XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: O2TV
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23
(18.4.2023, 13:06)waladir Napsal(a): [ -> ]: v repozitáři jsou dva doplňky Sledování O2TV (pro původní O2TV) a O2TV (pro novou O2TV 2.0). ...

Oba O2TV doplňky umí pro IPTV Simple Client vygenerovat playlist a EPG. V jejich nastavení vybereš, kam se mají generovat a případně upravíš frekvenci apod. ... Popravdě přímo zkušenost s používáním dvou PVR doplňků nemám, ale za zkoušku nic nedáš.

FUNGOVALO (kanály IPTV se přidaly k DVB-T kanálům z TVheadendu v sekci Televize).
Děkuji, podíval jsem se znovu do Nastavení / Doplňky / Moje / Vše / a skutečně jsem našel jak O2TV i Sledování O2TV.
V Nastaveních doplňku O2TV 2.0  jsem měl načtený playlist (uložený do domovské složky) i EPG.
Cestu do k souboru playlistu i EPG jsem také nastavil v nastaveních doplňku IPTV Simple Client. (na úvodní stránce nastaveních je potřeba přepnout na Local path a vybrat tu domovskou složku a v ní Playlist.m3u (vygenerovaný v nastavení O2 IPTV doplňků). Následně v podsekci "Televizní program" Local path, XMLTV Path nastavit na stejnou složku, vybrat soubor O2TV_EPG.XML. Nastavení uložit.

Po tomto se v hlavní sekci Televize zobrazily jak kanály z TV Headend, tak kanály z O2 IPTV (pokud nejsou vidět tak možná šipka doleva a vybrat jinou skupinu).

Dále jde přizpůsobit seznam kanálů v Nastavení / PVR... / Kanály / Správce skupin (vytvořit novou, jakmile je zvýrazněná v levém sloupci, tak vybrat kanály, které se do ní přesunou).

Postřeh, nefunkčnost při zapnutí obou O2 IPTV doplňků: Když jsem zapnul a nastavil i druhý O2 TV doplněk "Sledování O2TV" zároveň s tím prvním, tak tam byla nějaká kolize, nevím jestli kvůli tomu, že se vytvořilo jiné ID O2 zařízení nebo se špatně přepsaly playlist/epg soubory (které byly pro oba doplňky ve stejné složce - skutečně playlist soubor byl zdá se jen jeden pro oba doplňky a epg soubory byly dva různě pojmenované), protože díky tomu nefungovalo přehrávání (nějaká obecná chyba selhání přehrávání, protokol nic nezobrazil i při zapnutém protokolu PVR). Ale po vypnutí jednoho z doplňků a znovuvybrání cesty v IPTV Simple Clientu už to jede. Je to tedy bohužel celkem složité, ale děkuji za pomoc. Je to fajn! Mimochodem pokud dám přehrát kanál z DVB-T2 a pak tlačítkem "dolů" na ovladači přeskočím na IPTV kanál a znovu tlačítkem "dolů" chci na další kanál, tak to nefunguje, protože tlačítko dolů asi skáče v živém IPTV vysílání dopředu nebo dozadu v čase....
: oba doplňky mohou fungovat vedle sebe  (kolize s playlistem se dá vyřešit uložením do jiného adresáře), ale nemá to smysl. Vybral bych si jeden doplněk a ten používal. Sledování O2TV časem hodně nabobtnal  a vzhledem k tomu, že dřív nebo později O2 vypne původní IPTV platformu a doplněk přestane fungovat, tak bych doporučoval spíš O2TV.  Sledování O2TV má sice pár funkcí navíc a např. je dělaný i pro Kodi 18, ale zkrátka už moc nemá budoucnost.
Ve verzi 1.2.6 je omezené stahování a generování EPG jen na kanály v aktuálně vybrané skupině. Pokud tedy máte vlastní skupinu kanálů, bude se stahovat a generovat jen pro ně.
: Zdravím, lze nějak u aplikace "O2TV" změnit balíček ?

Instaloval jsem nový router a trošku se mi zbláznily některé domácí multimediální mašinky.
V ložnici mi CE umřel totálně (musel být HR), v kuchyni na RPI4 pro změnu nefunguje má oblíbená aplikace "Sledování O2TV" i když všude jinde ano. Obýváková Věruška s OSMC jede paradoxně jako z praku (to je opravdu neskutečná mašinka, má za ta léta můj obdiv) na všem co jí předhodím, je jak tank. Zbytek CE zařízení ten prohoz nějak ustálo s menšími/většími potížemi.
Zpět k "O2TV" a LE na RPI4.
Jak jsem psal výše, funguje pouze značně (pro mě) odlehčená verze "O2TV" kde si tato aplikace jako na potvoru vybrala zrovna druhý (základní) balíček který mám od O2 k dispozici. První balíček je základ a druhý je zlatý se všemi bonusy a hlavně je tam i rozšíření na 5 uživatelů současně. Lze tyto balíčky nějak jednoduše změnit, nebo je nutná přeinstalace ? 
Ještě dotaz, budoucnost v každém případě bude jen s touto light verzí "O2TV" ?
Děkuji za případné info a ještě více za báječné pluginy !
D: nový doplněk jsem se schválně snažil zbavit co nejvíc balastu, který se postupně nabaloval na Sledování O2TV. Jednak kvůli snažší údržbě, eliminace spousty různých kombinací nastavení apod. Pokud někomu něco chybí, tak klidně napište. Je možné, že to doplním. Snad jediná věc, která nejspíš nebude je možnost stahování. Jednak je tam technický problém, který vyžaduje specifický ffmpeg, tudíž třeba na CE by to se standardním nefungovalo a hlavně se snažím, aby doplněk byl pro Cetin/O2 pokud možno nenápadný.

Jak to bude v budoucnu zálěží na O2. Ale pravděpodobně po migraci klientů do O2TV 2.0 původní platfomu vypné a pak Sledování O2TV přestane fungovat. Jednu věc z původní platformy používám i v O2TV, ale to budu muset holt nějak včas nahradit :-)

A nakonec k tomu problému. Obávám se, že v tomhle případě by reinstalace nepomohla, určitě ne spolehlivě. Doplněk O2TV s více službami pracovat neumí, protože mám jen jednu službu. Takže budou potřebovat dobrovolníka s více službami :-) Hodím ti do SZ, co bych potřeboval.
: Děkuji za feedback  4
 Zrovna stahování je pro mě díkybohu nepodstatné, ale toho všeho ostatního je škoda. Možnost si do podmenu u TV na hlavní liště (AZR) naházet položky typu zpětného zhlédnutí či rychlého přenastavení všeho možného včetně editace/zálohy kanálů, to je někdy k nezaplacení.
Samozřejmě chápu i přednosti light verze, jsem rád za jakékoliv zprostředkování O2TV v Kodi.  Thumbup
Dnes večer mi doplněk O2TV začal nějak stávkovat. Starašně dlouho načítání programů, když se následně nějaký načetl, tak se sekal a znova načítal a celý tv box se při tom několikrát úplně zaseknul, že přestal reagovat a bylo nutné vytáhnout ze zásuvky. Doplněk Sledování O2TV bez problémů a vše ostatní též. Měl někdo podobný problém? Uvidím zda to zítra půjde. Ugoos AM6 plus, Coreelec 20.1
: Teď jsem zkusil přehrávání live TV i z archivu, z kategorií i různé operace a žádné problémy jsem nepozoroval.
Tak u mě a u RPi4 s LE vše jinak. Doplněk "O2TV" jsem odinstaloval a nainstaloval zpět "Sledování O2TV". Po nové instalaci zvolen rozšířený balíček a vše jede jak z praku. 
Je možné, že na jednom balíčku mám aktivováno O2TV 2.0 který funguje s "O2TV" doplňkem, jen tam není plný počet kanálů a na druhém kde je full nabídka s bonusy a doplňkem "Sledování O2TV" update aktivován není ?
Jinak si to nedovedu vysvětlit.
Asi od víkendu se aplikace Sledování o2 cca co hodinu zasekne a kodi se vypne. Testováno na android tv box Homatics, xiaomi box, Tesla. Na projektoru Xgimi Elfin androd tv se přehrávání začne sekat až projektor úplně zamrzne a nezbývá, než ho vytáhnout z elektriky. Vyzkoušena i aplikace o2tv pro o2tv 2 ale plus mínus to samé.
Do teď fungovalo vše v pohodě. Máte někdo taky podobné problémy? Popřípadě řešení, díky.
: teď to bohužel nevyzkouším, protože mám omezený přístup k internetu, ale je to divné. Spíš to bude nějaký systémový problém. Ale zase mě zaráží, že se ti to chová podobně na více zařízení. Možná se ještě někdo ozve s tím, jestli má nebo nemá podobný problém. V neděli nebo začátkem příštího týdne to zkusím nasimulovat u sebe.
Všechny boxy jeli a jedou na kodi 20.1  problémy nastali asi před týdnem ostatní aplikace ok.
Na projektoru Xgimi Elfin android tv10 jsem přeinstaloval na kodi 19.3 a Sledování o2 zatím v pohodě.
Tak že problém je na kodi 20.1. Jestli vám to pomůže.
: měl jsem stejný problém, viz můj předchozí příspěvek, ale druhý den to již fungovalo normálně a od té doby OK.
: opravdu mě moc nenapadá, co by tohle chování mohlo způsobovat. Zkus v nastavení na záložce IPTV Simple Client vypnout Automaticky generovat EPG, pokud to máš zapnuté. Třeba to bude lepší. Ideální by bylo vydolovat log, ale u něj je problém, že se přepíše při startu Kodi. Jestli to vytuhne, tak to bude asi komplikované. Ledaže by se to podobně chovalo i např. na počítači. Zkusím to ješte nasimulovat u sebe, ale pokud se to nepovede, tak se nemám čeho chythnout.
Ale vždyť log z minulého běhu Kodi existuje, kodi.old.log. Jen je samozřejmě otázka, co se do něj, když Kodi končí deadlock-em, stačilo zapsat...
: díky za upozornění. Nedošlo mi, že se vlastně ukládá kopie

V repozitáři je nová verze 1.2.7, v které je možné v nastavení možné vybrat konkrétní službu, která se má použít. Po vybrání aktivní služky (kliknutím na příslušný řádek) bude nutné udělat reset seznamu kanálů. Funkci můžete využít, pokud máte víc služeb a doplněk nevezme tu preferovanou.Možná do budoucna bude možné využít i víc služeb zároveň, ale při realizaci jsem narazil na komplikace, takže je zatím možné jen vybrat jednu ze služeb. Díky D: za spolupráci a pomoc s testováním.
Také u mě začalo fungovat zase všechno normálně. Jen to u mě trvalo trochu déle jak u Jaffa.
Vůbec nechápu čím to mohlo být. Jestli třeba o2 něco netestuje nebo co?
Jinak děkuji za ochotu s řešením problému.
: opravdu nemám tušení, čím by to mohlo být a proč se to dějě opravdu jen někomu, ale zase na různých instalacích a hlavně, že to má tak fatální vliv na Kodi. Hlavně, že to zase zmizelo. Snad se tomu i časem podaří přijít na kloub
Jj. Podobně se to chová o mě. Jen to na CE 20.1 nemusím odpojovst od napájení, ale po několika minutách se Kodi restartuje samo. Asi něco u O2 zase zkouší.
Pokud se vám to bude dít, zkuste zapnout protokolování ladění, pokud se to během přehrávání začne dít, tak mi zkuste poslat log (buď odkaz z Kodi Logfile Uploader nebo klidně napište SZ, dám vám mail). Třeba z něj něco vykoukám. Zřejmě to bude nějak souviset s něčím na straně O2/Cetinu, protože doplněk jen získá URL streamu a to se pustí v přehrávačí Kodi. Pokud máte už O2TV 2.0, můžete zkusit, jestli nějaké problémy nebudou i na webu. U mě to bohužel jede bez problémů.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23