XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: O2TV
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23
: Souhlasím. Nicméně opakuji, že se mi to stalo poprvé. A protože poslední dobou byla smršť aktualizací O2TV, může to souviset i s tím. Ale je fakt, že běžně takto na sílu box nevypínám. Proto taky nechci, aby se tím : zatím zaobíral. Jen si to budu monitorovat.

Tyto hlášky jsem měl v logu jen dvě. O2TV a service, která mi běží jako součást skinu. Ale o této hlášce vím dlouho. Tam nevím, jak to ošetřit:
Kód:
CPythonInvoker(18, /storage/.kodi/addons/skin.confluence.scc/scripts/services/puls.py): script didn't stop in 5 seconds - let's kill it
: zkusím se na to podívat. V service je smyčka, kde se testuje s podmínkou "not xbmc.Monitor().abortRequested()" a vteřinovou pauzou. Pokud se tedy zrovna nestahuje EPG pro IPTV SC, což je jediná jeho činnost ve smičce, když nastane "správný čas", mělo by to ze smyčky do vteřiny vyskočit. Je možné že nějak nefunguje podmínka. S tím problémem to nesouvisí (nepouští se tam přehrávání a keepalive se řeší mimo službu), ale mrknu na to, ať se to chová způsobně a končí to svůj život dobrovolně a kontrolovaně :-)
Teď to bude OT, sorry...
(04.3.2024, 15:00)jkmh Napsal(a): [ -> ]Tam nevím, jak to ošetřit:

No, ono se to úplně 100% ošetřit nedá. Já si v mých service a případně scriptech, která v sobě mají nějakou smyčku (což je myslím i případ "keep alive" v O2TV) kontroluji, zda se dostanou "k lizu" v očekávaném čase a pokud ne, tak si to loguji jako warning. A je fakt, že k situacím, kdy se to nestihne v očekávaném čase, občas dochází. A pak je to vždycky sázka do loterie, je to dost nepredikovatelné a prakticky ne přesně opakovatelné. Prostě hraje roli náhoda. A pokud se to děje v čase, kdy se ukončuje Kodi, a zvlášť, pokud je součástí ukončení Kodi i ukončení přehrávání, tak pak to může být docela oříšek...
Ve verzi 1.5.9 je přidané číslo epizody k názvu pořadu, upravené zobrazení naplánovaných nahrávek, přidané logování k requestům mimo standardních API a ošetření ukončení service části při vypnutí Kodi. Snad, už se bude ukončovat korektně. Ještě jsem opravil chybu, která se objevovalo při prvním spuštění  doplňku, kdy se nevytvořila správně sessiona a bylo nutné vytvořit novou v nastavení.
Trochu jsem ti navečer fušoval do řemesla. Udělal jsem stejnou úpravu vypnutí, akorát že jsem tím nahradil
 
Kód:
time.sleep(1)
Dtto jsem udělal i u Rakutenu.
 Není lepší místo time.sleep používat xbmc.sleep?
: Asi ano, ale příspěvek byl myšlen jinak. Kolega vypnutí ošetřil vložením
 
Kód:
if xbmc.Monitor().waitForAbort(1):
        break
 A já jsem naznačil, že stejnými dvěma řádky jsem právě time.sleep nahradil.

Ale teď už je zaktualizováno na poslední verzi.
: time.sleep je moje dílo :-) Nevím jestli je to lepší nebo horší, v mém případě jde o to, že ani nevím, že Kodi má v xbmc vlastní implementaci. Takže se může stát, že používám pythonové funkce i tam, kde bych nemusel.
Trochu se pozapomnělo na problém programů pod PIN. : Pokud nemáš tarif, kdysi jsem ti pro tyto účely poslal přihlášení. Klidně je použij.
: nezapomnělo. On to není problém PINu, ale samotných kanálů, u kterých O2 nepodporuje startover. Už mám připravenou úpravu, která to vyřeší. Nová verze bude dneska. Těch problémů je trošku víc, protože mj. u těchto kanálů minimálně během dne není k dispozici online EPG, takže nelze např. přehrávat zpětně a je možné pustit jenom live stream. Ale to je bohužel omezení na straně O2.
Dobrý den, O2 TV mi již funguje pouze na verzi 2.0. Je možné streamovat současnou O2 TV přes http://192.168.1.2:8888/o2tv/list (IPTV web server)? Děkuji.
Ve verzi 1.6.0 je odstraněný problém s přehráváním živého vysílání u kanálů, u kterých není dostupný startover. Ten od původně používaného playbacku umožňuje přetáčení, ale bohužel, jak se ukázalo, zejména kanály chráněné pinem, startover nepodporují. Místo plošné změny u všech chráněných kanálů jsem to udělal tak, že jen v případech, kdy O2 vrátí chybu, že startover není povolený, tak se spustí přes playback. Zároveň jsem opravil i jednu související chybu při přehrávání z IPTV SC, pokud pořad nebyl nalezený v online EPG. Díky : za pomoc.

: IPTV Web Server tu má své vlákno. Ještě se tam k problematice O2TV 2.0 v IPTV Web Serveru vyjádřím. Ale odpoveď na tvou otázku je, že aktuálně to bohužel možné není. Lze použít doplněk, třeba v kombinaci s IPTV Simple Clientem, ale je to jen řešení pro Kodi.
Já děkuji za vyřešení. Funguje to parádně.
Děkuji za vysvětlení.
Ahoj.
Narazil jsem na neočekávané chování doplňku v případě, že kanál nabízí MultiDimenzi.
Jedná se o to, že jakmile se zobrazí okno s nabídkou streamů, nelze ho už opustit, aniž by se spustilo přehrávání. Jinými slovy, přestože stisknu ESC (nebo použiji jiný ekvivalentní způsob) pro návrat do předchozí nabídky, místo návratu se spustí přehrávání. Nešlo by s tím něco udělat ?
: připravil jsem úpravu. Ještě to vyzkouším, až budou s MD, aby to nějak nezlobilo. Hodím to pak do další verze.
O2 TV SPORT běží právě MD8.
: díky za upozornění :-)
Ve verzi 1.6.2 je opravené chování, pokud se vyskočí z dialogu výběru streamu u multidimenze. V takových případech se může objevit hláška, že selhalo přehrání. Toho se bohužel nejde zbavit, protože to je reakce Kodi na to, že nedošlo k očekávanému spuštění přehrávání.
Ahoj : než začnu instruovat dědu jak se generuje log :-), zeptám se jestli nááááhodou netušíš, kde by mohl být problém jen z těchto fotek :-)
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23