XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Zajímavé tipy na nákupy
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Test: Canyon Magnetic Wireless Power Bank PB-1001 – powerbanka s bezdrátovým dobíjením

[Obrázek: 39D083E542_D_5b089dde-67e1-4c29-9089-e71...1669132240] Akumulátory přenosných zařízení časem slábnou a je potřeba je dobíjet častěji. Zvlášť patrné to je u smartphonů. Po určité době si uživatelé zvyknou připojovat je k nabíječce hned poté, kdy mají k dispozici zásuvku. A aby nebyli zaskočeni na cestách, nosí s sebou powerbanky. Jednu z nich s možností bezdrátového dobíjení si nyní představíme.
 
[Obrázek: pCTnkkU.png?1]
Lamborghini mezi koly. 3T Exploro Racemax bere inspiraci ze supersportu, který obstojí i v lehčím terénu

[Obrázek: 3t_exploro_racemax_01.jpg] Když máte 7 miliónů na Lamborghini Huracán Sterrato, pravděpodobně už najdete i mrzkých 340 tisíc na další kus karbonu jménem 3T Exploro Racemax X Huracán Sterrato. To je gravelbike – kolo umožňující jízdu po silnici i lehkým terénem, tedy stejný styl, o jaký se snaží supersportovní Lambo se zvednutým podvozkem, doplněné o pneumatiky s vzorkem a odolné blatníky.
 
[Obrázek: 7F7np89.png?1]



Kutilové, pozor! Espressif představil svůj nejvýkonnější SoC ESP32-P4. Podporuje H.264, JPEG i MIPI CSI

[Obrázek: ESP32-P4.jpg?lossy=0&strip=none&ssl=1] Espressif Systems se pochlubil novým výkonným SoC ESP32-P4, který doplní řadu řídících mikrokontrolerů ESP32. Ty jsou díky nízké ceně a podpoře Wi-Fi/Bluetooth oblíbené zejména v kutilské scéně, ale také u mnoha výrobců levnější spotřební elektroniky.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]



TCL má další generaci osobního kina NXTwear S nabídne skoro čtyři metry úhlopříčky

[Obrázek: rayneo-ar-02.png] TCL NXTwear S má navodit dojem sledování obrazu s úhlopříčkou 330 cm (130″) ze vzdálenosti čtyř metrů. Používají se k tomu dva malé displeje OLED s rozlišením Full HD, 1080p a výrobce doufá, že celek nabídne, citujeme, „…audiovizuální zážitek jako v kině kdekoli a kdykoli“. Dodat se sluší, že už jde o několikátou generaci a jednu z předchozích najdete v samostatném článku na digirevue; NXTwear Air.
 
[Obrázek: KDvqMc9.jpg?2]
První monitor používající DisplayPort 2.1 odhalen. Samsung má i OLED pro hráče a smart neTV

[Obrázek: CES-Monitor-Lineup_PR_dl1_2023-Monitor-F...g_if_sml=0] Samsung odhaluje nové monitory. První, který využije DisplayPort 2.1 v nových grafikách, OLED pro hráče, ale také LCD se smart funkcemi, které pomalu ani nepotřebují být připojené k počítači.

[Obrázek: jnlALHr.png?1]



Bezdrátové televizory na CES překvapily. Jeden na stěně drží podtlakem

[Obrázek: 1672864419_840_560.jpg] Na veletrhu CES 2023 byly představeny minimálně dva bezdrátové televizory. LG se pochlubilo obřím 97" OLED panelem, ke kterému vede jen napájení, společnost Displace pak předvádí 55" OLED televizor, ke kterému nevede kabel vůbec žádný – napájí jej totiž akumulátor. 

[Obrázek: iQYiwpg.png]
Tento teleskop promění mobil či tablet v chytrý hvězdářský dalekohled. Stojí přes 50 tisíc

[Obrázek: Unistellar_eQuinox_technology_l_1024x102...1628287373] Hvězdná obloha po staletí přitahuje zraky lidí po celém světě. K jejímu podrobnějšímu zkoumání můžete využít i svůj chytrý telefon. Francouzská firma Unistellar představila na letošním veletrhu CES zajímavé řešení v podobě „revolučního chytrého dalekohledu“ eQuinox 2.
 
[Obrázek: 1Ny27Si.png?1]



Takhle vypadá Vindstyrka. Nové čidlo kvality vzduchu od Ikei, o kterém se zatím neví, jestli vůbec existuje

[Obrázek: 17967.jpg] Zdá se, že Ikea pracuje na nástupci roztomilého čidla prachových částic Vindriktning. Firma jej představila v roce 2021, a protože za něj chtěla jen tři stovky, první várku skoupili kutilové, kteří čidlo do dnešních dnů všelijak vylepšují.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]
 



Thorův mrk i vševidoucí senzory aneb Pět věcí, které dělají z elektrokorábu Volva přízrak budoucnosti

[Obrázek: th2-nove-plne-elektricke-volvo-ex90-je-tady.jpg] Nejnovější elektromobil Volva s označením EX90 je nabitý nejen technologiemi, ale také udržitelnými materiály. Umí i mrkat a myslí za řidiče.
 
[Obrázek: MUmrWh8.png?1]



Nový chytrý polštář detekuje chrápání. Potom automaticky upraví polohu vaší hlavy

[Obrázek: polstar-motion-pillow.jpg] Startup vyvinul zajímavý polštář, který dokáže detekovat chrápání a následně automaticky změní pozici vaší hlavy.
 
[Obrázek: 7F7np89.png?1]



Loňský Kindle poprvé v akci. Čtečku koupíte za 2500 Kč

[Obrázek: amazon_kindle_paperwhite_review_9.jpg] Na podzim uvedená 11. generace základního Kindlu je na Amazonu poprvé k dostání se slevou. Verze bez reklam, kterou obchod zasílá i do Česka, běžně stojí 110 eur, momentálně je za 100 eur, v přepočtu přibližně 2500 Kč. Doprava je v ceně. Ušetřit se dá dalších 10 eur nákupem verze s reklamou, ale tu byste si museli nechat poslat na rakouskou nebo německou adresu.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]



Drobný Mecool KM2 Plus Spolehlivý (a klasický) multimediální přehrávač

[Obrázek: maxresdefault.jpg] Malinkatá krabička vážící pouhých 110 gramů je obvyklé koncepce s externím zdrojem a naprosto minimální výrobou tepla, takže se prakticky nehřeje. Ostatně pasivní větrací otvory jsou pouze na spodní straně.

[Obrázek: KDvqMc9.jpg?2]
Cooler Master vstupuje na trh s počítačovými sestavami

[Obrázek: Cooler-Master-Sneaker-X-by-JMDF-4.jpg] Značka Cooler Master je výrobce především počítačových skříní a periferií. Firma dnes oznámila, že začne prodávat i hotové PC sestavy. Kromě „normálních“ skříní má i sestavy ve tvaru tenisky či žraloka.
 
[Obrázek: jnlALHr.png?1]
 


Lightyear 2: výrobce poodhalil solární auto za méně než 40 tisíc USD

[Obrázek: lightyear-2-side-view-rear-4k.jpg] Společnost Lightyear před nedávnem zahájila výrobu velmi drahého solárního auta Lightyear 0. Už ale chystá mnohem levnější Lightyear 2, který by měl stát pod 40 tisíc USD. Máme už i první náznaky toho, jak bude vypadat.
 
[Obrázek: FZsKZS0.jpg?1]
 



Samsung představil soundbary HW-Q990C a další s Dolby Atmos

[Obrázek: Samsung-Soundbars-HW-Q990C-and-HW-G60C-2.png]
Veletrh CES 2023 nebyl jen ve znamení nových chytrých televizí, představily se zde totiž i nové soundbary. O dvojici novinek se postarala společnost Samsung, která představila modely HW-Q990C a HW-S800B s Dolby Atmos s podporou Dolby Atmos.
 
[Obrázek: rI71bwK.jpg?1]



Recenze SteelSeries Aerox 5: Myš děravá jak ementál

[Obrázek: steelseries-aerox-5-wireless-mouse-main-1000x600.jpg]
Jsou myši, které vybíráte na doporučení komunity. Jsou myši, které jste si oblíbili a držíte se jich nejen svou dominantní rukou. A pak jsou myši, které jsou trochu divné, možná je ani nechcete, ale nastartují vaši zvědavost na maximální otáčky. Jak se drží? Jak to funguje? Takhle na mě zafungovala SteelSeries Aerox 5.
 
[Obrázek: 6ioLsMD.png?1]



Intel začal prodávat procesor s rychlostí 6 GHz bez přetaktování

[Obrázek: 2023-01-12-image-10.jpg] Společnost Intel uvádí na trh svůj dosud nejrychlejší procesor pro stolní počítače. Poprvé překonává hranici 6 GHz při standardních rychlostech. Nový procesor Core i9–13900KS vychází z loňského modelu Core i9–13900K 13. generace, který se této hranici přiblížil s frekvencí 5,8 GHz. Informoval o tom server The Verge.
 
[Obrázek: VueRFyv.png?1]
 


Homatics Box R Plus - extra výkonný multimediální přehrávač s Androidem TV 11

[Obrázek: K56BUd7.jpeg] V dnešní recenzi si představíme novinku od firmy Homatics a to zbrusu nový model super výkonného multimediálního 4K přehrávače, který nese označení Homatics Box R Plus. Multimediální 4K přehrávače značky Homatics jsem již v minulosti představil čtenářům webu parabola a byly to vždy skvělé výrobky.
 
[Obrázek: mW71Ary.gif?1]



Pozor na tuto polskou nabíječku mobilů. Při používání hrozí vážný úraz elektrickým proudem

[Obrázek: 2020_12_14_09_12_54_charger-em-2xusb-black-3-jpg.jpg] Česká obchodní inspekce (ČOI) na tuzemském trhu po čase zakázala prodej dalšího nabíjecího USB adaptéru. Jde nabíječku polské značky Natec vyrobenou v Číně. ČOI zjistila, že při používání této nabíječky může dojít vlivem nedostatečné izolace k probíjení a hrozí vážný úraz elektrickým proudem.
 
[Obrázek: 1Ny27Si.png?1]
Pokud tu mame pratele jablecnych veci, tak Apple tim, ze uvolnil sluzbu Find my svym zpusobem "zabil" AirTagy. Hned se vyrojilo dost vyrobcu, kteri toho zacali vyuzivat.

Tedy, pokud si chcete koupit 3-4 tagy (funkcne) za cenu jednoho, pak tady:
> http://bit.ly/3CLfSiX
Výborná klávesnice Logitech MX Keys nikdy nebyla levnější než teď

[Obrázek: deu-mx-keys-gallery-npr-graphite-front.png] Povedená klávesnice MX Keys s vygravírovanými českými popisky je po zadání kódu jen za 1919 Kč, ani během Black Friday nebyla levnější. Jedna z nejlepších membránových klávesnic se pyšní nízkým zdvihem, pohodlnými tlačítky, připojením přes Bluetooth i RF k až třem zařízením současně a dynamickým podsvícením.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]

.... ne abyste to někdo kupoval, já za ni dal poctivých 2400,- !!! ..1
Dám zajímavý nákupový tip:
Podvod - Netflix ??
Uživatel předpokládá, že mu přišel podvodných mail pro platbu za NETFLIX na jinou stránku, než by měla být.
Tady o tom diskuze: https://pc-help.cnews.cz/viewtopic.php?f...6#p1764496
Kdyby byla bílá, tak bych do ní šel.
Bílé/stříbrné jsou, ale jiný typ (MX Keys Mini / K650CZ). MX keys používám denně cca 10-14 hodin již nějakou dobu a opravdu si není nač stěžovat, pracuje se s ní super.
TWS sluchátka JBL Tour PRO 2 se chlubí chytrým pouzdrem s dotekovým displejem

[Obrázek: jbl_tour_pro2_1.jpg] Abyste využili všechny funkce bezdrátových sluchátek, tak prakticky vždy potřebujete smartphone. To mají změnit nová sluchátka JBL Tour PRO 2 True Wireless.
 
[Obrázek: RcC7s0T.png?2]
 


Telly nabízí předplacené karty pro online televizi Jde o Sport online a Střední online

[Obrázek: Telly-predplacene-karty-001-678x381.jpg] Televizní operátor začal nabízet přeplacené karty dvou druhů. Obě si můžete pořídit na období 90, 180 nebo 365 dnů.
Jde o balíček „Sport online“ se sportovními kanály a „Střední online“, kde je 101 televizních stanic z toho 64 v HD, a podle operátora jde o balíček dlouhodobě nejoblíbenější. „Sport online“ pak zahrnuje výhradně sportovní televizní kanály, kterých je 16. Jde o průřez nabídkou od tenisového Wimbledonu, přes fotbalovou Ligu mistrů, až po vybrané evropské fotbalové ligy a hokejové zápasy NHL.
 
[Obrázek: KDvqMc9.jpg?2]
 


 
QNAP přichází s 16šachtovým NASem TS-1655, rozšířit lze až na 25GbE

[Obrázek: 716_1670546651_TS-1655_front_s.jpg] Dalším novým NASem společnosti QNAP je 16šachtový TS-1655. Vybaven je 8jádrovým procesorem Intel Atom, podporuje QuickAssist Technology (QAT) a umožňuje také výrazné navýšení rychlosti přídavnou kartou s 25GbE.
 
[Obrázek: FZsKZS0.jpg?1]
 


 
Hudební Hi-Res přehrávač Sony NW-A306 Walkman má nabídnout hodně muziky za zajímavou cenu

[Obrázek: sony-NW-A306-2.jpg] Nový přenosný audio přehrávač představila japonská Sony a má jít o odlehčenou verzi High-End modelu WM1ZM2. Ponese označení NW-A306, kromě fyzických ovládacích prvků bude mít 3,6" dotekový displej a samozřejmě nechybí Wi-Fi pro přímé streamování hudby.
 
[Obrázek: RcC7s0T.png?2]



Milionová Tatra hledá nového majitele. V Americe je na prodej jedna z posledních T77

[Obrázek: https%3A%2F%2Fzpravy.aktualne.cz%2Fekono...b220ee8%2F] V Americe se po delší době opět chystá aukce historické tatrovky. A rovnou jedné z těch vůbec nejslavnějších: prvního aerodynamického modelu T77 z roku 1934. Nového majitele bude jedno z vrcholných děl Hanse Ledwinky hledat na počátku března a už teď je jisté, že levné modré auto z Kopřivnice rozhodně nebude. Už jenom proto, že jeho renovace spolkla jeden milion dolarů.
 
[Obrázek: zeKoWd8.png]
 



Test: Connect IT For Health Ergo Mouse CMO4400-BK

[Obrázek: 00.JPG] Zvláště uživatelé, kteří sedí u počítače celou pracovní dobu a někdy i více, by se měli zamyslet nad pořízením ergonomické myši. Zajímavou novinku v podobě menší ergonomické myši s možností duálního bezdrátového připojení uvádí na trh značka ConnectIT.
 
[Obrázek: pCTnkkU.png?1]



Pro nejnáročnější tu bude tenký, bezdrátový 97" televizor OLED LG M3

[Obrázek: lg-97-inch-oled-M3-1.jpeg?p=1] Společnost LG na CESu 2023 představila nový špičkový televizor OLED s názvem Signature M3. Jako první model této značky se chlubí bezdrátovým řešením pro přenos obrazu a zvuku, o ten se stará Zero Connect box.
 
[Obrázek: RcC7s0T.png?2]
 
(20.1.2023, 20:16)Rossi D Napsal(a): [ -> ]Bílé/stříbrné jsou, ale jiný typ (MX Keys Mini / K650CZ). MX keys používám denně cca 10-14 hodin již nějakou dobu a opravdu si není nač stěžovat, pracuje se s ní super.
Jenom, že nemá numerickou sekci. Na našem trhu se skoro nedá koupit bílá kvalitní plnohodnotná klávesnice. To je bída.
Ta K650 numerickou část má, ale je to klasický široký design. MX Keys je perfektní, je to těžká (člověk by s ní mohl zatloukat hřebíky) a stabilní klávesnice, přitom na stole moc místa nezabere. A když je i velký stůl najednou malý a není skrze papíry kam sáhnout. Zrovna se s tím v mém kanclu peru, napadla mě taková myšlenka, jestli by nebylo dobré pořídit nějaké "notové" držáky na dvě A4 vedle sebe. A něco jsem našel a objednal jsem dva kusy a uvidím :

[Obrázek: EAXPg3n.png]
Tak mě to "uklízení" stolu nějak vzalo, před chvilkou jsem si objednal ještě rameno na monitor od Ergotronu HX a tím končí éra plného stolu  4 Budu moci opět pracovat bez přesouvání potřebného pracovního materiálu sem-tam.

[Obrázek: 0yYtM9X.png]

→ Ergotron HX with HD Pivot review: A solid heavy-duty monitor arm for large ultrawide monitors
Zatížìš těmi kovovými konstrukcemi (které dovolí rozmístit víc předmětů) polohovací stůl. Nezkrátí to životnost motorků a převodů?
(21.1.2023, 13:49)Rossi D Napsal(a): [ -> ]Ta K650 numerickou část má, ale je to klasický široký design. MX Keys je perfektní, je to těžká (člověk by s ní mohl zatloukat hřebíky) a stabilní klávesnice, přitom na stole moc místa nezabere. A když je i velký stůl najednou malý a není skrze papíry kam sáhnout. Zrovna se s tím v mém kanclu peru, napadla mě taková myšlenka, jestli by nebylo dobré pořídit nějaké "notové" držáky na dvě A4 vedle sebe. A něco jsem našel a objednal jsem dva kusy a uvidím :

[Obrázek: EAXPg3n.png]
Jj K650 numerickou část má. Předtím jsem si rozkliknul jen tu mini. Díky za upozornění. Teď pročítám net a hledám nějakou recenzi...
- To opravdu nemůžeš citaci promazat od zbytečností?
? Ano, stydím se.
: Nezatížím, stůl pohání dva motory a jeho nosnost je přes 100kg. Ten "defaultní" stojan co G9 má je dle mne minimálně stejně těžký jako Ergotron HX. Držáky na papíry mají dohromady necelé 2kg, stůl mě unese a bez potíží zvedne a to jsem "kus" chlapa  1
Monitor s Ergotron ramenem bude mít komplet cca 23,5Kg , se vším všudy se dostanu na cifru necelých 30Kg, rezerva dostatečná.

Ještě jsem našel video demonstrující natáčecí a hýbací schopnosti ramena, docela zajímavé.



Doslova manipulační nástroj robota  1 1
Pět důvodů, proč si nekupovat bezdrátová Bluetooth sluchátka. A dva důležité, proč ano

[Obrázek: 1000]

Bezdrátová sluchátka jsou skvělá. Ale mají i spoustu nevýhod, o kterých byste měli vědět a připravit se na ně.
 
[Obrázek: RcC7s0T.png?2]



Jaký je Google TV TCL 55C635? Výborný obraz i zvuk, ale podivné potíže

[Obrázek: TCL_50_55_65_C63_GTV_FRONT.png] Levný televizor je bez rámečku a má jen asi 6mm černou obrubu, takže jakoby ho měl. Kovové nožičky můžete nastavit do dvou poloh, zabudovaná obrazovka typu LCD (QLED) pracuje se 60Hz, což je vzhledem k ceně zcela pochopitelné.

[Obrázek: KDvqMc9.jpg?2]



Zájem o pevné disky klesá, loni spadl na polovinu. Lidé i výrobci chtějí rychlejší SSD

[Obrázek: opened_ibm_0665-30_hard_disk_drive_hdd_c...decken.jpg]
Nová zpráva analytické společnosti Trendfocus vrhá světlo na trh s mechanickými pevnými disky. Zabývá se největšími výrobci tohoto typu úložišť, jejich dodávkami a tržními podíly. U všech došlo v uplynulém roce k dramatickému poklesu, přičemž u značek Seagate a WDC se dodávky snížily téměř o polovinu, informuje web Tom's Hardware.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]



Reproduktor Apple HomePod 2 spojil výhody starších modelů. Pro Čechy je to ale pořád zakázané jablko

[Obrázek: apple-homepod-2-generace-2023-uvod.jpg] Apple tento týden vychrlil několik novinek. V úterý ukázal modernizované MacBooky Pro a Mac mini, včera představil druhou generace HomePodu. Domácí reproduktor s integrovanou Siri dorazil po pěti letech. Už to vypadalo, že s velkou variantou končí, protože od roku 2021 ji přestal vyrábět a na trhu nechal jen levnější a osekanější HomePod mini.
 
[Obrázek: RcC7s0T.png?2]