XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Zajímavé tipy na nákupy
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Co prosím? V Číně dostanou zákazníci k Huawei Mate 40 iPhone 12 zdarma

[Obrázek: Mate-40-Pro-with-iPhone-12-for-free.jpg] Společnost Huawei představila vlajkovou řadu telefonů Mate 40 již v říjnu a zejména v Číně poptávka výrazně převyšuje nabídku. Nejhůře jsou k sehnaní modely Mate 40 Pro a Mate 40 Pro Plus. Čínský internetový obchod Huihuibao však oznámil, že zákazníci, kteří si objednají novou várku Huawei Mate 40 Pro dostanou iPhone 12 jako dárek zcela zdarma.
 
[Obrázek: 7ePrSuj.png?1]
Nokia 6300 4G a Nokia 8000 4G oficiálně: na legendy si nyní nainstalujete Google Mapy i WhatsApp

[Obrázek: ngcb1] Společnost HMD Global oficiálně představila dvě staré (nebo nové?) klasiky – Nokia 6300 4G a Nokia 8000 4G. Na obou telefonech běží systém KaiOS, na který v dnešní době nainstalujeme populární aplikace, jako například WhatsApp, Google Mapy nebo Facebook.
 
[Obrázek: 7ePrSuj.png?1]



DJI Pocket 2: Miniaturní kamera na gimbalu konečně dává smysl

[Obrázek: dji_osmo_pocket_2.0.jpg] Když DJI uvedl kameru Osmo Pocket, šlo hlavně o experiment a vyzkoušení zcela nové kategorie zařízení. Miniaturní gimbal s kamerou, který DJI používá na svých dronech, dostal držák s malým displejem a začal se prodávat jako Osmo Pocket.
 
[Obrázek: 1Ny27Si.png?1]



Jako z Harryho Pottera, brazilští kamarádi brázdí ulice na košťatech

[Obrázek: a37873a76a69109f88571f3a5c8000ce] Dva Brazilci vymysleli originální způsob, jak se lépe pohybovat v obvyklé dopravní zácpě v megalopoli Sao Paulo. Poutají přitom i pozornost okolí, píše agentura Reuters. Dopravní tepny brázdí na motorizovaných jednokolkách ve tvaru čarodějnických košťat.
 
[Obrázek: JYpNADb.png]



Největší stavebnice Lega v historii: Můžete si postavit Koloseum

[Obrázek: lego-colosseum-2.jpg] Lego představilo novou stavebnici z řady Creator, která se chlubí rekordem v počtu součástek. Obsahuje 9036 kostek, což je nejvíce, co kdy v jaké běžně prodávané krabici Lega bylo. Po sestavení dostanete věrnou kopii římského Kolosea.
 
[Obrázek: 7F7np89.png?1]



Argus 3: Bezpečnostní Wi-Fi kamera, která má skoro všechno. Dokonce i obří baterii

[Obrázek: reolink-argus-3-review-mount.jpg] Kde jsou ty doby, kdy bylo synonymem domácí bezpečnostní kamery obludné a drahé stvoření, které by si na fasádu nechal navrtat jen člověk s naprostou absencí vkusu.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]



DAB rádio Nedis RDDB5000BG jako vystřižené ze „šedesátek“ 

[Obrázek: Nedis-RDDB5000BG_perex.jpg] U nás neznámá značka nabízí i hodně jiná rádia. Tohle má nejen DAB a VKV (FM), ale také střední vlny s krásným otočným ladičem frekvence, který se ovšem z poloviny týká VKV…
 
[Obrázek: KDvqMc9.jpg?2]



Chytré už jsou i monitory. Samsung je vybaví operačním systémem a aplikacemi

[Obrázek: Smart-Monitor-Press-Release_main1F.jpg] Samsung dnes představil novou řadu počítačových obrazovek nazvaných Smart Monitor. Svou výbavou připomínají spíš chytré televizory, na rozdíl od nich ale nemají tuner. Tudíž se na ně nevztahuje ani nutnost platit koncesionářské poplatky.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]



iBasso DC03: kompaktní sluchátkový Hi-Res zesilovač/DAC s USB-C pro smartphony

[Obrázek: getfile.aspx?id_file=702788232] Řadu malých sluchátkových zesilovačů Basso DC0x firma doplnila o nový kompaktní sluchátkový zesilovač/DAC iBasso DC03. Ten je určen pro smartphony s USB-C konektorem a funkcí USB Audio. Je tak ideální pro smartphony, které nemají klasický sluchátkový výstup, k nimž tak lze připojit například velmi kvalitní In-Ear sluchátka.
 
[Obrázek: RcC7s0T.png?2]



Vybrali jsme 12 programovatelných hraček a stavebnic pro děti a jejich rodiče

[Obrázek: s160948423339679408_p237_i2_w640.jpeg] Jak nadchnout děti pro logiku a naučit je třeba i základům programování? Zapomeňte na logaritmická pravítka a nudné učebnice a nadělte jim pod stromeček některou z programovatelných hraček, stavebnic a mikropočítačů.
Dnes jich jsou na trhu desítky, byť je najdete především na zahraničních platformách počínaje Kickstarterem a konče Amazonem. Naštěstí se už ale pomalu objevují i na českých e-shopech.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]
Měli jste vlka chytajícího vejce či chobotnici? Tuto retro novinku oceníte 

[Obrázek: 1605887724_20201120_153947_story.jpg] Vzpomínáte rádi na digihry, v nichž vlk chytal vajíčka nebo potápěč lovil poklad a snažil se vyhnout chapadlům chobotnice? Možná jste dokonce měli i originál od Nintenda. Právě pro vás je určena novinka Game & Watch: Super Mario Bros.
 
[Obrázek: iQYiwpg.png]
 


Televizor Strong SRT 50UC7433 s Androidem překvapil obrazem, aplikační kompatibilitou i spolehlivostí provozu

[Obrázek: Strong-SRT-50UC7433_perex.jpg] Levná novinka s Android TV 9.0 přichází na český trh ve dvou velikostech – 127 cm (50″) a 140 cm (55″) – a pokud přemýšlíte, zda je to opravdu Strong a opravdu Android TV, nemusíte. Podle Googlu nyní od malých a menších značek uvidíme ještě více přijímačů s tímto operačním systémem, takže…
 
[Obrázek: KDvqMc9.jpg?2]



Nebula Solar: kompaktní projektory s Android TV a volitelnou baterií

[Obrázek: anker-nebula-solar-1.jpg] Společnost Anker přidala do své nabídky projektory Nebula Solar a Nebula Solar Portable, které jsou díky svým rozměrům vhodné pro přenášení. Operační systém Android TV umožňuje používat oblíbené aplikace.
 
[Obrázek: rI71bwK.jpg?1]



Gigabyte uvádí minipočítače BRIX S vybavené Renoirem

[Obrázek: medium_2020-11-20-5ffd955cd4.jpg] Mobilními procesory AMD Ryzen 4000U se mohou pochlubit nové minipočítače Gigabyte BRIX S, které jako obvykle přichází ve dvou verzích, nízké a vyšší, které se liší pouze ve dvou věcech. Jakých?
 
[Obrázek: FZsKZS0.jpg?1]



Recenze AJAX smarthome ochrany: Velmi kvalitní mozek a chytrá zásuvka

[Obrázek: recenze-hub-2-ovladac-zasuvka-ajax-774x516.webp] V rámci testování produktů se v redakci Světa Androida občas pouštíme i do recenzí chytrých zařízení pro domácnost. Jdou napojit na telefon, mají vlastní aplikace a celkově zapadají do naší “mateřské” koncepce Svět zítřka. Máme za sebou již testy čističek, kamer, meteostanic nebo vysavačů. V tomto případě ale dojde na poměrně širokou a komplexní sestavu produktů. Rozhodli jsme se otestovat zařízení značky AJAX, která jsme pro tyto účely dostali ve velké sestavě. Jelikož jde celkově o devět přístrojů, představíme si je rovnými díly ve třech recenzích. První trojici tvoří centrální hub, ovladač a chytrá zásuvka AJAX. Společně s nimi otestujeme i aplikaci.
 
[Obrázek: 7ePrSuj.png?1]



Recenze AJAX smarthome ochrany: Siréna a dva zdánlivě hloupé spínače

[Obrázek: ajax-domaci-sirena-tlacitko-dverni-senzor-recenze.jpg] Vítejte u druhého dílu recenze balíku zařízení značky AJAX, které jsou určeny pro chytré zabezpečení domácnosti. Pokud jste četli první díl, víte, na co budeme navazovat. Poté, co jsme probrali centrální řídicí jednotku (hub), dálkové ovládání a chytrou zásuvku, se nyní budeme věnovat další trojici. Tentokrát přicházejí na řadu siréna, tlačítko a dveřní senzor, které AJAX také prodává. Nevyhnutelně dojde znovu i na aplikaci, nicméně tu jsme společně s centrální jednotkou nebo komunikační platformou Jeweller probrali detailně minule.
 
[Obrázek: 7ePrSuj.png?1]



Pivovar vytvořil funkční herní konzoli, která vychladí dvě plechovky piva

[Obrázek: mobile_feature_koozie_@2x.png] Hernímu světu momentálně vládnou čerstvě vydané konzole PlayStation 5 a Xbox Series X. Je tu ale ještě jedno zařízení, které se chce svézt na vlně vánočního nadšení. Stojí za ním pivovarnický konglomerát Anheuser-Busch, konkrétně jeho značka Bud Light. Jmenuje se BL6 a jde o reálnou herní konzoli, která kromě spouštění her zvládne chladit pivo
 
[Obrázek: wsxeahl.png]



Laserové 4K projektory Samsung "The Premiere" jako první nabídnou HDR10+

[Obrázek: 00_201229_2020_The_Premiere_LSP9T_KV_01_PC.jpg] Letos na IFA 2020 jihokorejský Samsung představil dvojici HDR projektorů řady "The Premiere", nyní konečně dorazily do Evropy a známe ceny. Zajímavé jsou navíc ze dvou důvodů – jde o laserové projektory, tudíž životnost zdroje světla je minimálně 20 000 hodin. Především půjde ale o první projektory na světě, které přidávají podporu dynamického HDR, zde ve formátu HDR10+.
 
[Obrázek: RcC7s0T.png?2]



GigaBlue UHD IP 4K - výborný dvoutunerový set top box pro DVB-T2/HEVC

[Obrázek: gigablue-uhd-ip-4k-1x-dual-dvb-t2-c-1x-c...339837.jpg] Na našem trhu se objevil další zajímavý linuxový UHD set top box pro příjem digitálního pozemního vysílání, který nese označení GigaBlue UHD IP 4K. Set top box má vestavěný dvojitý hybridní tuner, který umožňuje příjem pozemního digitálního vysílání nebo digitálního kabelového vysílání.
 
[Obrázek: mW71Ary.gif?1]
Nokia Streaming Box 8000: první Android TV box lze objednat do ČR

[Obrázek: nokia-streaming-box-8000-1.jpg] První Android TV box s logem Nokia je nyní možné objednat i do České republiky, a to s dopravou zdarma. Tato krabička umožňuje proměnit běžnou televizi v chytrou televizi, která podporuje Netflix, Chromecast a další funkce.
 
[Obrázek: rI71bwK.jpg?1]
Český BLACK FRIDAY
Je to skutečně sleva? Zkontroluj na
https://www.hlidacshopu.cz/
Xiaomi představilo nový chytrý zámek Mijia Smart Door Lock Pro

[Obrázek: xiaomi-predstavilo-mijia-smart-door-lock-pro.jpg] Čínská firma Xiaomi v listopadu představila nové bezpečnostní zařízení do rodiny chytré domácnosti pod značkou Mijia. Jde o dveřní zámek Smart Door Lock Pro, který kromě velkého množství možností odemykání nebo zabezpečení zaujme hlavně přítomnostní dvou kamer. Úkolem jedné je pořizovat záznamy a poskytovat živý náhled, druhá zase slouží k rozpoznávání tváří. Xiaomi představilo zámek Mijia Smart Door Lock Pro 4. listopadu a před pár dny jej začal nabízet server jd.com. Cena pro čínský trh aktuálně činí 1599 Yuanů, tedy cca 5 400 Kč. U více známých obchodů s dopravou do Evropy se dá Xiaomi Mijia Smart Door Lock Pro koupit za cca 6 400 Kč. Do redakce jsme jeden kousek rovnou objednali a brzo se s vámi podělíme o první dojmy.
 
[Obrázek: 7ePrSuj.png?1]



QNAP přichází s NASy TVS-h1288X a TVS-h1688X s 6jádrovým Xeonem

[Obrázek: qnap-tvs-h1688x.jpg] Od společnosti QNAP jsme se dočkali dalších novinek na trhu NASů. Tentokrát jde o vysoce výkonné modely TVS-h1288X a TVS-h1688X s 12 nebo 16 pozicemi pro disky, podporou ZFS i dvěma 10Gbit porty.
 
[Obrázek: FZsKZS0.jpg?1]



České 3D tiskárny v novém: Josef Průša se pochlubil modely MK3S+ a MINI+

[Obrázek: getthumbnail.aspx?w=1600&h=1000&q=60&id_file=936912065] Josef Průša a jeho tým se pochlubili aktualizací stávajících modelů 3D tiskáren. Velká mašina Original Prusa i3 MK3S je tedy nově k dispozici pod názvem MK3S+ a Original Prusa MINI analogicky MINI+.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]



Redmi Watch představeny: krásné hodinky v mnoha barvách s úžasnou cenou

[Obrázek: redmi-watch-trio-872x675.jpg] Mladá značka Redmi oficiálně uvedla svoje očekávané hodinky a zdá se, že opravdu je na co se těšit. Luxusní vzhled podobný Apple Watch, zajímavé funkce, ale přitom neuvěřitelná cena. Co všechno právě představené Redmi Watch umí a v jakých barvách se budou prodávat.
 
[Obrázek: 7ePrSuj.png?1]
Set-top box Evolveo Hybrid Box T2 s Androidem je na DVB-T2 výborný, rezervy má ale v aplikacích

[Obrázek: Evolveo-Hybrid-Box-T2_perex.jpg] Nebýt toho, že vypadá standardně, dalo by se o něm hned na první pohled říci, že je zcela jiný a také lépe vybavený než většina ostatních. Už jen digitální audio výstup a USB 3.0 udělají své i když i tady jsou vidět ovládací rezervy. Tohle je ale u těchto zařízeni běžné.
 
[Obrázek: KDvqMc9.jpg?2]



ASRock představil nejtenčí minipočítače Mars s úspornými procesory od AMD

[Obrázek: Mars%204000U%20Series(M1).png] AMD už nějakou dobu „útočí“ na Intel i v oblasti minipočítačů, kde měl Intel dříve velkou výhodu. S úspornými procesory Ryzen 4000U s architekturou Zen 2 se mu však daří zaujmout stále více výrobců miniaturních počítačů díky tomu, že mají procesory kromě nízké spotřeby i slušný procesorový a grafický výkon.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]



Další Super Mario Bros. zlomil rekord, hra byla vydražena za 156 tisíc USD

[Obrázek: sold.jpg] Mít původní balení hry ze série Super Mario Bros. je v dnešní době velmi výnosné. Letos už některý díl této hry podruhé překonal všechny předchozí rekordy. Ten nynější se dostal na částku 156 tisíc USD, tedy zhruba 3,4 mil. Kč.
 
[Obrázek: FZsKZS0.jpg?1]



Ikea chytrá domácnost přináší podporu pro scény a jedno překvapení

[Obrázek: ikea-tradfri-sceny.jpg] Ikea stále pracuje na svém systému pro chytrou domácnost přidáváním dalších funkcí a nových výrobků. Nová aktualizace Ikea Tradfri přináší podporu pro dlouho očekávané scény. Ikea připravila i jeden úplně nový produkt. Jak to bude fungovat a co všechno umožní?
 
[Obrázek: 7ePrSuj.png?1]
 



I ty nejvýkonnější 64jádrové procesory AMD Epyc můžete mít v miniaturní základní desce pro domácí PC

[Obrázek: ASRock%20Rack%20ROMED4ID-2T%20Motherboar..._575px.jpg] Pokud jde o serverové platformy, obvykle si lze vybavit velké základní desky se spoustou portů s možností připojit velké množství dalších komponent. ASRock ale ukazuje, že to jde velmi dobře i v malém balení, a to i přes to, pokud chcete použít nejvýkonnější serverové procesory na světě.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]
Taktujte a chlaďte. Raspberry Pi 4 dostal oficiální větráček

[Obrázek: Raspberry-Pi-4-Case-Fan-installation-guide.jpg] Malinovým počítačům roste výkon, ale také generované teplo. Nadace Raspberry Pi proto vůbec poprvé uvádí oficiální chladič. Je určen pro RPi 4 Model B a lze jej využít spolu s originální krabičkou.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]
Xavian Stella Esclusiva: parádní české podlahové Hi-Fi reprosoustavy [test]

[Obrázek: 2020-08-30-TST-Xavian-Stella-Esclusiva-5.jpg] Nové Xavian Stella Esclusiva jsou ambiciózní sloupky, které mají s původními jmenovci společnou jen podobu na první pohled. Tak pěkné, tak čistě hrající, tak v konečném důsledku přirozené a snadno poslouchatelné reprosoustavy za dané peníze aby jeden pohledal.
 
[Obrázek: RcC7s0T.png?2]



ZTE Watch Live nabízejí skvělou výdrž baterie, monitorování SpO2 a mnoho dalšího za 800 Kč

[Obrázek: medium_2020-11-28-eb937755cf.jpg?resize=696%2C447&ssl=1] Společnost ZTE právě oficiálně představila své hodinky s názvem Watch Live. Ty za naprosto bezkonkurenční cenu nabízejí slušnou výbavu a spoustu užitečných funkcí. Pojďme se tedy podívat, na co všechno společnost láká.
 
[Obrázek: 7ePrSuj.png?1]



Televizor Sencor SLE 55US600TCS: velká úhlopříčka za pár korun

[Obrázek: Sencor-SLE-55US600TCS_perex.jpg] S cenou 8.990 Kč za 140 cm patří k těm nejlevnějším na trhu a řadí se tak po bok značek jako Hitachi, Hyundai, JVC, Metz či třeba Orava. A co za to nabízí? Pojďme se podívat.
 
[Obrázek: KDvqMc9.jpg?2]



Skullcandy Crusher ANC: Americká sluchátka s lebkou přidávají zvuku další rozměr

[Obrázek: getthumbnail.aspx?w=612&h=250&q=60&id_file=205776196] Nasadíte nová červená (mají je i v černé) sluchátka s lebkou, pustíte oblíbenou skladbu, začínáte vnímat kvality reprodukce, charakter zvuku a když přijde na řadu ta intenzivní basová sekce… CO TO SAKRA BYLO?!! Zemětřesení? Sbíječka?
 
[Obrázek: 1Ny27Si.png?1]



Skříň NZXT H1 není „bezpečná“. Výrobce zjistil, že by lidem mohly začít hořet počítače

[Obrázek: nzxt-h1-problem-1.jpg] Není to poprvé, kdy nějaký výrobce stáhl produkt z obchodů, protože u něj hrozilo nebezpečí. Ve světě informační techniky to obvykle mívá souvislost s akumulátory nebo napájecími adaptéry, u nichž může dojít ke zkratu a potenciálně i požáru. Aby ale z trhu zmizela počítačová skříň, to příliš běžné není.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]



Ekologie především. UPC testuje v Polsku „zelený“ 4K box, Slováky to čeká

[Obrázek: 4k-mini-tv-box-4.jpg] Naši severní sousedé dostávají od UPC úsporný Ultra HD přístroj. V Polsku jde o pilotní provoz. Příští rok by se mělo zařízení objevit i na dalších trzích, kde působí firma Liberty Global.
 
[Obrázek: VueRFyv.png?1]



Posezení za téměř 200 tisíc korun. Rolls-Royce začal prodávat rozkládací židličku potaženou prémiovou kůží

[Obrázek: rolls-royce-1x.jpg] Pušky utichly a psi už jen dýchavičně očmuchávají ulovenou kořist. Byl to úspěšný lov a starý lord si potřebuje odpočinout. Sednout si v zablácených tweedových kalhotách na kůží čalouněné sedadlo svého Rolls-Roycu však nemůže. Proto přibíhá šofér a nabízí mu nejnovější židličku. Ta je čalouněná stejnou kůží, jaká se nachází v lordově Cullinanu, a její cena napovídá, že lordi budou asi ti jediní, kdo bude mít o něco takového zájem.
 
[Obrázek: MUmrWh8.png?1]



Nokia televize přichází do EU. Android TV a atraktivní ceny

[Obrázek: nokia-televize-prichazi-do-eu-774x516.webp] Televizory pod značkou Nokia přichází do Evropy s širokou nabídkou velikostí. Dohromady se jedná hned o sedm modelů a všechny jsou vybaveny operačním systémem Android TV. V úhlopříčkách od 32 palců až po obřích 75 palců si vybere každý. Jakou jsou ceny a další vlastnosti nových televizorů Nokia?
 
[Obrázek: 7ePrSuj.png?1]
Supermercedes se záhadnou čínskou historií je na prodej

[Obrázek: FDV87ca1d_mercedes_pullman_glams_6.jpg] Vyráběl se plných 18 let a uzavřel kapitolu reprezentativních limuzín značky Mercedes-Benz, trvající od roku 1903. Po něm už nic šestiačtvrtmetrového s hvězdou na kapotě, co by přímo konkurovalo velkým rollsům a bentleyům, nevzniklo. 

[Obrázek: iQYiwpg.png]



Set-top boxy pro DVB-T2: přijímače s Linux Enigma a běžný uživatel

[Obrázek: w7yH55wFbnbQQmojk3UvrRNjm8xb7rL4zuo5EDgo...Bmnqz2zJpQ] Oslovili jsme několik prodejců těchto zařízení a položili jim pár otázek na téma uživatelské přítulnosti, resp. schopnosti oslovit současného většinového zákazníka. A jaký je názor těch, kteří se v tomto světě pohybují?
 
[Obrázek: KDvqMc9.jpg?2]



QNAP TS-453D: NAS i druhé PC pro moderní domácnost

[Obrázek: 443_1583119731_TS-453D_Left-angle-of-elevation.png?v=2] Dnes se podíváme na moderní NAS firmy QNAP, a to model TS-453D pro čtyři pevné disky. Vybaven je čtyřjádrovým Celeronem a konektivitou 2,5GbE, kterou lze rozšířit pomocí slotu PCIe. Vedle NAS tu ale máme i Wi-Fi kartu a ethernetový přepínač.
 
[Obrázek: FZsKZS0.jpg?1]



Domácí kino i muzika ve všech místnostech. Se Sonos si můžete vždy vybrat

[Obrázek: WEI87c265_2020_11_30F132516_01.jpeg] Chtěli jsme otestovat nový soundbar Sonos Arc. Do větších místností se ale může hodit i bezdrátový subwoofer Sub, přijel taky. Podání prostoru lze zlepšit pomocí efektových kanálů, takže jsme přibrali i dvě aktivní reprosoustavy One. Takto se nám sešla nemalá část nabídky společnosti Sonos. Přinášíme tedy větší než plánovanou recenzi.
 
[Obrázek: iQYiwpg.png]



VYZKOUŠENO: Gamepad Moga XP5-X Plus vás vtáhne do světa cloudových her

[Obrázek: b3e7e1d3-dee9-402d-ad19-1606468da334.jpg...56x594.jpg] Pokud jste si v Česku předobjednali model řady Galaxy Note20 či Galaxy S20 FE, zřejmě již máte doma gamepad Moga XP5-X Plus, který jste k telefonu obdrželi jako dárek. Samsung však tento gamepad určený pro streamovací službu Xbox Game Pass Ultimate (popř. GeForce Now) prodává i samostatně, a to přímo na svých stránkách. A to proto, že patři mezi příslušenství s certifikací „Designed for Samsung“. Herní ovladač slouží jako náhrada Xbox One ovladače a navrch má i několik příjemných bonusů.
 
[Obrázek: R88uJYq.png]



Fischer & Fischer klein: malé břidlicové Hi-Fi reprobedny s externí výhybkou [test]

[Obrázek: 2020-08-30-TST-Fischer-Fischer-klein-13.jpg] Maličké klein od Fischer&Fischer jsou specifickou komoditou. Na to jak jsou maličké snesou až překvapivě naddimenzovanou elektroniku a klidně i vyšší hlasitost, lze je používat jako „skutečné“ ozvučení skutečného prostoru se skutečnými audiofilskými ambicemi. Drahé? Rozhodně. Dobré? Rozhodně…
 
[Obrázek: RcC7s0T.png?2]



Talíře, přikrývky či vozíky. British Airways prodávaly vybavení z letadel

[Obrázek: 6702290_british-airways-letusky-porcelan...v3.jpg?v=3] Tisíce fanoušků letectví nebo zájemců o nevšední vánoční dárky přitáhl internetový výprodej vyřazeného vybavení z letadel britských aerolinek British Airways. Akci, během níž jsou k mání hrnečky, talířky, přikrývky, ručníky nebo dokonce vozíky na rozvoz nápojů, ale provázejí problémy. Podle BBC se objevují hlasy, že může aukce společnosti dokonce krátkodobě škodit.
 
[Obrázek: JYpNADb.png]
Úžasná šlapací autíčka ze Zlína: Věrně odpovídají starým škodovkám, není to ale levná hračka

[Obrázek: monte%20carlo.jpg] Pokud chcete svému malému dítěti dopřát unikátní svezení, máte novou možnost – pořiďte mu šlapací autíčko v retro designu starých škodovek. Právě to nabízí ve Zlíně působící firma Czech Pedal Car.
 
[Obrázek: 7F7np89.png?1]



Tenhle domácí skener nafotí celou 300stránkovou knihu jen za osm minut

[Obrázek: getthumbnail.aspx?w=612&h=250&q=60&id_file=836420840] V době, kdy nosíme kvalitní foťáky po kapsách a multifunkční tiskárna stojí okolo tisícovky, už většina z nás nad pořízením klasického skeneru nejspíš neuvažuje. Společnost CZUR by ale chtěl ze skeneru udělat věc, která se bude vyjímat v každé domácí kanceláři. Je rychlý, má netradiční ovládání, a ještě slouží jako webkamera. Tohle je Aura Mate Pro.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]



Xiaomi Mi 4K Laser Projector 150" míří i na český trh. Kolik stojí?

[Obrázek: 63558_mi-4k-laser-projector-150----1.jpg?5f914ab5] Xiaomi začíná v tichosti prodávat svůj cenově dostupný laserový projektor s nativním 4K rozlišením. Mezi jeho výhody patří velmi krátká projekční vzdálenost, vysoký jas, dlouhá životnost světelného zdroje nebo platforma Android TV.
 
[Obrázek: rI71bwK.jpg?1]



MultiPro: Sedm elektrických nástrojů každého kutila v malé české tatrance

[Obrázek: 3Dsimo_MultiPro__3in1__02.jpg?v=1589451614] Už je to dlouhých sedm let, co partu českých nadšenců do 3D tisku napadl ten nejšílenější možný nápad: Co kdybychom vyvinuli v podstatě klasickou FFF/FDM tiskárnu, která pomocí motorku skrze zahřátou trysku vytlačuje ven tenké vlákénko nataveného plastu, jenže to nebude těžká krabice, která stojí kdesi v dílně, ale ruční pero!
 
[Obrázek: 7F7np89.png?1]



Viewsonic M2: chytrý Full HD LED projektor domů i na cesty [test]

[Obrázek: ikonka-6907] Vůči projektorům, které chtějí zastoupit celé domácí kino, přistupuji trochu opatrně. Viewsonic M2 se chlubí rozsáhlou nabídkou funkcí včetně podpory hlasového ovládání, ve specifikacích ale trochu děsí udávaný jas 500 ANSI lumenů. Rovnou řeknu, že právě jas byl pro nás před testem hlavním důvodem obav, zda má smysl vůbec tento projektor testovat.
 
[Obrázek: RcC7s0T.png?2]
 
PiFinger: první modul pro Raspberry Pi s podporou snímání otisků prstů

[Obrázek: getthumbnail.aspx?w=612&h=250&q=60&id_file=534243346] Pro minipočítač na destičce Raspberry Pi existuje obrovské množství příslušenství, mezi kterým nechybí ani různé druhy speciálních modulů, takzvaných „HAT“ (Hardware Attached on Top), který se zacvaknou a připojí přes konektor GPIO. Jeden unikátní, který je prvním svého druhu, úspěšně prošel Kickstarterem.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]



DAB rádio Technisat Techniradio 6 IR: výborný hardware, odfláknutý software (zatím) 

[Obrázek: Techniradio-6-IR_perex.jpg] Hledáte kompaktní a přitom skoro plně vybavený přijímač digitálního rozhlasu, včetně toho internetového? Technisat k tomu přistoupil způsobem sobě vlastním, takže vedle peněz momentálně ještě potřebujete notnou dávku trpělivosti.
 
[Obrázek: KDvqMc9.jpg?2]



Chytrý zvonek od Logitechu pozná členy rodiny, vidí v noci barevně, ale kamarádí jenom s Applem

[Obrázek: logitech_circle_view_doorbell_main.jpg] Logitech je znám především jako výrobce počítačových zařízení, jako jsou klávesnice, myši, reproduktory, webkamery a další periferie. Nový produkt Logitech Circle View Wired Doorbell míří do chytrých domácností, konkrétně do těch postavených na řešení Apple HomeKit.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]



(Xiaomi) Aqara uvádí nové noční světlo. Je malé, šikovné a extra levné

[Obrázek: xiaomi-aqara-nove-nocni-svetlo-774x516.webp] Společnost Lumi, dceřiná značka čínského Xiaomi a producent produktů Aqara, představila nové světlo převážně pro noční použití. Jde o bezdrátový modul s trojúhelníkovým profilem, který je osazen teple bílými / žlutými LED. Světlo je vybavené magnetickým páskem, takže je možné ho samotné (nebo za pomoci nalepovacího protikusu) připevnit v podstatě kamkoli. Na postel, schodiště, strop, nebo třeba i do skříně. Má pohybový i světelný senzor, takže když zaznamená pohyb a je tma, automaticky se rozsvítí. Pokrývat by mělo prostor v horizontálním úhlu 120 ° a vertikálním úhlu 30 ° a to na 5 až 6 metrů.
 
[Obrázek: 7ePrSuj.png?1]
Lenovo uvádí ThinkSmart Bar a Cam pro kvalitní 4K video konference

[Obrázek: lenovo-thanksmart-cam-4-3.jpg] V dnešní době jsou video konference obvyklou součástí životů mnoha lidí. Lenovo přináší řešení v podobě soundbaru ThinkSmart Bar a 4K videokamery ThinkSmart Cam pro kvalitnější přenosy při týmové spolupráci.
 
[Obrázek: FZsKZS0.jpg?1]



Výkonný a výtečně vybavený set-top box Octagon SF8008 mini do dobrého signálu

[Obrázek: Octagon-SF8008-mini_2-300x228.jpg] Recenze tohoto 4K přijímače už před nějakým časem vyšly. My se na něj ale podíváme pod trochu jiným úhlem. Totiž z hlediska jeho schopnosti zaujmout zkušenějšího uživatele, který nyní pokukuje po „trochu“ výkonnějším stroji než je běžný standard a je také schopen pár věcí překousnout.
 
[Obrázek: KDvqMc9.jpg?2]



Prodej 65" OLED TV poprvé překonal 55" modely

[Obrázek: philips_9_series_oled3.jpg] V minulém čtvrtletí zákazníci nejčastěji sáhli po OLED TV s úhlopříčkou 65 palců. Tyto modely tak vůbec poprvé překonaly prodeje 55" OLED TV- Podle analytiků by měly být důvodem klesající ceny.
 
[Obrázek: rI71bwK.jpg?1]



Cyberpunkem 2077 žije i Prusa. Tým vytvořil stylizovanou verzi tiskárny Prusa i3

[Obrázek: 25-origin-6721241.jpg?t=LzEwODB4NjA4L3Nt...916800&v=0] Populární výrobce celosvětově úspěšných 3D tiskáren, který navíc pochází z Česka - Prusa Research, se opět zviditelnil skvělou marketingovou akcí. Tentokrát totiž naskočil na vlnu hry Cyberpunk 2077 od CD Project RED, v rámci které vytvořil stylizovanou verzi oblíbené 3D tiskárny.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]



Tady byste Android určitě nehledali. Xiaomi představilo novou čtečku knih

[Obrázek: xiaomi-mi-reader-pro-noypigeeks-5246-758x426.jpg] Operační systém Android dnes nenajdeme jen u smartphonů, ale třeba u chytrých lednic nebo u elektronických čteček knih. A právě to je případ nově představené Xiaomi Mi Reader Pro, která je přímou konkurencí pro Amazon Kindle Oasis. Ovšem s daleko příznivější cenovkou. Čtečka elektronických knih od Xiaomi dostala do výbavy velký 7,8" e-ink displej s jemností 300 ppi. Displej je podsvícený LED diodami, kterým můžete nastavit jednu z 24 úrovní podsvětlení a také upravit tón bílé barvy.
 
[Obrázek: R88uJYq.png]
Domácí reprosystém Samsung Party Audio MX-T50 aneb Trocha rámusu do předvánočního času

[Obrázek: cz-feature-pump-up-the-bass-231463903?%24F..._A_MO_JPG%24] Tohle není ani televizor ani set-top box a přijímat televizní signál neumí ani jinak. Článek berte čistě jen jako zpestření letos podivného času předvánočního, resp. konce krizového roku 2020. Doufejme, že bude na dlouhá léta poslední…
 
[Obrázek: KDvqMc9.jpg?2]



Panasonic Lumix BGH1: MFT kamera schválena k natáčení pro Netflix

[Obrázek: DSC_0552-740x416.jpg] Streamovací služba Netflix klade vysoké nároky na zařízení, která mohou být použita pro natáčení videa. Panasonic může slavit, protože sem jako první protlačil fotoaparát Lumix S1H a schválena mu nyní byla i kamera Lumix BGH1 se 4/3" senzorem.
 
[Obrázek: rI71bwK.jpg?1]



V malém těle velký prostorový zvuk slibuje Studio 3D Mini soundbar s Dolby Atmos

[Obrázek: GetThumbNail.aspx?id_file=794864170&widt...t=333&q=80] Většina soundbarů na trhu, které nabízí Dolby Atmos, bývají velké. Logicky – kromě většího prostoru pro všechny měniče zákazník přece musí mít pocit, že si odnáší něco hodnotné, když už platí tolik peněz. Americká spolčenost Definitive Technology na to šla z druhé strany a představila malinký soundbar s Dolby Atmos (pouze v porovnání s ostatními samozřejmě).
 
[Obrázek: RcC7s0T.png?2]



Zrychlete jednoduše stávající síť. 2,5 Gbps se switchem QNAP

[Obrázek: 471_1589876445_QSW-1105-5T_front.png] Plánujete nákup nové základní desky? A víte, že už asi bude mít síťovou kartu pro 2.5GbE? Switch QNAP QSW-1105-5T je rychlý, tichý a cenově poměrně dostupný pětiportový 2.5GbE switch. Síťové karty pro 2.5 GbE jsou levné a vše funguje na starých kabelech Cat 5e. Zrychlení vaší domácí sítě už dlouho nebylo tak snadné.
 
[Obrázek: 6ioLsMD.png?1]



Nejvyšší předvánoční slevy na nejlepší testované set-top boxy a televizory

[Obrázek: Philips-55PUS9104_Georg-Jensen_perex.jpg] Máme pro vás další tipy na dobré přijímače za ty nejlepší peníze. Pokud si vzpomínáte na průběh loňského konce roku tak víte, že povánoční výprodeje byly tak nějak chudší, takže bylo jedno, kdy se přijímač zakoupil.
 
[Obrázek: KDvqMc9.jpg?2]
Předvánoční výhodná nabídka pod heslem
Veselé vánoce 2020
36 Banana

[Obrázek: IMG-2020-WA.jpg] <<< Samozřejmě pro čtenáře s nadhledem! 3
Vyzkoušeli jsme chytré vytápění Danfoss Ally: Čím potěšilo a co nám chybělo?

[Obrázek: danfoss-ally-family-product-overview-112...&width=520] Minulý týden jste u nás mohli soutěžit o startovní set chytrého vytápění Danfoss Ally. Ani v redakci jsme si ale nenechali ujít příležitost vstoupit do světa chytrých domácností, a pár hlavic jsme se rozhodli vyzkoušet. Čtěte naše dojmy, od prvotní instalace po pravidelné používání.
 
[Obrázek: WYSBjHB.png?1]



GPD Win 3 UMPC: x86 herní konzole do ruky

[Obrázek: gpd-win-3_06-700x431.jpg] Společnost GPD si připravuje zařízení Win 3, které vypadá jako mobilní telefon s výsuvnou klávesnicí zkřížený s konzolí Switch od Nintenda. Právě i díky hardwarové QWERTY klávesnici jde o zajímavé zařízení.
 
[Obrázek: FZsKZS0.jpg?1]



Novinka: 4K kamera Fimi Palm 2 s výdrží až 5 hodin

[Obrázek: FIMI_Palm_2_gimbal.jpg] Společnost Fimi reaguje na nedávné představení DJI Osmo Pocket 2 a vydala se na trh s již druhou generací ruční kamery se stabilizátorem. Ta nese název Fimi Palm 2 a zaujme u ní hlavně výdrž, která je podle výrobce až 308 minut a nízká cena.
 
[Obrázek: B1ZjUmD.jpg?1]
VOCOlinc VH1 MistFlow Air Humidifier recenze: skvělý chytrý zvlhčovač

[Obrázek: vocolinc-vh1-mistflow-air-humidifier-rec...74x516.jpg] Zvlhčovače vzduchu jsou v domácnostech stále populárnější. Využívají je totiž nejen lidé, které trápí suchá pokožka, suchý kašel nebo jiné zdravotní problémy ale i ti, kteří chtějí podobným problémům předejít. Pokud máte navíc rádi, když je produkt nejen funkční, ale také designově povedený a chytrý, možná bychom pro vás měli kandidáta. Do redakce nám totiž dorazil zvlhčovač VOCOlinc VH1 MistFlow Air Humidifier, který všechny tyto body splňuje.
 
[Obrázek: 7ePrSuj.png?1]



Projekční televizor Hisense 100 L5F pohodově zvládá DVB-T2 a rozhodně má čím oslovit i jinde

[Obrázek: Hisense-100-L5F_perex.jpg] Tahle recenze bude jiná. Osobnější, tedy nikoli v duchu tohoto časopisu, ale v duchu produktu, který je zcela odlišný od jiných televizorů. A že to televizor je, je podle autora evidentní!
 
[Obrázek: KDvqMc9.jpg?2]
Stylus a 5G bere notebooky útokem. Samsung představil Galaxy Book Flex2

[Obrázek: Samsung-Galaxy-Book-Flex-2.jpg] Slova „dotykové pero, čtečka otisků prstů, fotoaparát a 5G“ používáme nejčastěji v souvislosti se smartphony, jenže tentokrát uděláme výjimku. Samsung představil nový konvertibilní notebook Galaxy Book Flex2, který má všechny tyto čtyři funkce. Mimo běžných „notebookových“ vymožeností na jeho těle najdete slot pro nanoSIM kartu, která spolupracuje s integrovaným 5G modemem, šachtici pro dotykové pero S Pen i tlačítko pro skenování otisků prstů. A integrovaný fotoaparát nad klávesnicí - to už je jen třešnička na dortu!
 
[Obrázek: R88uJYq.png]



Povánoční výprodeje televizních přijímačů jsou letos podstatně bohatší než loni

[Obrázek: 7505176680_f89398ce9e_z.jpeg] Podivný rok 2020 kupodivu zakončují veskrze pozitivní slevové akce. Když hledáte, a nenecháte se odradit, narazíte na zajímavé věci nejen u televizorů a set-top boxů pro DVB-T2 na které se zaměřujeme my.
 
[Obrázek: KDvqMc9.jpg?2]



Marantz Model 30: povedený prémiový integrovaný Hi-Fi zesilovač [test]

[Obrázek: getthumbnail.aspx?w=1600&h=1000&q=60&id_file=175780135] Integrovaný zesilovač MODEL 30 je na poměry mainstreamového výrobce typu Marantz docela odvážným krokem. Výsledek? S ohledem na cenu „ještě z tohoto světa“, krásné zpracování a schopnost hrát s muzikální chutí vlastně cokoliv, kdykoliv a přes jakékoliv reprosoustavy, tak lepší zesilovač Marantz dnes v nabídce nemá.
 
[Obrázek: RcC7s0T.png?2]
Set-top box Maxxo DVB-T2 Android Box: výborný „pozemák“ do dobrého signálu, potíže s ovládáním a aplikacemi

[Obrázek: Maxxo-DVB-T2-Android-Box_perex.jpg] V klasicky malém a bohužel i lehkém balení tu máme multimediální přehrávač kombinovaný s příjmem nového pozemního standardu s kompresí H.265/HEVC. Aplikace DVB-T2 sice pracuje výborně, ale zbytek Androidu na tom až tak dobře není.
 
[Obrázek: KDvqMc9.jpg?2]



Černobílý monitor Dasung Paperlike 253 s úhlopříčkou 25’’ a technologií e-ink neunavuje oči

[Obrázek: 20201231_dasung_paperlike253.jpg] Pokud je součástí vašeho zaměstnání práce s počítačovými dokumenty, pak nám patrně dáte za pravdu, že hledět osm a více hodin na monitor není nic příjemného. Čínská firma Dasung nyní přichází s neobvyklým, ale nesporně zajímavým řešením v podobě monitoru s technologií elektronického inkoustu.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]



Malý elektromobil za 345 000 Kč. Toyota C+pod slibuje dostupnou elektromobilitu do města

[Obrázek: 20201228201054-24676a54.jpg] Rozmach trhu s malými elektromobily v Evropě teprve zažíváme, v Japonsku jsou nicméně v kategorii městských vozítek dlouho popředu a není divu, že i tato oblast přechází na elektrický pohon. Z konceptu, který Toyota představila v roce 2019 na autosalonu v Tokiu, tak nyní vychází produkční model C+pod.
 
 [Obrázek: 7F7np89.png?1]



Adidas chystá udržitelnější boty z podhoubí. Z plastového odpadu loni vyrobil 15 milionů párů tenisek

[Obrázek: mylo.jpg] Udržitelnost je v posledních letech mantrou firem napříč odvětvími a výjimkou nezůstává ani oděvní průmysl. Velké světové společnosti nešetří silnými prohlášeními a přísliby, ale co je možná důležitější, jisté úsilí věnují i do vývoje inovací. Dobrým příkladem je Adidas.
 
[Obrázek: MUmrWh8.png?1]
 
 
Slavný KITT ze soukromé sbírky Davida Hasselhoffa je na prodej, cena je neuvěřitelná

[Obrázek: Knight-Rider.jpg] David Hasselhoff, známý fanouškům aut zejména svou rolí Michaela Knighta v seriálu Knight Rider, rozprodává své soukromé věci se vztahem k herecké kariéře. Na aukčním webu se objevil i jeho údajný soukromý KITT a jeho cena odpovídá. Informací je ale pohříchu málo.
 
[Obrázek: gL3YC44.png]