XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Zajímavé tipy na nákupy
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Vyzkoušeli jsme službu Manemo. Ušila nám oblek na míru podle fotek z aplikace

[Obrázek: oVOZjLplvkQt1e-3Vy4uV6tEGs-XXDzMBh3h1YUh...hfiAESFSpF] Služba Manemo Online (aplikace je zdarma pro Android a iOS) je skutečně unikátní. Jen podle fotografií vám totiž ušije oblek na míru a doručí jej až domů. Nemusíte tak navštěvovat krejčího (konfekci už vůbec ne), stačí jen mít po ruce někoho, kdo vás vyfotí. Vyzkoušeli jsme ji na vlastní kůži.
 
[Obrázek: 1Ny27Si.png?1]



Mighty je webový prohlížeč v cloudu. Za přemrštěnou cenu

[Obrázek: mighty_browser.jpg] Zpomalující webový prohlížeč trápí řadu uživatelů. Podle autorů projektu Mighty by mohlo být řešením streamování z cloudu, stejně jako v případě her. Služba ovšem vzbuzuje řadu pochybností, a to hlavně kvůli ceně předplatného.
 
[Obrázek: FZsKZS0.jpg?1]



Netflix jako televize. Sednete do gauče, zmáčknete tlačítko a on něco pustí

[Obrázek: sddefault.jpg] Největší streamovací služba zavedla novou funkci pro nerozhodné diváky. Jmenuje se Play Something (Něco pusť) a stejně jednoduše i funguje. Vybere vám náhodně nějaký film nebo seriál, které by se vám mohly líbit.
 
[Obrázek: RcC7s0T.png?2]



Atomos Ninja V+ přináší H.265 i podporu 8K a 4K120p

[Obrázek: atomos-ninja-v-plus.jpg] Atomos představil novou generaci rekordéru Ninja V+. Ta si troufá na 8K video a zvládne také 4K až při 120 snímcích za sekundu. Spolu s tím i původní verze Ninja V dostává vylepšení. Za příplatek může podporovat H.265.
 
[Obrázek: rI71bwK.jpg?1]



DI-WAY AND-4X4 DVB-T2 - set top box pro DVB-T2/HEVC s Androidem

[Obrázek: images?q=tbn:ANd9GcRDrTQJluQFCPlBbQptBZP...w&usqp=CAU] Na našem trhu se objevil další set top box pro příjem digitálního pozemního vysílání od distributora satelitní techniky firmy Sapro, s.r.o. a to přijímač DI-WAY AND-4x4 DVB-T2.
 
[Obrázek: mW71Ary.gif?1]



Minisforum má nové mini PC, tentokrát s Tiger Lake a Xe

[Obrázek: ZmI3YTAxMTVlZDgwNmFhNGQyZDkzNjY3YTFlMGJh...U2NA==.jpg] Minisforum už máme zafixovaného jako výrobce zajímavých mini PC, což nám tentokrát potvrzuje svým novým modelem, a sice TL50. Ten je totiž založen na moderním Tiger Lake s grafikou Xe. 
 
[Obrázek: FZsKZS0.jpg?1]



Projektor jako R2-D2. Limitovaná edice Nebula Capsule II cílí na fanoušky Star Wars

[Obrázek: nebula-capsule-2-r2d2-outside.jpg] I projektor může být designově zajímavou záležitostí. Společnost Anker představila model Nebula Capsule II v limitované edici R2-D2, která svým vzhledem připomíná oblíbeného robota ze Star Wars.
 
[Obrázek: rI71bwK.jpg?1]



Arcam a JBL Synthesis umožní přidat HDMI 2.1 na stávající AV přijímače

[Obrázek: 599ee88797ef9d3364e53088593c3f05_3x3.jpg] Místo nových modelů představily značky Arcam a JBL Synthesis jiné řešení, které umožní přechod na HDMI 2.1. Stávajícím AV receiverům a předzesilovačům bude možné vyměnit desku, což pochopitelně nebude zdarma.
 
[Obrázek: rI71bwK.jpg?1]
Rychlá data na cesty — LTE modem TP-Link M7450 v testu

[Obrázek: TP-Link-M7450-MIFI-3.jpg] Pokud potřebujete pravidelně na cestách připojit k internetu více zařízení a nechcete dělat pořád hotspot n amobilu, tak je přenosný LTE modem poměrně praktické a elegantní řešení. Vložíte datovou SIM, nabijete a máte osobní Wi-Fi, co se vejde do kapsy.
 
[Obrázek: 6ioLsMD.png?1]



Xiaomi Mi Smart Compact Projector - LED projektor, který se nebojím doporučit [test]

[Obrázek: IMG_20200329_224324.jpg] LED projekce, FullHD rozlišení, prostředí Android TV a zvuk, který vás nebude nutit připojovat externí reproduktory. Navíc za velmi sympatickou cenu.Už od prvních LED projektorů hledám takový, který by nabídl nejlépe FullHD rozlišení, rozumnou hlučnost a příjemný jas za dostupnou cenu. Samozřejmě pro filmové nadšence stále hrají prim lampové projektory a maximálně je ohrožují drahé laserové projektory. Levný LED projektor cílí především na příležitostné sledování, jako sekundární zdroj obrazu, kdy chcete večer hlavně velkou úhlopříčku.
Postupem času dostaly levné LED projektory chytrou výbavu, ale upřímně čínské neautorizované verze Androidu bez podpory aplikací jako Netflix nebo dalších z oficiálního Play Storu působily jen jako chatrná záplata.

[Obrázek: RcC7s0T.png?2]



Na levný domácí NAS Lenovo Personal Cloud T2 se vejde až 36 TB
dat


[Obrázek: Lenovo-Personal-Cloud-T2.jpg] Ač Lenovo u nás známe zejména díky notebookům a mobilním telefonům, vyrábí také síťová datová úložiště. Nejnovějším přírůstkem je Lenovo Personal Cloud T2, NAS pro domácnosti a malé kanceláře. Uvnitř jsou pozice pro dva pevné disky formátu 3,5"/2,5" s rozhraním SATA III, každý s kapacitou až 18 TB. Diskové pole volitelně podporuje RAID 1, tedy zrcadlení obsahu obou disků, což je jedna z nejjednodušších, ale poměrně efektivní ochrana dat.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]



Intel připravuje levná NUC Essential 11. generace s 10nm Jasper Lake

[Obrázek: medium_2021-05-05-d78d6fbb40.jpg] Mezi levnější počítače NUC se nově zařadí nové NUC 11 Essential, které Intel teprve vypustí na trh s procesory Celeron a Pentium Silver generace Jasper Lake. Jde tak o nové procesory představené letos na CES.
 
[Obrázek: FZsKZS0.jpg?1]



Když hodinky změří snad úplně vše. Asus začíná v Česku prodávat VivoWatch SP

[Obrázek: maxresdefault.jpg] Společnost Asus začala v Česku a na Slovensku prodávat chytré hodinky VivoWatch SP. Jedná se o model, který byl představen na veletrhu IFA 2019, takže už hodinky něco pamatují. Na druhou stranu, i po roku a půl od prvotního oznámení mají stále co nabídnout, např. zvýšenou odolnost, GPS nebo měření EKG a krevního tlaku.
 
[Obrázek: 1Ny27Si.png?1]



Módní gigant Zalando za první čtvrtletí prodal zboží za více než 80 miliard korun. Roste i zájem o oblečení z druhé ruky

[Obrázek: zalando-16x9.png] Nakupování módy na internetu se loni ukázalo jako jeden z mála způsobů, jak si nové oblečení pořídit. Není tedy divu, že z toho těžilo i německé Zalando, které ve finančně úspěšném tažení pokračuje i letos. Jeden z největších módních e-shopů v Evropě má za sebou rekordní první čtvrtletí, během něhož utržil 2,2 miliardy eur (56,8 miliardy korun) a postaral se o výjimečný nárůst hrubého objemu zboží. Aktivně navíc začíná šlapat do prodeje zboží z druhé roky.
 
[Obrázek: MUmrWh8.png?1]



Acer začne prodávat SSD a paměti. Ovšem ve skutečnosti budou od čínského výrobce Biwin

[Obrázek: ddr-1140x694.png] Médii prolétla zpráva o tom, že jeden z největších výrobců počítačů Acer začíná prodávat vlastní paměti DDR4 a SSD. Ale úplně to tak není, ve skutečnosti jde o disky a paměti čínské firmy Biwin, která si od Aceru jen licencuje známou značku. Stejné je to jinak i s pamětmi a SSD značky Predator.
 
[Obrázek: jnlALHr.png?1]



Creative SXFI Carrier: kompaktní soundbar s Dolby Atmos a Super X-Fi

[Obrázek: maxresdefault.jpg] Více rok po prvním představení se na trh dostane soundbar Creative SXFI Carrier, který jako první podporuje funkci Super X-Fi. Ve svém kompaktním těle ovšem skrývá také komponenty pro kvalitní zvuk a Dolby Atmpos.
 
[Obrázek: rI71bwK.jpg?1]



AQ M25: skvělé aktivní české repro v nové generaci nabídnou lepší zvuk, ale také Bluetooth s aptX LL

[Obrázek: ikonka-9555] Malé aktivní multimediální reprobedny vyrábí česká firma AQ už dlouhá léta. Vzhledem k tomu, že mají poctovou ozvučnici i kvalitní měniče, tak dlouhá léta patří k našim redakčním favoritům – testovali jsme postupně modely AQ M21AQ M22AQ M23 i AQ M24.
 
[Obrázek: RcC7s0T.png?2]
Levné set-top boxy pro DVB-T2. Sencor představil novinky SDB 521T a SDB 5005T

[Obrázek: sencor-sdb-5005t-1.jpg] Sencor oznámil dva nové set-top boxy, které si zachovaly nízkou cenu. Jsou vybaveny HDMI CEC pro snadnější ovládání televize, stejně jako běžnými funkcemi, které očekáváme od tohoto typu zařízení.
 
[Obrázek: rI71bwK.jpg?1]



SanDisk Extreme Pro 1TB: rychlé čtení i udržitelná rychlost zápisu

[Obrázek: sandisk_extreme_pro_ssd_1-100754092-large.jpg] Do rukou se nám dostalo SSD SanDisk Extreme Pro M.2 NVMe 3D, které spadá do nabídky firmy Western Digital. Máme tu konkrétně 1TB verzi slibující slušnou propustnost, přičemž její řada má vycházet přímo z modelů SSD WD Black.
 
[Obrázek: FZsKZS0.jpg?1]



Rádia s DAB do 1.000 Kč? Nabídka nijak obsáhlá a roste hodně pomalu

[Obrázek: Roadstar-HRA-1300DAB_perex.jpg] V nedávném průzkumu Televizního webu odpovědělo 68 % čtenářů na dotaz „Jak drahý přijímač DAB byste si koupili?“, slovy „do tisíce korun“. Tenhle přehled trhu je připraven přesně pro ně. Pojďte se tedy podívat, co byste za to momentálně dostali…
 
[Obrázek: KDvqMc9.jpg?2]



DELTACAM DUO - univerzální CA modul nejen pro Skylink

[Obrázek: 71ZBhW1bHeL._AC_SX679_.jpg] Dnes si představíme novinku na našem trhu. Nebude to však žádný satelitní přijímač nebo set top box pro pozemní digitální vysílání, ale nový typ univerzálního CA modulu, který nese označení DeltaCam DUO.
 
[Obrázek: 84d0qtT.gif?1]
Sazba DPH na malé balíčky z Číny se blíží. Nakupujícím pomůže nová aplikace

[Obrázek: zasilky-z-ciny-2021-1200x675.jpg] Všechny zásilky ze zemí mimo Evropskou unii budou od 1. července zdaněny. Lidé budou muset navíc podat elektronické celní prohlášení. Česká pošta i Celní správa nabízí občanům pomoc. 

[Obrázek: JYpNADb.png]
Mrkněte na AnyConsole z Kickstarteru. Udělá vám z mobilu herní stanici

[Obrázek: anyconsole.jpg] Hraní her na mobilních telefonech už má v dnešní době hodně podob. Dá se k tomu využít obyčejné ovládání přes displej, speciální pomocné páčky nebo napojení přes kontroler. Když do toho zamícháme svět cloudového hraní, dostávají se na telefony i ty hardwarově nejnáročnější tituly. Přidejme platformy jako DeX, Chromecast nebo Airplay a leckoho napadne, že takové hraní se pak přece musí dát převést na velkou obrazovku, přičemž mozkem celého hraní zůstane mobilní telefon. Situace je v tomto ohledu jednoduchá i složitá zároveň. Podívejte se, jak na to jde projekt AnyConsole, který momentálně úspěšně získává podporu na crowdfundingovém serveru Kickstarter.
 
[Obrázek: 7ePrSuj.png?1]



Box Premium VTV pro internetovou Vodafone TV přináší výborné prostředí, ale také nějaké ty zvláštnosti 

[Obrázek: VTV-Premium-Box-Dark-696x495.png] Novinka s příjmem v rozlišení Ultra HD (4K) zpracuje i prostorový zvuk v Dolby Atmos a je určena pro příjem placeného internetového vysílání ať už jde o televizi (IPTV) nebo o pořady z on-line videotéky (VoD) či z už instalovaných aplikací.
 
[Obrázek: KDvqMc9.jpg?2]




Xiaomi posílá do Evropy dostupné televize Mi TV P1 s HDMI 2.1 a Android TV

[Obrázek: Xiaomi-Mi-TV-P1-zrodlo-Xiaomi-Polska.jpg] Xiaomi představilo nové televizory řady Mi TV P1, které jsou určeny pro evropské trhy. Zahrnuje kvarteto LCD TV, které s výjimkou nejmenšího modelu spoléhají na rozlišení 4K. Ve výbavě mají operační systém Android TV.
 
[Obrázek: rI71bwK.jpg?1]



TCL: tři nové řady 4K QLED televizorů, nechybí Mini-LED podsvícení a HDMI 2.1 pro hráče

[Obrázek: 25-origin-6978000.jpg?t=LzY0MHgzNjAvc21h...16800&v=0i] Nové letošní modely televizorů TCL řady C se oficiálně začaly prodávat v ČR. Celá řada C má společného několik znaků. Předně všechny jsou osazené Quantum Dot LCD panely s větším barevným prostorem, tedy schopností zobrazovat více barev.
 
[Obrázek: RcC7s0T.png?2]



NASA zdražuje soukromé mise na Mezinárodní vesmírnou stanici. Výlet bude stát stovky milionů korun

[Obrázek: crewdragon-approach.jpg] Americký Národní úřad pro letectví a vesmír (NASA) zvýšil ceny, které hodlá účtovat za budoucí mise soukromých astronautů na Mezinárodní vesmírné stanici. Agentura uvedla, že nové ceny odrážejí skutečné náklady, informuje SpaceNews.
 
[Obrázek: 7F7np89.png?1]



LG Eclair: nejmenší soundbar s Dolby Atmos na světě

[Obrázek: lg-eclair-soundbar-3.jpg] LG letos začne prodávat mimořádně kompaktní soundbar, který ovšem poskytne plnohodnotné řešení k ozvučení obýváku. A dokonce podporuje také formát prostorového zvuku Dolby Atmos, který byl dosud vyhrazen jen pro větší soundbary.
 
[Obrázek: rI71bwK.jpg?1]



Budiž světlo! Otestovali jsme čtyři stálá videosvětla Nanlite

[Obrázek: 4842.jpg] Přejeme si dobré světlo, ale každý ho potřebuje pro svůj záměr trochu jiné. Výrobci se předhánějí, kdo ho umí udělat nejvíc, nejlehčí nebo nejbarevnější ale strohé údaje o výkonu neřeknou mnoho o tom, jak se s takovým světlem bude nakonec pracovat a jak půjde přizpůsobit záměru, pro který ho potřebuje fotograf využít.
Dlouho jsem světla tak trochu přehlížel, asi jsem chtěl ušetřit, takže jsem kupoval levné žárovky, nejlevnější led panely a neznámé záblesky apod. Při pravidelnější práci na různých místech mi najednou začal scházet nejen výkon, kvalita světla, možnosti nastavení a přizpůsobení okolnímu světlu, použitelnost na video apod…
 
[Obrázek: b935TMi.jpg?1]
Sharp prodává největší 8K displej na světě. Měří 120 palců

[Obrázek: sharp-8k-displej-2.jpg] Zdají se vám současné 8K TV příliš malé? Sharp začal prodávat největší obrazovku světa s rozlišením 8K. Není určena do obýváků, ale pro profesionální použití. Z toho důvodu neobsahuje televizní tuner.
 
[Obrázek: rI71bwK.jpg?1]



Bezos si objednal novou superjachtu. Bude vybavena další lodí i heliportem

[Obrázek: _118467774_gettyimages-976845724.jpg] Zakladatel společnosti Amazon a nejbohatší muž světa Jeff Bezos si pořizuje superjachtu, jejíž cena se pohybuje okolo 500 milionů dolarů. Monstrózní loď od holandské společnosti Oceanco měří 127 metrů a kromě plošiny na přistávání helikoptéry v sobě bude ukrývat i druhou jachtu.
 
[Obrázek: JYpNADb.png]
 


Nápad z české hlavy: chytrý stůl GlyGlo místo obrazovky kreslí do písku kovovou kuličkou

[Obrázek: BB1gGtvx.img?h=315&w=600&m=6&q=60&o=t&l=f&f=jpg] Na crowdfundingovém webu Indiegogo se objevil zajímavý nápad v podobě chytrého konferenčního stolu GlyGlo. Jeho součástí je, kromě bezdrátové nabíječky a barevného osvětlení, také plocha s pískem. Ano, čtete správně – v osvětlené prosklené části je opravdu písek, ve kterém se pohybuje kovová kulička, jež do něj může vykreslovat nejrůznější obrazce.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]



Přichází brýle HTC Vive Pro 2: next-gen virtuální realita s rozlišením 5K při 120 Hz

[Obrázek: Vive-Pro-2-640x354.jpg] HTC Vive Pro 2 přináší do brýlí pro virtuální realitu pořádný pokrok. Rozlišení už je skoro 5K (6 megapixelů pro každé oko) při 120 Hz a nová optika zlepšila i pozorovací úhel.
 
[Obrázek: jnlALHr.png?1]



Set-top box Gigablue IP 4K pro DVB-T2 je rychlý a s parádním obrazem

[Obrázek: Gigablue-IP-4K_perex.jpg] Dnes tu máme o dost vyspělejší přijímač s dvojitým tunerem pro příjem DVB-T2 a velmi výkonným hardwarem, který obsluhuje otevřený linuxový operační systém s předinstalovaným prostředím OpenATV. Zprovozněno na něm bylo i HbbTV.
 
[Obrázek: KDvqMc9.jpg?2]



Klávesnice Launch bude open source. Stojí za ní linuxoví experti

[Obrázek: system76-launch-2.jpg] Otevřený nemusí být jen software, ale také hardware. U něj jde o to, aby měl plně zdokumentované komponenty a uživatelé by si pak mohli zkontroloval, co, jak a proč funguje. Společnost System76 teď dokončuje klávesnici Launch, která je tak open source, že byste si ji klidně mohli vyrobit sami doma.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]
Trendy: Android TV a retailové TV boxy

[Obrázek: projector-atv-benq-meets-android-tv.jpg] Operační systém Android TV byl dlouho výsadou velkých výrobců značkových přístrojů. Přizpůsobit se ale museli i čínští dodavatelé, jejichž zákazníci chtějí zařízení schopná přehrávat 4K obsah z Netflixu.
 
[Obrázek: VueRFyv.png?1]
Ustym 4k Combo OTT - výkonný multimediální box

[Obrázek: uclan-ustym-4k-combo-ott-04.jpg] Prozatím pro nás neznámá ukrajinská firma, sídlící v Kyjevě je výrobcem značky uClan, která pronikla celkem nedávno na český i slovenský trh a to prostřednictvím slovenské firmy Ellano s.r.o., jako exkluzivního distributora pro českou a slovenskou republiku.
 
[Obrázek: mW71Ary.gif?1]



Už ani trocha zubní pasty nepřijde nazmar. Z vylepšené tuby s extrémně kluzkou vrstvou vymáčknete vše

[Obrázek: yhkovh4eyge5le0sfwvy.jpg]
  • Před devíti lety ukázali vědci z MIT průlomovou láhev na kečup
  • Na tento objev nyní navazuje firma Colgate-Palmolive
  • Zubní pasty bude dodávat v tubách, ze kterých vymáčknete vše
Nejen zubní pasty, ale i nejrůznější masti, krémy a další produkty jsou na trh dodávány v tubách. Jejich výhodou je snadné použití, zásadní nedostatek však spočívá ve skutečnosti, že je téměř nemožné dostat z tuby veškerý obsah. Možná by bylo zajímavé spočítat, kolik pasty či jiných produktů kvůli tomu skončí v odpadkovém koši. Ještě zajímavější však je najít řešení.
 
[Obrázek: 7F7np89.png?1]



Největší televizi na trhu vám na zeď vykreslí laser, na šířku má tři metry 
[Obrázek: image-the-premiere-3.jpg?w=1024] Na plátno vykreslí laserem jedinečné detaily filmu i nejvypjatější okamžiky fotbalového zápasu. V obývacím pokoji přitom na první pohled bude něco jinak. Jedinečné projektory The Premiere nahrazují klasickou televizi. Navíc ji zcela předčí, v ploše promítací plochy určitě. Obraz totiž může být na ploše širší než tři metry. 
 
[Obrázek: iQYiwpg.png]



Zajímavý projekt telefonu Titan Pocket s QWERTY klávesnicí

[Obrázek: 03I0fYaN4OU9Ln11UWHJa8J-11.1621457327.fi...60x427.jpg] Stýská se vám po menších „kapesních“ telefonech s fyzickou klávesnicí ? Pak pro vás dnes máme jednu velmi zajímavou novinku. Čínská firma Unihertz totiž včera odstartovala crowdfundingovou kampaň na Kickstarteru na nový model telefonu Titan Pocket. Ten má zájemcům nabídnout přesně výše zmíněné benefity, kompaktní rozměry, QWERTY klávesnici a překvapivě i v podstatě kompletní výbavu chytrého telefonu bez masivních kompromisů. To vše s velmi zajímavou cenou.
 
[Obrázek: crmjJZ4.png?1]



Už i internetový Google bude mít kamenný obchod. První otevře v New Yorku

[Obrázek: 960x0.jpg?fit=scale] Google dlouho platil za ryze internetovou firmu, už roky ale prodává i vlastní hardware. Nabízí jej na e-eshopu a u partnerů, nově ale přidá i vlastní Google Store. První kamenný obchod značky se otevře v létě v New Yorku.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]



Nová SSD firmy Cigent se umí bránit ransomwaru

[Obrázek: hnX3CH9DhCuuSQYPu5nDQc-970-80.png.webp] Výrobce SSD kontrolerů Phison ve spolupráci s firmou Cigent připravil SSD platformu, která je schopna ochránit naše data před ransomwarem. Využívá tak k tomu mechanismy obsažené ve firmwaru výsledných SSD. 
 
[Obrázek: FZsKZS0.jpg?1]
Deset filmů a dost. Vyzkoušeli jsme televizor s unikátní službou

[Obrázek: 3ddc90_IMAX.jpg?w=1080&s=e46bdc109ffaf8a...71bb66b347] Nové televizory Bravia XR dostaly do vínku nejen „kognitivní obrazový procesor“ a systém Google TV, ale také unikátní streamovací službu Bravia Core. Podívali jsme se na ně podrobněji.
 
[Obrázek: iQYiwpg.png]



Spotify spouští virtuální koncerty za 10 EUR

[Obrázek: Spotify-Virtual-Concerts-Featured.jpg] Streamovací služba Spotify se pouští do další oblasti podnikání. Začíná nabízet lístky na virtuální koncerty, které se budou konat v předem stanovený čas. Pokud jde o cenu, ta je prozatím na 10 EUR.
 
[Obrázek: FZsKZS0.jpg?1]



Přespat v supermarketu jako král. Lidl nabízí Irům možnost strávit noc mezi regály

[Obrázek: d2ac51805f0834148291cf44aa3915bc_resize=...717c55f4a9] Cestování a ubytování v rámci dovolené je v době pandemie koronaviru stále problematické. Obchodní řetězec Lidl se to ovšem svým zákazníkům v Irsku rozhodl vykompenzovat po svém - vyhlásil totiž soutěž o noc strávenou přímo v jedné z uzavřených prodejen. Láká přitom na večeři od soukromého kuchaře, kosmetickou péči nebo kino.
 
[Obrázek: zeKoWd8.png]



Otázka bohatství, bezpečí a morálky. Bohatí kupují superjachty, za stejné peníze by se dal naočkovat Nepál

[Obrázek: 0958f339c92501be5ed722659cdc3e23.jpg] Šéf Amazonu Jeff Bezos čeká na 127 metrů dlouhou superjachtu, novou loď si nechává stavět režisér Steven Spielberg. „Trh úplně burácí,“ popsal atmosféru agentuře Bloomberg Sam Trucker z britské VesselsValue, která analyzuje ceny lodí. Podle magazínu Boat International nakupující už letos utratili za superjachty více než miliardu liber (téměř třicet miliard korun). Uvádí, že v pětiletce končící rokem 2024 se prodá o tři stovky nových lodí této kategorie více než v té uplynulé.
 
[Obrázek: 7F7np89.png?1]



Hledáte levný set-top box na chatu? Strong SRT 8213 je šikovný a připojíte ho i k hodně staré televizi 

[Obrázek: imgsticode?code=DVBSRG1012] Opět jeden jinak postavený přijímač od této značky. Nápadů má zjevně více než dost a tohle nezvykle úzké a dlouhé provedení je další z nich. V ceně máte i infračidlo, takže dovoluje skrytou instalaci stejně jako ryze „tyčinkový“ SRT 82.
 
 [Obrázek: KDvqMc9.jpg?2]



Netflix údajně rozšíří svou nabídku o hry. Chce konkurovat Apple Arcade

[Obrázek: f7a6bbe4565fa5e5c444f4b6c863e72a4e291116.jpeg] Netflix podle spekulací představí balíček her, který bude dostupný za měsíční předplatné. V současné době by měla firma hledat vedoucí pracovníky mezi zkušenými postavami z herního průmyslu.
 
[Obrázek: FZsKZS0.jpg?1]



Velký den fandů značky Primark se blíží. Pobočka v Praze už nabírá stovky prodavačů

[Obrázek: store-22?w=600] 
O otevření vůbec první prodejny irského řetězce Primark v Česku na pražském Václavském náměstí se mluvilo již loni. Do plánů v maloobchodě však zasáhla pandemie koronaviru. Nyní Primark začal poptávat pro pražský obchod prodavače, nových pracovních pozic pro Česko mají být přitom podle firmy stovky. Avízo k otevření obchodu v české metropoli se objevuje také na webu řetězce.
 
[Obrázek: zeKoWd8.png]
Chcete klasické hodinky s automatickým nátahem a smart funkcemi s paper-e-ink displejem? Přepnout z tmavého celoplošného displeje na světlý?
Česko německá firma Leitners je chce vyrábět.

[Obrázek: 2a2acc778f02a6aae939bdf694d3257c_origina...71b05d4c33]
https://www.kickstarter.com/projects/lei...ic-watches
[Obrázek: ec179fb66a13234d1984113c347697af_origina...c5677b536b]
Dnes mi dorazily další "hračky" do "Chytré domácnosti"

- Designově povedený senzor pohybu eWelink ZigBee PIR Sensor, v základně je magnet a "koule" s čidlem je tak volně "natáčecí" do všech stran ...

[Obrázek: e6ef35909dfbad8a776057596672b2a6.jpg_720....jpg_.webp] 


 
 [Obrázek: sWJPX2o.jpg?2]



- 5V USB WiFi adaptér, prakticky lze z jakéhokoliv USB zařízení udělat "chytré", funguje pod eWeLinkem ...

[Obrázek: maxresdefault.jpg] 
[Obrázek: sWJPX2o.jpg?2]
Že prý je to nejlepší auto na světě... Test zbrusu nového luxusního Mercedesu třídy S

[Obrázek: 6314-21_snimek-obrazovky-2020-10-13-v--1...g?5fce5b39] Je to taková tradice, uvedení každé nové třídy S doprovází ze strany Mercedesu sebevědomé prohlášení o tom, že se jedná o vrchol automobilového inženýrství, o nejlepší auto na světě. Nejnovější generace má podle šéfa vývoje Markuse Schäfera znamenat spojení neodolatelného luxusu, nejvyššího možného bezpečí a maximálního komfortu. Skutečně?
 
[Obrázek: zeKoWd8.png]



uClan Ustym 4K Pro - box pro každého

[Obrázek: uclan-ustym-4k-pro-e2-dvb-s2x-t2-c-4-big_ies4356794.jpg] Druhým 4K boxem ze stáje uClan dodávaným firmou Ellano s.r.o., který si přestavíme je Ustym 4K PRO, což je combo box s dual bootem Enigma 2 a Denys OS s podporou DVB-S2X pro satelitní příjem a 1x DVB-T2/C hybridním tunerem pro pozemní a kabelový digitální příjem.
 
[Obrázek: mW71Ary.gif?1]



Yamaha přináší 4 nové AV receivery Avantage s HDMI 2.1 a 8K

[Obrázek: yamaha-rxa6a-1.jpg] Pod označeními RX-A8A, RX-A6A, RX-A4A a RX-A2A se ukrývá druhá generace AV receiverů Yamaha Aventage s konektory HDMI 2.1 a podporou 4K/120 nebo 8K. Mohly by se stát vhodnou volbou hlavně pro majitele konzolí.
 
[Obrázek: rI71bwK.jpg?1]



Seagate začal prodávat nejrychlejší pevný disk na světě s technologií Mach.2

[Obrázek: 7c522c65-37c8-4b06-b0d6-9c9568e17bae.jpg] Seagate už dlouho lákal a s partnery skoro čtyři roky vyvíjel a testoval nový typ pevného disku s technologií Mach.2, který zjednodušeně funguje jako dva disky v jednom. Díky tomu dosahuje rekordní rychlosti. Nyní už Seagate začal tento model nabízet.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]



Samsung QE75QN900A nabízí za vysokou cenu výborný obraz i resamplování do 8K z běžného DVB-T2

[Obrázek: 13.jpg] Máme tu první tzv. Neo QLED, tedy televizor s novou firemní vlajkovou LCD obrazovkou. První dojem byl ale trochu rozpačitý. A druhý? „Inu, začněte číst…“
 
[Obrázek: KDvqMc9.jpg?2]



Adaptér Belkin Soundform Connect přidá AirPlay 2 k jakémukoliv audiosystému

[Obrázek: gsmarena_002.jpg] Jednoduchý způsob, jak udělat z normálních aktivních reproduktorů „chytré“, tak je pomocí adaptéru. Novinka pod názvem Belkin Soundform Connect přidá AirPlay 2 k jakémukoliv reprodukčnímu zařízení, tedy Hi-Fi systému, zesilovači, již zmiňovaným aktivním reproduktorům, nebo jej lze připojit soundbaru či domácímu kinu. 
 
 [Obrázek: RcC7s0T.png?2]



Samsung ze Smart TV udělal Smart Monitor. Má 43", 4K a hromadu funkcí

[Obrázek: f9hxKz0wxfdz2vxXGHVV5QFdoupCsp.webp] Korejský výrobce loni dostal nápad vyrobit chytré monitory. Oproti těm „hloupým“ se liší v tom, že nejde o prostá zobrazovadla, ale obsahují multimediální výbavu Smart TV, avšak bez televizních tunerů. I monitor nepřipojený k počítači tak zvládne přehrávat YouTube, Netflix apod. Řadu chytrých monitorů teď Samsung rozšířil o čtyři nové zástupce, z nichž nejzajímavější nese označení M7 (43M70A).
 
[Obrázek: wsxeahl.png]
 


Žádná televize Sony nepodporuje signál 4K120 s Dolby Vision

[Obrázek: sony-a90j-1.jpg] Pokud máte Sony TV a Xbox Series X/S, můžete zapomenout na hry ve 4K120 s Dolby Vision. Žádný z aktuálních modelů – dokonce ani těch letošních – totiž tuto funkci nepodporuje. Existuje vůbec nějaká alternativa?
 
[Obrázek: rI71bwK.jpg?1]
Nový super tenký robotický vysavač MIJIA

[Obrázek: MIJIA-Ultra-thin-Robot-Vacuum-Cleaner-2.png] Xiaomi už mají ve svém portfoliu poměrně slušnou řádku robotických vysavačů, které jsou k mání pod hlavičkou domácí chytré platformy MIJIA. Robotické vysavače se v poslední době těší určitě nárůstu zájmu, protože stoupá jak lenost populace, tak i technologické možnosti těchto vysavačů. Čerstvě se v Číně objevil i zbrusu nový model robo-vysavače MIJIA, který se od standardních modelů poměrně výrazně liší. Nabízí totiž výšku pouhých 5.5 cm, což je opravdu extrémně nízký profil. A pro vysavač jde samozřejmě o velmi pozitivní charakteristiku.
 
[Obrázek: crmjJZ4.png?1]



Nový cyklopočítač Elemnt Bolt přináší barevný displej a bezplatné mapy celého světa

[Obrázek: DSC_4907-1280x720.jpg] Americká firma Wahoo Fitness tento týden představila kompletně přepracovanou novou verzi cyklistického počítače Elemnt Bolt. Z plejády novinek jmenujme například barevný displej, lepší navigování, větší paměť či nabíjení přes konektor USB-C.
 
[Obrázek: 1Ny27Si.png?1]



Revoluční harley jsme protáhli bahnem, má vychytávku pro malé jezdce

[Obrázek: Harley_Davidson_Pan_America_1250_Special__9___800.jpg]¨Řekneme-li harley, většina lidí si představí klasiku, možná cruiser, ale rozhodně ne motorku do terénu. Když v Milwaukee před třemi lety oznámili, že postaví cestovní enduro, většina motorkářů se smála.
 
[Obrázek: iQYiwpg.png]



Denon a Marantz nabízí upgrade pro stávající majitele AV receiverů bez HDMI 2.1

[Obrázek: denon-avc-x8500ha.jpg] Dvojice značek z rodiny Sound United představila vylepšené 13kanálové AV receivery s HDMI 2.1: Denon AVC-X8500HA a Marantz AV8805A. Majitelé starších modelů mohou využít upgrade, který ovšem nebude zdarma.
 
[Obrázek: rI71bwK.jpg?1]



Tlačítkové Nokie jsou stále v kurzu. V prvním čtvrtletí se jich prodalo 11 milionů

[Obrázek: _89731004_c1d1db4b-1726-4d2d-99ed-6cacde39556a.jpg] Společnost HMD Global stojící za mobilní značkou Nokia, podle agentury Counterpoint Research v prvním čtvrtletí letošního roku prodala přes 11 milionů hloupých telefonů, tzv. Feature Phones. Zatímco v průběhu loňského roku zájem o obyčejné Nokie dramaticky opadl a poté průběžně rostl, čísla za letošní první kvartál jsou lepší, než za loňské třetí čtvrtletí. Nokia k tomu přidala ještě dva miliony smartphonů, takže v součtu prodala 13 milionů telefonů.
 
[Obrázek: 1Ny27Si.png?1]
Canon urychlí skenování dokumentů. Má elektronický odstraňovač sponek

[Obrázek: instant-staple-remover-a1-lifestyle-03_h...y3-dt-jpg%24] Co brání digitalizaci dokumentů? Podle Canonu to jsou mj. stohy papírů spojené sešívačkami. Takové se špatně skenují a odstraňování spon je zase pracné. Japonská firma proto ve spolupráci se společností Max vyrobila elektronickou odšívačku.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]



Samsung Smart Keyboard Trio 500. Kompaktní QWERTY k mobilu a tabletu

[Obrázek: levant-samsung-smart-keyboard-trio-500-e...0_576_PNG%24] Samsung oficiální cestou přestavil klávesnici Smart Keyboard Trio 500, která před několika dny unikla na veřejnost. Jedná se o kompaktní, tenkou a lehkou Bluetooth 5.0 klávesnici, kterou připojíte k mobilu, tabletu nebo k počítači...vlastně ke všem těmto zařízením najednou! Rychlé přepínání mezi zařízeními zajišťují samostatná tlačítka (F7, F8 a F9).
 
 [Obrázek: R88uJYq.png]



Představeny monitory Huawei MateView a MateView GT

[Obrázek: huawei-mateview-gt-featured-img-1.jpg] Čínský Huawei už před časem vstoupil na pole neorané s vlastními modely počítačových monitorů a dnes jsme se z jejich dílny dočkali další dvojice modelů. Jak Huawei Mateview, tak MateView GT se už poprvé ukázaly na mateřském čínském trhu před pár týdny, ale teď se konečně dočkaly i globální trhy.  Mezi nimi je i Evropa, takže je velmi pravděpodobné, že se tyto kousky oficiálně dostanou i k nám. Oba modely jsou určené pro fajnšmekry, ať už pracovní, nebo v případě druhého modelu hráčské.
 
[Obrázek: crmjJZ4.png?1]
DUNE HD – přístroje pro operátory i audiofily

[Obrázek: dune-hd-ultra-vision-4k-1.jpg] Společnost DUNE HD je známá spíše jako tvůrce high-endových multimediálních zařízení, v portfoliu však má i přístroje pro IPTV/OTT operátory.
 
[Obrázek: VueRFyv.png?1]



První Philips miniLED TV je v předprodeji. Navíc se sluchátky zdarma

[Obrázek: thumb_472313_default_big.jpeg] Na českém trhu si můžete předobjednat první miniLED TV se značkou Philips. Model 65PML9506 využívá čtyřstranný Ambilight a HDMI 2.1. K předobjednávkám navíc získáte sluchátka Fidelio. Jaká je cena nové televize?
 
[Obrázek: rI71bwK.jpg?1]



QNAP uvedl NASy TVS-x72X s podporou 10GbE i výstupu 4K HDMI

[Obrázek: qnap-tvs-872-x.jpg] Další novinkou společnosti QNAP jsou NASy řady TVS-x72X. Budou vyráběny v 6diskových verzích TVS-672X a 8diskových TVS-872X. Jsou připraveny na 10GbE, mají i HDMI výstup podporující 4K rozlišení při 60 Hz.
 
[Obrázek: FZsKZS0.jpg?1]



IKEA a Sonos schovají reproduktor do obrazu. Chybět nebude AirPlay 2

[Obrázek: SxkTrU73dGZwsZtXRRXKtH-320-80.jpg] Spolupráce firem IKEA a Sonos brzy přinese další ovoce. Na internet unikly informace o připravovaném reproduktoru řady Symfonisk, který bude tentokrát integrován do obrazu. Fungovat bude bezdrátově.
 
[Obrázek: rI71bwK.jpg?1]
Asus představil první herní Wi-Fi 6 router z rodiny ROG Strix

[Obrázek: ROG-Strix-GS-AX5400-kv.png] Asus do své nabídky přidal router ROG Strix GS-AX5400, který je určen hlavně pro hráče. Podporuje dvě pásma a standard Wi-Fi 6. Ani v tomto případě nechybí konfigurovatelné podsvícení Aura RGB.
 
[Obrázek: FZsKZS0.jpg?1]



OLED TV jako vozík nebo police. LG ukázalo 5 netradičních konceptů

[Obrázek: lg-oled-concept-1.jpg] Možnosti využití OLED displejů jsou skoro nekonečné. Dokazují to i výsledky první designové soutěže, kterou uspořádala firma LG. Podívejte se na pět finalistů, z nichž nakonec zvítězil koncept „Scroll“ integrující OLED TV do designové police.
 
[Obrázek: rI71bwK.jpg?1]



Umělec prodal za statisíce neviditelné dílo

[Obrázek: The-art-piece-was-created-by-Italian-art...iStock.jpg] Za 18 tisíc dolarů, v přepočtu 376 tisíc korun, prodal italský umělec Salvatore Garau svou „neviditelnou“ sochu. Dílo podle autorových slov fyzicky neexistuje, je jen v jeho mysli. Přesto k němu vydal pokyny, jak ho vystavit, informoval server Independent.
 
[Obrázek: gL3YC44.png]



Němci vyrobili VDSL modem, který podporuje Wi-Fi 6, mesh i analogové telefony

[Obrázek: fritzbox_7590_ax_left_de_wi-fi_6_640x400.png] Německá společnost AVM představila nový Fritzbox 7590 AX. Kombinuje xDSL modem, router, switch, Wi-Fi access point a svým způsobem jde o unikátní zařízení.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]



Technisat DigitRadio 370 CD IR má výbornou výbavu, slušně hraje, ale je také bez AMS

[Obrázek: Technisat-DigitRadio-3_perex.jpg] Vyzkoušeli jsme univerzální přijímač s trojicí tunerů a další výbavou v podobě přehrávání z USB, Bluetooth a externího zdroje, který je navíc vybaven výsuvnou mechanikou pro CD.
 
[Obrázek: KDvqMc9.jpg?2]



Nebula Vega Portable: mobilní projektor s vysokým jasem a Android TV

[Obrázek: anker-nebula-vega-portable-1.jpg] Firma Anker přidala do nabídky další kompaktní projektor, který by měl být určen k přenášení. Nebula Vega Portable se navíc vyznačuje rozlišením Full HD, relativně vysokým jasem a systémem Android TV.
 
[Obrázek: rI71bwK.jpg?1]



Luxusní Bugatti La Voiture Noire míří po dvou letech ke svému majiteli. Raritní sporťák se prodal za téměř 19 milionů eur

[Obrázek: bugatti-la-voiture-noire.jpg] Modely od Bugatti rozhodně nepatří k těm nejdostupnějším. A to se čas od času automobilka patřící do koncernu Volkswagen Group rozhodne postavit limitovanou edici, která cenu vystřelí o několik řádů výše. Ostatně tak, jak se to stalo dva roky zpět, kdy byl představen koncept La Voiture Noire, auto, které odkazuje na legendární Bugatti Type 57 SC z 30. let minulého století.
 
[Obrázek: MUmrWh8.png?1]



Xiaomi uvedlo soundbar, přes který uskutečníte i videohovor

[Obrázek: novinka-xiaomi-audio-and-video-conference-speaker.jpg] Čínská společnost Xiaomi před pár hodinami oznámila příchod nového zařízení, které kombinuje tradiční design soundbaru (podlouhlého reproduktoru např. k televizoru) a komunikační stanice s webkamerou. Novinka nazvaná Xiaomi Audio and Video Conference Speaker tak poskytne v jednom těle nejen zvukový vstup a výstup, ale také přenos obrazu. Praktické zařízení, které ale možná mohlo do domácností dorazit třeba už před rokem, se začne 10. června prodávat v Číně.
 
[Obrázek: 7ePrSuj.png?1]



QNAP spojil NAS a Wi-Fi router s meshem do jednoho zařízení

[Obrázek: medium_2021-06-10-297e5a2d97.jpg] Moderní Wi-Fi routery obvykle mají konektor pro USB disky, díky nimž mohou posloužit jako síťová úložiště. QNAP na to ale šel obráceně. NAS doplnil o funkce Wi-Fi routeru. Tchajwanská společnost uvedla novinku QMiroPlus-201W, která se může stát ústředním bodem domácí sítě.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]



Od úspěchu v CERN k vývoji chytrého domácího skleníku. Díky Plantee si doma vypěstujete i exotické rostliny

[Obrázek: plantee5-815x564.jpg] Ve svých 26 letech mají za sebou práci pro CERN a další zahraniční i české instituce, pro které stavěli velké mlžné komory. Po dokončení té největší na světě si Ondřej Zbytek a Valery Mezencev řekli dost a pustili se do zcela nové výzvy, kterou se stal projekt Plantee. V rámci něj vyvíjejí chytré skleníky, v nichž si bude možné v domácích podmínkách vypěstovat i exotické plodiny.
 
[Obrázek: MUmrWh8.png?1]
První koloběžka české značky Aligator. Co na ni řeknete?

[Obrázek: Aligator-Scooter-Pro-Svetla-1.jpg] Česká společnost Aligator dál rozšiřuje nabídku elektroniky. Poté, co nedávno poslala na trh své první chytré hodinky, přichází také s novinkou v segmentu elektro koloběžek. Model Scooter Pro nabídne spoustu “klasických” vlastností a funkcí, které najdeme i u konkurenčních jednostopých přibližovadel. Pokusí se ale nalákat i na celkem příjemnou cenu. Koloběžka Aligator Scooter Pro se bude prodávat za 9 990 Kč.
 
[Obrázek: 7ePrSuj.png?1]



On-line systém na přepis řeči a titulkování videí

[Obrázek: beey-poster-1200x630-1-1024x538.png] Webová aplikace Beey zvládá do několika minut přepsat audio soubor nebo video, a automaticky vytvořit text nebo titulky. Poradí si s češtinou i dalšími šestnácti jazyky. Hlavní výhodou je jednoduchost a rychlost výstupů.
 
[Obrázek: pCTnkkU.png?1]



Televizory a set-top boxy se zdvojenými tunery? Výrobci od nich pomalu odcházejí

[Obrázek: JT901m3e_1.jpg] Po více než roce aktualizujeme přehled přijímačů s tou nejlepší výbavou a opět se zaměřujeme na televizory z poslední kolekce. V případě set-top boxů, u kterých je životní cyklus podstatně pomalejší pak mapujeme kompletně celý trh až do horní hranice 5000 Kč.
 
[Obrázek: KDvqMc9.jpg?2]
Radxa Zero: klon Pi Zero se 4 jádry a 4 GB paměti RAM

[Obrázek: Radxa-Zero.jpg.webp] Společnost Radxa, která vypustila do světa už jeden známý klon počítače Raspberry Pi v podobě Rock Pi, si připravuje další novinku. Tou bude reagovat na Pi Zero, a tak půjde prostě o Radxa Zero. Co nabídne? 
 
[Obrázek: FZsKZS0.jpg?1]
Nový box od Icy Dock pojme 12 SSD v místě, kde by dříve byla DVD mechanika

[Obrázek: 0f88cacf413b5ebc7854e0753e4ea641?width=4...Technology] Optické mechaniky v počítačích už postupně mizí, a tak se ztrácí nutnost připravených šachet v počítačových skříních. Novější modely skříní už proto často mají nastavitelnou konstrukci, kdy lze celý box s několika 5,25palcovými šachtami vyndat a dát na dané místo třeba radiátor nebo jinou část vodního chlazení.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]



BenQ uvádí laserové 4K projektory V7000i a V7050i s Filmmaker Mode

[Obrázek: benq-v7050i-2.jpg] BenQ uvádí dva nové laserové 4K projektory V7000i a V7050i, které nabídnou ultra krátkou projekční vzdálenost. Zajímavé jsou také tím, že podporují Android TV a Filmmaker mode, který nekazí obraz "vylepšováním".
 
[Obrázek: rI71bwK.jpg?1]



KEF KC62: skvělý malý subwoofer s extra velkým výkonem 1 000 W [test]

[Obrázek: 2021-04-30-TST-KEF-KC62-3.jpg] Britský KEF má za sebou už poměrně dlouhou životní dráhu a rozhodně v ní nechybí technologicky průkopnická řešení a vůbec lze říct, že KEF patří mezi technologicky orientované firmy, které skutečně vědí, co činí. Další oblastí, v níž se rozhodli udělat výrazný pokrok, jsou subwoofery – nový model KC62 má ambici nabídnout „velké basy v malém těle“ díky pokročilým technologiím.
 
[Obrázek: RcC7s0T.png?2]
 



Díváte se po novém televizoru? Shrnujeme pro vás informace o novinkách pro rok 2021

[Obrázek: 6021c1e267d1e300113c4ed6?width=1136&format=jpeg] Výrobky už byly uvedeny prakticky všechny a na trhu jich je ke koupi už poměrně velká část. Nastala tudíž doba, podívat se na vše s nadhledem. A jak to zatím vypadá, letos to bude hlavně o nových možnostech a u některých výrobců také o nástupu Google TV.
 
[Obrázek: KDvqMc9.jpg?2]



Z vtipu se stala realita. Microsoft bude prodávat (mini)lednice ve tvaru Xboxu

[Obrázek: You-can-get-yourself-an-Xbox-Series-XS-Mini-Fridge.jpg] Nezvyklý věžovitý tvar Xboxu Series X se stal terčem nespočtu vtipů, které jej přirovnávaly k lednici. Microsoft ale posměšky umně převedl do marketingu.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]
Vaše chytré hodinky mají nudný AMOLED? Ale fuj, kupte si Nixoid Next s výbojkami

[Obrázek: nixoid-next.jpeg] Jaký displej mají vaše chytré hodinky? Nekonečně nudný AMOLED? A koho tím chcete v roce 2021 ohromit? Transflexní úsporný barevný LCD displej, kterým se pyšní třeba Garmin? No dobrá, je to trošku více nerdy, ale stále slabé. Hodně slabé!
 
[Obrázek: wsxeahl.png]



Kód, který změnil internet. Tvůrce WWW Tim Berners-Lee vydraží prapůvod webu ve formě NFT

[Obrázek: Screen_Shot_2021_06_15_at_12.28.06_PM.png] Na světě jsou dnes přes 4,6 miliardy lidí, kteří aktivně používají internet. Nebýt ale anglického počítačového vědce Tima Bernerse-Leeho, nikdy by se počet uživatelů k této hranici nepřiblížil. Byl to on, kdo vytvořil takzvaný web, ohromnou internetovou síť, na které fungují webové stránky. A nyní svou přelomovou inovaci, která internet jednou provždy změnila, dává do dražby jako NFT.
 
[Obrázek: MUmrWh8.png?1]



Prusa Research má novou 3D tiskárnu SL1S SPEED. Slibuje brutální rychlost, kvalitu a hromadu praktických vylepšení

[Obrázek: maxresdefault.jpg] Prusa Research představil novou generaci své stereolitografické 3D tiskárny SL1S SPEED. Jak už název napovídá, inženýři zapracovali především na rychlosti a slibují nejsvižnější tisk z fotocitlivé pryskyřice v této cenové kategorii.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]



TESLA HYbbRID TV T200 - set top box pro DVB-T2/HEVC s HbbTV

[Obrázek: tesla-hybbrid-tv-t200-04.jpg] V dnešní recenzi si představíme další set top box pro příjem digitálního pozemního vysílání tentokrát od distributora satelitní a pozemní techniky firmy INTERT-SAT, LTD a to FULL HD pozemní přijímač TESLA Hybbrid TV T200.
 
[Obrázek: mW71Ary.gif?1]



Deco X90 je nejrychlejší Wi-Fi mesh router od TP-Linku. Ohromující je i cena

[Obrázek: tpl00463.jpg] Rodinu meshových systémů Deco teď TP-Link doplnil o novinku jménem X90. Jde o třípásmový Wi-Fi router kategorie AX6600, který bude k dostání samostatně, nebo v sadě dvou kusů, které lze provázat kabelem i bezdrátově.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]