XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Zajímavé tipy na nákupy
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Nová kamerka Arducam Pi Hawk-eye pro Raspberry Pi nabídne brutální rozlišení 64 megapixelů

[Obrázek: 64-megapixels-for-every-raspberry-pi-user.jpg] Není to tak dávno, co se Arducam pochlubil 16MP snímačem s autofokusem pro Raspberry Pi a už láká programátory všeho druhu, tvůrce time-lapse a další fanoušky na nový model. A protože megapixelů není nikdy dost, Arducam Pi Hawk-eye jich slibuje rovnou 64. Součástí je samozřejmě opět automatické ostření.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]



Technics vyrobí limitovanou edici gramofonu SL-1200M7L k 50. výročí této úspěšné řady DJ gramofonů

[Obrázek: TECHNICS-NEW-TURNTABLE-1200M7L.jpg] Přesně 12 000 kusů speciální edice gramofonů SL-1200M7L nabídne po celém světě Technics v rámci oslav 50. výročí řady DJ gramofonů SL-1200. Speciální edice bude v sedmi různých barevných variantách – černé, červené, modré, bílé, zelené, žluté a béžové.
 
[Obrázek: RcC7s0T.png?2]
Chcete si doma zadarmo zkusit TV s Androidem a ambilight?

[Obrázek: Ambilight-Philips-1024x576.jpg] Koupit si domů poslední výkřik moderní techniky někdy není jen tak. I když jsou dostupné hromady recenzí, fotek a videí, osobní test prostě nic nepředčí. Například v případě zařízení, které má perfektně sednout do vašeho domácího prostředí a ještě s ním dokonce interagovat. Mezi takové přístroje se dá určitě zařadit televizor se světelnou technologií ambilight, tedy zadním vyzařováním barev dle přehrávaného obsahu. Společnost Philips TV teď tyto své kousky, které mimochodem běží na systému Android TV, nabízí zájemcům zdarma na testování domů.
 
[Obrázek: 7ePrSuj.png?1]
Unikátní český nápad. Last Miles jsou nafukovací inline brusle, které se vejdou i do dámské kabelky

[Obrázek: getthumbnail.aspx?w=612&h=250&q=60&id_file=183355216] Skládací inline brusle, které je možné připnout na jakoukoliv botu a vejdou se do menšího batohu, nebo větší dámské kabelky. Lišta s kolečky má standardní rozměry, ale hlavní trik bruslí Last Miles je nafukovací bota – sfouknutá nezabírá téměř žádné místo, ale pod tlakem poskytuje dostatečnou podporu kotníku při jízdě. „Podobné řešení využívají záchranáři, kteří pomocí nafukovacích dlah při převozu fixují zraněné končetiny,“ vysvětluje jeden ze zakladatelů, Filip Obritzhauser.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]



Kruger & Matz KM0816 Výtečné funkce, výtečný poměr cena/výkon

[Obrázek: km0816-html-4m.jpg] Prodejce sice na stránce produktu mluví o „5v1“, ale není tomu tak. Jako většina se podceňuje i když přijímači přece jen k dokonalosti v tomto ohledu drobnost chybí. Za skutečně univerzální tak označit nejde i když je to o chlup.
 
[Obrázek: KDvqMc9.jpg?2]



Intel Core i9-12900KS: Vysoký výkon, spotřeba i cena

[Obrázek: vu36wj46x2r9xg46254a6dc58c89700696402.jpg] V testu se dnes podíváme na limitovanou edici Core i9-12900KS s maximálním Turbem až 5,5 GHz. Proti běžnému Core i9-12900K je ale nárůst výkonu celkem malý, spotřeba ale narostla významně. Kupovat tento procesor nemá moc smysl.
 
[Obrázek: 6ioLsMD.png?1]



Nimbus Data připravuje SSD s rekordní kapacitou 200 TB. Může stát téměř dva miliony korun

[Obrázek: Nimbus_Data_Exadrive_DC.jpg?Jva4H.jY0EmQ...ze=770:433] Americká firma Nimbus Data, zabývající se výrobou datových úložišť, chce do konce roku 2022 uvést na trh SSD s rekordní kapacitou 200 TB. V e-mailu pro magazín TechRadar tento záměr odhalil generální ředitel Thomas Isakovič.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]
TCL televizory pro rok 2022 budou mít 144 Hz panely. Můžete mít i MiniLED podsvícení s téměř 2000 zónami

[Obrázek: mainJ_1_img.jpg]TCL patří mezi nejprodávanější výrobce televizorů, ostatně dle odhadů by TCL mohlo letos vystřídat jihokorejské LG na druhé pozici celosvětového žebříčku (za Samsungem). 
 
[Obrázek: RcC7s0T.png?2]



Vyzkoušeli jsme tablet od Lenova, který chce narušit vládu Applu. Má kovový design a stylus v základu

[Obrázek: lenovo-tablet-lenovo-tab-p12-pro-subseri...RhMDlhZjgx] Nemá cenu nic zastírat, jsme doma rodina applistů. Ovce, řekl by někdo. Takže když jsem vytáhl z batohu fialovo-modrou krabici s nápisem Lenovo, žádné velké nadšení se nedostavilo. Po jejím otevření ale následovalo překvapené: „Tý jo, tati. To je pěkný!“ Ano, nový tablet Lenovo Tab P12 Pro je pěkný. Moc pěkný.
 
[Obrázek: MUmrWh8.png?1]



Recenze reMarkable 2. Geniální zápisník, úžasná technologie a e-ink rychlejší než iPad

[Obrázek: cb1d560e5b491e721ed2194d112c399d504fca1a...uto=format]
  • Hybrid tabletu a čtečky je špičkovým kusem hardwaru.
  • Výrazně se omezuje na použití jako zápisníku a čtení.
  • Ani u tohoto typu zařízení se nevyhneme předplatnému.
Píšete rádi? A píšete rádi na papír? Pak pro vás s velkou pravděpodobností nepřipadají v úvahu tradiční tablety typu iPad. Jakkoliv je Apple Pencil povedený stylus, ani s různými fóliemi, které mají texturou proměnit skleněný displej, to zkrátka nefunguje. To změnil až reMarkable 2, který v kombinaci s dodávaným perem vyváří papírový dojem až nečekaně dobře. Pokud tedy patříte mezi notorické poznámkovače a rádi byste nahradili stohy papírů nebo deníků jedním zařízením, tohle může být cesta.
Budu reMarkable nazývat tabletem, i když k dnešním modelům má daleko. A to nejen použitím elektronického inkoustu, ale také minimalistickým pojetím rozhraní a vlastně i funkcí.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]



Dreambox DM920 RC20 UHD - inovovaný luxusní 4K přijímač

[Obrázek: prz%C3%B3d_920_pude%C5%82ko.jpg] 
V dnešní recenzi se budu věnovat poslední novince z dílny firmy Dream Property GmbH (dříve Dream Multimedia GmbH) a to satelitnímu přijímači, který nese označení Dreambox DM920 RC20 UHD.
 
[Obrázek: mW71Ary.gif?1]



Ventilky na kolo za 100 tisíc. Systém pro regulaci tlaku v pneumatikách pomůže závodníkům k lepším časům

[Obrázek: Scope_Atmoz_tire_control_system_01.jpg] V neděli se jede klasický cyklistický závod Paříž-Roubaix. Kvůli jarnímu termínu, nevyzpytatelnému počasí, dlážděným úsekům a častému střídání povrchů je proslulý svou náročností na techniku. Ne nadarmo se mu přezdívá Peklo severu. Tým DSM právě zde nasadí technologii Scope Atmoz, která má eliminovat některé z pekelných aspektů závodu.
 
[Obrázek: 7F7np89.png?1]
Sezame, otevři se na šest způsobů. Chytré dveře Xiaomi mají skener obličeje a plno mobilních technologií

[Obrázek: xiaomi-xiaobai-smart-dvere-cover-640x450.jpg] Xiaomi už dávno nejsou jen telefony. V sortimentu značky dnes ale najdeme spoustu zajímavých produktů od koloběžek po chytrou domácnost. Nyní ale výrobce přesto překvapil produktem, který byste v jeho nabídce možná nečekali - dveřmi Xiaomi Blade Star.
 
[Obrázek: 1Ny27Si.png?1]



PODA jako první v Česku nabízí internet s rychlostí 2 Gb/s, vyjde na 480 korun

[Obrázek: poda-1.png] Ostravský provider PODA je zřejmě prvním v Česku, který do nabídky začlenil připojení k internetu o rychlosti 2 Gb/s s uploadem 500 Mb/s.
 
[Obrázek: VueRFyv.png?1]



Logitech vyrobil bezdrátovou vertikální myš pro spořivé. Lift uleví od bolesti zápěstí a vydrží dva roky

[Obrázek: logitech-lift-vertical.jpg] Logitech představil novou bezdrátovou vertikální myš Lift. Zařízení na první pohled zaujme vertikálně orientovanou konstrukcí, díky níž je ruka položená v úhlu 57 stupňů méně namáhána. V porovnání s používáním tradiční myši může vertikální varianta výrazně snížit namáhání zápěstí, protože se drží v podobném úhlu, jako když někomu podáváte ruku.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]



Hledáte náhradu za drahý Adobe Acrobat? Zkuste třeba PDF Pro 3

[Obrázek: 9999x9999.jpg] Formát PDF se stal normou a celkem nepřekvapivě na to mateřská firma Adobe zareagovala vysokou cenou. Následkem byl zvýšený zájem konkurenčních firem, které začaly připravovat vlastní verze. Jednou z relativně opomíjených, ale o to kvalitnějších “cover verzí” Acrobatu od Adobe je program PDF Pro 3 německé firmy Ashampoo.
 
[Obrázek: 1aok3xj.png?1]
Elgato HD60 X – střihová karta, která předběhla dobu

[Obrázek: Elgato-HD60-X-Ultra-Low-Latency-Gaming-C...0x900.jpeg] Elgato představilo na začátku měsíce novou externí střihovou kartu, která přináší dvě zásadní novinky oproti předchozím modelům: VRR passthrough a možnost záznamu až 120 FPS při rozlišení 1080p. Stojí za to o jejím nákupu uvažovat?
 
[Obrázek: 6ioLsMD.png?1]



Vybíráte malou TV na cesty? I jednoduché přijímače výrazně zdražily

[Obrázek: tv-in-motorhome.jpg] Jedna krize se přelila v druhou, ale situace na trhu s elektronikou se v podstatě nezměnila, spíše ještě o něco zhoršila. Řeči o „plynové krizi“ a přesměrování tankerů pro nás mimo jiné znamenají, nebo mohou znamenat, že ubude dopravních prostředků z Asie, kde se většina produkce vyrábí, protože Evropa se stále odmítá poučit. A i tak malý trh, jaký představují televizory pracující na 12 V se podle toho chová, takže se zdražuje a zdražuje.
 
[Obrázek: KDvqMc9.jpg?2]
Reakce: Ten přehled na Televiznim Webu má praštěnou nabídku. Ty za to, Rossi D, nemůžeš! 4
První FHD TV Gogen nebo třetí Finlux 56cm, a pokud chytrost, pak k ní Android box napájený 12V a je vyřešeno.
Ostatní v tabulce, pokud FHD, pak 81cm! což je do karavanů nesmysl. Chytrou HD 720 dnes snad nikdo nekupuje?

Pokud máte tak obrovský karavan že pojme velkou obrazovku, pak doufám je tam individuelní TV na klíč od B&O nebo Loeve.
: Pravdu díš, nějak mě ta doporučovaná velikost televizí "nezarazila", karavan nemám ... Osobně raději někam doletím a ubytuji se v něčem "zděném", tam velikost TV nehraje roli. Samozřejmě každá varianta cestování má své příznivce/odpůrce a je pravdou že "karavanové" období kdy jsem o tomto způsobu trávení dovolené vážně přemýšlel, mám již za sebou.  4 1
Pád ze tří metrů mu nevadí. Samsung SSD T7 Shield je kompaktní nerozbitný externí disk k počítači nebo k telefonu

[Obrázek: Samsung_SSD_T7_Shield.jpg]
  • Samsung představil novou generaci přenosného SSD disku
  • Odolá pádům až ze tří metrů, a také vlhkosti, vodě a prachu
  • Nabízet se bude ve dvou paměťových variantách
Samsung mimo smartphonů a tabletů vyrábí i paměti a disky, a jeden z nich můžete využít třeba právě jako rozšířen úložiště pro počítač nebo telefon. SSD T7 Shield je nová generace nerozbitných SSD disků od Samsungu, která přežije i velmi nešetrné zacházení. 
 
[Obrázek: R88uJYq.png]



Barevný 3D tisk: Od milionového PolyJetu po český MMU2S za pár tisíc korun

[Obrázek: stratasys-j750-3d-printer.jpg] 
  • Z běžné 3D tiskárny se už dnes nikdo na zadek neposadí
  • Tisk ve více barvách je ale úplně nová výzva
  • Zkusíme si vyrobit vizitky a sestavíme Prusa MMU2S
Čtenářům Živě.cz asi vůbec nemusím vysvětlovat, co je to FDM/FFF 33D tiskárna a jak funguje. Buď ji máte doma, anebo jste si přečetli některý z mnoha článků, ve kterých jsme vám ukázali několik laciných kousků i mašiny od Ultimakeru v ceně malého automobilu.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]



Recenze reproduktoru IKEA Vappeby. Odolná lampička s Bluetooth překvapivě dobře hraje a koupíte ji už téměř složenou

[Obrázek: Ikea-launches-65-Vappeby-Speaker-Lamp-Wi...y-Tap.jpeg] IKEA prodává aktivní reproduktory už nějaký čas. Vyrábí Bluetooth reproduktor Eneby 20 a ve spolupráci se Sonosem multiroom reproduktory Symfonisk, dokonce existuje i verze pro pověšení na zeď místo obrazu.
 
[Obrázek: RcC7s0T.png?2]



Thermal Grizzly má také rámeček proti prohýbání CPU Intel, jaké jsou výsledky?

[Obrázek: CPU-Contact-Frame-Thermal-Grizzly-pcgh.jpg] Nedávno se objevil na trhu Bending Corrector Frame od společnosti Thermalright a dnes se můžeme podívat na téměř ten samý produkt od Thermal Grizzly ve spolupráci s overclockerem Der8auerem. Jsou tu ale i testy.
 
[Obrázek: FZsKZS0.jpg?1]



Rapture je nová blikající značka herního počítačového příslušenství od Alzy

[Obrázek: rapture-od-alza-cz.jpg] Alza.cz má novou značku herního příslušenství. Jmenuje se Rapture (asi inspirace BioShockem) a obsahuje počítačové židle a stoly, myši, klávesnice a držáky na monitory.
 
[Obrázek: VueRFyv.png?1]



Hisense představilo 120" laserovou TV 120L9-Pro

[Obrázek: hvrkrnoK6r4VLscgaxxCG5.jpg] Na trhu s laserovými TV máme nový model, který bude bojovat o přízeň zákazníků. Půjde o 120" verzi 120L9-Pro od společnosti Hisense. Nepůjde o nic levného, v přepočtu na naše koruny půjde o stovky tisíc.
 
[Obrázek: rI71bwK.jpg?1]



Tady byste Android nečekali. Oldskůlová konzole rozjede staré hry, navrch přidá i dotykový displej

[Obrázek: retroid-pocket-2plus.large.jpg]
  • Android dnes běží v lecčems, třeba i v herní konzoli
  • Pyšní se nostalgickým vzhledem a dotykovým displejem
  • V konzoli běží Android 9, zpětná kompatibilita je velmi široká
Společnost Goretroid začala v rámci předobjednávek nabízet herní konzoli Retroid Pocket 2+. Ta už svým retro vzhledem odkazuje na konzole „staré doby“,  protože dokáže emulovat, zobrazit a ovládat herní obsah, který byl původně určen pro GameBoy, Neo Geo, SNES, NES a Game Gear. Do hranatého obdélníkového těla se zakulacenými rohy se dostal 3,5" dotykový IPS displej využívající poměr stran 4:3 a rozlišení 640 × 480 pix. 
 
[Obrázek: ofuozKu.png?1]
 


Test skříně Cooler Master HAF 700 EVO – extrém v mnoha aspektech

[Obrázek: xe92gn7cdu99wv1625d7f56f07b1981419664.jpg] Přivítejme po letech skutečně důstojného pokračovatele legendy HAF. S modelem HAF 700 EVO přichází vesměs extrémní počítačová skříň, která nabízí nejen obrovské prostorové možnosti pro instalaci komponent a účinné větrání, ale také jedinečný a nepřehlédnutelný design. Což takhle osadit společně osmnáct 120mm ventilátorů, nebo šest rozměrných radiátorů vodního chlazení? Žádný problém, dveře fantazie jsou zde doširoka otevřené.
 
[Obrázek: 6ioLsMD.png?1]



Nordic Telecom má nové tarify na optice a dává zdarma Terminátora

[Obrázek: nordic-telecom-1.jpg] Nordic Telecom má nové tarify pro pevný internet, dostat je se možné na gigabit. Provider k nim zdarma poskytuje modem Terminátor, který lze připojit k vlastnímu Wi-Fi routeru. Nordic spolupracuje s CETINem.
 
[Obrázek: VueRFyv.png?1]



SupremeRAID SR-1010: RAID s GPU nabízí propustnost až 110 GB/s

[Obrázek: c7a4b4_960763945f0a4661b48a0fb821eb9877~mv2.png] Společnost GRAID Technology vypustila do světa své nové SSD úložiště, a sice SupremeRAID SR-1010, které využívá pro své účely výkonu grafického čipu od firmy NVIDIA. Jde tu tak o velice silný průvan dat. 
 
[Obrázek: FZsKZS0.jpg?1]
Rádio na baterky s DAB? Přehled přenosných přijímačů bez ohledu na cenu

[Obrázek: Opticum-AX-Sound-Path-Lite.jpg]  Léto je za rohem, karavany a obytné vozy jsou už jistě naleštěné a připravené a vedle televizoru by se mohl hodit i přijímač analogového a digitálně šířeného rozhlasu, který nemusí být stále v zásuvce a dá se přenést na jiné místo nejen ve voze. Snad vám při případném výběru pomůže náš přehled ve kterém najdete kolem 70 „rádií na baterky“.
 
[Obrázek: KDvqMc9.jpg?2]



Těžkotonážní Lotus z Číny je obří elektrické SUV nabité špičkovou technikou

[Obrázek: lotus-eletre-introduced-the-companys-fir...C440&ssl=1] Lotus, britský specialista na sportovní vozy, představil auto, které by od něj ještě před pár lety nikdo nečekal. Nejen že je Eletre elektromobil (touto cestou Lotus prostě míří), ale především je to SUV, a to pořádně velké – s hmotností výrazně přes dvě tuny je plný špičkové techniky a luxusu. Vyrábět se bude v Číně.

[Obrázek: iQYiwpg.png]
  


ASUS ROG Ryujin II 360 – AiO vodní kit (pro procesor)

[Obrázek: 7e12c7a4-71d4-4b2b-997a-36f66791561a.png] Je k neuvěření, že už jsou to čtyři roky, co jsem testoval první verzi vodního setu AiO od ASUS. Dnes se podíváme na modernizovanou, druhou generaci připravenou i pro procesory Alder Lake.
První verzi AiO s logem ASUS jsem testoval v dobách, kdy byl svět ještě v pořádku a ASUS tehdy odhalil svá AiO chlazení na Computexu. Tehdy jsem otestoval variantu s menším 240mm radiátorem. Výkon jako takový byl velmi dobrý a hlučnost byla také nízká. Jedinou vadou na kráse bylo opravdu laciné zpracování a vzhled pumpy. Také cena byla překvapivě vysoká.

[Obrázek: 6ioLsMD.png?1]



Na kolik přijde Hopper H100 a řekne nám to něco o cenách příštích GPU?

[Obrázek: Nvidia-Hopper-H100-80GB-Price-Revealed-Up-to-80.png] NVIDIA se chystá dle nezaručených informací na stejném 4nm procesu, jakým nechává vyrábět i GPU pro Hopper H100, založit i nové herní čipy pro grafické karty GeForce. Jak to bude z hlediska cen?

[Obrázek: FZsKZS0.jpg?1]
 



Speciální verzi GeForce RTX 3090 Ti chladí velký pasiv, vodník a hned pět větráků

[Obrázek: UsttmTLzuFEtAGiSdiW92n.png] S příští generací desktopových grafických karet se na nás řítí bestie možná i se spotřebou 900 W, ale přitom už ty nejvýkonnější modely současné generace s TDP 450 W není jednoduché uchladit.

[Obrázek: wsxeahl.png]
 



Láska na první i stý poslech. Bezdrátové reprosoustavy KEF nás nadchly

[Obrázek: 1611478209_Review-KEF-LS50-Wireless-II-e...1440&ssl=1] Jsou to reprosoustavy, které mohou nahradit celou poslechovou sestavu. Samy komunikují se servery streamovacích služeb, ovládat je můžete z telefonu, tabletu i počítače a nezaleknou se ani hudebních souborů ve vysokém rozlišení. Můžete k nim ale připojit i televizor nebo gramofon. A skvěle hrají.
 
[Obrázek: iQYiwpg.png]
 
 
 
 
Sencor SMC 5700WDB Výborný mikrosystém s DAB za skvělou cenu 

[Obrázek: SMC-5700WDB.jpg] Za mikrosystém s kompletním tunerovým osazením a přehrávačem CD (a CD-R/RW) zaplatíte 4.999 Kč. Mimo jiné za to dostanete samostatné dvoupásmové reprosoustavy s přiznanými reproduktory (lze zakrýt mřížkou), kov nejen na čelní straně a pérové terminály na té zadní. Na první pohled budí celek výborný dojem!
 
[Obrázek: KDvqMc9.jpg?2]



O 8K televize není moc zájem, prodeje místo růstu padají

[Obrázek: cz-neo-qled-8k-qn800a-381603-qe75qn800at...0_576_PNG%24]Vypadá to, že rozlišení 8K má před sebou ještě delší čas, než se předpokládalo. Poslední průzkumy ukazují, že je mezi zákazníky o toto rozlišení pramalý zájem a prodeje dokonce ani pomalu nerostou. Naopak, jsou horší než loni.
 
 [Obrázek: rI71bwK.jpg?1]



Přehled cen grafických karet: I o tisíce levnější, ale pořád se prohnete

[Obrázek: 900002044041_0.jpg] Pokles cen grafických karet za poslední měsíc potěší spíš ty, co se chystají postavit si na prázdniny slušnou herní sestavu za desítky tisíc. U levnějších karet se ceny, bohužel, spíše stabilizují na částkách, které mají daleko k představě o výhodných herních grafikách střední třídy. I tak ale vycházejí karty jako RX 6600 XT či RTX 3060 Ti z hlediska poměru cena/výkon momentálně nejlépe.
 
[Obrázek: 6ioLsMD.png?1]
Nokia Terrestrial Receiver 6000 Nový set-top box pro volné kanály

[Obrázek: category-all_400x400_v1.png] Na domácí trh přichází novinka se značkou Nokia určená pro příjem pozemního televizního vysílání v DVB-T2.
 
[Obrázek: KDvqMc9.jpg?2]



Krabice Original Prusa Enclosure promění 3D tiskárnu MK3S+ v podstatě v nový uzavřený model

[Obrázek: 5g5e7xmkxo1trbi627505d88cab4437997954.jpg] Český výrobce 3D tiskáren Prusa Research představil box pro svoji vlajkovou loď MK3S+ a pracuje i na variantě pro drobnější model Mini. Original Prusa Enclosure je průhledný box s rozměry 530×545×640 mm (š×v×h) s masivním kovovým rámem, který zajistí nižší hluk, menší zápach a hlavně stabilní teplotu při tisku z náročnějších materiálů, které potřebují vyšší teplotu a mají tendenci se kroutit.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]



Mistr světa F1 Fernando Alonso představil elektrické kolo s rámem z uhlíkových vláken. Tiskne je na zakázku

[Obrázek: xusz8e0gekxq57l5luhc] Kimoa, značka udržitelného životního stylu, kterou v roce 2017 založil dvojnásobný šampion Formule 1 Fernando Alonso, představila během Velké ceny Miami 2022 elektrické kolo. Není neobvyklé, že jezdci F1 podporují produkty svých sponzorů, ale toto je patrně první elektrokolo, které představil přímo jeden z nich. „Základem DNA společnosti Kimoa je snaha o vytvoření udržitelnějšího životního stylu,“ řekl Alonso.
 
[Obrázek: 7F7np89.png?1]



AB IPBox TWO a AB IPBox TWO Combo - dvoutunerové 4K satelitní přijímače s Androidem

[Obrázek: AB-IPBox-Two-Combo_perex.jpg] V dnešní recenzi si představíme hned dva satelitní UHD přijímače a to AB IPBox TWO a AB IPBox TWO Combo, které v sobě skrývají nejenom satelitní přijímače, ale i skvělá multimediální centra.
 
[Obrázek: mW71Ary.gif?1]
 
DJI Mini 3 Pro: Tohle by mohl být nejlepší rekreační dron pro letošní léto

[Obrázek: DJI-Mini-3-Pro-02.jpg]
  • DJI představilo třetí generaci svých nejmenších dronů Mini
  • A pozor, už to není žádné ořezovátko. Konečně dorazil autopilot
  • Také ale výrazně poskočila cena
Fanoušci rekreačních dronů s fotoaparátem a kamerou do kabelky se po roce a půl dočkali nového miláčka nebes DJI Mini 3 Pro. Není to úplné překvapení, informace o Trojce totiž prosakovaly na web v podstatě od začátku roku, ale konečně je tu a mohla by to být letní pecka!
 
[Obrázek: wsxeahl.png]



Samsung má nové „nezničitelné“ microSD karty. Dokáží nepřetržitě ukládat data po dobu 16 let

[Obrázek: samsung.jpg?quality=75&width=982&height=726&auto=webp] 
  • Samsung představil odolnou řadu microSD karet
  • Jsou určeny pro telefony, foťáky i kamery
  • Karty dokáží nepřetržitě ukládat data po dobu 16 let!
Sloty pro paměťové karty u těch nejdražších telefonů pomalu mizí, ve střední třídě však i nadále zůstávají. Samsung, nejen pro tyto telefony, připravil novou řadu odolných microSD karet řady Pro Endurance. Paměťovky jsou určeny i pro zařízení s nepřetržitým záznamem, např. pro palubní či bezpečnostní kamerky, protože dokáží ukládat data bez přerušení po dobu rovných 16 let!
 
[Obrázek: R88uJYq.png]



Dostupnější soundbar Sonos Ray nemá HDMI a je víc stereo než prostorový

[Obrázek: Sonos-Ray-2_-1.jpg]Soundbar Sonos Beam patří mezi jeden z nejlepších kompaktních soundbarů, pokud chcete nejen dynamičtější zvuk k televizoru, ale i pro běžný poslech hudby. Ostatně dalším důležitým kladem je příslušnost k systému Sonos a možnost zařazení do multiroom systému, či jednoduchého rozšíření o zadní bezdrátové efektové repro.
 
[Obrázek: RcC7s0T.png?2]



Bang & Olufsen Beoplay Portal – elegantní instrument pro hudbu i bojiště

[Obrázek: n7oyDEETfjRkWau4cmqt8B-1200-80.jpg] Nastražte uši, nažhavte své FLAC knihovny, vytočte motory, nabijte kvéry. Sluchátka Portal se pokusí zaujmout všechny, kdož prahnou po dobrém zvuku a nestojí o křiklavé barvy, zářivé LEDky a přebasované nesmysly.
Osud mě obšťastnil dalšími sluchátky na test. Víte kdo je to osud, ne? Šéfuje tomuto internetovému plátku a manévruje redaktory jako bača ovce. Jelikož osud bývá nevyzpytatelný, věřím, že tentokrát mi chtěl trochu přilepšit a obdařil mě aparátem, který má být dokonalý po všech stránkách. Má mít skvělý zvuk. Má být pohodlný. Má být lehký. Má mít nekonečnou konektivitu a dokáže hrát i přes ponorkový sonar. Jako vždy jsem po konzumaci těchto výkřiků opatrný a věřím maximálně tomu, že to patrně tedy budou sluchátka, když to jako sluchátka vypadá. Vše ostatní si prověřím a vyzkouším sám. 
 
[Obrázek: 6ioLsMD.png?1]



Elektromobilita není pro chudé. Za výměnu baterií v Tesle Model 3 zaplatí majitelé třetinu ceny nového vozu

[Obrázek: T5-1024x870.jpg] Vyplatí se pořízení elektromobilu, nebo z hlediska pořizovací ceny a provozních nákladů vyjde levněji auto se spalovacím motorem? Náklady na pořízení, provoz a údržbu se v obou případech značně liší a dojít k nějakému jednoznačnému závěru, co je výhodnější, není úplně triviální.
 
[Obrázek: 7F7np89.png?1]



Přehled OLED TV do 30 000 Kč 20 televizorů, které občas i překvapí

[Obrázek: 31c9ae38e1bbff3d4064830a60f4aa9d.jpg] Pro mnohé je synonymem toho nejlepšího obrazu televizor s panelem nevyžadujícím podsvícení, tedy s OLED. Polemizovat o tom nebudeme, bylo by to na jiné, delší povídání. Pro ty, kteří to tak cítí, jsme na vyžádání jednoho z vás připravili přehled toho nejlevnějšího na domácím trhu. A výsledky jsou vskutku zajímavé!
 
[Obrázek: KDvqMc9.jpg?2]



Microsoft počítače zpřístupní všem. Nové příslušenství pomůže těm, kteří nemohou používat myš a klávesnici

[Obrázek: im-542218?width=1280&size=1.33333333] Před čtyřmi lety Microsoft navrhl unikátní ovladač Xbox Adaptive Controller pro hendikepované. Sada velkých tlačítek, dotykových ploch a joysticků měla otevřít videohry těm, kteří běžné ovladače používat nemohou. Obdobné příslušenství teď firma uvádí i pro počítače. Tzv. Adaptive Accessories zastoupí myši a klávesnice.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]
Anadol Multibox Combo SE - multiboxy jsou zpět

[Obrázek: fee_325_225_png]  Jsou to zhruba 3 roky, kdy se u nás objevily první multiboxy, které se vyznačují tím, že kromě Enigmy 2 je možné přístroj spustit také s OS Android. Nyní přicházejí multiboxy ve verzi SE Second Edition a to Maxytec, Anadol, AX.
Pro recenzi jsem vybral u nás neznámou značku Anadol a to především proto, že má integrované Wifi připojení a jak jsem se dočetl i bezkonkurečně nejlepší dálkový ovladač z multiboxů.

 
[Obrázek: mW71Ary.gif?1]



Češi ukazují, že herní křeslo nemusí vypadat jako závodní. Therapia E+Gamer má úplně jiný tvar

[Obrázek: getthumbnail.aspx?q=100&height=20000&wid...=663915998] Pod pojmem herní křeslo si nejspíš představíte nějaký DXRacer a různé jeho klony, které kopírují sedadla sporťáků. Mají kožené prohloubené opěradlo, do něhož se vmáčknete. Krnovská společnost Therapia na to šla úplně opačně. Oporu najdete jen v bederní a horní části páteře, ale ramena nic netlačí dopředu, jsou volná. Tvar opěrek naopak nutí sedět vzpřímeně.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]



Nowatch jsou relaxační chytré hodinky. Neukazují čas, a právě to vás uklidní

[Obrázek: l808ynivuk9dqfkqtcfe] Na trhu najdeme spousty chytrých hodinek. Hodinky Nowatch jsou ale něčím, co jste tutově ještě neviděli. Mají kulaté tělo, prémiové zpracování, povedené řemínky, ovšem chybí jeden jediný detail - displej. Hodinky nemají ani zobrazovač ani ciferník, místo něj nabízí statické výměnné disky s povedeným designem ať už z nerezové oceli či barevných kamenů.
 
[Obrázek: ofuozKu.png?1]



Parádní OLED displeje. Asus představuje nové výkonné Zenbooky a Vivobooky

[Obrázek: Vivobook_Pro_16X_M7601_Product_Photo_8K_Black_13.png] OLED do každé rodiny. Asus ve velkém rozšiřuje portfolio notebooků z řad Zenbook a Vivobook. Společným tématem jsou špičkové displeje a vyšší výkon.
 
[Obrázek: 6ioLsMD.png?1]
Hyundai PR 650 BTDAB Malé a šikovné rádio s výborným ovládáním 

[Obrázek: Hyundai-PR-650-BTDAB_0.jpg] Vcelku drobný přenosný přijímač klasické koncepce s teleskopickou anténou a výrazným LCD displejem má u VKV i DAB vyspělé funkce a podle výrobce ho využijete i jako Bluetooth reproduktor.
 
[Obrázek: KDvqMc9.jpg?2]
 


Tohle by zloděje nenapadlo. Muc-Off schová Apple Airtag do pláště kola

[Obrázek: Muc-Off-Stealth-Tubeless-Valvestem-Apple...lder-4.jpg] Příchod Apple AirTagu loni oživil trh lokátorů a zvýšil důraz na bezpečnost osobních věcí. Díky široké síti Apple Find My, do které jsou zapojeny miliony zařízení po celém světě, je z AirTagu jeden z nejpoužitelnějších lokátorů. Není divu, že našel využití i v odvětvích, kde se podobné věci řešily specializovanými zařízeními.
 
[Obrázek: ofuozKu.png?1]



Vylepšená gravírovačka Ortur Laser Master 2 Pro S2 jde na trh

[Obrázek: 1-16.jpg] Značku Ortur asi není nutné všem příznivcům ozdobného rytí, neboli gravírování, příliš představovat. Za poměrně krátkou dobu své existenci si stihli vydobýt na trhu dobré jméno a uvelebili se ve špičce oboru. I na našich stránkách už jsme pár jejich kousků mohli představit a dnes si můžeme přidat další. Jde o vylepšenou verze již existujícího výborného modelu a ještě něco přidá navrch. Ortur Laser Master 2 Pro S2 je parádní laserová gravírovačka pro náročné a ve výbavě nedělá kompromisy.
 
[Obrázek: crmjJZ4.png?1]



Antik TV už loví české zákazníky. Jak obstojí ve srovnání s ostatními?

[Obrázek: antik-tv-cesko.png] Slovenský operátor Antik Telecom od května nabízí svou službu s názvem Antik TV i na českém trhu. Bohužel však jde o „odtučněnou“ verzi slovenského produktu.
 
[Obrázek: VueRFyv.png?1]



Recenze tabletu Samsung Galaxy Tab S8 Ultra. Tenhle „drobeček“ se vymyká snad všemu

[Obrázek: dseifert_220305_5068_0001.0.jpg] 
  • Galaxy Tab S8 Ultra je největší tablet od Samsungu
  • Je to také největší tablet, který jsme v redakci kdy měli
  • Co vše umí tato multimediální bestie od Samsungu?
Samsung Galaxy Tab S8 Ultra je zatím nejvýkonnější a největší tablet, který kdy jihokorejský výrobce uvedl na trh. Obří displej, atraktivní kovové tělo, čtyři reproduktory, špičkový výkon a dotykové pero S Pen. To všechno jsou hlavní vlastnosti tabletu, který je názornou ukázkou aktuální špičky tabletů s Androidem. S dokoupitelným krytem s klávesnicí má Galaxy Tab S8 Ultra nahradit i běžný notebook. Jenže, zvyk je želená košile....
 
[Obrázek: R88uJYq.png]
Nabíjení nemusí být nuda. PixelCable umí věci, které byste od kabelu určitě nečekali

[Obrázek: ngcb44] 
  • Nabíjecí kabely pro telefony jsou nuda
  • Zažitý stereotyp chce změnit PixelCable
  • Má svůj displej, jednotku s firmwarem i samostatnou aplikaci
Nebývá zvykem, abychom se na MobilManii zabývali samotnými kabely k nabíjení telefonů. Tentokrát ale uděláme výjimku, protože takový kabel jako je PixelCable jste pravděpodobně ještě neviděli. Neslouží totiž jen k samotnému nabíjení ale má i vlastní jednotku a malý monochromatický OLED displej, který lze využít mnoha způsoby.
 
[Obrázek: ofuozKu.png?1]



Soundbar od Porsche Design má jako první fyzicky nastavitelné repro pro Dolby Atmos

[Obrázek: PDB90_A2_scaled_2.jpg] Prémiové soundbary s prostorovým 3D zvukem Dolby Atmos už nejsou ničím neobvyklým. Horní zvukový kanál pro zmíněný Dolby Atmos je u nižší třídy virtuální, vyšší třídy je pak řešený fyzickými měniči orientovanými do stropu.
 
 [Obrázek: RcC7s0T.png?2]



Minisforum uvádí malinký desktop s grafikou Radeon RX 6650M

[Obrázek: Minisforum-HX90G.jpg] Společnost Minisforum si připravila další zajímavý desktop, který se u nás asi bude shánět obtížně, ale už nejde o firmu, která by byla na našem trhu neznámá. Nyní tu máme model HX90G vybavený mimo jiné i mobilním Radeonem. 
 
[Obrázek: FZsKZS0.jpg?1] 



Nej aplikace pro Samsung TV Skokani roku 2021? Spotify a Voyo

[Obrázek: 001.png?%24ORIGIN_PNG%24] Zájem o placené video služby provozované přes televizory v posledních letech významně roste. Značka hodlá také nabídnout řadu nových aplikací, jako třeba Oktagon.TV.

[Obrázek: KDvqMc9.jpg?2]



Žádná technologie mi nepomohla se soustředěním tak jako ReMarkable. Netypický tablet nabírá na oblibě

[Obrázek: rm7.jpg] Žádné sociální sítě, notifikace, ani zvuky. Norský vynález s pokročilým e-ink displejem je přesto chytrou, ale neinvazivní technologií.
 
[Obrázek: QCQVEhh.png?1]
Roberts Ortus-Time DAB/FM Jednoduše jedinečný design 

[Obrázek: FSDu1-TWQAMK5uf.jpg] Parádní radiobudík je překvapivě dobře ovladatelný a u DAB nabízí, tak říkajíc, dobrý standard! Neznámá značka se předvedla pomalu v nejlepším světle, nemluvě o skvělém úsporném balení bez obvyklých plastových sarapatiček. Škoda, že ji k nám nikdo nedováží…
 
[Obrázek: KDvqMc9.jpg?2]



Xiaomi vyfouklo Huawei spolupráci s Leicou. Chce mít mobily s kvalitnějšími fotoaparáty

[Obrázek: 3c67ebb0-da38-11ec-bf01-1192e9d5b1ca] Smlouva s Huawei skončila Leice loni a již tehdy se mluvilo o tom, že se objeví v mobilech konkurenčního Xiaomi. Historie německé Leicy sahá do roku 1913, Xiaomi je naopak mladá čínská společnost založená v roce 2010. Spolupráce se týká samostatné divize Leica Camera AG, Leica totiž vyrábí také mikroskopy či geodetické přístroje.
 
[Obrázek: jnlALHr.png?1]



Recenze: ASUS PN41 miniPC (Celeron N4500 a N5100), pasivně chlazená krabička

[Obrázek: saving_s.jpg] Někteří uživatelé mohou mít značně snížené nároky na hardware, dnes se tak podíváme na dvě velmi dostupné a pasivně chlazené krabičky společnosti ASUS.
 
[Obrázek: dW9LFD2.png?1]



Nový herní laptop Corsairu bude mít touch bar

[Obrázek: 2022-05-23-ts3_thumbs-f60.jpg] Se samostatným protáhlým displejem to naposledy zkoušel Apple, který ale nakonec Touch Bar přestal na své laptopy dávat. Myšlenku se snaží oživit Corsair na svém herním notebooku.
 
[Obrázek: pCTnkkU.png?1]



Logitech ztišil svou nejlepší kancelářskou myš a vyrobil neherní mechanickou klávesnici

[Obrázek: 0341f839.png?width=1200] Švýcarská společnost dnes uvedla tři novinky ve své špičkové řadě kancelářských periferií. Myš MX Master 3S doplňují klávesnice MX Mechanical a MX Mechanical Mini.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]



Apacer a ZADAK představují první PCIe 5.0 SSD pro spotřebitele: až 13 GB/s

[Obrázek: APACER-GEN5-SSD-2-768x489.webp] Společnosti APACER a ZADAK společně uvádí na trh svá první SSD určená pro rozhraní PCIe 5.0. Jde ovšem v podstatě o jeden a ten samý produkt, který se bude lišit nejspíše jen svou značkou. Co nabídne?
 
[Obrázek: FZsKZS0.jpg?1]



Starlink spouští satelitní internet pro obytná auta. Stojí o 680 korun víc a může být pomalejší

[Obrázek: GetThumbNail.aspx?id_file=722209168&widt...t=331&q=80] Starlink uvedl na trh nový produkt určený pro majitele obytných vozů. Proti běžnému internetovému připojení přes tuto satelitní konstelaci je zásadní výhodou dodávka bez čekání, k nevýhodám patří o 25 dolarů vyšší cena a nižší priorita síťových zdrojů.
 
[Obrázek: epXOddj.png?1]
Antec Cannon: otevřená skříň pro hi-end sestavy

[Obrázek: maxresdefault.jpg] Pokud je někdo ochoten vytáhnout z kapsy ekvivalent 500 eur za počítačovou skříň, pravděpodobně počítá i s využitím výkonných a drahých komponent. V případě Antec Cannon by ale také měl počítat s častým úklidem.
 
[Obrázek: FZsKZS0.jpg?1]



Projektor LG CineBeam HU915QE si vystačí s 5,6 cm od plátna

[Obrázek: LG_Projector.png] Společnost LG představila zajímavý projektor typu ultra-short-throw. Jedná se o CineBeam HU915QE, a aby vykouzlil 90" obraz, potřebuje k tomu být jen 5,6 cm od promítací plochy. Těšit se můžeme také na vysoký světelný tok 3700 lumenů.
 
[Obrázek: rI71bwK.jpg?1]



Jak oživit starý televizor? Přehled boxů s Androidem do 5000 Kč

[Obrázek: carneo-tivii-android-smart-tv-box-4-v.jpg] Není jich málo, výběr je tak stále značný stejně, jako jsou rozdílné jejich parametry. Zvolit můžete jak obyčejné přehrávače s mobilním Androidem, tak ty vyspělé, kompatibilnější (s IPTV/VoD), ale také dražší s operačním systémem Android TV, který najdete i v televizorech. Vybrali jsme jich pro vás přes 50…
 
[Obrázek: KDvqMc9.jpg?2]



Elektrická bouřka, sedadla, co vám změří teplotu a ožívající legendy

[Obrázek: Delage-D12-the-French-hypercar-in-test.jpeg] Třetí generaci Range Roveru Sport si nadále koupíte s osmiválcem a nový výtvor Horacia Paganiho dostane opět dvanáctiválec. Stejně jako model od oprášené francouzské značky Delage. Prodloužená verze Bentley Bentayga pro malé Číňany přiváží „letecká“ sedadla a přepravu rychlostí až 290 km/h.
 
[Obrázek: iQYiwpg.png]



Rekordní rychlost a dolet přes třetinu planety na jednu nádrž. To je nový král soukromých tryskáčů

[Obrázek: 80961_global-8000_76087.jpg] Nejrychlejší soukromý tryskáč světa, který na jedno natankování doletí z Prahy až na Kamčatku. To je Bombardier Global 8000.
 
[Obrázek: QCQVEhh.png?1]
Voděodolný papír používají vojáci i námořníci. Jeho prodeje v českém e-shopu rostou o stovky procent

[Obrázek: rite-in-the-rain-vancouver_1_grande.jpg?v=1633198858] Historie značky Rite in the Rain sahá sto let nazpět. V Americe je pověstná, Evropa se s ní seznamuje. Dobrodruzi ji však znají.
 
[Obrázek: MUmrWh8.png?1]



Minisforum ukazuje své mini PC s Radeonem RX 6650M a tekutým kovem

[Obrázek: MF_HX90G_4.jpg] Nedávno jsme se dozvěděli o zajímavém mini PC ve stylu NUC, které ovšem nebude až tak malé, díky čemuž se v něm najde vedle výkonného APU i mobilní karta Radeon RX 6650M. Její chlazení bude podpořeno tekutým kovem.
 
[Obrázek: FZsKZS0.jpg?1]



Lampička WaterLight nepotřebuje baterii ani nabíjení. Elektřinu vyrábí ze slané vody nebo moči

[Obrázek: waterlight2.jpg] Kolumbijský start-up E-Dina, specializující se na obnovitelné zdroje energie, a kolumbijská divize Wunderman Thompson vyvinuly zařízení, které přeměňuje slanou vodu na elektrickou energii. Výsledkem je bezdrátové přenosné svítidlo WaterLight, jež dokáže na půl litru slané vody svítit až 45 dní.
 
[Obrázek: 7F7np89.png?1]



Powerbanka s funkcemi telefonu. Tato půlkilová cihla vyrazí dech rekordní kapacitou baterie

[Obrázek: ?w=1600&h=1200&q=60&id_file=667351514] Technologie se vyvíjí a kapacity baterií se za poslední roky postupně výrazně zvětšily a z dříve nadprůměrných hodnot kolem 5 000 mAh se dnes stal běžný standard. Přesto ale vývoj pokračuje dál a kapacity se dále zvyšují vysoko nad tyto úrovně. Nyní však na trh přichází smartphone, který však má svou vlastní kategorii.
 
[Obrázek: ofuozKu.png?1]



LG zvolila temnou stranu síly. Nabídne limitovanou Star Wars sérii 65" OLED C2 televizorů

[Obrázek: getthumbnail.aspx?w=612&h=250&q=60&id_file=770290331] Ve spolupráci s Lucasfilmem vyrobí LG velmi limitovanou edici 65" 4K HDR OLED  televizoru řady C2 s motivem Star Wars. Televizor bude ale nabízen pouze na americké trhu a má být vyrobeno pouze 501 kusů této speciální edice. Počet má dopovídat číslu 501. legie Darth Vadera, která je také známá jako Vaderova pěst.
 
[Obrázek: RcC7s0T.png?2]
Hisense Vidda C1: barevně velmi přesný 4K projektor

[Obrázek: 1041780?w=1920] Hisense přichází na trh s novým projektorem Vidda C1. Ten přináší např. rozlišení až 4K, nabídne velmi přesné barvy s 10bitovou podporou, hráči se mohou těšit na nízké latence a obnovovací frekvenci až 240 Hz. Nechybí ani využití AI.
 
[Obrázek: rI71bwK.jpg?1]



Jaký je Samsung The Freestyle? Mobilní projektor hodně překvapil 

[Obrázek: samsung-futurestore.jpg] To, co je na Freestylu, hodně atypickém projektoru, nejdůležitější, je snadná přenosnost, velice jednoduchá instalace s automatickým seřízením obrazu (včetně ostření) a zajímavé doplňkové funkce. O to jde v případě mobilního projektoru, který můžete napájet i z kompatibilní powerbanky nejvíce. Druhý takový nenajdete…

[Obrázek: KDvqMc9.jpg?2]