XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Zajímavé tipy na nákupy
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Chytré boty Adidas mají vlastní procesor, s okolím komunikují přes Bluetooth a blikají v rytmu hudby

[Obrázek: 7rUMX3H.png]
 
  • Adidas ukázalo prototyp blikajících bot
  • Mají procesor, mikrofony, LED diody a Bluetooth konektivitu
  • Veškerý hardware dodala polovodičová firma Infineon
Společnost Infineon se pochlubila prototypem chytré boty, která vznikla ve spolupráci s německým koncernem Adidas. Na „podvozku“ bod Adidas NMD S1 vznikla chytrá bota, která obsahuje procesor, Bluetooth modem, baterii, nabíjecí konektor, citlivé mikrofony a LED diody. Infineon Lightning Shoe však zatím existuje jen v rámci prototypu jako ukázka možných technologií, a její výroba se zatím neplánuje.

[Obrázek: 1Ny27Si.png?1]



Polaroid I-2 kombinuje analog s Lidarem

[Obrázek: A9S2xMd.png]

Nový Polaroid I-2 kombinuje tradiční analogové zkušenosti s moderní technologií fotoaparátu. Je vybaven nejostřejším objektivem Polaroid a vestavěnými manuálními ovládacími prvky, takže poskytuje dobrou kvalitu snímků a dává fotografům nástroje, díky nimž se mohou stát mistry svého řemesla.

[Obrázek: b935TMi.jpg?1]



Chytrý zámek Netatmo otevírá byt telefonem nebo běžně vypadajícím klíčem s NFC

[Obrázek: Netatmo_smart_lock_zamek_1.jpg]

Oficiálně se česky jmenuje Smart Zámek, případně anglicky Smart Doorlock a plní to, co od chytrého zámku očekáváte: snadnou instalaci místo stávajícího zámku ve dveřích a chytré funkce v podobě přihlašování telefonem nebo lepší správy přístupu pro případné návštěvy.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]



Asus ROG Ally: váš kapesní herní spojenec s Windows 11 (recenze)

[Obrázek: 168375606659.webp]

Asus vstupuje do světa kompaktních herních handheldů a přináší svoji odpověď na konkurenční Switch či Steam Deck v podobě konzole ROG Ally. Kompaktní konzole nabízí vysoký herní výkon zabalený do moderního bílého kabátku. Pojďme se jí nyní podívat blíže na zoubek.

[Obrázek: jnlALHr.png?1]



Nejdražší hodinky Garmin MARQ Carbon jsou vyrobeny z bloku uhlíkového kompozitu s titanem

[Obrázek: MARQ-Carbon-Collection-2.jpg]

Dražší hodinky Garmin nenajdete. V řadě MARQ jsou ty nejluxusnější sporttestery, které tato značka nabízí, a v nové sérii Carbon Edition jde Garmin ještě o desítky tisíc korun výš. Tělo tří modelů Athlete, Golfer a Commander je vyrobeno z bloku uhlíkového kompozitu, další prvky jsou z titanu.
 
[Obrázek: ofuozKu.png?1]



Čtení na víkend: Online konfigurátory aut – hezká hračka i praktický nástroj

[Obrázek: Rd2euvL.png]

V bezplatných konfigurátorech mnoha výrobců automobilů si můžete naklikat jednotlivé vysněné vozy – a žasnout nad luxusními značkami i jejich šíleně vysokými cenami. Nebo je využít ke skutečnému výběru vhodného vozu. Nakonfigurujte si vlastní Porsche, Lambo nebo škodovku.

[Obrázek: pCTnkkU.png?1]
Tiskárna Creality K1 - Slevový kupón a doprava zdarma

[Obrázek: maxresdefault.jpg]

3D tiskáren značky Creality se už na našich stránkách objevilo opravdu hodně. Čínská firma je v tomto ohledu velmi plodná a jejich portfolio opravdu masivní. Navíc jde samozřejmě v podstatě vždy o cenově velmi dostupné kousky. Dnes si můžeme odškrtnout další model a tím je tiskárna Creality K1. Tato tiskárna rozhodně stojí za pozornost nejen svými parametry, ale také slevovou akcí. Protože bychom to nebyli my, abychom pro dobrou míru nepřihodili luxusní slevový kupón z e-shopu Tomtop. Tak se na tuto 3D tiskárnu pojďme podívat podrobněji.
 
[Obrázek: crmjJZ4.png?1]



Tesla MediaBox XT850 DVB-T2 Levný set-top box s Android TV

[Obrázek: jWnpE0d.png]

Za multimediální přehrávač kombinovaný s DVB-T2/HEVC zaplatíte 2.399 Kč, a to co výrobce vyzdvihuje se jmenuje „Ultra HD 4K & Dolby Audio“ a „vestavěný Chromecast“. Vyzdvihuje ale i „Google Assistant“ i když ten stále v češtině, a ani ve slovenštině, nefunguje.

[Obrázek: HCKSs3U.png]



Recenze Xiaomi Pad 6: jak se hraje na tabletu za 10000 korun?

[Obrázek: usDaRxb.jpg]

Tablety odjakživa patřily k multimediálním, a klidně i herním zařízením. Úplně nejlépe to však platilo o dražších plackách, jako jsou iPady či tablety od Samsungu, které se cenově zcela vymykají běžným spotřebitelům. Ale co takhle zařízení s cenovým stropem 10 tisíc korun, jako je Xiaomi Pad 6? V této recenzi se podíváme na jeho herní ambice pěkně zblízka.

[Obrázek: 6ioLsMD.png?1]
 



Prostorový zážitek bez zbytečností navíc: Acer představil revoluční monitor

[Obrázek: r2XV3kk.png]

Tchajwanský výrobce rozšiřuje svou řadu 3D produktů bez brýlí o nový monitor s 4K rozlišením. 27palcový SpatialLabs View Pro 27 se od předchozích 3D modelů Aceru, tedy notebooku a menšího monitoru, liší velikostí a zavedením funkce prostorového zvuku bez sluchátek.
 
[Obrázek: pCTnkkU.png?1]
MPV prý lidé nechtěli, teď se hrnou z Číny. Volvo či lexus za 4 miliony?

[Obrázek: Go37c29.png]

Poté, co byl segment minivanů už roky na ústupu a v Evropě již prakticky vymizel na úkor vozů SUV, ho nyní zachraňuje Čína. A vrhají se na něj dokonce i značky, které o tento typ aut dosud ani nezavadily, Lexus, Volvo a něco podobného prý chystá i Alfa Romeo. Trend je jasný: Kdo dnes nemá nový velký van, jako by nebyl. Co se to vlastně děje?
 
[Obrázek: iQYiwpg.png]
 


 
Recenze Kingston XS1000: 2TB SSD o velikosti klíčenky. Vyhrajte 1TB varianty

[Obrázek: ktc-shopify-ssd-xs1000-1-767x480.jpg?v=1691180560]

Co udělá majitel telefonu, když mu dochází místo? Koupí si místo v cloudu, paměťovou kartu, nebo fňuká, že při nákupu mobilu šetřil. Co udělá majitel PC? Koupí harddisk. Jakmile ale jednou ochutnáte rychlost SSD, cokoli pomalejšího vám už k počítači nesmí. A navíc ještě můžete dva kousky s menší kapacitou vyhrát v soutěži.

[Obrázek: 6ioLsMD.png?1]
 


 
Amazon má nový donáškový dron. Je tišší, zvládne déšť a bude létat i v Evropě

[Obrázek: 06TDDZk.png]

Amazon to s doručováním zásilek pomocí dronů pořád myslí vážně. Dokonce v posledních letech pracoval na novém dronu, který má celý proces výrazně usnadnit. Nový stroj podle jeho slov předčí minulou generaci snad ve všem, příští rok by měl být nasazen do ostrého provozu. A poprvé budou mít šanci službu využít i zákazníci v Evropě. 

[Obrázek: 7F7np89.png?1]
Kancelářský stůl pro sporťáky: Acer představil světový unikát

[Obrázek: acer-ekinekt-bd-3-exercise-bike-computer-desk.jpg]

Není stůl jako stůl. Většina kancelářských stolů je ze dřeva či jiného pevného materiálu a hodí se k nim klasická kolečková otočná židle. Zařízení, které ale představil Acer, je svým způsobem kancelářský stůl „na kvadrát“. Při jeho používání totiž ještě ke všemu spalujete tuky.
 
[Obrázek: pCTnkkU.png?1]



Samsung potvrzuje, že příští rok jeho telefony nabídnou satelitní konektivitu

[Obrázek: EWCwYNE.png]
 
  • S největší pravděpodobností ji nabídnou hned telefony Galaxy S24, jejichž představení se očekává už v lednu 2024
  • Zástupce Samsungu na konferenci Semiconductor Expo (SEDEX) mluvil také o umělé inteligenci, ray tracingu a dalších tématech
Jak informuje gsmarena.com, která převzala zprávu sisajournal-e.com, prezident divize System LSI společnosti Samsung Park Yong-in potvrdil, že telefony Galaxy budou od příštího roku podporovat satelitní služby. Pravděpodobně jde o narážku na připravovanou řadu Galaxy S24, jejíž debut se očekává už v lednu 2024 a mluví se například o tom, že nabídne titanové rámečky.
 
[Obrázek: 7F8Voft.png?2]



Western Digital uvádí nejrychlejší 1,5TB vysokokapacitní kartu microSD UHS-I na světě

[Obrázek: sandisk-microsd-uhs-i-1-5-tb.webp]

Nová 1,5TB karta microSD je podle výrobce ideální pro zařízení se systémem Android, Chromebooky a notebooky se systémem Windows a nabízí obrovský prostor i rychlost.

[Obrázek: UaAVJDa.png]
Šílený výprodej Singles Day: získejte Windows 10 a Office 2021

[Obrázek: 7fGZvWD.png]

11. listopad je sice ještě daleko, ale pro miliony nakupujících po celém světě není příliš brzy na to, aby se začali chystat na pravděpodobně největší online výprodej. Šílený výprodej Singles Day – známý také jako 11.11. – se stal největším nákupním festivalem na světě. Slevy 11.11. se neomezují jen na vybrané produkty. Pokud hledáte způsob, jak zvýšit svou produktivitu na další level, Microsoft Office je platforma, která vám pomůže. A Godeal24 nabízí nejlevnější výprodej 11.11 na všechny produkty Microsoftu. Takže můžete zvýšit svou produktivitu a využívat výhod oficiálních Windows a Office.
 
[Obrázek: crmjJZ4.png?1]

Křižník pro nejdrsnější harleyáře burácí dvoulitrem. Road Glide je úplně nový 

[Obrázek: 2023-Harley-Davidson-CVO-Road-Glide-CVO-...-Glide.jpg]

Část motorkářů si stále myslí, že Harley-Davidson je firma, která před dlouhou dobou zamrzla, oprašuje staré stroje a pouze je přizpůsobuje novým emisním normám. V posledních letech ovšem tato americká značka začala z tohoto stínu vystupovat například novým Sportsterem S a velký rozruch způsobila především s moderním cestovním endurem Pan America.

[Obrázek: iQYiwpg.png]



5 nejlepších chytrých hrnků, které změní váš ranní rituál

[Obrázek: Ember.jpg]
  • Chytré hrnky vám udrží nápoj teplý několik hodin i po celý den
  • Muggo QI Grande funguje i jako bezdrátová nabíječka
  • V nabídce jsou i cestovní verze, které udržují nápoj v ideální teplotě
Znáte ten pocit, když si v práci ráno uvaříte kafe a nakonec ho pijete před obědem úplně studené? Na zahraničním trhu začínají být populární technologie chytrých hrnků, jestli jste o tom nikdy neslyšeli a přitom jste milovníkem inovace (nebo teplé kávy), budete nadšeni z našeho výběru nejlepších pěti chytrých hrnků.
 
[Obrázek: 7ePrSuj.png?1]
Toužíte po obřím televizoru? Co si můžete pořídit (a za kolik) ve 178 až 203 cm

[Obrázek: W1yf0zT.png]

Během kovidu v elektronické branži gradovalo pár věcí. Nakonec vše dospělo především k honbě za ještě větší úhlopříčkou a šedesát (152 cm), nebo dnes spíše 65 palců (165 cm) už zkrátka nestačí. Řada lidí tak touží po něčem onačejším zvláště, když pohledová vzdálenost pro nějakých 200 cm úhlopříčky postačuje na úrovni zhruba tří metrů. Tak o tomhle bychom „před kovidem“ ani nesnili…

[Obrázek: HCKSs3U.png]



Objevte široké spektrum možností s přijímačem uClan D-BOX 4K CI+

[Obrázek: 8pAc6bJ.png]

Dnes si představíme nový 4K combo přijímač s CI+ slotem od ukrajinské společnosti uClan. Tento digitální přijímač je určen pro příjem IPTV, satelitní, pozemní a kabelové televize v různých rozlišeních (až do UHD) a kompresích. Poháněn je výkonným dvoujádrovým procesorem a nabízí jednoduché a uživatelsky příjemné rozhraní s operačním systémem Smooth OS.
 
[Obrázek: mW71Ary.gif?1]
Samsung Galaxy S24 – AI revoluce se zásadním omezením?

[Obrázek: Sf5r6O1.png]
 
  • Samsung Galaxy S24 bude patřit k nejlepším telefonům roku 2024
  • Spekuluje se o větším využití AI, procesory mají  obrovský potenciál
  • Používání funkcí umělé inteligence možná bude mít háček
Představení řady Samsung Galaxy S24 se rychle blíží a o telefonech toho víme stále více. K nejdůležitějším informacím patří ty o procesorech, Samsung Galaxy S24 Ultra má nabídnout hvězdný Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, nižší modely budou v našich končinách vybaveny procesory Exynos.
 
[Obrázek: 7ePrSuj.png?1]

.... na tento telefon jsem opravdu zvědav, poprvé možná vyměním necelý rok starou vlajku za novou ač to nedělávám, standardně měním MT ob dvě až tři generace. Snapdragon mám rád a osmička toho bude moci říci jistě hodně, o Ai ani nemuvím 4  ...
V Česku za 240 Kč. Facebook a Instagram spustily předplatné

[Obrázek: IwoGHp2.png]

Americká internetová společnost Meta Platforms postupně spouští předplatné Instagramu a Facebooku napříč Evropou, od tohoto týdne jej tak mohou nově využívat i lidé v Česku. Bezplatný přístup ale zůstává i nadále, v rámci něho se však bude zobrazovat reklama.

[Obrázek: gL3YC44.png]
Fotbalová Sparta si k výročí nadělila hodinky. Je jich 130, mají zlaté prvky a stojí 170 tisíc

[Obrázek: 1699307720668?e=1702512000&v=beta&t=hc8w...1iMztdihGw]

1777. 1893. 2023. To jsou v sezoně, kdy oslavuje 130 let své existence, tři důležité letopočty pro fotbalovou Spartu. První klíčové datum je čtvrtek 16. listopadu 1893, kdy oficiálně vzniká fotbalový klub Athletic Club Královské Vinohrady, který se však nepohodne s vinohradskou radnicí a po pár měsících se stěhuje na Letnou a přejmenovává se na AC Sparta Praha. Během 130 let se z něj stane nejúspěšnější fotbalový klub v československé i české historii. A proč 1777? Tehdy se začala psát historie švýcarské hodinářské značky Perrelet a právě ve spolupráci s ní se Sparta rozhodla oslavit své kulaté výročí.

[Obrázek: QCQVEhh.png?1]



Test skříně be quiet! Dark Base Pro 901 – dosud nejtišší recenzovaná skříň

[Obrázek: be-quiet-dark-base-pro-901-4-696x392.jpg]

Při provozu výkonné počítačové sestavy se obvykle neobejdeme bez účinně větrané skříně s ventilátory, které však produkují nežádoucí hluk. Pokud budeme případné kandidáty na novou skříň vybírat také podle hlučnosti při srovnatelných otáčkách ventilátorů, máme zde tip na možného vítěze. Nejnovější vlajková loď prestižní řady Dark Base výrobce be quiet! je v tomto směru nejtišší skříní, kterou jsme kdy aktuální metodikou měření testovali. Přitom o své prvenství nepřichází ani po alternativní výměně plného krytu čelního panelu za otevřenou, volně průchozí mřížku.

[Obrázek: 6ioLsMD.png?1]



Set-top box Tesla MediaBox XT850 s Android TV Pohodová kombinace DVB-T2 a MMC

[Obrázek: 7brijuu.png]

Tradičně drobně provedený box (170 g) nabízí velmi dobrou výbavu a pár šalamounsky vyřešených věcí. Jednou z nich jsou „nožičky“ na spodní straně, které jsou z půlky měkké a z půlky představují tvrdý plast. Zkrátka ani na voze, ani na…

[Obrázek: HCKSs3U.png]



Oppo představilo nový kamerový systém Hasselblad

[Obrázek: hasselbladjau-header-1492x1120.jpg]

Velká skupina uživatelů chytrých telefonů vyžaduje u svých strojů kromě jiného i slušnou foto výbavu. A je v podstatě jedno, zda jde o vlajkové telefony nebo modely střední třídy. Právě proto se mnozí etablovaní výrobci spojili s firmami, které se produkcí fotoaparátů a optiky zabývají. Jsou to například firmy Zeiss a nebo i Hasselblad, které jsou považovány za špičku ve svém oboru. A právě společnost Hasselblad už nějakou dobu spolupracuje se společnostmi Oppo a OnePlus, takže jejich skvělou optiku najdeme právě v těchto telefonech.

[Obrázek: crmjJZ4.png?1]



Čtrnáctimilionové spaní. Toto je nejdražší sériově vyráběná postel na světě

[Obrázek: 191122_Grand_Vividus_Main-1_trans_NvBQzQ...pQBfEs.jpg]

V průměru prospí člověk třetinu svého života. Mít dobrou postel i matraci je proto důležité. A jsou tací, kteří za ně neváhají utratit horentní sumy, dokonce až 14 milionů. Tolik v současnosti stojí pravděpodobně nejdražší sériově vyráběná postel na světě. Ta je nyní k vidění v Praze, natočit si ji zajel i štáb Novinek.
 
[Obrázek: gL3YC44.png]



Rychlá Wi-Fi 6 do počítače za hubičku. Takhle karta stojí jen 599 Kč

[Obrázek: zmYojvS.png]

Pokud máte desktop s pomalou či žádnou Wi-Fi a chtěli byste se k domácím routeru připojit bezdrátově, v Alze teď najdete kartu Tenda E30 za 599 Kč, případně v Datartu za 618 Kč, kde je v ceně i doprava až domů. Ještě v říjnu se v tuzemských obchodech prodávala od osmi stovek a v průměru byla ještě o stovku dražší.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]
40 % Američanů chce odhlásit Netflix Důvodem je zdražení služby

[Obrázek: CNzbcoo.png]

Netflix v říjnu navýšil předplatné základní služby bez reklam z původních 9,99 na 11,99 dolaru (v přepočtu z 228 na 273 korun), zatímco nedávno zavedený tarif s reklamami zůstává na stejné úrovni 6,99 dolaru měsíčně (159 korun). Cena prémiového předplatného, které zahrnuje obsah v nativním rozlišení 4K a možnost sledování Netflixu na více zařízeních najednou, stoupla z 19,99 na 22,99 dolaru (v přepočtu ze 455 na 523 korun). Pokud by skutečně 40 procent amerických předplatitelů Netflix opustilo, přišel by o více než desetinu všech předplatitelů na světě, protože na USA a Kanadu připadá 31 procent všech platících uživatelů této streamovací služby. To by znamenalo významnou ztrátu příjmů Netflixu.

[Obrázek: HCKSs3U.png]
Amazon záměrně zobrazuje špatné výsledky vyhledávání. A vydělává na tom miliardy

[Obrázek: DXwR6zW.png]

Amazon, největší světový internetový obchod, je obviněn z toho, že zákazníkům záměrně zobrazuje špatné výsledky jejich vyhledávacích dotazů. Pro společnost to ale představuje byznys v hodnotě několika miliard dolarů.

[Obrázek: pCTnkkU.png?1]
 



Samsung má další externí SSD. Model T5 Evo sice není moc rychlý, ale zato uloží až 8 TB

[Obrázek: QnSkH3O.png]

Jen měsíc po uvedení superrychlých externích SSD řady T9 se Samsung po šesti letech vrátil k sérii T5. Novinku označenou jako T5 Evo cílí na ty, kteří hledají co nejvyšší kapacitu, ale nezáleží jim příliš na přenosových rychlostech.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]



Xiaomi Smart LED Ceiling Light: Levné chytré stropní světlo do každé domácnosti (recenze)

[Obrázek: QJ6abPH.jpg]

Xiaomi začalo pořádně šlapat do chytré domácnosti už před několika lety a každý rok na nás chrlí desítky (možná nižší stovky) nejrůznějších produktů. Letos se na náš trh dostalo konečně také chytré stropní světlo Xiaomi Mi Smart LED Ceiling Light ve velikosti 350 mm, které mám v pracovně už několik měsíců. V následujících řádcích si tedy řekneme, co všechno toto světlo umí a zda dává jeho nákup smysl i pro vás.

[Obrázek: 7ePrSuj.png?1]



Vybrali jsme 30 stavebnic a programovatelných robotů pro děti a jejich rodiče. Třeba k Vánocům

[Obrázek: YRbY9dK.png]
 
  • Získejte děti pro techniku a programování
  • Anebo se sami naučte kódovat a prototypovat
  • Vybrali jsme stavebnice a roboty pro malé caparty i budoucí experty
Jak nadchnout děti, tatínky i maminky pro techniku a naučit se třeba i základy programování? Zapomeňte na logaritmická pravítka a nudné učebnice a nadělte jim i sobě pod stromeček některou z elektrických a programovatelných stavebnic.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]



Zigbee brána Conbee III je tu! Připojíte k ní hned 200 zařízení

[Obrázek: zZ9593J.png]
 
  • Conbee III je univerzální USB brána pro chytré domácnosti
  • Soběstačné řešení bez cloudu, registrace a internetového nátlaku
  • Dosah až 30 m ve vnitřních prostorách, 200 m venku
Phoscon právě oficiálně uvedl na trh dlouho očekávanou ConBee III, nejnovější přírůstek do jejich řady inteligentních domácích brán. Nová brána je založena na moderním SiLabs EFR32MG21 a je vybavena nejnovějším firmwarem podporujícím Zigbee 3.0 a Zigbee Green Power a zajišťuje kompatibilitu se širokou škálou inteligentních zařízení.
 
[Obrázek: 7ePrSuj.png?1]
Praga z Luhačovic za 2,7 milionu míří k zákazníkům. Je syrová, říká konstruktér

[Obrázek: IU3ifTO.png]

Praga ZS 800 se vyrábí v Luhačovicích a s koncem roku by se měla dostat k prvním zákazníkům. Kolik strojů z limitované edice 28 kusů je už prodaných, sice Praga sdělit nechce, tvrdí ale, že prodejně si exkluzivní stroj, který vyjde minimálně na 2,7 milionu korun, vede skvěle.

[Obrázek: zeKoWd8.png]
Avengers, do věže! LEGO představilo skoro metr vysokou stavebnici sídla superhrdinů od Marvelu

[Obrázek: 58mJdNw.png]

Spojení LEGO a Marvelu už funguje dlouhé roky, tentokrát z jejich superhrdinsko-plastové kombinace vznikne výjimečný kousek. Věž Avengerů známá ze superhrdinské filmové série, v níž nechybí jednatřicet figurek – podle výrobce nejvíc, kolik jich kdy do krabice se stavebnicí přibalil. Takže Avengers, do boje… tedy do věže!

[Obrázek: QCQVEhh.png?1]



Špagety tak, jak je miluje Eminem. Omáčku inspirovanou svým největším hitem nově i prodává

[Obrázek: Xw3Ki9E.png]

Svého času byl Eminem obrovským hitmakerem, který produkoval jednu rapovou pecku za druhou. V hlavách fanoušků ale nejvíce utkvěla Lose Yourself, složená z nadčasových rýmů, s nimiž se mnozí ztotožní dodnes. Možná až natolik, že si ji broukají i během vaření. Právě na základě jednoho z mnoha řádků tohoto tracku teď světoznámý rapper představil omáčku na špagety, kterou by žádný z jeho příznivců neměl minout.

[Obrázek: QCQVEhh.png?1]
Stojíte ve frontě pět minut? Jako odškodnění dostanete slevu, hlásí Lidl

[Obrázek: wjcPglm.png]

Obchodníci zlepšují své služby a jdou zákazníkům čím dál častěji „na ruku“. Některé řetězce se rozhodly „odškodňovat“ své zákazníky v případě, že čekají u pokladen déle než pět minut. Slevu padesát korun na právě uskutečněný nákup poskytuje Kaufland a nově také Lidl. Ostatní prodejci volí jinou strategii. 

[Obrázek: JYpNADb.png]
Audiofilská či HiFi klávesnice: FiiO nabízí mechanický model, který má vlastní DAC a zesilovač

[Obrázek: bNzItcM.png]

Pokud se vám zdálo, že na trhu ještě není dost různých mechanických klávesnic, pouští se do nich i firma FiiO. Její specialitou je integrování sluchátkového zesilovače FiiO K13 s DAC a operačními zesilovači.

[Obrázek: jnlALHr.png?1]



O titul Auto roku 2024 v ČR se popere 21 modelů. Který je váš favorit?

[Obrázek: LnwE677.png]

Celkem 21 aut se utká v jubilejním 30. ročníku ankety Auto roku v České republice. Tentokrát chybí Škoda nebo Volkswagen, protože jejich hlavní novinky budou uvedeny na trh až v příštím roce. Naopak hned trojí zastoupení má Lexus. Který vůz byste zvolili vy?
  
[Obrázek: iQYiwpg.png]
 



Až dosloužím, chci do truhlíku. Z nepotřebných krytů pro iPhony vyrostou květiny

[Obrázek: MYl5ua1.png]

  • Když kryt telefonu doslouží, vyhodíme jej a pořídíme nový
  • Proti hromadění odpadu bojuje italská firma iGreen
  • Nabízí kryty pro iPhony, z nichž po zasazení vyrostou rostliny
Společnost iGreen rozšířila svou nabídku produktů o kryty pro iPhony, které můžete v budoucnu zasadit a zalévat, aby vám z nich následně vyrostla předem vybraná květina. Kryty jsou k dispozici ve třech barevných variantách, a to pro iPhone 13 ProiPhone 14 Pro a iPhone 15 Pro
 

 
[Obrázek: 1Ny27Si.png?1]



Xiaomi nabízí čističku, která si hravě poradí s viry, bakteriemi i zvířecími chlupy

[Obrázek: ff3fpHN.png]
 
  • Xiaomi Smart Air Purifier Elite si poradí s prachem, pylem, zvířecími chlupy i ostatními alergeny
  • Umožňuje ovládání pomocí hlasových příkazů a integraci do systému chytré domácnosti
  • K dispozici je i propojení s mobilní aplikací Mi Home
Xiaomi se může chlubit širokým portfoliem produktů, zejména pro chytrou domácnost. Čistička vzduchu Smart Air Purifier Elite nabídne spolehlivou ochranu před viry, bakteriemi a postará se o kvalitu vzduchu v místnosti o rozloze až o 125m2. Kromě toho si poradí i s prachem, pylem a dokonce i zvířecími chlupy a samozřejmě ji můžete propojit i s mobilní aplikací Mi Home. Praktický LED displej na přední části čističky zobrazí znečištění vzduchu, teplotu, vlhkost a zobrazují aktuální stav připojení Wi-Fi.
 
[Obrázek: 7ePrSuj.png?1]
 



Nokia 9210 Communicator. Před 23 lety hi-tech, dnes by se nám z tolika tlačítek zamotala hlava

[Obrázek: gJYzUOr.png]

  • Přesně před 23 lety představila Nokia svůj legendární model 9210
  • Třetí generace komunikátorů přinesla mnohá vylepšení
  • Jako první Nokia běžel na Symbianu (S80), uměl fungovat jako fax
Dnes používáme smartphony skoro bez tlačítek, před dvěma dekádami ovšem mobilnímu světu, alespoň po funkční stránce, kralovala elita komunikátorů. Ať už to byly dotykové modely se stylusem, postavené na raných verzích Windows Mobile, nebo ty převážně tlačítkové s OS Symbian, které vyráběla Nokia.
 
[Obrázek: 1Ny27Si.png?1]
 
 
Přenosný audio systém Sony HTAX7 Nejen k mobilu, ale klidně i k televizoru

[Obrázek: YYHiO5C.png]

Novinka není nejlevnější (13.990 Kč; 550 €), na druhou stranu vyniká neortodoxním provedením, pohodovým užíváním a neuvěřitelně dlouhou dobou provozu na baterie. Návrhem je unikátní, univerzální ale bohužel není a k tomu jí chybí zejména nějaký „drátový“ vstup.

[Obrázek: HCKSs3U.png]
 



Průmyslový tablet RugGear RG935 se nikdy nevypne. Jeho baterii vyměníte za chodu

[Obrázek: Ac2adNa.png]

Na český trh se dostává nový průmyslový tablet RugGear RG935. Vyniká masivní odolnou konstrukcí, podporou LTE konektivity a dvěma hot-swap bateriemi, které vzájemně vyměníte za chodu, aniž by se tablet musel vypínat. Tablet je určen hlavně pro průmyslové a firemní použití, prodává se 19 700 Kč bez DPH (23 800 Kč včetně DPH).

[Obrázek: 1Ny27Si.png?1]



Vydražila se nejžádanější whisky světa. Nového majitele přišla na více než 60 milionů korun

[Obrázek: ashWqZL.png]

Minulou sobotu se v londýnské aukční síni Sotheby’s vydražila láhev nejžádanější skotské whisky na světě, The Macallan 1926. Šedesát let zrála v sudech po sherry a poté naplnila pouhých 40 lahví, což z ní podle aukční síně činí nejstarší ročník Macallanu, jaký byl kdy vyroben. I vzhledem k tomu se prodala za více než 2,1 milionu liber, což je v přepočtu 60,6 milionu korun. Aukční síň přitom očekávala, že se její cena vyšplhá nejvýše na 1,2 milionu liber.

[Obrázek: QCQVEhh.png?1]



Optický zoom vlastně vůbec nepotřebujeme. Stačí k telefonu připevnit dalekohled

[Obrázek: 7pIsQzv.png]
 
  • Potřebujeme u smartphonů optický zoom?
  • 3×, 5× či 10× může být někdy stále příliš málo
  • Řešením je připevnění telefonu na dalekohled přes adaptér
Samsung u řady Galaxy S24 zvažuje ústup od teleobjektivu s 10× přiblížením, protože by se telefon měl u zoomů pomáhat daleko více hlavním snímačem. Stejnou logiku zvolila i firma Nocs Provision, která začala nabízet novou generaci adaptéru Photo Rig Smartphone Adapter. Zasunete do něj telefon a na druhou stranu připevníte dalekohled. Přes mobil tak zachytíte velmi vzdálené scény (dle specifikací dalekohledu), a navíc si je rovnou vyfotíte nebo natočíte na video.

[Obrázek: 1Ny27Si.png?1]



Virtuální autodráha může být doma i v kanceláři. Čeští vývojáři plní dětské sny ve smíšené realitě

[Obrázek: b1FSbWo.png]

Nasadíte si headset pro virtuální realitu. Neponoříte se ale do digitálního světa, tedy aspoň ne zcela. Stále vidíte své skutečné okolí – jenže v něm začnete stavět virtuální autodráhu. A pak po ní přes ostré zatáčky, zákruty a skokánky jezdíte autíčkem. Je to vlastně zdánlivě jednoduchá myšlenka, ale její realizace je nesmírně zábavná. Nová hra pro virtuální realitu Track Craft od českého studia Brainz Gamify je splněný sen všech malých i velkých hračičků.
 
[Obrázek: QCQVEhh.png?1]



 
 
.... tak se pomaličku rozhlížím co za službu si ještě přidám do TV, hlavně tedy tu co mi poskytne seriály co mám rozkoukané a filmy které jsem ještě neviděl a čas mi nedovolí to vše do ne ne-možného dne "D" dokoukat (neblázním, jen pro jistotu). Trakt bude pak suplovat knihovnu kam bude možno nahlédnout a "odškrtávat"   4  ..... 

Jakou streamovací službu si vybrat? Nerozvážnost může přijít i na 28 tisíc ročně

[Obrázek: pebYTND.png]

Netflix, HBO Max, Disney+, Amazon Prime Video, nováček SkyShowtime a další představují předplatitelské služby, které lidem umožňují sledovat tisíce filmů, seriálů a pořadů z pohodlí domova. Jejich obliba u spotřebitelů každým rokem roste, a tím se i rozšiřuje nabídka nových služeb na trhu. Co konkrétně nabízejí? A které z nich si zaslouží vaše peníze? Deník připravil přehled dostupných platforem v České republice, jenž pomůže s výběrem té nejvhodnější pro vás.

[Obrázek: 9JY1hHy.png]


Home Assistant Green je v Česku. Propojí celou domácnost a není moc drahý

[Obrázek: UBFvRsY.png]

Tvůrci Home Assistantu, skvělého systému pro ovládání chytré domácnosti, v listopadu začali po celém světě nabízet svou třetí hardwarovou krabičku. Jmenuje se Green a oficiálním prodejcem v Česku je Alza, která ji nabízí za 2499 Kč.

[Obrázek: wsxeahl.png]

Recenze Home Assistant Yellow: Nejchytřejší chytrá domácnost v jedné krabičce

Ch
ytrá domácnost a její sestavení, připojení a ovládání se dá řešit třemi základními způsoby. Tím typicky nejpohodlnějším a nejnákladnějším je zpracování celého systému specializovanou firmou, která vám vše sestaví na klíč, do ruky dá ovládací panel a na vás už je jen běžné používání bez nutnosti vyznat se ve všech těch (bez)drátech a souvislostech. Pokud jste trochu „hračička“, ale stále fandíte jednoduchosti, nakoupíte si smart home prvky třeba v LIDLu či na AliExpressu a nastavení i ovládání řešíte přes aplikace od výrobců. No a pak je tu věc zvaná Home Assistant.

[Obrázek: 7ePrSuj.png?1]
Modrý operátor nabízí hlídací SIM kartu: hodí se pro zabezpečení majetku

[Obrázek: iME1b2d.png]

O2 má v nabídce nový typ předplacené SIM karty s datovým připojením. Funguje rok bez registrace, závazků a dobíjení a hodí se tak například pro zařízení s nízkým datovým provozem, jako jsou fotopasti, čidla, kamery nebo bezpečnostní systémy.

[Obrázek: pCTnkkU.png?1]
 



Cirque du Soleil se vrací do Prahy, tentokrát s jednou z nejoblíbenějších inscenací "Corteo"

[Obrázek: V4laUhg.png]

"Corteo", nejkouzelnější představení Cirque du Soleil, se vrací do Evropy a poprvé se představí divákům v Praze. Od svého vzniku ohromila tato show více než deset milionů diváků ve dvaceti zemích na čtyřech kontinentech. Cirque du Soleil se tak znovu představí divákům v Praze, kde se letos podařilo uskutečnit osm představení "OVO," které navštívilo několik desítek tisíc diváků! Vstupenky budou za ceny od 1 490 Kč v prodeji v sítích Ticketmaster a Ticketportal od 30. listopadu 10:00, předprodeje Live Nation a Cirque klubů odstartují dříve.

[Obrázek: cbC2SYl.png?1]
 



Tesla konečně prodává Cybertruck. Špičkový CyberBEAST porazí Porsche, i když při tom táhne jiné Porsche

[Obrázek: XDKC0DZ.png]

Už dopředu Musk avizoval, že půjde o největší produktovou premiéru roku napříč všemi odvětvími. Když zahájil Cybertruck Delivery Event, mluvil o tom, že jednou za čas přijde zásadní produkt, který mění zažité pořádky. Také řekl, že budoucnost konečně vypadá jako budoucnost. A podtitulem akce je „Užitečnější než pickup, rychlejší než sportovní auto.“ Tak se pojďme podívat, co Musk slibuje tentokrát a co přináší sériová verze roky očekávaného Cybertrucku.

[Obrázek: 7F7np89.png?1]



Tahle tyčinka s Google TV má stejné specifikace jako Chromecast a nestojí ani 4 stovky. Kde je háček?

[Obrázek: oDk2H1n.png]
 
  • Google není jediným výrobcem, který má v nabídce levné Google TV zařízení
  • Walmart právě představil Onn Google TV Full HD Streaming Device
  • Má stejná střeva jako levnější Chromecast, ale stojí půlku
Americký řetězec Walmart už nějakou dobu prodává produkty pod vlastní značkou Onn. Před dvěma lety vydal konkurenta ke Xiaomi Mi TV Stick s názvem Onn FHD Streaming Stick a nyní představil další generaci se systémem Google TV. Specifikacemi extra nevyniká, ale cena zůstala hodně nízko. V tuto chvíli se však prodává pouze v USA a není jisté, zda se někdy dostane i do Evropy.

[Obrázek: 7ePrSuj.png?1]



Překupníci jsou zpět. Syslí GeForce RTX 4090 a prodávají do Číny

[Obrázek: 6cx7xEB.png]

Téma překupnictví (scalping) bylo na denním pořádku za poslední vlny krypománie a covidu. Po pár letech klidu se ale znovu vrací - v důsledku amerických sankcí se překupničení opět stalo lukrativním byznysem…

[Obrázek: dW9LFD2.png?1]



Ošklivý vánoční svetr od Microsoftu letos není tak ošklivý. Je na něm legendární tapeta z Windows XP

[Obrázek: Um4GSbW.png]

Microsoft představil design svého ošklivého svetru s retro motivem pro letošní rok. Tentokrát se v Redmondu vrátili až na konec roku 2001 – k vydání operačního systému Windows XP. Jeho typickým rysem byla výchozí tapeta domovské obrazovky se zeleným kopcem pod malebně modrou oblohou s bílými mraky. A právě tento legendární motiv se nyní vrací v podobě svetru.

[Obrázek: wsxeahl.png]