XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Zpětné sledování O2TV (OTT)
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Skvělá práce , díky moc :-)

Při používání jsem ještě narazil na dvě chybky. Týká se to spíš načtení toho uživatelského seznamu.

1) když mám ještě nějakou diakritiku v názvu toho seznamu, např. "Naše kanály", tak se již v listu možných uživatelských seznamů načte (tohle bylo opraveno dvě verze zpět), ale když seznam vyberu, tak se seznam kanálů nezmění, bez diakritiky funguje bez problému.

2) načtu-li uživatelský seznam, tak v něm chybí některé kanály, když jsem podrobněji porovnával "výchozí" seznam kanálů s načteným uživatelským seznamem v channels.txt, tak jsem zjistil, že ve výchozím jsou některé kanály pojmenované jinak než v tom uživatelském. Tohle si ale nejsem jistý zda by to šlo vyřešit. Nevím zda O2 vrací jen seznam s názvy nebo i nějaké ID jednotlivých kanálů. Níže dávám seznam u kterých kanálů se to vyskytuje.

název v uživatelském seznamu - název ve výchozím seznamu
Kód:
CT3HD - ČT 3 HD
Nova Action HD - Nova ACTION HD
Nova Gold HD - Nova GOLD HD
CNNPrimaNews - CNN Prima News
O2 Sport - O2TV SPORT HD
O2 Sport HD - O2TV Sport HD
O2 Fotbal HD - O2TV Fotbal HD
O2 Tenis HD - O2TV Tenis HD
PremierSportHD - Premier Sport HD
AutoMotorSport HD - Auto Motor Sport HD
Barrandov HD - TV Barrandov HD
KINO Barrandov - Kino Barrandov
Barrandov Plus - Krimi Barrandov
RELAX - Relax
Filmbox - Filmbox HD
Filmbox Extra HD - FilmBox Extra HD
HOROR FILM - CS Horror
Cartoon Network - Cartoon Network HD
LalaTV - Lala TV
Óčko - Óčko HD
Óčko Gold - Óčko Star
NatGeo Wild HD - Nat Geo WILD HD
Viasat Explore - Viasat Explore HD
Viasat History - Viasat History HD
Fishing & Hunting - Fishing and Hunting
O2 Info - O2TV Info HD

Ještě jsem dostal takový nápad, ale nevím zda je to reálné, že by se v tom seznamu kanálů zobrazoval i právě teď běžící pořad (případně s časem začátku a konce pořadu). Myslím si ale, že pokud by to šlo načíst, tak to bude dlouho načítat.
: na oba problémy se podívám. U toho druhého zkusím nějak pořešit to odlišné pojmenování kanálů ze seznamu. Nevím proč to O2 vrací jinak než v jiném API. Buď najdu vodítko, jak to automaticky namapovat, nebo to přinejhorším nějak "oprasím". Zobrazení aktualního pořadu v kanálech už mám připravené, vliv na rychlost to nemá.
Oba problémy by snad měly být vyřešené ve verzi 1.4.4. Ještě jsem si všimnul, že po načtení seznamu a následné ruční editaci jsem tam měl jeden kanál dvakrát. Na funkci rostlináře to ale nemá vliv a opravím to později. V nabídce kanálů je jen už jen jednou. Tam se teď nově zobrazuje i aktuální pořad. Je nutné mít zapnuté zobrazení detailů v nastavení.
SUPER update s tím názvem aktuálního pořadu waladir, díky moc.
Jen by se hodilo ten název pořadu i v tomto místě mít trochu víc opticky oddělelený od jména kanálu, IMHO.
Část jinou barvou by asi nešla? Že by název kanálu zůstal bílou a zbytek třeba 20-30% šedou? :-) Ačkoliv netuším, jak by šedá byla vidět na různých pozadích různých skinů..
Nebo nějak oddělit Tab-em/více mezerami?

Pak jsem chtěl poprosit o prozkoumání zda Vyhledávání funguje OK, protože dítě nebylo úspěšné při hledání Jak vycvičit draky II - zkoušela dcerka různé kombinace a našlo jí to jen jeden díl z 19.5., ostatní ne. Druhý nyní sledovaný seriál Mimi šéf byl v pohodě.
edit: zpět, vyhledávání Draků nefunguje ani na webu O2TV, tam to dokonce nevyhledá ani ten díl z 19.5. Divné. Škoda.

Díky.
: zkusil jsem několik variant a např. ty s větším odsazením nevypadají moc dobře. Asi nejlepší bylo to oddělit svislou čárou.

Ještě jsem se zkusil podívat s jistou mírou skepse, jestli nejde měnit barva písma v menu a kupodivu jde :-) Bohužel jdou použít jen "pojmenované" barvy, takže výběr je omezený. Vybral jsem co nejtmavší šedou, není to zas takový rozdíl oproti nevybrané položce, ale vidět to je. U vybrané, kde je názav kanálu světlejší, je ten rozdíl už větší. V další verzi bude použitá jiná barva + odstraním závorku a použiju |.
: moc díky 6 načítání uživatelského seznamu kanálů teď funguje perfektně i ten aktuální pořad v kanálech je pecka, už nemusím kvůli programu chodit do aplikace na telefonu  1
@waladir: Díky za super doplněk, mám android TV, kterou O2 zatím v aplikaci nepodporuje a nechtěla se mi kvuli telce kupovat krabička  6 Díky
stanis64: jedná asi mimo. Jak udělám na webu O2 uživatelsky seznam? Díky.
: na webu to nelze, buď přes set-top-box nebo přes Android aplikaci ;-)
jasně! a já už myslel, že jsem opravdu k ničemu. Díky.
V repozitáři je nová verze 1.4.5, s upraveným zobraním aktualního pořadu u kanálů a opraveným zdvojováním kanálů při importu seznamu z O2.
Nesetkal se někdo s výpadky streamu při živém vysílání? Ten se projevuje tím, že zprvu vypadne zvuk a potom se zastaví obraz. Stream se přeruší asi za 15 minut po navázání. Stačí pak stream vypnout a znovu zapnout a zase to funguje.

Jsem uživatel používající SM-G935F , který neumí číst pravidla o nepoužívání podpisu z Tapatalku.
Že by v O2TV aktivovali refresh? Neznám tohle řešení, já používám pouze Live Tv přes Tvheadend, ale je možné, že bude třeba udržovat relaci periodickým refresh. O2TV jsem dlouho nesledoval, beru z ní pouze sport, takže nebyl důvod. Před chvíli jsme si pusti Spart s Karvinou, tak uvidím. I dkyž nevím, jetli to déle jak 15 minut vydržím sledovat 10
: udělal jsem test a i za 40 minut stream pořad jel. Moc bych s tím stejně nenadělal, protože v podstatě jen získám adresu streamu a tu předám přehrávači.

: doplněk kvůli Full HD používá stejné streamy (HLS) jako skripty pro TVH. Druhý způsob s adaptivním streamem (MPEG-DASH) je omezený na 720p. Chování by mělo být podobné.
Zkusím poskytovatele (O2) protože teď se to rozpadá co 10 minut. Stejně nevím, co budu nějakému telefonistovi vysvětlovat.
Mám dotaz matka ma Enigmu2 Octagon 8008 kde je Kodi 18.6 a po přihlášení
Nabehne seznam TV kde co davaji , potom vyskočí chybová hláska.Je možný ze enigma2
Ma jinak složky proto to nejde ?
: pokud to není chyba s hlavičkou "Archiv O2TV", tak by pomohlo zapnout protokol ladění v Kodi a poslat log, resp. chybu z něj. Bez toho se bude špatně zjištovat, kde je problém. S adresáři by problém být neměl, používá se standardní adresář pro uživatelská data doplňků. Konkrétní cestu řeší samo Kodi. Ukládá se tam nastavení, seznam kanálů a historie hledání. Můžeš případně zkusit změnu pořadí kanálů, pokud to načte seznam, problém bude jinde. Zkusím ješte vyhrabat někde STB s Enigmou, ale nahradil jsem ho už pred několika lety a nejsem si jistý, jestli neskončil v eletkroodpadu :-)
Mě v tom samém boxu Octagon 8008 v kodi 18.6 korektně fungují jen starší verze. Jakmile nainstaluji verze 1.4.x tak obraz jde jakoby zpomaleně, zvuk je ok. Taktéž v archivech CZSK funguje  Sledování O2TV super. Skvělý plugin.
STB jsem našel, po asi 1.5 hodině se mi ho povedlo zaktualizovat, abych zjistil, že na MIPS procesoru kodi zřejmě není. Archiv cz/sk se mi povedlo zprovoznit a z pluginem, který odpovídá verzi 1.4.3 to fungovalo bez problémů, plynule a bez sekání. Víc toho neotestuju.

: funguje ti bez problémů verze 1.3.0/1.3.1 nebo až 1.2.x verze? Co jsem procházel changelog, tak velká změna byla mezi verzemi 1.2.3 a 1.3.0, od verze 1.4.0 tam zřejmě změny v přehrávání nebyly (u live streamu a přehrávání z archivu).
Já nemohl zaboha instalovat vyšší verzi, než 1.3.0. Nakonec jsem odinstaloval Kodi, zahodil celý adresář Kodi, udělal čistou instalaci a teď mi jede i 1.4.5. Takže ono hraje roli i zabordelení systému různými instalacemi.