XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: O2TV
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23
: Právě na základě té hlášky a chování IPTV SC jsem začal hledat příčinu chování tak, jak jsem to popsal. Docela by mě zajímalo tvé nastavení jak v IPTV SC, tak v ISA.
Pokud jsi se nepřeklepl, pak máme verze rozdílné. CE 21.0-Omega_rc2, ISA 21.4.1.1, O2TV 1.6.8, IPTV SC 21.8.2.1. Žádné novější mi CE nenabízí.
: Nepřeklepl. ISA mám skutečně 21.4.4.1, IPTV SC 21.8.2.1. Nastavení IPTV SC mám default, kromě zadání playlistu a xmltv souboru jsem pouze povoli timeshift a catchup.

Ten rozdíl v ISA verzích je zvláštní. Když se podívám do historie, mám tam po 21.4.1.1 ještě 21.4.3.1 a nakonec 24.4.4.1.
[attachment=10311]
A potom, kdo do toho hází vidle.  3

Můžeš mi tvou verzi ISA poskytnout? Na netu ji nemohu najít.

Beru zpět. Právě se mi objevila aktualizace na 21.4.4.1

: Tak po nucené aktualizaci na v.21.4.4.1 mnou popisovaný problém zmizel. O2TV v IPTV SC jede korektně.
: Super, takže tohle si můžeme "odškrtnout". To bude : rád.
Koukal jsem do change logu k ISA v 21.4.4.1 tam bylo celkem dost oprav pro DASH. Jsem rád, že to je snad vyřešené a případný upgrade na Omegu nezpůsobí nějaké problémy.
: Po testech různých variant příjmu O2TV (O2TV doplněk, O2TV doplněk + IPTV SC, O2TV Server + IPTV SC, Tvheadend + ffmpeg + Kodi, Tvheadend + streamlink + ffmpeg + Kodi) jsem dospěl k celkem jasnému závěr

Zásadní problém při přehrávání obsahu Live TV z O2TV v Kodi (tedy pokud nějaký je), který vede trhání obrazu a abnormálnímu výskytu počtu skip, se projevuje pouze v Kodi běžící v CoreELEC 21 rc2 (Omega). V současné chvíli mám spuštěné přehrávání jednoho kanálu O2TV (příjem Tvheadend + streamlink + ffmpeg) současně ve třech Kodi:
  • Kodi 21 ve Windows 11 - vše běží OK, skip 0
  • Kodi 21 v CoreELEC - trhaný obraz, velký počet skip
  • Kodi 20 v CoreELEC - vše běží OK, skip 0
Potvrzuje to tak zjištění : uvedené v příspěvku, které se sice týká ISA, ale naznačuje, že v Kodi 21 nemusí být zpracování live streams úplně v pořádku.
Zdravím,
nainstoval jsem úspěšně O2TV. Když ale vyberu v EPG zpětné datum, tak to nefunguje. Tam není možnost vrátit se 7 dní zpět?
@seznam.cz: co to přesně znamená nefunguje? U pořadů, které jdou zpětně přehrát, bys měl vidět zelenený puntík. Pokud ho nemáš nikde, tak nemáš nejspíš v nastavení IPTV Simple Clienta zapnutý catchup. Jestli tam puntíky máš jen méně dnů zpátky, tak si prodluž v nastavení IPTV Simple Clienta na záložce Catchup okno, pro které bude dostupný, klidně na 7 dní. Když by ti tam chyběli informace o pořadech, tak buď bys musel v nastavení O2TV prodloužit počet dnů, pro které se generuje EPG, nebo stačí jen počkat, až se postupně data do databáze Kodi doplní.
Tak bohužel. Catchup mám nastavený na 7 dní, Epg taky a stejně to nejde. Zelené tečky mám u všech pořadů. Když přetáčím pořady ručně krokováním dozadu, tak se mi krokování zastaví po jednom dni. Když v kontextovém menu dám "přejít", najedu na výběr data, zadám 01.04.2024, tak mi to stejně skočí na 02.04.2024.
@seznam.cz: zkontroluj, jestli máš v nastavení doplňku O2TV na záložce IPTV Simple Client zapnuté Automaticky generovat EPG. Jestli ne, tak ho zapni, případně zvedni počet dnů pro stahování EPG zpětně a po uložení dole dej Generovat EPG. Až to doběhne, restartni Kodi.
Podle toho co píšeš to mám správně. I to generování EPG jsem dělal. Přiložil bych fotku obrazovky, ale nevím jak se vloží.
S přílohou je to jednoduché. Otevřeš Nová odpověď, klasicky napíšeš text a dole je okno pro přílohy. Přílohu (třeba foto) buď klasicky vložíš naklikáním na umístění souboru nebo jednoduše přetáhneš do vyhrazeného okna myší, např. z plochy NB. Příloh může být několik současně, vkládat je můžeš postupně. Je jen omezení velikosti příloh.
Tak tedy posílám fotku obrazovky nastavení. Myslím, že je tam všechbo správně.
@seznam.cz: to vypadá ok. Můžeš poslat ještě fotku z nastavení IPTV Simple Clienta na záložce Catchup? Můžeš klidně na mail, který jsem ti posílal do soukromé zprávy.
Ahoj, od přechodu na letní čas pozorně čtu toto fórum s tím, že se někdo ozve s následujícím problémem.

Od přechodu na letní čas je po bootu boxu s CE posunuté EPG v IPTV SC o hodinu vzad. Zvláštní je, že po Restartu Kodi (ne bootu boxu) se EPG srovná.

Mé pokusy o nápravu:
1. ručně smazání "o2tv_epg.xml"
2. Smazat všechna data z IPTV SC => EPG v IPTV SC je prázdné.
3. vygeneroval jsem nové EPG v doplňku a znova smazal veškerá data v IPTV SC.
4. EPG je IPTV SC OK!

druhý den po bootu boxu je EPG v IPTV SC opět posunuto. 
A tak dokola už týden.

Setkal se někdo jiný s tímto problémem?
Ještě chci dodat, že se IPTV SC spouští automaticky po startu boxu.
: u mě je to ok, i když asi, jak se v doplňku každou chvíli hrabu, nemusím mít úplně referenční instalaci. Určitě přechod z letního nebo na letní čas je problém, ale ten postup vygenerování EPG a smazání dat v PVR a živé vysílání je správný. Divné je, že se ti to rozjede až po nějaké době. Nemáš nastavený někde posun času? Napadá mě v IPTV Simple Clienta - Televizní program. Jinde asi nic takové není.

Pro kontrolu, může otevřít o2tv_epg.xml a najít třeba Události. V programme start bys měl vidět čas začátku mapř. 20240329190000, tj. 29.3.2024 v 19:00:00 a +2000 jako rozdíl podle UTC času.
V souboru o2tv_epg.xml je to správně, přesně jak jsi psal. Hlavně je divné, že po testartu Kodi se vše srovná jak má. To mě hlava nebere. Taky je divné, že když udělám reboot ten samý den, tak je to dobře. Až příští den je to zase rozhozene, pak zase stačí restart Kodi a je to dobré... Nechá se s tím žít. Ale proč?
: Co máš za HW a OS?
Možná pozdržet spuštění Kodi, nastavit čekání na síť. Ale záleží na HW a OS, kde a jak.
Co znamená "Až příští den je to zase rozhozene." příští den je myšleno, že se skutečně změní datum (např. mezi 23. a 1. hodinou po půlnoci) nebo že mezi vypnutím a zapnutím uplyne nějaká delší doba? Zkoušel jsi to třeba vypnout ráno v 8 a zapnout večer v 18?
A píšeš, že se to spraví po restartu Kodi. Nespraví se to náhodou i po restarti IPTV SC?
Pošli log pár minut po rebootu.
HW je X96MAX+, OS je CE 20.1.
Změna proti tomu co jsem napsal předtím. Stačí počkat po vypnutí boxu asi 10 minut a znovu box nabootovat. Pro demonstraci problému přikládám fotky. Foto 1 je hned po bootu boxu, foto 2 je po restart Kodi, kdy je EPG OK.
pozn.: čekání na sít mám 10 sec. Před změnou času minulý týden, nebyl nikdy žádný problém tohoto typu.
Edit:
V CE je zapnutá volba: Cekat na připojení sítě před spuštěním Kodi.
: "Stačí počkat po vypnutí boxu asi 10 minut a znovu box nabootovat.", a co se stane?! 11 Už to najede se špatným časem? Je to tak?! Pokud ano, tak se to tedy podělá tím ne, že se změní datum, ale že uplyne nějaký čas mezi vypnutím a zapnutím (viz jedna z mých otázek v mém předchozím postu).

Jestli se nemýlím, tak X96MAX+ má RTC. Jedna z teoretických možností tedy je, že máš špatnou RTC baterku a před startem Kodi se ti nestačí nastavit čas ze sítě, resp. se nastaví až poté, co najede IPTV SC. Zkus tedy to, co jsme ti radil. Po najetí Kodi, když máš v EPG posunutý čas, restartuj IPTV SC. Podle této teorie by po novém spuštění IPTV SC měl být čas už v pořádku.

Nezapomeň přiložit ten log po rebootu, kdy to najede ze špatným časem v EPG.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23