XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: O2TV
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23
Tady to trochu nechápu. V nastavení doplňku IPTV Simple Client možnost Generovat Playlist není. Tato možnost je v nastavení doplňku O2 na kartě IPTV Simple Client. Tam jsem to udělal, playlist se vygeneroval. Zkontroloval jsem si, že je uložený v nastaveném komunikačním adresáři. Nicméně nic se nezměnilo. programy se pořád nenačtou. "Načítání kanálů z klientů" proběhne a když otevřu jejich seznam a snažím se otevřít kanál 0 tak vyskočí zpráva "Jednu, nebo více položek se nepodařilo přehrát. Více informací o této zprávě v protokolu." Kde najdu protokol bohužel taky nevím.

Teď jsem zkusil následující. Zavřel jsem Kodi a z komunikačního adresáře jsem ve Windows otevřel soubor o2tv_epg.xml a ty kanály i se všemi informacemi tam jsou. To svědčí o tom, že je soubor vygenerovaný dobře. Chyba tedy bude zřejmě v souboru playlist.m3u. Viz Tvá předchozí zpráva a má odpověď na ní.
@seznam.cz: v o2tv_epg.xml je televizní program. I bez něj bys něj bys měl vidět kanály. Pokud ve stejném adresáři vidiš soubor playlist.m3u, zkontroluj v nastaveni IPTV Simple Clienta, jestli máš na záložce obecné v Umístění vybrané Místní cesta a v Cesta k seznamu vybraný soubor playlist.m3u. Stejně bys měl mít v Televizní program vybraný soubor o2tv_epg.xml. Kdybys to měl takhle nastavené a stejně to nefungovalo, napiš mi soukromou zprávu.
Děkuji, problém vyřešen. Cesta k souboru m3u byla chybně nastavena na o2tv_epg.xml. Neuvěřitelné, kolikrát jsem to nastavení kontroloval a stejně mi to uniklo.
Když už jsi tak ochotný, zeptám se ještě na tohle: Převčírem při instalaci se mi "nějak" povedlo docílit toho, že se mi u videa v kontextovém menu objevila možnost "nahrát" a byla funkční, to jsem si vyzkoušel. Teď už nevím a marně hledám jak jsem to udělal. Poradíš?
@seznam.cz: volba Nahrát v O2TV by se měla zobrazovat vždy, ale jen v televizním programu. Pokud ji tam nemáš, je to zvláštní. Zkusil bych restartnout Kodi.
Asi jsem se špatně vyjádřil. Mně nešlo o TV, ale o nahrávání ze SCC.

V tom kontextovém menu je přesně napsíno "Stáhnout" ne "Nahrát", což je asi jedno.
@seznam.cz: jak je to v SCC bohužel nevím. Volbu pro nahrávání jsem tam nenašel, ale nevím jestli se zobrazuje jen za určitých okolností (dřív tam byla vždy) nebo jí autoři SCC z nějakého důvodu možnost stažení z nějakého důvodu vypli. Vím že kolem SCC to bylo nedávno trošku bouřlivé, ale nijak aktivně situaci kolem SCC nesleduju.
Dalši poznatek. V konfiguraci SCC mi přibyly další záložky. Vedle "streamy" je v pravo ještě  "Zdroj", "Trakt.tv", Stahování", "Knihovna", "Titulky" a "Pokročilé". To právě v Notebooku nemám a nevím jak jsem to tam dostal.
@seznam.cz: zkus napsat do vlákna k SCC - https://www.xbmc-kodi.cz/prispevek-strea...-community. Je větší pravděpodobnost, že ti nekdo porádí tam, než tady, kde si to přečtou jen lidi, kteří se zajímají i doplněk O2TV.
: Ty používáš skin Confluence. V boxu i NB? Tebou zmiňované položky v NB určitě máš. Zrovna jako v boxu. Akorát v NB ten posuv poslouchá jen na rolování kolečkem nebo směrové šipky NB. Na ty modré šipky vedle názvů kapitol to v NB neposlouchá.

Pro jistotu si zkontroluj, že máš v Nastavení SCC vpravo dole navoleno Expert. I když na toto by to nemělo mít vliv.

Kolega má pravdu. Pokud to jde, snaž se dotazoval v tématech k tomu určených. Ne každý čte všechno.
Máš pravdu, přesně na to jsem před chvílí přišel, donastavil jsem konfiguraci a vše funguje.  Díky.
: Ahoj, nechodí mi v IPTV SC O2. SledováníTV ano, timeshift v O2 chodí taky. Mám přesně stejný problém jako je popsaný v V21/Omega dash playback issue (kodi.tv). Včetně chování bufferu. No určitě to není déle jak jeden měsíc. Že by s přechodem CE21beta3 na CE21RC1, aktuálně RC2 - ale to je jen dohad.
Shodný playlist v CE20.5 bez problémů. Dá se s tím při generování playlistu něco udělat? Dík za info.
Je to zakleté. Dovolím si mírně OT (sice také O2TV, ale na jiné platformě).

Já se s podobným problémem potýkám při příjmu O2TV 2.0 v Tvheadend/ffmpeg a následném přehrávanání v Kodi. Chování v cílovém Kodi, rep. přehrávači Kodi je shodné, jako v tvém případě, i jako v případě, který je popisován v odkazovaném vláknu na kodi.tv. Trhané přehrávání streamu, vyprazdňování bufferu přehrávače až k 0 %, narůstající počet skip. V mém úpřípadě to přisuzuji práci ffmepg, který má v tomto případě v Tvheadend podobnou roli jako má ISA v Kodi. V Tvheadend je také vidět narůstající počet chyb typu Neopravené bloky a je vidět, že datový proud probíhá po "kvantech". Vždy nárazově se přenese velký blok dat a pak poměrně dlouho nic a koreluje to s tím, jak se v Kodi vyprázdní buffer až k 0 %. ZKoušel jsem v ffmpeg parametr -re, ale ještě se to zhoršilo, změnit vyrovnávací paměť dekodéru apod., ale nic nevedlo k nějakému pronikavému úspěchu. Čert nám ten MPEG-DASH byl dlužný. 11

Co se týče příjmu v Kodi, smysl mi dávalo to, co píše v Kodi.tv , který věcem kolem PVR opravdu rozumí, že se ve streamu něco změnilo (používání UCtiming). Vidle do toho ovšem hazí skutečnost, že v Kodi 20 to funguje dobře. Pak je otázka, jaký je rozdíl mezi Kodi 20 a 21, resp. ISA v obou verzích.
: A ještě jeden jev. Když včas skočím z online streamu o pár minut zpět a využiju timeshift, pak se stream chová způsobně. Stačí o dvě, tři minuty.

A asi s tím bojují, i když jsem to nenašel jako důvod, letos už proběhlo dost aktualizací IPTV SC i ISA. Minimálně tři.
: přiznám se, že Omegu jsem ještě ani nezkoušel. Teoreticky můžeš zkusit verzi 1.5.0 (v 1.5.1 došlo ke změně typu streamu), jestli se to nebude chovat jinak.
: To zkusit můžu, i když ve změnu nevěřím. Verze 1.6.8 je v Nexusu bez problémů. Jen mi prozraď, kde najdu historické verze.  Na tvém Gitu je nemáš. Alespoň ne veřejně.

Už nemusíš. Našel jsem si ji v zálohách CE.
: moc šancí tomu také nedávám, ale je to asi jedna z mála věci, kterou můžu nějak ovlivnit. Starší verze najdeš tady: https://mirror.xbmc-kodi.cz/addons/matri...ideo.o2tv/
Tak v.1.5.0 se chová úplně stejně špatně.
Tak jsem teď v podvečer ještě laboroval s následujícími výsledky.
  • v doplňku O2TV mi jede LiveTV přes IPTV SC bez jakýchkoliv problémů. Buffer přehrávače se stále drží na 99-100 %. Sem tam nějaký skip, ale jinak je obraz bez problémů. Sleduji na O2TV vesměs sport a vše je plynulé, obraz bez chyby.
  • v Tvheadend je to ale naopak k nekoukání a v případě dvou Canal+ programů i k neposlouchání (oba kanály mají výrazně sníženou hlasitost). Co je ale zajímavé, tak když si odchytnu adresu streamu, kterou předhazuji ffmpeg, a vložím ji do vlc, tak tam to jede úplně v pohodě. V podstatě s tím mám hodně podobné zkušenosti, jako jsem měl před léty s T-Mobile, který některé kanály posílal také MPEG-DASH protokolem. Začínám myslet, že dekódování MPEG-DASH v ffmpeg nebude úplně 100%... Ale je to jen nepodložený dojem, zas tolik času, abych si mohl dovolit jednoznačný závěr, jsem tomu zatím nevěnoval.
[attachment=10308]
: : zkusím s tím také trošku experimentovat, ale stejně jako včera i dnes budu celý den pryč, takže asi až zítra.

O2TV používám hodně sporadicky, i když v poslední době jsem koukal, třeba na F1 (online přes TVH). Žádné problémy jsem nepozoroval. Může to souviset i s verzí ffmpegu. Ta kompilovaná pro ARM bude starší. TVH mám na v dockeru na linuxu, kde je verze 6.0.

U Kodi se bojím, že se bude muset problém vyřešit v ISA. Zítra zkusím Omegu ve windows a uvidiím.
: No, ta verze ffmpeg je asi klíčová a v současném konfiguraci systému a Tvheadend v něm s tím asi nic neudělám. Proto to momentálně neřeším, protože plánuji způsob používání Tvheadend v nejbližší době překopat, a tak zatím v případě sledování O2TV zůstávám u O2TV doplňku v Kodi, kde mi to, i na Omega, funguje výborně.

: Jak jsem psal výše, s doplňkem O2TV na Omega problém nemám. Pro porovnání, moje verze jsou: CE 21.0-Omega_rc2, ISA 21.4.4.1, O2TV 1.6.8.

EDIT Mrknul jsme s ještě do logu a problém tam přeci jen nějaký vidím. Objevuje se hláška:
 
Kód:
AddOnLog: inputstream.adaptive: ParseManifest: The <UTCTiming> tag element is not supported so playback problems may occur.
Takže podobně jako u : nebo jak je to diskutováno na kodi.tv. Nicméně na přehrávání streamu to u mne vliv nemá. Však je hláška pouze Warning a s ohledem na to, co se v ní píše, tak problém způsobit může, což chápu tak, že může, ale nemusí. 4 A já tedy také nic neobvyklého nepozoruji. Obsazení bufferu přehrávače si zobrazuji on-line i při fullscren přehrávání a stále mi tam visí 100 %. Skip se sice občas objeví, ale jen minimálně.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23