XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Skylink LiveTV Addon
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Pochopil jsem správně, že tento addon není možné nainstalovat na Kodi 17.6? Proč vlastně?
Přehrávání streamů zabezpečených DRM (které používá Skylink) umí Kodi až od verze 18.
Ahoj, je mozne nejak vyuzivat i Skylink archivu v Kodi? Pokud ano, tak jak na to, prosim?
ano, najdi si tento doplnok medzi video doplnkami
Diky za tip, ale nic podobneho tam nemam, jak se to jmenuje presne? Nepotrebuju na to nejaky special repository?
- mas tento doplnok, o ktorom sa tu v tomto vlakne pise nainstalovany a nastaveny? ak ano, potom ho musis vidiet aj medzi video doplnkami.. ziaden dalsi doplnok ci repozitar nieje potrebny..
18.3 KODI, RSPI 3B+, Libreelec

Vypadá to, že jsem KONEČNĚ našel důvod, proč mi SKYLINK addon nefunguje jak má. CUKÁ SE.
Testy:
- interní wifi vypnuta, wifi v USB. NIC
- Kabel RJ45 konektivita po síti a wifi vypnuta. NIC
Pořád se cuká.
TEST:
Android mobil a SKYLINK aplikace. NECUKÁ SE
Tedy stejná wifi,stejný poskytovatel. A chyba? KODI

ŘEŠENÍ JE V BUFFERU A JEHO NASTAVENÍ:
postupoval jsem dle tohoto návodu
https://www.firesticktricks.com/fix-kodi-buffering.html

použil jsem metodu 3:
Method 3: How to Stop Kodi Buffering using Supreme Builds Wizard

a nastavil jsem buffer tak, že CACHE na 146MB, všechno vytaženo o něco výše - 4 možnosti v nastavení jak byly.

KONEČNĚ to funguje včetně např. PRIMA COOL, která byla nedívatelná..
Tak tomu daj chvilku a potom opat napis.. Kedze uz sa vie, ze za problemom je to, ze tie procesory nestihaju dekryptovat, tak nieje sanca, aby tomu vyssia cache nejako pomohla - dlhodobo.

Ono to vyzera, ze ta zlozitost je variabilna, ze niekedy to stiha a niekedy nie, preto aj mne trvalo tolko potvrdit, ze sa to fakt deje a ze je to tym, ze widevine zjavne bezi jednovlaknovo a teda ked je zlozitost vyssia, tak vytoci jedno jadro na 100% a prehravanie sa sekne (vzdy ked som si to na 5 minut pustil tak najust to stihalo).. Navysenie cache moze hypoteticky predlzit dobu, kedy ku prvemu "bufferingu" pride, ale ono to pride..
Je to tak, jak píše ohledně zatížení CPU při dekryptování DRM. A já bych to, co se týče video cache, ještě uvedl na pravou míru.

Není to tak, že Navysenie cache moze hypoteticky predlzit dobu, kedy ku prvemu "bufferingu" pride. PVR streamy (tedy streamy lineárního TV vysílání) v Kodi video cache vůbec nepoužívají. Je to dáno logikou věci. Takové streamy si nemůžeš "přednačíst" do bufferu, protože ti ho zdroj dopředu poslat nemůže. Zdroj ta "budoucí" data prostě nemá. Pokud v tomto případě nějaké ukládání do bufferu v Kodi probíhá, tak jen na úrovni bufferu přehrávače, a to jen proto, že po spuštění přehrávání nějakou chvíli trvá, než se přehrávač "rozjede" a po tuto dobu se stačí jeho buffer zaplnit.

Trochu jiná situace, ale ze stejným výsledkem je u přehrávání z Live TV archivu. Ani tam se video cache nepoužívá, ale ne proto, že jde o PVR stream (protože v tomto případě to PVR stream opravdu není) ale proto, že Skylink používá adaptivní protokol a při jeho použití se video cache v Kodi také nepoužívá. Je to dáno opět logikou věci.

Adaptivní protokoly mají tu vlastnost, že se streamy posílají v malých "balíčcích" (chunky se jim říká)  a o každý další chunk si musí klient (v tomto případě Kodi a v něm player, resp. inputstream.adaptive addon) říci. Na základě vyhodnocení přehrávání předchozího chunku si přitom řekne o další chunk (s takovou kvalitou a tedy i bitrate), který dokáže správně (tedy hlavně včas, aby přehrávání bylo plynulé) zpracovat. Bohužel, tohle je ale jen teorie, protože aktuální verze inputsteram.adaptive ještě neumí dynamickou (adaptivní) volbu chunků provádět. V podstatě provede volbu bitrate pouze na začátku, a pak už se jí drží. Celé je to ještě o něco složitější a je to popsané v https://github.com/Jirkoun/inputstream.adaptive/blob/master/README.md. Až bude inputsteram.adaptive mít realizovanou i tuto funkci, tak to bude probíhat tak, že při přehrávání streamu, pokud se ukáže, že se předchozí chunk nepodařilo přehrát synchronně, se požadavek na bitrate sníží a další chunk už bude mít horší kvalitu (a nižší bitrate). Je samozřejmě otázka, jestli to bude stačit. Problém u DRM není primárně jen v datovém toku, ale také ve složitosti dekryptovacího algoritmu a délce klíčů, takže bude záležet na tom jak "slabé/silné" CPU v daném zařízení je. Ale to už zacházím do přílišných detailů...
Nechci rozporovat tvůj dlouhý elaborát, ale nevidím důvod, proč by si Kodi nemohlo „přednačítát“ stream dopředu (buffer/cache) a přehrávat až poté, co je její úroveň zaplněnosti nad nějakou mez. V tom případě by samozřejmě „live“ vysílání bylo patřičně zpožděné, což už beztak je.
Nejde o to, zda by si Kodi mohlo nebo nemohlo načítat, ale o to, že to nedělá. Je to prostě vlastnost Kodi. Jestli chceš, aby se chovalo jinak, tak se musíš obrátit na autory a dát požadavek, aby se Kodi chovalo tak, jak navrhuješ. Třeba ti vyhoví...  1 Ne, vážně. Nevyhoví, protože to co navrhuješ, "není dobrý nápad". 

Pozastavuješ se nad mým dlouhým elaborátem, ale chtěl jsme to lidem, co v tom nemají úplně jasno, vysvětlit. Jak vidno na tvém příspěvku, nebyl ten můj stále dost dlouhý, protože se mi to právě tobě moc vysvětlit nepodařilo. To co navrhuješ (bez ohledu na to, že by ti asi uživatelé poděkovali, pokud by si po přepnutí kanálu museli několik vteřin (či snad desítek?) počkat až se načte dostatek dat), by v případě Live TV streamů eliminovalo jen velmi úzkou skupinu problémů. A z těch, o kterých tady diskutujeme v souvislosti se Skylink Live TV a decryptování DRM, snad žádný.
přechod z 18.3 LEILA na 18.4
9.1.501 Libreelec

cache nastavení:
vymazání advanced config XML
nastavení nových hodnot
146MB
15MB
15MB
cachování veškeré inet komunikace

prozatím ani jeden zátuh
PRIMA COOL HD

PS: např. ČT1 v HD NIKDY nelaguje, za to PRIMA a PRIMA COOL pokaždé.. A rozdíl?? nemám tušení..

zkuste někdo potvrdit moje zjištění, ať je to jisté.
jo ták 5 teď to chápu. Tudíž jakékoliv změny v nastavení buffer/cache nemají na tzv LiveTV přehrávání žádný vliv. Tedy neměl by mít, podle toho co popisuješ.
Díky.
info po pouziti: laguje i pres doplnek, upravu cache.. ostruzina se seka, mobil ne. tedy potvrzeno, bud to nedava hw nebo libreelec.

hodne zajimave je, ze prima cool, nova cinema - katastrofa. prepnu na vh1 klipy - vse ok.

vysvetleni pro to nemam..
Tak já doufám, že tu už přestaneš publikovat své pokusy o navyšování cache a prohlášení o tom, jak to pomáhá. A doufám, že už naposledy budu muset uvést, že LiveTV streamy a streamy přenášené v rámi adaptivních protokolů cache v Kodi nevyužívají!

Jinak, co se týče tvých hypotéz, tak to, že některý HW nestačí na dekódování DRM je pravda a zaznělo to tady už několikrát. A co se týče toho, že někde a někdy to funguje, jinde a jindy ne, i to je do jisté míry vysvětlitelné. Např. nelze srovnávat něco, co nemáš puštěné vedle sebe ve stejnou chvíli. Stejné je to například i v případě samotného Kodi. Když běží, tak zatížení CPU kolísá. Jsou addon běžící na pozadí, které po spuštění Kodi vyčkávají a začnou zatěžovat HW až po nějaké prodlevě (10 minut např.). Může tak tedy vzniknout dojem, že po navýšení cache, po kterém následuj reset, to funguje. Ale většinou jen chvíli. Např. oněch 10 minut... Také je třeba si uvědomit, že není stream jako stream. A také třeba to, že ne všechny kanály mají vyhrazenou stejnou šířku pásma a používají stejnou komprimaci. A samozřejmě také to, že průměrný bitrate je jiný při sledování sportovního přenosu, finále Avengers a televizní debaty ve studiu, kde je jedna statická kamera. Neříkám, že to neovlivňuje i něco dalšího, na to máme asi všichni s DRM malé zkušenosti, ale přesto to co známe, většinu toho vysvětluje.

A mimochodem, příště by sis mohl odpustit takové dětinské chování, kdy napíšeš, jak ti pomohlo navýšení cache, s ironickým "hm" na konci, které pak tiše smažeš a děláš jakoby nic. Je to trapné a nedůstojné.

A na konec ještě jedna praktická rada. Pokud mi to o té cache v Kodi nevěříš, zkus si někdy pustit zobrazení "PlayerDebug" (ctrl-shift-o) a podívej se na obsazení cache.  Když nevěříš ani tomu, tak si nastav ukládání cache na disk (kartu) a podívej se, co se děje tam. Zkus si to jednou při přehrávání LiveTV stream ze Skylinku a pak třeba při přehrávání filmu ze Stream-Cinema. Dál už ti nemám co říci.
Takže za súčasného stavu s widewine, keď je evidentné, že beží jednovláknovo, je rozumná voľba kúpa tv boxu s S912 alebo S905X2? Ten S905X2 by mal mať takt 2.0GHz.
Funguje to tu niekomu s TV Boxom, ktorý má buď jeden alebo druhý spomenutý procesor?
toto hadam hovori za vsetko:

https://hometheatrelife.com/wp-content/u...e-Core.jpg

Vyskusane to samozrejme nemam, ale za S905X2 hovori aj USB3 a glan.
cache: Preto sa pýtam, či to má niekto vyskúšané. 2.0Ghz sú pekné, ale chcem vedieť, či sa po hodine sledovania TV procesor napr. neprehreje...
tak ak chces istotu a si ochotny trocha priplatit, skus radsej intel compute stick alebo intel nuc, stoji to tak ~120 eur a to by hadam mohlo v pohode vsetko stihat.. a mozes to do 2 tyzdnov vratit :)
Alebo sa spolahni na Android a neries *ELEC..
Vyskúšal som apk z tesly a ide to fajn. Budem prepínať android/core (doteraz som mal core na emmc - StreamCinema a Skylink). SD karta stojí 8€ a zo skúseností s rpi3 viem, že tak vydrží rok a pol. Lacnejšie ako miniPC :)