XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Zajímavé tipy na nákupy
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Corsair chce dobýt nové vody. Vyrobil svůj první herní monitor

[Obrázek: 600x338corsair-xenon-oyuncu-monitorunu-p...-surdu.jpg] Corsair se od výroby počítačových komponent a periferií pustil také do tvorby celých počítačů. A aby to měl kompletní, má už také vlastní monitory. Včera uvedl novinku Xeneon 32QHD165.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]



V Číně se již prodávají vzorky Core i9-12900K "Alder Lake

[Obrázek: 2019-10-19-image.png] Jak vyplynulo na povrch, v Číně se již nějakou dobu prodávají inženýrské vzorky procesorů Core i9 z nové generace Alder Lake-S. S tím se ale dalo počítat a bylo by spíše divné, kdyby se na černý trh nedostaly.
 
[Obrázek: FZsKZS0.jpg?1]



Chytrý záchod: další zařízení pro sledování našeho zdraví

[Obrázek: smart-toilet-3.jpg] Vědci a firmy pracují na vývoji high-tech toalet, které přicházejí s daleko vyspělejšími vlastnostmi, než jsou jen stereo reproduktory nebo vyhřívaná záchodová prkénka.
 
[Obrázek: pCTnkkU.png?1]



Jaký je nový OLED televizor Hisense 65A9G? Výtečný prakticky po všech stránkách!

[Obrázek: Hisense-55A9G_perex.jpg] Nový druh obrazovky přichází ke značce po dvouleté přestávce a návrat je to pomalu impozantní! Firemní platforma Vidaa je rychlá a stabilní, výbava prakticky na jedničku s hvězdičkou.
 
[Obrázek: KDvqMc9.jpg?2]
Recenze herní myši Razer Basilisk V3. K dokonalosti jen krůček

[Obrázek: basiliskv3_button-config_ApexLegends.jpg] Razer vyrukoval s novou generací své nejpopulárnější myši. A povedlo se to na jedničku.
 
[Obrázek: 2ythN3y.jpg?2]



Televizor Telesystem TS50 4K WEBS s LG WebOS předvedl spolehlivý chod a řadu českých aplikací

[Obrázek: Telesystem-TS50-4K-WEBS.jpg] Vyzkoušeli jsme první televizor s tímto operačním systémem, který před časem začala licencovat společnost LG Electronics. A nabídky se chopilo hned několik výrobců a je jich více, než se možná očekávalo. První přijímače jsou už v Česku a záhy se podíváme i na značku Sencor.
 
[Obrázek: KDvqMc9.jpg?2]



Josef Průša odhaluje budoucnost výroby. V Dubaji ukázal futuristickou farmu s 3D tiskárnami, která funguje sama

[Obrázek: Prusa_Pro_AFS_1.jpg] Z různých filmů možná znáte ty situace, kdy se při napínavé hudbě otevřou návštěvníkům masivní dveře do temné laboratoře, kde se to hemží pokročilými, futuristickými technologiemi. S nadsázkou lze říct, že takový dojem vyvolává i nová sestava od české společnosti Prusa Research, která se rozhodla, že vzbudí rozruch na velké scéně v Dubaji.
 
[Obrázek: MUmrWh8.png?1]



Recenze sluchátek Anker Soundcore Life Dot 2 NC. Skvělý zvuk a schopné potlačení hluku

[Obrázek: Soundcore-Life-Dot-2-ANC-1.jpg] Značka Anker je některým známá některým méně známá, pozornost si rozhodně zaslouží, jelikož se většinou jedná o výrobky se zajímavým poměrem cena/výkon, což potvrzují recenze napříč světovými redakcemi. Ostatně Bluetooth reproduktory této značky svým hudebním projevem směle strčily do kapsy i modely známějších značek.
 
[Obrázek: RcC7s0T.png?2]



Bezpečnostní klíč YubiKey Bio obsahuje čtečku otisků. Ochrání online účty i aplikace

[Obrázek: 213519-Blog-YubiKey-Bio-press-release-blog-r3-1.jpg] Rok od představení klíče YubiKey Bio jej společnost Yubico konečně začala prodávat. Jde o první bezpečnostní token s biometrickou ochranou, v tomto případě čtečkou otisků. Ta doplní klasický PIN, který se jinak s klíči používá.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]



Aktuálně nejlevnějším elektromobilem od Tesly je Cybertruck

[Obrázek: 10_Desktop.jpg] Tesla nedávno zvýšila ceny Modelu 3 a Modelu Y. V důsledku toho nastala poněkud kuriózní situace – aktuálně nejlevnějším vozem v nabídce dotyčné automobilky je Cybertruck, který se ovšem zatím stále nevyrábí.
 
[Obrázek: 7F7np89.png?1]



Kolik se vydělává na Twitchi? Hacker zveřejnil výplaty všech tvůrců, Čech Agraelus je v první dvoustovce

[Obrázek: _120877374_gettyimages-1232608943.jpg] Stejně jako na YouTube i na streamovací službě Twitch si tvůrci mohou přijít na velmi slušné peníze. Přestože v mnoha případech bylo možné minimálně řádově alespoň část příjmů jednotlivých tvůrců dopočítat již nyní, dnes se svět dozvěděl o konkrétních sumách. Neznámí hackeři totiž Twitch napadli a vynesli ven řadu dat nejen o samotných tvůrcích, ale také zdrojový kód celé platformy. Zástupci služby, která od roku 2014 patří Amazonu, dnešní útok potvrdili.
 
[Obrázek: MUmrWh8.png?1]
SteelSeries mění majitele. Firmu kupuje vlastník značky Jabra

[Obrázek: 8bc7c460-26af-11ec-b679-27fd15da0db2.cf.jpg] Dánská společnost GN Store Nord specializující se na výrobu naslouchátek (GN Hearing) a sluchátek (Jabra) posílí. Za 8 miliard dánských korun (1,25 mld. dolarů) koupí SteelSeries, rovněž sídlící v této severské zemi. Společnost s více než 150letou historií se tak dostane na trh s hráčským příslušenstvím.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]



Skydio půjde více do Evropy. Chce se tu utkat s hegemonem DJI o trh s drony

[Obrázek: d59d743d71171fe870c065c8aba56291ffc1de43...3&fit=crop] Synonymem kvadrokoptéry (nejen) na starém kontinentu je už nějaký čas DJI, kterému se podobně jako u mnoha mobilních výrobců podařilo zbavit nálepky „laciné Číny“ a dnes zde prakticky ovládá celý trh s drony počínaje nižší střední třídou a konče tou nejvyšší pro filmaře a průmysl.
 
[Obrázek: epXOddj.png?1]



Internetové rádio s DAB, Philips TAR8805, má klasickou i bezdrátovou dobíječku a slušně hraje

[Obrázek: TAR8805_10-IMS-cs_CZ?%24jpglarge%24&wid=1250] Nijak velký (šířka 268 mm, hmotnost 1,3 kg) a nelokalizovaný přijímač s tradiční teleskopickou anténou a poměrně bohatou výbavou má trojici přijímacích tunerů a nabídne i něco málo navíc. Vyniká zejména schopností dobíjet externí zařízení, a to na dva způsoby a i v pohotovostním režimu.
 
[Obrázek: KDvqMc9.jpg?2]



Rockstar oznámil Grand Theft Auto: The Trilogy. Vylepšené kultovní díly série

[Obrázek: https%3A%2F%2Fs3-images.gamingbible.co.u...e274e0.png] Tak to máme konečně černé na bílém. Po několika únicích se Rockstar rozhodl oficiálně odhalit definitivní edici trilogie nejkultovnějších dílů série Grand Theft Auto - třetího dílu, Vice City a San Andreas. Balíček nese jméno Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition a dorazí ještě letos na PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S a Nintendo Switch. V první polovině roku 2022 pak také na iOS a Android. 
 
[Obrázek: 2ythN3y.jpg?2]



Lego ukázalo svou dosud největší stavebnici. Titanic z 9090 dílků budete skládat dlouho…

[Obrázek: Lego-Titanic-obr4.jpg] Lego začne příští měsíc prodávat dosud největší stavebnici své historie. Titanic ze série Creator se svými 9090 dílky dvakrát překoná Imperiální křižník z Hvězdných válek, nebo Římské Colosseum, které bude s 9036 dílky nyní až druhé.
 
[Obrázek: jnlALHr.png?1]



Kolik stojí Windows 11 a Microsoft Office 2021?

[Obrázek: Microsoft-Office-2021-Launch-and-prices-scaled.jpg] Microsoft tento týden uvedl hned dvě generace stěžejních produktů, nový operační systém i samostatný kancelářský balík. Oba si už můžete koupit v krabicové verzi, Office 2021 je k dispozici také formou elektronické licence.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]



Mladý programátor našel způsob, jak využít Oculus Quest 2 i bez Facebooku

[Obrázek: Featured-Oculus-Quest-2-Facebook-Remove.jpg] Společnost Oculus se už před řadou let stala součástí Facebooku, který si headsetů jako Oculus Quest 2 udělal hardware, pro jehož využití potřebujeme mít příslušný účet Facebooku, k němuž se headset vždy potřebuje přihlásit.
 
[Obrázek: FZsKZS0.jpg?1]



Žádné další kožené závodní křeslo. Herní sedačky od Gigabytu jsou nafukovací

[Obrázek: Gigabyte_Aorus_Gaming_Stuhl_chair.jpeg] Trh s herními křesly je dnes už poměrně lukrativní, protože výrobců je hodně, stále jich přibývá a lidé rádi utrácí za „herní cokoli“. Avšak na německé mutaci twitterového účtu Gigabyte se objevily fotografie opravdu nečekaného trůnu.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]
 
Recenze televizoru Samsung QE65QN95A. Nejvyšší 4K model s MiniLED podsvícením je výborný

[Obrázek: wired-neo-qled-3.jpg] Do redakce připlul kapitální kousek. Vlajková loď Samsungu v rámci 4K/UHD LCD televizorů vylepšená o mini LED podsvícení. O tomto modelu sám výrobce píše jako o jeho „nejvýkonnějším 4K televizoru“. A co napíšeme my?
 
[Obrázek: RcC7s0T.png?2]



Rychlý bezdrát i pro starší počítač. D-Link vyrobil první síťovku s Wi-Fi 6 do USB

[Obrázek: getthumbnail.aspx?w=800&h=600&q=60&id_file=345047152] Tchajwanský D-Link jako první vyrobil adaptér pro USB s podporou nejnovějšího standardu 802.11ax, alias Wi-Fi 6. Novinka by těchto dnech měla pomalu mířit do e-shopů za doporučenou cenu 1399 Kč. To je na poměry externích síťovek dost, za nové technologie se ale holt platí.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]



Polar Grit X Pro. Našlapané hodinky, které vás 100m pod vodou ani při -20°C nenechají ve štychu

[Obrázek: Polar-Grit-X-Pro-multisport-watch-01.jpeg] Finská značka Polar oznámila nové chytré hodinky Polar Grit X Pro, které jsou navrženy do extrémních podmínek. Model s ocelovým tělem se pyšní voděodolností až do 100 metrů pod hladinou, hodinky dokáží pracovat v rozsahu okolních teplot od -20 do +50°C, musíte jen počítat s tím, že teploty pod mínus deset mohou mít negativní vliv na výkon a baterii. V souvislosti se zvýšenou odolností asi není překvapením, že hodinky od Polaru splňují zvýšenou odolnost MIL-STD810G.
 
[Obrázek: 1Ny27Si.png?1]



Realme uvedlo levného konkurenta pro Xiaomi Mi TV Stick. Nabízí podporu 4K i HDR10+

[Obrázek: realme-4k-tv-stick.jpg] V posledních několika týdnech se spekulovalo kromě realme GT Neo2 také o Realme 4K Smart Google TV Stick. Obou produktů jsme se konečně dočkali, přičemž tento článek bude věnován druhému jmenovanému. Jedná se o konkurenta hlavně pro Xiaomi Mi TV Stick, který láká na hned několik zajímavých funkcí. Bohužel je zatím dostupný pouze v Indii a v tuto chvíli není jasné, zda a kdy se podívá do Evropy.
 
[Obrázek: 7ePrSuj.png?1]



Acer: Ekologické novinky a bunda z lógru

[Obrázek: Fjallraven-Keb-Eco-Shell-Jacket-Review.jpg?fit=crop] Acer představil aktualizovanou řadu ekologických produktů Vero, herní počítače a příslušenství, chromebooky, inovované kreativní notebooky ConceptD a bundu vyrobenou z výtažků z použité kávové sedliny, to jsme od výrobce počítačové techniky nečekali.
 
[Obrázek: pCTnkkU.png?1]



Už žádné hračky pro holky či kluky. Lego končí s marketingem rozdělujícím pohlaví

(Ten svět už jde do zadele úplně celý, omlouvám se za poznámku, ale tohle se fakt už nedá. Ještě že jsem už starý a budoucnost on/ona/ono/bílé/černé/žluté/fialové/oblečené/nahé/jedno/obou pohlavní/holé/chlupaté, již doufám nezažiji v její plné omalovánkově/duhové parádě. Mám jen velmi neodbytný pocit, že lidé navzdory všemu co se na téhle planetě děje, nemají jen co dělat a tak vymýšlejí tyhle do nebe volající kraviny. Každému kdo neví co roupy dělat, radím vzít si do ruky lopatu a dát si měsíční pracovní terapii v podobě přehazování hromady štěrku zleva doprava a zprava doleva a on pak člověk zaručeně přijde na zcela jiné a hlavně možná i užitečné myšlenky. Doufám, že nestihnu řešit dilema zda si můj vnuk/vnučka budou hrát s autíčkem či panenkou. Svůj názor samozřejmě nikomu nevnucuji, je to můj pohled na věc, pohled který má již něco málo za sebou, pohled který díky životním zkušenostem vyznává již zcela jiné priority, priority které jsou daleko od toho co je psáno výše a možná jsem již na tohle jen jednoduše starý. Stejně tak bych si přál, aby mi takto jako viz výše a jemu podobní, nebyl vnucován názor někým jiným. Rozhodně nikomu nepřeji aby se k těmto zdánlivě zcela obyčejným životním prioritám dostal podobnou cestou jako já, lze je najít i jinak.)

[Obrázek: 5VVCM.jpg] Dánský výrobce stavebnic Lego přestane se svými výrobky cílit zvlášť na dívky a na chlapce. Chce tak pomoci překlenout "stereotypy zažité v dětských hrách", napsala agentura Bloomberg. Společnost upozornila, že to neznamená změnu jejích produktů, ale marketingu - sortiment přestane řadit do kategorií podle pohlaví.
 
[Obrázek: zeKoWd8.png]



Konec levných zásilek nebude. AliExpress otevře logistické centrum v Polsku

[Obrázek: fcce7867-7ca8-47c7-bae3-f93f162f7613.jpeg] Čínská platforma pro elektronické obchodování AliExpress otevře v Polsku své první nezávislé logistické centrum ve střední a východní Evropě. Obsluhovat má i okolní země, včetně České republiky. 

[Obrázek: JYpNADb.png]
Nová světla Nanoleaf Lines vám doma udělají diskotéku a lépe vás vtáhnou do her a filmů

[Obrázek: 4680c3d0-283e-11ec-b04c-89df5f9469cb.cf.jpg] Společnost Nanoleaf, která je jednou ze špiček ve svém oboru představila nový produkt s názvem Nanoleaf Lines. Jedná se o úzké pruhy, které umí svítit dvěma barvami najednou. Pokud ale nemáte svou fantazii a nechcete se s nastavováním obtěžovat, můžete si vybrat některou z 19 přednastavených režimů, které jsou pojmenovány podle nálad.
 
[Obrázek: 7ePrSuj.png?1]



Fanoušci se dočkali, Noctua svůj nejlepší ventilátor i chladič převlékla do černé

[Obrázek: getthumbnail.aspx?w=800&h=600&q=60&id_file=606404322] Nejlepší ventilátor rakouské Noctuy, 120mm model NF-A12x25, je už nově dostupný i v provedení chromax.black.swap. Místo ikonických hnědo-béžových odstínů je tak celý černý a v balení jsou navíc antivibrační podložky v sedmi různých barvách. Nadšenci s prosklenými skříněmi díky tomu snadněji sladí interiér se zbytkem komponent.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]



Laserový 4K projektor Acer L811 nabídne vysoký jas, HDR a Aptoide TV

[Obrázek: ngcb1651] Acer představil novinku – laserový projektor L81. Projektor je kompatibilní s HDR10 a má maximální jas 3 000 lumenů, takže jej lze využívat i za běžného světla. Co se zdroje světla týče, tak životnost laseru je 30 000 hodin. Projektor také podporuje nepřetržitou projekci 24 hodin denně, 7 dní v týdnu.
 
[Obrázek: RcC7s0T.png?2]



Kingston uvádí na trh vysoce výkonné SSD KC3000

[Obrázek: 2021-10-15-image-2.jpg] Pro náročnější zákazníky si společnost Kingston připravila nové SSD KC3000, které je určeno pro rozhraní PCIe 4.0 a to dokáže s jeho čtyřmi linkami v podstatě celé využít, neboť přenosové rychlosti končí na 7000 MB/s. 
 
[Obrázek: FZsKZS0.jpg?1]



Přehled přijímačů DAB mezi 3000 a 5000 Kč ukazuje další nárůst v počtu výrobků

[Obrázek: technisat-digitradio-10-ir-internet-radio.jpg] Poslední přehled tohoto typu jsme nedělali hodně dlouho, takže se pojďme podívat, co se změnilo. A novinek všech druhů je docela dost, navíc jsme některé modely, resp. varianty do přehledu ani nezařazovali.
 
[Obrázek: KDvqMc9.jpg?2]



Nový herní monitor Samsung Odyssey G5 je velký, plochý a rychlý

[Obrázek: cz-odyssey-g5-g55t-lc27g55tqwrxen-396062...0_576_PNG%24] V létě uvedený Odyssey G5 s úhlopříčkou 27 palců se dočkal většího sourozence. Samsung zachoval stejné vlastnosti, ale monitor roztáhnul na 32 palců. Zůstal plochý panel typu IPS s rozlišením 2560 × 1440 px i 165Hz frekvence.
 
[Obrázek: wsxeahl.png] 



LED projektor V-LED50 WIFI KM0371

[Obrázek: km-v50-2.jpg] V dnešní recenzi si představíme zajímavý doplněk nejen do obývacího pokoje. Jedná se o jednoduchý a cenově dostupný LED projektor od firmy Kruger&Matz. Jako zdroj signálu pro projektor může posloužit např. satelitní přijímač, multimediální přehrávač nebo notebook. A máme pěkné domácí kino.
 
[Obrázek: mW71Ary.gif?1]



G.Skill představuje DDR5 moduly, vrcholem je DDR5-6400 CL36

[Obrázek: 5_b.jpg] DDR5 paměti přichází. V posledních dnech je představilo hned několik výrobců a je mezi nimi i společnost G.Skill. Její nabídka modulů Trident Z5 bude končit až u variant DDR5-6400 s časováním CL36.
 
[Obrázek: FZsKZS0.jpg?1]



Bowers & Wilkins oprášil legendární Zeppelin. Ikonický reproduktor bude stát 20 000 Kč

[Obrázek: f4c23870-2bef-11ec-ae9a-8ccab49ca5e7] Když se řekne Bowers & Wilkins Zeppelin, tak většina náročnější posluchačů naprosto přesně ví, o co jde. Tento reproduktor poprvé uvedl anglický výrobce High-End reproduktorů Bowers & Wilkins na trh v roce 2007, tenkrát šlo o luxusní dokovací repro pro iPod. Později přišly bezdrátové verze Air a Wireless. Další reproduktor s nezaměnitelným designem a názvem představilo B&W nyní.
 
[Obrázek: RcC7s0T.png?2]



Minisforum Elitemini HM90: mini PC s Ryzenem 9 4900H

[Obrázek: elitemini-hm90.jpg?fit=1280%2C720&ssl=1] Společnost Minisforum zařazuje do nabídky další ze svých malých, ale výkonných desktopů. Tentokrát jde o model s APU Ryzen 9 4900H, které sice už není nejnovější, ale stále jde o velice slušné APU. 
 
[Obrázek: FZsKZS0.jpg?1]



První certifikovaný rozhlasový přijímač DAB+ s obrázky

[Obrázek: dab-radio-s-obrazky.jpg] Společnost České Radiokomunikace udělila první certifikaci v rámci testování přijímačů pro digitální rozhlasové vysílání DAB+ přijímači, který má podporu doprovodných obrázků. Jde o malý přenosný přijímač Tesla DAB75, který se nyní může prokázat certifikátem „DAB+ ověřeno“.
 
[Obrázek: mW71Ary.gif?1]
ARES je elektrokolo s neuvěřitelně nízkou hmotností 9 kg. Asi tušíte, že levné to nebude…

[Obrázek: ARES-SUPER-LEGGERA-BY-HPS-whole.jpg] Italské designstudio ARES a společnost HPS představily high-tech elektrokolo Super Leggera, o kterém tvrdí, že je nejlehčí na světě. Rám je pochopitelně karbonový, motor s výkonem 200 W spíše slabší, ale i to dává v cestě za rekordní hmotností smysl. Výsledek? 9 kg!
 
[Obrázek: wsxeahl.png]



Tesla začala nabízet vlastní chytré termostatické hlavice

[Obrázek: tesla-smart-thermostatic-valve-termostat...lavice.jpg] Značka Tesla má na českém trhu dva nové kousky spadající do kategorie chytré domácnosti. A přijdou vhod před blížící se zimou. Jde o termostatické hlavice Tesla Smart Thermostatic Valve a Tesla Smart Thermostatic Valve Style. Zatímco první jmenovaná se ovládá primárně několika klasickými tlačítky a má běžný monochromatický displej, druhá je skutečně “stylovější” a sází hlavně na komunikaci s mobilní aplikací, kterou doplňuje možnost nastavení teploty otáčením. Jinak jsou si po technické stránce obě novinky velmi podobné.
 
[Obrázek: 7ePrSuj.png?1]



Atraktivní cena, povedený obraz a české omezení. Otestovali jsme TV Xiaomi

[Obrázek: 5276-7_xiaomi-mi-tv-p1-55.png?60c21c34] Xiaomi má svá želízka v ohni snad v každé kategorii spotřební elektroniky. Nová řada televizorů P1 byla nedávno oficiálně uvedena i na český trh a my jsme největší 140cm model proklepli v redakčním testu. V některých ohledech se povedl, jedno z velkých lákadel je však českému divákovi zapovězeno.
 
[Obrázek: iQYiwpg.png]
 



Cloudové restaurace, do nichž se nepodíváte, dále rostou. MyFoodPlace za poslední rok obsloužil 100 tisíc zákazníků

[Obrázek: 97d464dd-6b4a-48ee-9373-33cf538cdc9d_bg.png] Restaurace, do kterých se nepodíváte, jsou na vzestupu. Trend cloud kitchen, tedy kuchyní specializujících se čistě jen na rozvoz jídel, se v některých zemích světa začal rozšiřovat ještě před pandemii koronaviru, která kvůli vládním opatřením silně zasáhla celý gastronomický segment. Zákazníci se však v tomto období o to více obraceli na donáškové služby, což právě cloudovým kuchyním hrálo do karet i díky tomu, že náklady na přípravu jídla osekávají na minimum.

[Obrázek: MUmrWh8.png?1]



Televizor Samsung QE65Q70A: obří úhlopříčka se slušným obrazem i cenou pro méně náročné zákazníky

[Obrázek: cz-feature-qled-q70a-384523-423689392?%24F..._A_MO_JPG%24] Máme pro vás test dalšího skutečně rozměrného televizoru z nižších sfér LCD (QLED), který se na vyzkoušení moc nepůjčuje a který navíc zanedlouho poprvé okořeníme i zkušeností z dlouhodobého provozu.
 
[Obrázek: KDvqMc9.jpg?2]



Apple představil hadřík za 590 Kč. Legendy říkají, že se na jeho designu podílel Jony Ive

[Obrázek: apple-cistici-hadrik-4.jpg] Snad mi odpustíte vtípek v nadpisu, ale hadřík s tohle cenovkou si trochu humoru zaslouží. Jonny Ive je legendární designér, který po řadu let udával designový směr Applu, ale v poslední době spolupracuje pouze externě a není známo, jak intenzivně. Že by byl hadřík tak drahý kvůli Jonnyho provizi? 
 
[Obrázek: wsxeahl.png]
Evolveo má nový odolný tlačítkáč s velkou baterií. Vydrží až měsíc bez nabíječky

[Obrázek: mceclip3-1.png?1629113053] Česká značka Evolveo přidala do nabídky nový model odolného tlačítkového telefonu. Evolveo StrongPhone Z5 splňuje normu odolnosti IP68, obsahuje baterii s kapacitou 4 000 mAh a nově také nouzovou lokalizaci polohy včetně SOS tlačítka. Prodává se za 1 590 Kč.
 
[Obrázek: 1Ny27Si.png?1]



QNAP nabízí tenký přenosný NASbook TBS-464 pro čtyři SSD

[Obrázek: 3BqY1gxJwljEBTdp.jpg] Díky moderním SSD v podobě M.2 kartiček je možné tvořit také pozoruhodně malé NAS servery, které společnost QNAP nabízí již delší dobu coby NASbook. Nyní je tu nový model pro čtyři M.2 SSD, a sice TBS-464.
 
[Obrázek: FZsKZS0.jpg?1]



Televizor Sky Glass: chytré zařízení navržené na míru operátorovi

[Obrázek: sky%20glass.jpg?width=2048&enable=upscale] Operátor Sky dokázal obratně mlžit a udržet tajemství skoro do poslední chvíle. „Magické“ zařízení představené při spektakulární události pro zvané se jmenuje Sky Glass. A je to televizor.
 
[Obrázek: VueRFyv.png?1]
Acer vyhlásil válku mikrobům a plastu. Podzimní novinky jsou plné iontů stříbra

[Obrázek: Acer-Next-podzim-2021-obr8.jpg] Acer na podzimní konferenci ukázal nové produkty a více než na prostou generační obměnu procesorů se zaměřil na něco zcela jiného. Ekologii a boj s mikroby. Ale dočkali jsme se i speciality v podobě stereoskopického displeje.
 
[Obrázek: jnlALHr.png?1]



Solární obytňák dokončil cestu napříč Evropou. Ošklivý design, působivá technologie a řada dětských nemocí

[Obrázek: Stella_Vita_TU_EIndhoven_1_1000-1024x585.jpg] Unikátní solární obytný automobil Stella Vita, který tým studentů nizozemské Univerzity v Eindhovenu představil před měsícem, 15. října dokončil 3 000 kilometrů dlouhou cestu napříč Evropou. Příjezd do Tarify, nejjižnějšího cípu Španělska, ovšem nebyl snadný.
 
[Obrázek: 7F7np89.png?1]



Zpět k rýsovacím prknům? Apple M1 ukazuje pořádné zuby

[Obrázek: Apple-M1-Pro-M1-Max-Photoshop-10182021.jpg.large_2x.jpg] Nově představené Macbooky přinesly „Návrat portů“ – a nejen to, i nové procesory Apple M1 Pro a Apple M1 Max. Apple jim věří tolik, že nabízeným strojům dal dlouho nevídané cenovky.
 
[Obrázek: 6ioLsMD.png?1]



Google Play snižuje provize: předplatné na 15 %, e-knihy půjdou na 10 %

[Obrázek: google.jpg] Bitvy o provize pokračují a společnost Google se rozhodla snížit je ve svém obchodě s aplikacemi Google Play. Předplatná budou vždy za 15 %, tedy i v prvním roce. Levnější mají být i elektronické knihy.
 
[Obrázek: FZsKZS0.jpg?1]



Mony Mint je smartphone pro milovníky malých telefonů. Je velký jako platební karta

[Obrázek: Mony-mint-0-1200x743.jpg.webp] Éra malých telefonů je již bohužel zřejmě za námi, ovšem čas od času se najde firma, která to s malým telefonem opět zkusí, načež se dříve či později stejně vrátí k větším modelům. Po malých telefonech však přesto stále určitá poptávka je a utěšit se ji pokusí telefon Mony Mint. Ten to s kompaktnostní vzal opravdu vážně a má jít o nejmenší 4G telefon na trhu.
 
[Obrázek: 1Ny27Si.png?1]



Tohle dokážou vymyslet jenom Japonci: skládací elektrický moped se vejde pod kancelářský stůl

[Obrázek: Icoma-Tatamel-00006.jpg] Musíte v zaměstnání či doma řešit problémy s parkováním? Zejména obyvatelé městských center a sídlišť by na toto téma mohli vyprávět dlouhé hodiny. Právě na tuto cílovou skupinu míří japonský startup ICOMA, jehož produktem je elektrický moped Tatamel, který lze složit tak, aby se vešel pod stůl.
 
[Obrázek: 7F7np89.png?1]



Místo věrnostních bodů dostanete bitcoin. Mastercard umožní kryptoměny získávat, držet a také s nimi obchodovat

[Obrázek: Mastercard-1024x620-1.jpg?fit=1024%2C620&ssl=1] Bitcoin byl odjakživa vnímán jako investiční artikl, který může mít v budoucnu obrovský potenciál. A kromě toho se za něj dalo na pár vybraných místech zaplatit třeba za kávu. To se ale s postupnou popularizací kryptoměn mění. Před pár dny oznámilo Global Payments svůj záměr přijímat je přes platební terminály a pozadu nezůstává ani o poznání větší Mastercard, který chce uživatelům umožnit nákup virtuálních mincí a rozšířit o ně svůj věrnostní systém.
 
[Obrázek: MUmrWh8.png?1]
Chytrý prsten Oura Ring 3 přináší přesnější senzory, predikci menstruace a nový model předplatného

[Obrázek: P1033543.jpg] Oura Ring je již nějakou dobu etalonem mezi chytrými prsteny. Jeho druhá generace s pokročilými senzory zaměřenými na sledování spánku a zdraví se stala populární po celém světě a stala se i podkladem pro různé studie. Nevýhodou prstenu vždy byla poměrně vysoká cena. Nyní po letech finská společnost Oura Health představila Oura Ring 3, který opět posouvá své možnosti a zavádí systém předplatného.
 
[Obrázek: 1Ny27Si.png?1]



Recenze soundbaru JBL Bar 5.0 MultiBeam. Kvalitní univerzální řešení pro filmy i hudbu

[Obrázek: ngcb147] Kompaktní soundbary bez externího subwooferu získávají v posledních letech na popularitě. Letošní novinka od JBL představuje Bar 5.0 MultiBeam. Jedná se přitom o čerstvého držitele ocenění EISA právě v kategorii kompaktní soundbar.
 
[Obrázek: RcC7s0T.png?2]



Velký test — 6× levné herní klávesnice za lidovou pětistovku

[Obrázek: fileb087e9bd-d1ff-4ef3-a57b-19f1432ef2fa...ZiMTJjYzg1] Jelikož jsou srovnávací testy u vedení velice oblíbené a u redaktorů proklínané, je tu další veselé pojednání. Tentokrát o levných pařanských klávesnicích. Cenová zeď byla postavena do výše pěti stovek kocourkovských kreditů a já řekl Vaškovi, ať prostě něco vybere a pošle mi to.
 
 [Obrázek: 6ioLsMD.png?1]



Nokia T20 je vstupenka značky mezi tablety. Bude jí stačit pěkné zpracování a čistý Android?

[Obrázek: gsmarena_011.jpg] Doba pandemie a homeofficů oživila trh s tablety. Pouštějí se do nich tak i ty značky, které tablety dříve moc nevyráběly. To je případ i Nokie. Ta nyní uvedla tablet T20, což je teprve druhý počin značky v historii, a to navíc po dlouhých šesti letech. Nokia si zde zakládá na kvalitním zpracování, takže sáhla po hliníkové konstrukci. Vše je tady pevné, nic se neohýbá, nevrže, a navíc díky tomu tablet se základní voděodolností IP52 působí prémiovým dojmem.

 
[Obrázek: 1Ny27Si.png?1]
Radiobudík Tesla Sound RB110 DAB je atypický provedením, ovládáním i vlastnostmi

[Obrázek: Tesla_Sound_RB110_DAB_perex.jpg] Hledáte dárek pod stromeček pro někoho kdo má rád výraznější, nebo chcete-li expresivnější vnější design a nikdy DAB neměl? Tahle novinka není drahá a službu rozhodně udělá i když je ovládáním a přístupem hodně svá. To už je ostatně vidět na vzhledu.
 
[Obrázek: KDvqMc9.jpg?2]



Recenze reprosoustav Polk Audio Reserve R200. Zábavná regálová dvoupásma za dostupnou cenu

[Obrázek: 2021-07-30-TST-Polk-Audio-Reserve-R200-1.jpg] Sada reprosoustav Polk Audio Reserve R200 letos získala ocenění EISA v kategorii repro pro domácí kino. Regálová dvoupásma i samostatně rozhodně stojí za pozornost.
 
[Obrázek: RcC7s0T.png?2]



Minisforum CR50: mini PC s čipem z PlayStation 5 a samostatným Radeonem

[Obrázek: Minisforum-releases-mini-PC-with-AMD-470....webp.jpeg] Společnost MinisForum se rozhodla založit své nové PC na známém procesoru AMD 4700S, který známe jako nepovedené SoC, jež se nedá použít ke svému původnímu účelu, čili pro instalaci do PlayStationů 5.
 
[Obrázek: FZsKZS0.jpg?1]



SSD Kingston Fury Renegade zvládnou čtení rychlostí až 7,3 GB/s s milionem IOPS

[Obrázek: RwA0JkbTs9hNVqCq.jpg] Pokud jde o ty nejrychlejší SSD na trhu, nabídka se začíná poměrně rozšiřovat. Nejvýkonnější modely tentokrát uvedla i společnost Kingston, která se chlubí opravdu zajímavými parametry.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]



Laserový 4K HDR projektor Optoma UHZ50 míří na hráče i filmové fanoušky

[Obrázek: ?url=http%3A%2F%2Fnewatlas-brightspot.s3...300dpi.jpg] Optoma představila svůj laserový projektor UHZ50. Nabídne rozlišení 4K, zdrojem světla je laser s životností až 30 000 hodin. Projektor Optoma UHZ50 má udávanou vysokou svítivost 3 000 lumenů a kontrastní poměr 2 500 000:1.
 
[Obrázek: RcC7s0T.png?2]
Autofotka týdne: Nová škodovka ročník 1979 na prodej, najeto 684 km

[Obrázek: LHR8f26cf_dsc_6131.jpg] Pavel Kočí, pořadatel veteránského blešího trhu Retro Garáž má kapitální úlovek. Do tradiční aukce, která je zlatým hřebem celé akce, sehnal úplně novou škodovku. Zelený vůz, který na linkách továrny v Mladé Boleslavi zažili jen opravdoví pamětníci z řad škodováků, najel od roku 1979 jen necelých sedm set kilometrů.
 
[Obrázek: iQYiwpg.png]



BlackBerry definitivně končí

[Obrázek: RIP-BlackBerry-720x480.jpg] 
  • Firma zastaví podporu 4. ledna 2022
  • Přestanou fungovat i navazující služby
  • BlackBerry bude dál poskytovat zabezpečení pro firmy
Telefony BlackBerry sice nikdy nedosáhly masového úspěchu, ale značka se poměrně snadno dostala do masového povědomí. A to hlavně díky tomu, že se nebála jít svou vlastní cestou, což bylo poznat například na designu, který symbolizuje charakteristická hardwarová klávesnice. Zaměření na příliš úzký segment trhu se však firmě stalo osudné, a tak po finančních problémech a několika změnách vlastníků skončila pod čínským TCL. Ani tomu se nepodařilo značku smysluplně využít, a tak se v létě 2020 rozhodlo o jejím ukončení.
 
[Obrázek: 7F8Voft.png?2]



DJI Mavic 3: Nový král nebes, který má dvě kamery a ve vyšší verzi 1TB SSD

[Obrázek: gsmarena_001.jpg]
  • Po dlouhém čekání jsme se dočkali nové vlajkové lodi DJI Mavic 3
  • Potvrdily se všechny úniky informací
  • Dron bude špičkový, ale také pěkně drahý
Fanoušci kvadrokoptér se dočkali nového krále nebes, DJI totiž po dlouhém očekávání představilo vylepšenou vlajkovou loď Mavic 3. Prakticky vše jsme věděli s předstihem, všechny klíčové parametry totiž postupně unikaly na veřejnost v posledních měsících a týdnech.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]



Obří úhlopříčka? Co zkusit televizi přes projekci na velmi krátkou vzdálenost? 

[Obrázek: benq-v6050-schlafzimmer.jpg] Konec roku se blíží a s ním i tradiční televizní žně. A protože nás Covid stále neopustil, a zjevně hned tak neopustí, jedinou jistotou je mít pořádné kino doma.
 
[Obrázek: KDvqMc9.jpg?2]



AB PULSe 4K MINI - malý výkonný UHD satelitní přijímač s dual transcodingem

[Obrázek: imagegen.php?autoimage=2359511] Dnes bych rád čtenářům serveru parabola.cz představil horkou novinku a to satelitní linuxový UHD přijímač AB PULSe 4K MINI. Jedná se o mladšího bratříčka již představeného luxusního UHD satelitního přijímače AB PULSe 4K.
 
[Obrázek: mW71Ary.gif?1]



Shiba-inu byl po letech v útulku vydražen za půl milionu. Pomohlo mu krypto

[Obrázek: 1200px-Taka_Shiba.jpg] Pes z čínského útulku vyvolal senzaci na nařízené dražbě, po tom co strávil sedm let svého života v útulku. Po několikadenní přihazovací bitvě se pes plemene shiba-inu prodal za 160 000 jüanů - v přepočtu asi 25 000 dolarů, čili 545 000 korun. Pes se tak po letech strávených v útulku konečně dočká domova.
 
[Obrázek: JYpNADb.png]
 
V čínských e-shopech se dnes slaví Singles' Day. AliExpress a spol. lákají na obří slevy

[Obrázek: 1080x1080-1080x650.jpeg] V západním světě mají černé pátky, kybernetická pondělí a letní Vánoce, v nejlidnatější zemi světa připadá největší slevové šílenství na 11. 11. Počátky tzv. Singles' Day sahají do 90. let minulého století, kdy vznikla tradice, že se nezadaní Číňané začali navzájem scházet na veřejných místech. Restaurace, obchody a další podniky se pak začaly pomocí slev předhánět v tom, kam lidi nalákat.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]
Aktualizovaný přehled slev na Black Friday 2021. Kde a co se vyplatí nakoupit?

[Obrázek: xCerfWfUQtFPcyC3G89pqG-768-80.jpg] Slevové šílenství zvané Černý pátek letos připadá na 26. listopadu, ale řada obchodů se slevami začala již od začátku. V průběžně aktualizovaném článku mapujeme slevy, které se týkají počítačů, elektroniky, softwaru, her, internetových služeb atp. Níže najdete chronologický záznam objevených slev rozdělených po jednotlivých dnech.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]
Rychlý test myši Microsoft Ocean Plastic Mouse. Recyklované tělo a baterka na rok

[Obrázek: RWKus3?ver=d185&q=90&m=8&h=431&w=767&b=%...2&aim=true] Microsoft představil recyklovanou myš Ocean Plastic spolu s novinkami z rodiny Surface. Její tělo z 20% tvoří plasty vylovené z moře.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]



Malé aktivní monitory Pioneer DM-50D slibují kvalitu za dostupnou cenu

[Obrázek: 750-DM50D_detail02.jpg] Pioneer DJ představila svoji novinku, monitory Pioneer DM-50D (aktivní repro pro blízký poslech). Bedýnky jsou určeny jak k počítači pro laiky, tak jsou definovány také jako pracovní nástroj pro profesionály. K tomu mají posloužit dva přepínatelné režimy vestavěného DSP procesoru – jeden pro produkci, druhý pro DJe. 
 
[Obrázek: RcC7s0T.png?2]



Pimax ohromí novými VR brýlemi. Lákají na rozlišení 12K a 11 kamer snímajících i tvář a tělo

[Obrázek: pimax-reality-12k-qled-1.jpg] Čínský Pimax chystá na příští rok své zatím nejpokročilejší brýle pro virtuální realitu. Firma o nich nedávno promluvila na vlastní konferenci Frontier, kde uvedla i několik technických detailů.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]
 


Sencor SRD 7757: šikovné a výborně vybavené digitální rádio DAB nejen na cesty

[Obrázek: Sencor-SRD-7757_perex.jpg] V bílé a černé, pokaždé s pevným červeným řemínkem, přichází na trh kombinované rádio s VKV/DAB vybavené rozměrným barevným displejem, řadou funkcí a více než slušnou sadou rozhraní.
 
[Obrázek: KDvqMc9.jpg?2]



Jachta, která nabízí komfort jako vila, má i vlastní tělocvičnu a pláž

[Obrázek: Sanlorenzo-SX112-motor-yacht-for-sale-Le...scaled.jpg] Inovativní crossoverová jachta od společnosti Sanlorenzo s označením SX112 se dostala do prestižního výběru designových italských produktů roku 2021, který je označený jako ADI Design Index 2021.
 
[Obrázek: iQYiwpg.png]



Seagate avizuje přechod pevných disků na NVMe

[Obrázek: juFmznCtcJigAuo6cWifS3-970-80.png] Rozhraní SATA 6Gbps, označované také jako SATA III, Serial ATA-600 či jinými způsoby, to má zřejmě spočítané, pokud se tedy vyplní vize firmy Seagate. Ve vzduchu to přitom visí už delší dobu, neboť dobře víme o podpoře HDD v NVMe 2.0. 
 
[Obrázek: FZsKZS0.jpg?1]



Logitech Pop jsou nejdivočejší myš a klávesnice, co kdy Švýcaři vyrobili

[Obrázek: pop-keys-long-haul.jpg?v=1] Designéři Logitechu se urvali ze řetězu a nová sada klávesnice a myši má nezvyklé zakulacené tvary a pastelové barvy. Švýcarský výrobce tuto řadu nazývá Pop.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]
 
Recenze audiobrýlí Soundeus Soundglasses 5S. Unikátní gadget vám dá zvuk i kontakt s okolím

[Obrázek: Cyclist-1-scaled.jpg] Soundeus Soundglasses 5S jsou sportovní brýle, které mají v nožičkách poblíž uší integrované reproduktory. Ty se bezdrátově spojí s mobilem, takže nahradí sluchátka – s jedním zásadním rozdílem. Zatímco sluchátka blokují zvukovod, tady perfektně slyšíte okolí, zvuk z mobilu dostanete navíc.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]



Na čem poslouchat digitální rádio DAB+? Zkuste tyto mikrosystémy

[Obrázek: 1247270.jpg] Digitální vysílání přináší posluchačům nové programy a při dostatečně vysokém datovém toku a použití vhodného kodeku i kvalitní zvuk. A právě kvalitní poslech bychom si u digitálního rozhlasového vysílání měli dopřát. Proto se v první části našeho nového seriálu o přijímačích zaměříme na představení mikrosystémů s kvalitními reproduktory.
 
[Obrázek: VueRFyv.png?1]



Příští generace českého routeru Omnia nabídne Wi-Fi 6, rychlé železo, přípravu na 5G a možná i displej

[Obrázek: wi-fi-router-turris-ii-od-cz-nic-1.jpg] Tým projektu Turris se na dnešní konferenci Internet a technologie 21.2 pochlubil pokračující prací na nové vlajkové lodi stejnojmenného českého routeru s pracovním názvem Omnia II, respektive Omnia 2022.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]



Mikrosystém s CD a DAB, JVC UX-C25DAB, je výborně vybaven, ale nic navíc nečekejte

[Obrázek: OLyBYZp.jpeg] Hodně dobře vybavený a levný audio systém (2.900 Kč) nevypadá vůbec špatně a ani oddělené reproduktory nejsou na pohled materiálově tak úplně „obyčejné“. Papírově je to nadějná záležitost…
 
[Obrázek: KDvqMc9.jpg?2]



Heyup Boxe vypadá jako mimoň. Je to tichý přenosný projektor s baterií na 90 minut

[Obrázek: Heyup-Boxe-Hero-scaled.jpg] Heyup Boxe je malý přenosný chytrý projektor s rozlišením 1080p. Podporuje multimediální soubory až do rozlišení 4K a díky operačnímu systému FengOS (základem je Android) dokáže promítat obsah ze smartphonů s Androidem a iOS. Má 2,4GHz a 5GHz Wi-Fi, Bluetooth, USB a HDMI vstupy a nechybí ani Apple AirPlay.
 
[Obrázek: RcC7s0T.png?2]



SpaceX má novou anténu pro satelitní internet Starlink. Je menší, hranatá a bez ethernetu

[Obrázek: starlink_nova_antena_3-720x405.jpg] V nedávné české recenzi na satelitní internet Starlink od SpaceX jsme ukazovali, že je v balení kulatá anténa s průměrem 58,9 cm. SpaceX ale získalo povolení od FCC na nový typ antény, kterou už začal v některých zemích nabízet místo původní verze.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]
České hry za pakatel. V digitálních obchodech startuje Czech & Slovak Games Week

Hrajete si rádi? Vánoce se blíží.


https://www.lupa.cz/aktuality/ceske-hry-....seznam.cz
Multifunkční křeslo OK920  1 4

[Obrázek: Hfae4e36fa5ca453bbb5bb4eb06d2c56cn.jpg]Specifications:
 
  • Material: Stainless steel tube dia 25mm, thickness 1.6mm; ABS,
  • Keyboard holder size: 45x22.5cm
  • Keyboard holer tilt: -85°~ +20°;swivel: -45°~ +45°;Rotation: 360°
  • Chair Arm Clamping Mouse Pad (with mouse mat) size:480mm(Length), 230mm(Width),12mm (Thickness)
  • Keyboard tray Max. Loading: 20kgs
  • Monitor Holder Max.Loading: 10kgs.
  • Color: black, silver
  • Mouse pad is for right hand


[Obrázek: xIf0xCa.jpg?1]



Král 3D tisku z Holešovic má nový model, nadchne jednoduchostí i možnostmi

[Obrázek: WEI8f8950_2021_11_19F115946_01.jpeg] Holešovický Průša Research představil nový model „XL“. Je to největší model výrobce, poprvé nabídne modulární heatbed, přepracovaný extruder, plně automatickou kalibraci, tisk až z pěti různých filamentů v jednom tisku a automatickou výměnu nástrojů.
 
[Obrázek: iQYiwpg.png]



Test: TCL 65C825

[Obrázek: test-tcl-65c825.jpg] Quantum Dot televizor TCL 65C825 s Mini LED podsvícením a perfektním ozvučením v testu prokázal perfektní kvalitu obrazu za všech okolností a výborný poměr mezi výkonem a cenou.
 
[Obrázek: pCTnkkU.png?1]



Jako by je vyrobili pro sci-fi filmy. Televizní boxy s netradičními tvary a barvami

[Obrázek: A95X-W2_1.jpg] Televizní boxy vybavené operačním systémem Android nemusí být nudné černé krabičky. Průmyslový design nabízí různé barvy a tvary, někdy dost futuristické.
 
[Obrázek: VueRFyv.png?1]



Mikrosystém Sencor SMC 4600DBR je (skoro) splněným snem nenáročného posluchače

[Obrázek: Sencor-SMC-4600DBR_perex.jpg] Pokud patříte mezi ty, co neznají nic jiného než Bose, Onkyo či Pioneer ani dál nečtěte. Ti ostatní, kteří mají rádi hodně muziky za málo peněz a nejsou na zvukovou kvalitu nijak nároční, tady možná budou doma.
 
[Obrázek: KDvqMc9.jpg?2]



Western Digital vydal 20TB HDD, první s OptiNAND a bez SMR. Už se dají koupit

[Obrázek: 2021-11-15-image-20.jpg] WD začal prodávat první HDD s technologií OptiNAND. Zřejmě jsou to také první 20TB disky, které jsou volně dostupné (a nepoužívají záznam SMR).
 
[Obrázek: jnlALHr.png?1]



ECS LIVA QC710: mini PC se Snapdragonem pro Windows 10 i 11

[Obrázek: liva-woa-mini-pc2.jpg] Společnost ECS si připravila malý desktopový počítač ve stylu NUC, který označuje za vývojářský model, na němž běží systém Windows 10 Home, a to konkrétně na procesoru Qualcomm Snapdragon 7c. 
 
[Obrázek: FZsKZS0.jpg?1]
 



Auta sametové revoluce. Socialistické modely, které si Češi mohli koupit v roce 1989

[Obrázek: Oltcit.jpg] 17. listopadu si v Česku připomínáme mimo jiné den, kdy odstartovala postupná dekonstrukce komunistického režimu, tedy takzvanou sametovou revoluci. Během ní a po ní se v Československu reformovala nejen politika, ale také ekonomika a třeba nabídka automobilů se výrazně rozšířila. V této galerii nicméně chceme připomenout, jaká auta byla Čechoslovákům dostupná ještě v roce 1989.
 
[Obrázek: zeKoWd8.png]
Udělej si sám. Apple spouští program uživatelských oprav iPhonů. Komponenty se objednávají online

[Obrázek: Apple_Self-Service-Repair_hero_11172021_....large.jpg] Apple nikdy nepatřil k firmám, které by u produktů sázely na snadnou opravitelnost. Ostatně na styl a unibody konstrukci už lákal v době, kdy bylo ještě běžné u telefonů s Androidem odejmout zadní kryt a alespoň vyměnit baterii. V poslední době se ale u cupertinského giganta něco změnilo. V uplynulých třech letech začal výrazně posilovat síť servisů s originálními součástkami a nyní spouští něco naprosto překvapivého – program uživatelských oprav.
 
[Obrázek: 1Ny27Si.png?1]



Vybrali jsme 20 programovatelných hraček a stavebnic pro děti a jejich rodiče. Třeba k Vánocům

[Obrázek: irobot-root-3.jpeg] 
  • Získejte děti pro matematiku a základy techniky
  • Kupte jim hračku nebo stavebnici, které vdechnou vlastní život
  • Vybrali jsme stavebnice pro malé caparty i budoucí experty
Jak nadchnout děti pro logiku a naučit je třeba i základům programování? Zapomeňte na logaritmická pravítka a nudné učebnice a nadělte jim pod stromeček některou z programovatelných hraček a stavebnic.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]



 CZC Gaming Rider a Chariot – dvojice levných držáků na volanty

[Obrázek: ymvk1uf5jj1b1xy6195948c04785739212711.jpg]
Nejen díky příchodu nové Forzy, ale i díky Black Friday, který zamával s cenami periferií brandu CZC, jsme se rozhodli blíže omrknout dvě levné varianty držáků na volanty. Podíváme se na kvalitu dílenského zpracování a skladnost obou držáků, které jsou k mání v současných akcích za zlomek ceny zavedených výrobců.
 
[Obrázek: 6ioLsMD.png?1]



Xindong Fenghua No. 1 : nová čínská konkurence s GDDR6X pro AMD a NVIDII

[Obrázek: Xindong-Fenghua-graphics-card-is-based-o...ecture.jpg] Ještě než se Intel pustí do prodeje svých výkonných Xe, nastupuje na trh nová čínská konkurence pro grafické karty firem AMD a NVIDIA. Jedná se o karty Xindong Fenghua vybavené dokonce paměťmi GDDR6X. 
 
[Obrázek: FZsKZS0.jpg?1]
 



Nejzajímavější tunery pro příjem digitálního rádia DAB+

[Obrázek: imperial-dabman-i550-cd-1-prev.jpg] Ve druhém díle seriálu představujeme nejlépe vybavené tunery pro příjem DAB+, internetových rádií a hudby ze streamingových služeb.
 
[Obrázek: VueRFyv.png?1]
 



WiPhone je programovatelný telefon, ze kterého si zavoláte nebo z něj vyrobíte auto

[Obrázek: getthumbnail.aspx?w=612&h=250&q=60&id_file=597060932] U dnešních smartphonů lze říci, že sice stále umí volat, ale je to už spíše vedlejší funkce, jelikož jejich využití je mnohem větší. U telefonu WiPhone to však platí dvojnásob. Ač na první pohled připomíná hloupý tlačítkový telefon, ve skutečnosti toho umí mnohem víc. Jeho tvůrce s nadsázkou říká, že je to telefon od hackerů pro hackery.
 
[Obrázek: 1Ny27Si.png?1]
ČOI zakázala prodej této čínské nabíječky. Při dotyku hrozí úraz elektrickým proudem

[Obrázek: 152560.jpg] Česká obchodní inspekce (ČOI) varuje před používáním USB nabíječky C-tech UC-02. Při dotyku na USB portu nabíječky hrozí vážný úraz elektrickým proudem. ČOI nařídila zákaz dodávání výrobku na trh a okamžité stažení z prodeje.
 
[Obrázek: 1Ny27Si.png?1]
Fjorden je MagSafe doplněk, který iPhonu dodá fyzické ovládání fotoaparátu

[Obrázek: ?url=http%3A%2F%2Fnewatlas-brightspot.s3...ted-4.jpeg] MagSafe u iPhonu kromě nabíjení dovolil výrobcům příslušenství přinášet originální a praktické doplňky k telefonům. Jedním z nich je také norský projekt Fjorden. Ten si dal za úkol k iPhonům, které jsou proslulé kvalitními fotoaparáty, přinést také fyzické ovládání kamery, jako to fotografové znají z běžných foťáků.
 
[Obrázek: 1Ny27Si.png?1]



Recenze soundbaru Sony HT-X8500. Dolby na filmy i nejnovější konzole

[Obrázek: 720sonybar.promo_.jpg] Není nad to doplnit kvalitní televizi a herní konzoli také skvělým soundbarem, aby herní zážitky patřičně vynikly. A Sony umí.

[Obrázek: 2ythN3y.jpg?2]



Co dělat, když přijímač neumí DAB+? Pomůže adaptér

[Obrázek: technisat-digitradio-10-ir-internet-radio.jpg] Možná se vám nechce loučit s přijímačem rozhlasového vysílání, který dobře slouží, ale zároveň byste chtěli poslouchat DAB+. Rozšíření příjmu o DAB+, ale také o internetová rádia nebo streamovací služby, umožňují adaptéry.
 
[Obrázek: VueRFyv.png?1]



Televizor Hisense 55A7GQ je pekelně rychlý a výborný skoro po všech stránkách

[Obrázek: hisense-55a7gq-details-0000.jpg] Novinka od „čínského mercedesu“ sice nabídne plastové materiály na bočním rámečku a podstavci, ale také zvládá například obousměrné Bluetooth Audio, takže televizor můžete používat i jako reproduktor pro mobil.
 
[Obrázek: KDvqMc9.jpg?2]



Panasonic představuje kompaktní projektor PT-VMZ71

[Obrázek: 1637254827752?e=1640217600&v=beta&t=9IjB...iO-8a0Zb8M] Společnost Panasonic představila novou řadu projektorů s rozlišením WUXGA, které vévodí model PT-VMZ71. Přinese vyšší jas, přitom si však zachovává poměrně kompaktní konstrukci a nízkou hmotnost.
 
[Obrázek: rI71bwK.jpg?1]