Gearbest. Především se na stránce objevily obrázky a technické parametry.
 
[Obrázek: rI71bwK.jpg?1]



AB TereBox 2T - slušný set top box pro DVB-T2/HEVC
[Obrázek: ab-terebox-2t-01.jpg] Na našem trhu se objevil další set top box pro příjem digitálního pozemního vysílání od slovenského distributora satelitní techniky firmy AB-COM, s.r.o. a to přijímač AB TereBox 2T.
 
[Obrázek: 84d0qtT.gif?1]



Jak by vypadala nová Sony TV u vás v obýváku? Ukáže AR aplikace
[Obrázek: 2934a9f7.jpg] Mobilní aplikace od Sony umožní, aby si zákaznici vyzkoušeli, jak se bude u nich doma vyjímat nový televizor. Mohou tak zvolit správnou úhlopříčku. K tomuto účelu využívá aplikace rozšířenou realitu.
 
[Obrázek: rI71bwK.jpg?1]



Mobil, který hraje podle jiných pravidel. Má nádherný design a baterie vydrží dva týdny
[Obrázek: ?url=http%3A%2F%2Fnewatlas-brightspot.s3...6%20pm.png] Loni na podzim absolvoval úspěšnou kampaň na Indiegogo, teď telefon Mudita Pure dostal cenu Iron A'Design Award 2020 za výjimečný design, šetrnost k životnímu prostředí a mimořádně nízkou hodnotu SAR (0.08 W/kg). 
 
[Obrázek: 1Ny27Si.png?1]
Epic útočí, zdarma má být Civilizace 6 a dokonce prý i Zaklínač 3
[Obrázek: 1153646-epic-games-653x367.jpg] Společnost Epic Games minulý týden zaujala nabídkou hry Grand Theft Auto 5 zdarma a nedlouho poté se začalo spekulovat o tom, že jde pouze o začátek velkorysejších nabídek, které mají čítat i velice známé tituly.
 
[Obrázek: FZsKZS0.jpg?1]
Epic nabízí zdarma hru Civilization VI. A příští týdny budou ke stažení další hry
[Obrázek: Civilization-VI-obr1.jpg] Jen týden po tom, co Epicu padaly servery kvůli velkému zájmu o hru GTA V (jednu z nejprodávanějších her vůbec), přináší další herní pecku zdarma. Až do 28. května si můžete zdarma stáhnout Civilizaci 6.
 
[Obrázek: jnlALHr.png?1]



TP-Link Archer AX11000: špičkový router s Wi-Fi 6 pro hráče
[Obrázek: maxresdefault.jpg] TP-Link na český trh konečně přináší špičkový router Archer AX11000 zaměřený na hráče, pro které cena není překážkou. Tento model si poradí s rychlostí až 11 Gb/s a obsahuje druhé 5GHz pásmo vyhrazené pro hry.
 
[Obrázek: FZsKZS0.jpg?1]



Beelink GS-King X: nový TV box s místem pro dva 3,5" disky
[Obrázek: beelink-gs-king-x-1.jpg] Beelink připravuje nový TV box s Androidem, který by se měl dostat na trh ještě tento měsíc. A s většinou ostatních čínských „krabiček“ si novinku rozhodně nesplete kvůli velkým rozměrů, které ovšem mají své opodstatnění.
 
[Obrázek: rI71bwK.jpg?1]



Televizor Samsung QE55Q70T 2020 přichází s výborným obrazem a skvělou prací se zdvojenými tunery 
[Obrázek: 550] První televizor značky z modelové kolekce 2020/2021 má řadu vylepšení, několik nedotažení a hlavně nové a výborné podsvícení LED diodami v rámu s teplou i studenou bílou barvou. A je to hodně znát!
 
[Obrázek: KDvqMc9.jpg?2]



Samsung spouští zajímavý hudební projekt. Můžete si objednat píseň na míru
[Obrázek: tym-zdenek-docekal.png] Samsung ve spolupráci s vybranými muzikanty představil platformu Songprotebe.cz, v rámci které můžete v aktuální nelehké době podpořit umělecké interprety a nechat si objednat písničku na míru. Třeba jako dárek pro své blízké nebo třeba jako překvapení pro svatebčany. V rámci služby Song pro tebe jsou k dispozici profesionálové, kteří spolupracují s českými interprety (např. s Tomášem Klusem, Ewou Farnou, Ivou Pazderkovou, Janáčkovou Filharmonií Ostrava, a s dalšími), kteří vám pomůžou s kompletním zpracováním písně na přání.
 
[Obrázek: R88uJYq.png]



Honor kromě MagicBooku Pro představil televizor, router, konvici na vodu…
[Obrázek: Large-photo-watermark-6-1.jpg] Honor se pouští do chytré domácnosti. Ukázal robotický vysavač, ventilátor, zvlhčovač vzduchu, stolní lampu…
 
[Obrázek: jnlALHr.png?1]



Čeští VRgineers jdou za běžnými uživateli. VR pro tebe stačí zapnout a hrát
[Obrázek: vr-pro-tebe-vrgineers-zprovoznili-oculus...-large.jpg]
Tvůrci jedněch z nejpokročilejších VR brýlí na světě zkouší dostat VR k běžným lidem. Kombinují Oculus Quest s vlastním softwarem a hardwarovým boxem.
 
[Obrázek: VueRFyv.png?1]



Tohle je americký ekvivalent naší Octavie. Test pořádného full-size pick-upu RAM 1500
[Obrázek: 3f5404f5955a3dab8d5f476ea611fb3d_resize=...2ead7f8c77] Co je takové typické americké auto? Velký sedan? To jste dnes vedle. Velké SUV? Přihořívá. Pořádný pick-up? Hoří. Ford F-150 je dlouhodobě nejprodávanějším autem za velkou louží, letos v březnu byly tzv. full-size pick-upy v USA dokonce nejprodávanější automobilovou třídou. Jak takový takřka šestimetrový behemot může fungovat v Česku? Zjišťovali jsme v modelu RAM 1500.
 
[Obrázek: zeKoWd8.png]
TCL TS9030 Ray Danz: soundbar s nezvyklým designem vstupuje na trh
[Obrázek: TS9030_angle.png] Vloni představený soundbar Ray Danz od TCL se konečně dostává do evropských obchodů. Prozatím sice není skladem, ale k dispozici máme alespoň cenu. Soundbar se vyznačuje unikátním designem a podporou Dolby Atmos.
 
[Obrázek: rI71bwK.jpg?1]



Televizor na zahradu? Samsung nabízí outdoorový QLED s odolností IP55
[Obrázek: Samsung-Terrace-TV-obr6.jpg] Pod jménem Terrace TV začal Samsung prodávat zajímavou specialitu: venkovní televizor. Takže pokud vás to už nebaví v obýváku, můžete gauč přesunout na zahradu.
 
[Obrázek: jnlALHr.png?1]



Přehled USB tunerů pro české DVB-T2. Moc jich ale není… 
[Obrázek: Evolveo-Sigma-T2.jpg] Chcete sledovat televizní vysílání v počítači nebo v notebooku? Zatímco si ale do stolního PC můžete pořídit i kartu, v případě notebooku je třeba jít přes USB. Právě na takovéto tunery se dnes podíváme.
 
[Obrázek: KDvqMc9.jpg?2]
Epic nyní zdarma nabízí Borderlands: The Handsome Collection
[Obrázek: dEZelQ804AAcbp_ZOSNUGhSM4hEmNO21ze9rDytB..._1x-0.jpeg] Epic Games Store nepřekvapil, ale rozhodně ani nezarmoutil, neboť dle očekávání tu máme zdarma Borderlands: The Handsome Collection. Nejde o jeden titul, ale o dvě hry včetně veškerého bonusového obsahu. 
 
[Obrázek: FZsKZS0.jpg?1]