XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: O2TV
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23
.trip: podívej se do nastavení kodi - pvr a živé vysílání - televizní program - výchozí akce při výběru a tam nastav chytrý výběr.
:  zkus v nastavení udělat novou session. Pokud to nepomůže, pošli mi log (viz. zaslání logu na první stránce).
Ahoj.
Tak už bohužel došlo i na mne, O2 mi vypnula starou dobrou O2TV a donutila mě přejít na 2.0.
Napsal jsem bohužel, protože doplněk s verzí 2.0 nefunguje dobře.
Nejvíce totiž využívám funkci "Nahrávky" a s těmi je právě potíž - vlastně dvě potíže:

1) Mám přístup vždy pouze k poslednímu odvysílanému dílu seriálu, ačkoliv měsíční expirační doba ještě zdaleka neuplynula ani u předchozích dílů.
Domnívám se, že je to tím, že v novém API je v nahrávkách pro seriály (pokud je nahráno více dílů) vytvořena nová "složka" a k jednotlivým dílům se lze dostat až po rozkliknutí složky.
To vlastně popisuji chování webového rozhraní O2TV, ale API to zřejmě vynucuje i pro jiné platformy.

2) Pokud se podívám na nějaký pořad přes Archiv doplňku, uvedený pořad se automaticky (ale nevyžádaně) objeví i v Nahrávkách.

Je mi divné, že tyto problémy už dávno nereportoval někdo jiný. Ale asi je můj způsob využívání Nahrávek poněkud specifický.
Ještě jedna AndroidTV specifická věc. Nevím ale, jak moc řešitelná. Když se televize vypne při přehrávání z IPTV SC, po zapnutí vyskočí hláška, že zvolený stream nelze přehrát. Po odkliknutí a nové volbě kanálu vše funguje. Je to blbina, ale manželka si stěžuje, že předtím to takhle nebylo. ;)
: i když tenhle doplněk tu je 1 a 1/4 roku, tak většina lidí zástavala asi u Sledování TV. Já sám O2TV nevyužívám, takže jsem hodně odkázaný na připomínky vás, uživatelů. Je pořád možné, že ne všechno bude fungovat nebo to nebude fungovat 100%. Na nahrávky epizod seriálů se podívám.

Co se týče nahrávek u přehrávání archivu, tak ty ti tam zůstavají nebo je vidíš jen pokud se zrovna na něco koukáš? O2TV 2.0 se minimálně chovala u archivu tak, že stream končil podle EPG. Takže se stávalo, že pak bylo nutné pustit následující pořad, abys viděl konec. U staré O2TV šlo pustit stream se specifikováním času, který se má přidat, ale u nové to bohuže nefunguje.

Vyřešil jsem to tak, že se při přehrávní z archivu vytvoří nahrávka, pustí se její přehrávání a nakonec se snaže (pokud už předtím jako nahrávka neexistovala). Neměla by tedy být vidět po přehrávání, pokud ano, tak je něco špatně.

: pokud se to tak chová pokaždé, zkus to nasimulovat a pošli mi do SZ odkaz na log.
(28.2.2024, 8:39)waladir Napsal(a): [ -> ]-S: je trošku blbé někoho nutit do investic, ale pokud máš např. nějaký box se starším Amlogic SoC, na který nejde dát novější CE, zauvažoval bych o upgradu.

Tak mohu potvrdit, že problém nebyl v HW, ale jako obvykle mezi židlí a klávesnicí. Ale abych přiblížil situaci nováčka uživatele, CoreELEC (CE) se automaticky neaktualizuje "přes verzi" a až můj "přítel na telefonu" mne navedl na manuální upgrade(možná to je tím, že 9.2.8 je poslední "Legacy" a 20.4 je jen "Stable"), kdy stačí v nastavení Coreelec změnit typ upgrade z auto na manual a pak o kousek níže vybrat kterou verzi distribuce stáhnout, pak už jen potvrdit a čekat.
A protože se vždy musí projevit pravidlo, "když něco mnoho let spolehlivě funguje, nehrab do toho, pokud nechceš mít hromadu problémů", tak po úspěšném upgrade se musí zavést nový repozitář XBMC-kodi.cz stažený z repo.xbmc-kodi.cz pro danou verzi CE (tedy stáhnout soubor .zip, nebo zadat adresu "https://repo.xbmc-kodi.cz". jako zdroj a stáhnout přímo - doporučuji se na tuto adresu podívat je tam návod a naštěstí nové verze CE se číselně shodují s verzí Kodi), tím se upgraduje většina doplňků a najednou si možná vzpomenete, že některé z těch zakázaných jste kdysi dávno instalovali přímo ze zip pro určený typ kodi a nyní musíte použít běžnou verzi z repozitáře. (U mne to byla Prima+) Nepočítám problémy se sháněním přihlašovacích údajů k účtům. které jsou uložené v doplňcích (ideálně před upgrade si to projít a zapsat, zajímavé některé se přetáhnou a některé nikoliv). Něco nemusí fungovat ihned a je potřeba i vyzkoušet po nastavení "restart" celé krabičky. A korunováno je to sháněním ovladačů k USB tunerům, které sice jsou v distribuci CE, ale nejsou v jádře a musí se stáhnout jako doplněk (služby) z repozitáře coreelecu, což mi "přítel na telefonu" musel zjistit a najít.
Tak doufám, že dalším nováčkům toto pomůže a pokud někdo z ostřílených matadorů ví, kde je nějaký užitečný podrobný návod jak upgradovat z Leii (doufám, že Leia se takto skloňuje) na Nexus aby případný jiný nováček nebyl stejně frustrován jako já, tak připojí odkaz. 4

Jestli mohu trochu navázat na listener.  Trochu mne po přechodu ze "Sledování..." překvapilo, že archiv nahrávek (stejně jej využívám jako on) je setříděn chronologicky (nejstarší nahoře) a nejde to změnit a dále, že řádky mohou být "složky", tedy vyhledat poslední díl seriálu je takové "drbání přes hlavu".
Stejný nezvyk, je v programech, že O2TV sport je složka, která obsahuje vlastní streamy jako svůj obsah, tedy chtít se podívat na konkrétní zápas je opět "přes hlavu".
Když jsem se nakonec podíval na web o2tv.cz je tam stejná struktura, tedy celá O2TV ver. 2.0 je "přes hlavu" by design, ale pokud by  byla možnost, toto v doplňku napravit, tak alespoň pro mne by to bylo více "user friendly".
: Kodi 19 a mladší používá mladší generaci Pythonu. Tj. z Python2.x -> Python3.x. Tzn., že všechny doplňky stavěné na míru Kodi 18 jsou znefunkčněné. To na vysvětlení nutnosti nových appek a repozitářů.

Také jsem kdysi dělal upgrade z CE 9.x na CE 19. U mě to proběhlo bez problémů. No jsou docela časté názory, že se to nedoporučuje, že je lepší čistá instalace. To jen na vysvětlení, kdyby se ti začaly vyskytovat problémy.
Znovu jsem vyzkoušel to přehrávání z archivu a objevování se přehraného pořadu v Nahrávkách.
Není to tak jednoznačné, jak se mi zdálo dříve. Tento jev tedy nenastává vždy, ale jen v určitých specifických případech. Nyní to vypadá tak, že se to stane pouze v případě, že pomocí Archivu pouštím právě probíhající pořad (ale asi ani tak ne vždy). Ale při mých dnešních pokusech se pravidelně (vždy) stává to, že při skončení pořadu na obrazovce zůstane zmražen obraz a Kodi se nevrátí do menu. Stále hovořím o případu, že jsem přes Archiv spustil pořad, který už probíhal. Kodi jako takové ale zmražené není a pomocí Stop se do menu dostanu.
Zkoušel jsem to na dvou různých zařízeních. Jedno je LibreElec na RPi4 a druhé je LibreElec na Opi3.
Ve verzi 1.5.7 je upravené zobrazení nahrávek epizod seriálů a v nastavení je možnost změnit jejich řazení. Také je při volání API nastavený nově timeout. Řešil jsem jeden problém s přihlášením, kde defaultní dělal problém.

-S: zřejmě si narážel i na multidemenzi. Bohužel  to jednoduše nejde řešit jinak. Pokud je k dispozici MD, je to vidět v názvu, který začína na MD. Pod jedním pořadem je pak k dispozici víc streamů, kde se pak objevuje dialog na výběr. Většinou to O2 využívá u O2 TV Sport HD.

: zkoušel jsem to nasimulovat na počítači a bohužel se mi to nepovedlo. Ještě to zítra zkusím na CE. Přinejhorším bych mohl udělat nějaký sofistikovanější způsob čištění nahrávek, aby tam nehrávky nezůstávaly. Ale je možné, že to nějak souvisí i s těmi dalšími problémy. Možná mi zkus poslat log, třeba z něj něco vykoukám.
Ve verzi 1.5.8 je upravené spouštění běžících pořadů v archivu, kdy se nebudou pouštět jako nahrávka, ale jako live stream (díky :  za spolupráci). Další úpravou je rozšíření chybové hlášky při volání API O2TV, o  informaci, kde k tomu došlo a pokud je k dispozici i konkrétní vrácena chyba. Teď se obrazovala jen obecná chyba "Problém při stažení dat z O2TV".
Ahoj všem,
minulý týden jsem pořídil kvůli motorkám a formulím O2TV a na posledním CE chodí všechno kromě kanálů chráněných PINem, při živém vysílání to píše"Problém při přehrání", z odvysílaných v EPG "Chyba O2TV", archiv taktéž. Je třeba ještě někde něco donastavit? Na webu O2TV to samozřejmě funguje...
: zkus mi poslat log. Odemknuti PINem jsem řešíl dávno a je možné, že se něco změnilo. Bohužel nemám možnost to vykoušet, protože mám jen Bronzovou, kde žádný kanál chráněným PINem není.
Ještě možná by stálo za zlepšení, jakým způsobem se zobrazují naplánované nahrávky. Nyní je tam vidět jen název a nic víc, takže pokud je naplánováno např. více dílů seriálu jsou tam jen řádky s názvem seriálu. Kdyby tam bylo alespoň na kdy je to plánováno (tedy informace jako u nahraného dílu, která je v závorce).
-S: do naplánovaných náhrávek info doplním. Zkusím i přidat číslo epizody k názvům plošně. Nedělal jsem to, protože v metadatech O2TV k pořadům byl občas chaos. Nejednodnost, kdy třeba jedna epizoda seriálu má v datech číslo epizody, hned následující nemá, ale už to není tak časté. Asi to zkusím přidat u všeho a uvidíme, jaká bude odezva.
Jen dotaz. Chybová hláška Překročený limit přehrávání. Včera normálně vypnuto, dnes po zapnutí a spuštění tato hláška. Jiný zásah nebyl. V. 1.5.8.

Edit: Mám přihlášena dvě zařízení, spuštěno jen jedno.
Podívej se do Nastavení - Zařízení. Zařízení, které podle O2 streamuje, by mělo být vidět červeně. Narozdíl od webu je v doplňku vidět i deviceid, podle kterého můžeš identifikovat, které zařízení to dělá. Kdybys na něm neobjevil nic podezřelého, zkus restartnout Kodi, jestli tam něco nezůstalo viset.

Změna ve verzi 1.5.8 by na to neměla mít vliv. Vyzkoušel jsem to u sebe a mně to zase Kodi vůbec nedetekovalo a umožnilo mně to pustit i stream z webu. Může to být i nějaká chyba v O2TV nebo i samozřejmě v doplňku. Akorát mě nenapadá, čím by to mohlo být.
Není to tragedie, zatím. Ber to jen jako info, protože to bylo poprvé. Ano, zařízení které je v Nastavení červené, je zároveň to, které hodí tu chybu a je v tuto chvíli jediné aktivní.
: a ten problém se vyřešil sám (třeba po nějaké době), nebo jsi musel restartnout Kodi? Zkusim udělat logování keepalive pořadavků, jestli to s nimi nějak nesouvisi. Pouští se v každých 5 s během přehrávání, ale s jeho ukončením by se měly přestat posílat. Kdyby se někomu objevil stejný problém, tak zapněte protokolovaní ladění a pošlete mi log (tedy až s dalším updatem). Třeba tam bude nějaký problém vidět. Ale je možné, že to zazlobilo na straně O2, kdy to nedetekovalo správně konec přehrávání.
Ne. Zatím jsem to neřešil. Jen jsem se podíval, co je v Nastavení červené. V IPTV SC mám ještě Archiv SledováníTV, takže jsem si to pustil tam.

Teď aktuálně i z O2TV stejný prg jede. Bez jakéhokoliv zásahu (reboot, session atd.).

Říkám, ber to zatím jen jako info. Stalo se to poprvé. Snad jen že včera při vypnutí:
 
Kód:
2024-03-03 23:12:42.463 T:5652    error <general>: CPythonInvoker(2, /storage/.kodi/addons/plugin.video.o2tv/service.py): script didn't stop in 5 seconds - let's kill it
Ale to by nemělo mít vliv. To je běžná hláška, když není ošetřeno korektní zavření jakékoliv služby při vypínání.

Popř. ošetřeno je, ale služba se včas neukončí
: No, tohle může být problém v případě, pokud se ukončuje Kodi a přitom se ještě přehrává nebo běží nějaká náročnější service ve které je nějaký "stavový atomat". Od jisté doby Kodi zásadně ukončuji přes extra script, který před vlastním ukončením provede nutný úklid, jehož součástí je i stop playeru,  a teprve pak, po bezpečnostní pauze, i vlastní ukončení Kodi. Těch scriptů, pluginů a service, ve kterých nemusí ukončení proběhnout řízeně a očekávaným způsobem, je v Kodi docela dost. Myslím, že mezi ně kromě např. SCC, Netflix, může s jeho "keep alive" patřit i O2TV.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23