XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Skylink LiveTV Addon
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Zdravím všechny,

prošel jsem si podobným kolečkem zkoumání, jako ostatní. Také jsem usilovně komunikoval s podporou Skylinku. Zde je výsledek:
 
Citace:Dobré odpoledne pane ....,

níže Vám zasílám slíbené vyjádření a informace ohledně služby Live TV a současného stavu, kdy služba přestala být funkční na zařízeních s operačním systémem Linux.

V uplynulých dnech došlo z naší strany k aktivaci VMP (Verified Media Path), který omezuje neautorizované prohlížeče v získání klíče Widevine L3. Tato dodatečná ochrana byla povolena z důvodu omezení neautorizovaných prohlížečů ve streamování a zamezení možnosti nezákonného použití obsahu.

Zákazníci tedy nyní dostávají chybu přehrávače, příp. chybu DRM v případě, že nemají zabezpečení L3.

Tato chyba se může projevit zejména v okamžiku, kdy uživatel používá zařízení, prohlížeč nebo operační systém, který nedostává potřebné aktualizace po delší dobu (popř. nepravidelně nebo vůbec).

Zdá se, že operační systémy Linux v aktuální konfiguraci nesplňují nároky na zabezpečení s žádným webovým prohlížečem a streamování je tedy blokováno.

Aby bylo možné obsah nadále přehrávat, bude nutné, aby byl používaný software přizpůsoben aktuálním požadavkům na zabezpečení.

 Nejedná se tedy o omezení namířené proti uživatelům jakéhokoli konkrétního softwaru – je pouze potřeba zajistit si potřebné aktualizace. Ke stejnému kroku postupně přistupuje a nejspíše dále bude přistupovat většina poskytovatelů televizního a video obsahu.

 V případě dalších dotazů k problematice zabezpečení na systému Linux se prosím obraťte na jeho vývojáře.

 Děkujeme za pochopení.

Nedalo mi to a ještě jsem chvíli googloval, bohužel závěr je více než jasný (a také velmi frustrující):

https://www.expressplay.com/products/goo...evine-drm/
Citace:Another important aspect to consider is the Google Widevine DRM Verified Media Path (VMP). The Widevine DRM Desktop Browser Content Decryption Module (CDM) includes support for VMP, which provides a method to verify the validity of the browser framework. All Widevine DRM browser-based integrations (platforms and applications) must support VMP, but VMP support is not available for Linux platforms

12
Takže na Linuxu nepomůže poslední verze Widevine, které mám v obou prohlížečích (mmch. v chromium lze zjistit přes chrome://components/ - ukazuje mi to Widevine Content Decryption Module - Verze: 4.10.2710.0, Stav - Komponenta je již aktuální; ve Firefoxu pak pod about:addons -> Zásuvné moduly). Leda zázrak, ale na ten nevěřím.

Skylink mi vyhovoval, ani ne tak kvůli kvalitě služby (která byla tak nějak průměrná), ale hlavně díky pohodlnému přehrávání v Kodi a možnosti více zařízení v domácnosti. Máte někdo nějaké tipy na alterantivy? Aby to běžělo v Kodi, příp. na více zařízeních (třeba i ne současně).
: Je to zvlastne, nakolko som to skusal na kodi 20.2 a windowz 11 a tiez to neslo. Zavysi podla mna od implementacie v addone skylinku aj pomocnych addonov, ci to dokazu.
Zo strany Skylinku ide o veľkú neserióznosť. Na jednej strane tvrdia „Nejedná se tedy o omezení namířené proti uživatelům jakéhokoli konkrétního softwaru – je pouze potřeba zajistit si potřebné aktualizace“, ale na druhej strane neumožnia prehrávanie na OS, ktorý je aktualizovaný pravidelne, a určite lepšie, ako mnohé Android zariadenia (alebo aj Windows).
Na stránke majú sekciu FAQ Technické aktuality, ale neunúvajú sa tam napísať, že došlo k pomerne zásadnej zmene v technických podmienkach.
Je až zarážajúce, ako sa k multiplatformnosti stavajú niektoré spoločnosti. Ak nie si pod dohľadom vybraných komerčných spoločností, nemáme o teba záujem... A si dopredu považovaný za podvodníka :-(

Budem rád, ak sa nájde funkčné riešenie pre KODI pod linuxom. Vďaka za každú snahu ;-)
Ahoj,
co jsem si přečetl tak se asi dál nemusím zabývat tím že když spustím program na Kodi tak se nachvilku v pravo nahoře objeví přehravání a pak to zmizí a nic se nestane. 
Mám libreelec a kodi na Rpi3.
Tak už to nefunguje v Kodi ani na Androide, aspoň že vo Firefoxe ide.
Škoda, lebo tento Slylink doplnok bol skvelý, hlavne archív, tak dúfam, že keď robia títo páni autorských práv tieto skvelé veci, tak budú vedieť urobiť aj poriadnu aplikáciu na pozeranie, lebo tá, čo majú teraz a to ich webové rozhranie je úplna katastrofa Sad
(24.10.2023, 15:14)cache Napsal(a): [ -> ]Divim sa, ze to nefunguje v Kodi na Windows, kedze tam Kodi pouziva identicku kniznicu Widevine ako prehliadace. Len kedze uz Skylink nemam, nemozem to ani preskumat. Problem moze byt aj so zastaralym User Agentom, aj s tym ze neviem ci sa vobec posiela do widevine requestu..
Co o tom vím, tak inputsteram.adaptive funguje jako proxy. Usuzuji to podle toho, že pokud se podívám na adresu přehrávače v Kodi, pokud přehrávám nějaký stream s DRM, tak je tam adresa http://127.0.0.1:,<port>/.... Je to podobné, jako když se pro trochu podobné účely (tam je to např. kvůli změně video kontejneru, případně ještě z dalších důvodů, které nebudu rozvádět) používám ffmpeg u Tvheadend. A protože ze Skylink-u píší, že
(24.10.2023, 21:56)madmaxcz Napsal(a): [ -> ]Tato chyba se může projevit zejména v okamžiku, kdy uživatel používá zařízení, prohlížeč nebo operační systém, který nedostává potřebné aktualizace po delší dobu (popř. nepravidelně nebo vůbec).
...
Zdá se, že operační systémy Linux v aktuální konfiguraci nesplňují nároky na zabezpečení s žádným webovým prohlížečem a streamování je tedy blokováno.
napadá mě, že by mohli zjišťovat zařízení, prohlížeč nebo operační systém právě na základě analýzy UA používaných v requestech, které v tomto případě do Skylink při přehrávání posílá inputstream.adaptive. Nebo se mýlím? Jak jinak bude server vědět, kdo žádá o steram? A pak je otázka, kde to UA inputsteram.adaptive vezme. Buď ho přebírá od Kodi nebo ho má zadaný v kódu (je to binární addon, přeložený s konkrétní implementací Kodi). Takže ho asi nezměníme tak snadno. Ostatně, právě možnost změny UA je asi chápáno jako porušení bezpečnosti.
Zdarec,

díky za informace a všem co tomu rozumí a snaží se to vyřešit ?
Vypadá to, že to bude problém na dlouho.
Tak se přidám k : s otázkou co pořídit jiného?
Nějakou krabičku k "hloupé" TV kam dám SCC a skylink. Ale zase aby to nebylo za 5tis ?
díky

Teď mám Max96+ s coreelec
zdravim,
rpi3-nainstalovano-lineage-17.1-20201108-UNOFFICIAL-KonstaKANG-Skylink Live TV CZ_10.2_Apkpure vse jede ok.
p.s.kodi matrix19.4 ok-sc2,o2tv,atd.
(25.10.2023, 17:37)reneone Napsal(a): [ -> ]zdravim,
rpi3-nainstalovano-lineage-17.1-20201108-UNOFFICIAL-KonstaKANG-Skylink Live TV CZ_10.2_Apkpure vse jede ok.
p.s.kodi matrix19.4 ok-sc2,o2tv,atd.

hmm.. mam 1GB RAM, takže asi nic. Navíc zvukovku v USB a k tomu TV tuner v HATu.. To pochybuju, že android pobere ovladačema.. Sad nebo se pletu?

Máte někdo na toto řešení na alternativu libre-kore elec pro rpi4 postavenou na adroidu, která by toto výše splňovala?
díky
Off Topic ale dnes vyzerá že podobné mi cvakol aj TV Go od magia....takže všetko je v <> idem čítať noviny.... Nejakým zázrakom som rozbiehal lineage 17.1 na rpi3b+ s nativnou apkou Skylink live tv a funguje to...nie je to ideálne ale zatiaľ to funguje a nemrzne ani nepadá....
Tskze to vyzera,ze doslo k zmene security level z L3 na L1 a to linux masiny nemaju a preto to nejde a ani nepojde.

Btw.android Samsung Kodi 18.9 a skylink live ide.
Security level L1
Ahoj,
Tak jsem na RPI4 naistaloval Lineage OS 20 + Gapps 13. V google play jsem dal instalovat Skylink CZ, to proběhne ale pak už není možnost otevřít. Co by to mohlo způsobovat ?
corsairetc: Myslím, že tvůj dotaz by ti spíše zodpověděli možná na androidforum.cz, tady se řeší Skylink jako add-on pro KODI a ty máš čistou androidí aplikaci Skylink, pokud jsem to správně pochopil.
Hmmm, momentálne mi Skylink funguje len na mobile:
Kodi 19.3, InputStream Adaptive 19.0.7, add-on Skylink LiveTV 1.7.5
Android 13, telefon Sams.Galaxy A51

Na LibreElec ani ťuk. 12
Je tady někdo fundovaný, kdo by řekl:

- ano bude to fungovat, jen je potřeba udělat upgrade doplňku
- ne nebude to fungovat dokud nezmění Skylink zabezpečení. Kup si jiný hw než RP4 s LibreElec.

Díky
b je spravne nakolko skylink live pouziva widevine L1 namiesto L3,ktore bolo doposial.Bohuzial na linuxe je podpora iba L3.Skuste chromecast 4k tam to ide ok aj v Kodi nakolko je to Google stroj a ten ma L1
Na Androide 13 Kodi 20.2 Skylink 1.7.5 mi znovu po 3 dňoch funguje.
Na Windows 11 a Linuxe Ubuntu 20.04 nefunguje, ale to je pochopiteľné, keďže nie sú uvedené v zozname podporovaných systémov na https://widevine.com/
Doporučili byste mi nějakou novou "krabičku", když to s Raspberry pi 3 nejede (a ani nepojede)?
Co máte, co byste doporučili jako krabičku připojenou přes HDMI do TV.
Zdravím, za mě asi spíš hledat náhradu za skylink, třeba SledovaniTV či jinou alternativu která dobře chodi v Kodi, než kupovat nové zařízení.