XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Zajímavé tipy na nákupy
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
: Děkuji za info. Takže cena baterky jako celé auto Hyundai, Kia, Dacia z tvého předchozího příspěvku.
: ... asi tak ...
Je dobré si uvědomit i další "výhodu" bateriových aut ... jen blázen si koupí ojeté s použitou baterií, neb investice do "fungujícího" stavu starého auta je neekonomická a pochybuji že je správně "zelená". Je to vlastně povoz jen pro sběratele s velkou garáží kam se ty neprodejné modely musí následně vejít.
Oproti tomu automobil se spalovacím motorem prodejný sic bude ... ale zde cena paradoxně poroste také, stran "čmoudíkových" pokut plus daň za luxus používání paliva benzínu/nafty.
Holt asi diesel šejkové usoudili, že toho černého zlata tam dole asi moc nezbývá .... jinak pochybuji, že by dovolili aby se ty baterky tak rychle draly dopředu.
Tak jeden z modelů je ten, že se použité baterie baterie stále ještě dají využít jako úložiště energie v energetice - velké i malé. Takže auta s modernizovanou (rozuměj vyměněnou) baterkou jsou také ve hře. To povede k tomu, že se baterie v autech budou více než dnes konstruovat tak, že je bude možné poměrně jednoduše modernizovat. VW koncern (a nejen oni) to už takhle dělá. Jejich kapacita je už v autě nevyhovující, pro domácí akumulaci jsou ale stále ještě dost vhodné. Potkal jsem těch domácích akumulací s použitými moduly od VW poměrně dost. Rodinný domek s fotovoltaikou, akumulací, elektromobilem v garáži a nákupem/prodejem přes spotový trh nebo v přes agregátora jako zdroj flexiblity.

Jiný koncept, který jsme potkal byl, když jsme ještě pracoval v ABB. Dálniční rychlonabíjecí stanice s lokální akumulací, která snižuje nároky na velikost AC přívodu s možností využití i jako zdroje podpůrné služby. I tam byly použity vyřazené baterie z elektromobilů.

Ten životní cyklus pak vypdá následovně: baterie v autě - baterie ve statické akumulaci - recyklace
: Děkuji za osvětu, takto jsem se na to po pravdě nedíval, uvažoval jsem pouze o autě jako takovém. Jsem sic pro každou novou technologii, ale ta bateriová auta mi opravdu nevoní. Elektromotor mi v autě bohatě stačí v podobě Mild Hybridu.  4
Čínská hrozba? Temu je v Německu už jedním z nejpoužívanějších online tržišť

[Obrázek: UIXqQjA.png]

Obchod Temu vyvolává mezi českými zákazníky velkou pozornost. To ale není nic proti tomu, jak si vede u našich sousedů. Za pouhých devět měsíců se obchodu Temu podařilo v bohaté německé ekonomice probojovat na čtvrté místo mezi online tržišti. Díky promyšlenému obchodnímu modelu jsou totiž jeho produkty mimořádně cenově výhodné, na což slyší i relativně movití Němci.

[Obrázek: pCTnkkU.png?1]
Dell představuje sluchátka PRO ANC 5024 s umělou inteligencí

[Obrázek: oDPSTxs.png]

Bezdrátový model náhlavní soupravy Dell Pro Wireless ANC Headset (WL5024) a jeho kabelový protějšek Dell Pro Wired ANC Headset (WH5024) jsou od základu postaveny na nejnovějších technologiích založených na umělé inteligenci.

[Obrázek: UaAVJDa.png]



Multimediální přehrávač Strong Leap-S3+ Základ zachován, vylepšení hodně příjemná

[Obrázek: 05iwkaq.png]

Jak jsme pro vás před nedávnem v aktualitě napsali: „Levný přehrávač, několik vylepšení, zbrusu nový styl.“ Na to, jak tomu ve skutečnosti je se podíváme nyní.

[Obrázek: HCKSs3U.png]
Lego leze do peněz. Tady je 10 nejdražších setů, které aktuálně můžete koupit. Začínáme na 14 tisících

[Obrázek: Govlxep.png]

Po více než roce se vracíme do oficiálního internetového obchodu Lego, abychom se podívali na nejdražší sety, které jsou aktuálně v nabídce. Zatímco loni stála desátá nejdražší sada 12 699 Kč, letos si zájemci musí připravit o 1 300 Kč víc. Naopak některé nejdražší sety proti loňskému roku o pár stokorun zlevnily.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]

Nový nejlevnější osmiválec je konečně oficiálně v Česku. S driftovací brzdou a rovnou i okruhovou verzí

[Obrázek: SizNz70.png]

Navzdory snaze nám vnutit elektromobily si Ford nenechá na svůj osmiválec a manuální převodovku sáhnout. Zdražil, ale pořád stojí za to!
Ford Mustang si dlouhodobě drží pozici nejprodávanějšího sportovního vozu světa. Není divu, vždyť cenově dostupnější cestu k osmiválci byste hledali marně. Zejména v dnešní proekologické době. Na tom nic nezmění ani fakt, že ve srovnání s předchůdcem si výrazně připlatíme. Nový Mustang jsme viděli loni v létě, takže si dává celkem načas, ale na druhou stranu, přijíždí v plné síle jako fastback, kabriolet i ve vrcholné verzi Dark Horse.
 
[Obrázek: rFc5tsU.jpg]
 



Tenhle procesorový chladič má displej velký jako váš mobil. A vedou k němu čtyři kabely

[Obrázek: L02je7G.png]

Lamptron je méně známý výrobce počítačového chlazení a specializuje se na příslušenství související i s diagnostikou. Na trhu má už pět procesorových chladičů s displejem. Začal u malých panelů ukazujících teplotu, pak přidal 3,5" a 5" obrazovku s více informacemi. A nejnovější model ST060 obsahuje rovnou 6" displej.

[Obrázek: wsxeahl.png]
Swarovski vybavil dalekohled umělou inteligencí. Díky ní dokáže okamžitě identifikovat pozorované zvíře

[Obrázek: 0fYCxLt.png]

Možná jste také někdy pozorovali divoké zvíře a kladli si otázku, na co se to vlastně díváte. Divoké prase či srnku lze identifikovat relativně snadno, větší problém však přichází například během pozorování ptáků. Swarovski Optik ve spolupráci s bývalým designérem Applu Marcem Newsonem přichází s řešením v podobě chytrého dalekohledu, který dokáže v reálném čase určit, na jaké zvíře se zrovna pozorovatel dívá.

[Obrázek: QCQVEhh.png?1]
Synology má NAS pro ty, kteří neví, co je NAS. BeeStation je sexy a jednoduše se ovládá

[Obrázek: WqBK8le.png]

V březnu začne Synology prodávat nové síťové úložiště nazvané jednoduše BeeStation. Uvnitř má jeden 3,5" disk s kapacitou 4 TB, schopnostmi připomíná tradiční jednošachtové NASy řady DiskStation DS100, ale jiná je cílová skupina. Běžný NAS pořád vyžaduje trochu pokročilejší znalosti, jak všechno nastavit. BeeStation má být blbuvzdorný.

[Obrázek: wsxeahl.png]
Nejdražší reproduktory Sonosu si dáte do stropu, ale poskytnou špičkový zvuk

[Obrázek: nzDuVeZ.jpeg]

Americká společnost vyrábějící hudební zařízení si za dobu své existence vydobyla silné místo na trhu právě díky kvalitním reproduktorům s výborným zvukem a ještě lepším multi-room systémem. Nyní se portfolio Sonosu rozrůstá o další produkt, konkrétně o nové 8" stropní reproduktory, které společnost vyvinula ve spolupráci s firmou Sonance.

[Obrázek: jnlALHr.png?1]
 
Kvalita a výdrž je otázka, je to ale možnost za cca 12k údajně i s W11Pro:

> KAUFLAND - GEEKOM Mini PC
Mini A 5, AMD Ryzen 7 5800H, mini počítač, SODIMM 32GB DDR4 3200, PCIE3x4 512GB SSD, Windows 11 Pro, WiFi 6, BT 5.2
(CPU: 8c/16t, Boost 4.4GHz, Base 3.2GHz, L2 Cache 4MB, L3 Cache 16MB, TDP 45W (cTDP 35-54W), TSMC 7nm)
> 43
> [Obrázek: cce20f8e3c565fc80f23b92532e737f4.webp]
"Počítač na hry a do kanceláře"

Prý na hry  1 I když... hledání min je taky hra, že?
Octagon SF8008 Combo Supreme - linuxový combo UHD přijímač s podporou T2-MI a multistreamů

[Obrázek: HcxPMkq.png]

V dnešní recenzi se podíváme na inovovaný model značky Octagon, který nese název Octagon SF8008 Combo Supreme. Značka Octagon je na našem trhu populární a pro zákazníky znamená spolehlivé linuxové satelitní přijímače.

[Obrázek: mW71Ary.gif?1]
Český robot Smarwi dokáže otevřít okno i dveře na balkon. Vyvětrá, nechybí Wi-Fi a API pro vývojáře

[Obrázek: t5MuN7J.png]
 
  • Vektiva loni na podzim opět začala prodávat Smarwi
  • Malého robůtka s Wi-Fi a motorem přilepíte na rám
  • Je naprosto tichý a můžete ho ovládat přes internet
Na trhu se už před lety objevily první domácí jednotky pro měření kvality vzduchu v bytě. K čemu je nám ale dobrá informace, že máme v pokoji více metanu než kyslíku, když hodiny zrovna ukazují 3:15 ráno a my jsme v těžkém bezvědomí.

 
[Obrázek: wsxeahl.png]
Allegro potichu vstoupilo do Česka s výdejními boxy. Svou sítí zřejmě vyzve Alzu i Zásilkovnu

[Obrázek: WLK5ImB.png]

V domácím Polsku je online tržiště Allegro suverénně největším hráčem tamní e-commerce a s podobnými ambicemi se vydalo i za hranice, kvůli čemuž si pořídilo českou skupinu e-shopů Mall Group. A zatímco dva roky po akvizici e-shopy Mall a CZC dále krvácejí, samotný marketplace Allegro.cz rychle roste. Poláci přitom svou působnost v Česku rozšiřují i na další pole – přicházejí s vlastními výdejními boxy.

[Obrázek: QCQVEhh.png?1]


Samsung Galaxy S24 Ultra dostal bizarní úpravu à la Cybertruck. Šílená je i cena

[Obrázek: qPbJC9V.jpeg]

Postapokalypticky vypadající Cybertruck vzbudil v době svého představení obrovský mediální rozruch, který se tohoto modelu (a potažmo téměř všeho, za čím stojí Elon Musk) drží až doposud. S ohledem na různé speciální edice smartphonů z dílny ruské společnosti Caviar proto zřejmě bylo jen otázkou času, než se dočkáme rovněž „mobilní“ verze Cybertrucku, která padla na vlajkový model Samsungu.

[Obrázek: 7F8Voft.png?2]

Noctua uvedla CPU chladič NH-D12L chromax.black

[Obrázek: 0yehrRG.png]

Noctua pokračuje v rozšiřování své nabídky vzduchových chladičů. Tentokrát jde o přidání verze s černou povrchovou úpravou již dříve uvedeného modelu NH-D12L, což je dvouvěžový procesorový chladič s výškou 145 mm a s 12cm ventilátorem NF-A12x25r PWM.

[Obrázek: FZsKZS0.jpg?1]


Na Masaryčce otevře DJI Store Prague. První den si můžete vytočit slevu až 50 %

[Obrázek: kTOY0Po.png]

Ve čtvrtek 4. dubna slavnostně otevře DJI Store Prague – oficiální prodejna populárního výrobce dronů, akčních kamer a stabilizátorů. Při této slavnostní příležitosti nabídne obchod výjimečnou možnost získat slevu až 50 % na libovolný produkt DJI zakoupený během úvodního dne.

[Obrázek: wsxeahl.png]
Kapesní SSD disk Kingston XS1000 2 TB Rychlý, výtečný a vhodný i pro televizor

[Obrázek: wA9xME6.png]

SSD disk jako datový nosič pro přechodné nahrávání pořadů či sledování vysílání s časovým posunem? Co si autor pamatuje, a co z času na čas zkoušel (a zkouší), nikdy to moc nevycházelo a muselo se sáhnout po běžné „flešce“ nebo klasickém točivém disku. Podívejme se ale na situaci v roce 2024 a výše uvedené médium od hodně známého a kvalitního výrobce.

[Obrázek: KDvqMc9.jpg?2]
Homatics Box R Lite 4K + Homatics Box HD - spolehlivé multimediální přehrávače s Android TV11

[Obrázek: dNuWFBn.png]

V dnešní recenzi si představíme hned dva multimediální přehrávače od populární značky Homatics. Jeden box nese označení Homatics Box R Lite 4K a druhý nese označení Homatics Box HD.

[Obrázek: mW71Ary.gif?1]