XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Zpětné sledování O2TV (OTT)
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
V repozitáři je nová verze 2.1.4, kde je přidaná kontrola EPG DB s jejím vytvořením, pokud neexistuje (problém který měl joey_kon) a dále opravu ukládání historie vyhledání od listenera. Je v ní také odstraněný problém, na který upozornil Alesf1986, kdy nově přidaná kategorie Vánoce způsobovala pády (je bohužel udělaná odlišně než stávající kategorií. Udělal jsem zatím filtrování, takže to bude nestandardní kategorie ignorovat.
Asi jsem objevil chybku, kterou jsem ani do teď nevyřešil. A už ji řeším od půlnoci. Zkoušel jsem Google mimo jiné, protože jsem si myslel, že je chyba, v oprávnění, ale asi nakonec ne. Situace následující:Synology, kde mam nasdilené složky, mám vytvořeného uživatele s heslem, který má oprávnění zápisu a čtení. Pak mam Nvidia Shield s Kodi. V Kodi addon načtenej, nastavenej. Když jsem v addonu nastavil cestu na NAS, kam se ma generovat epg a playlist, kde má možnost zápisu, tak generování skončí nakonec chybou, že nemůže zapsat. Zkoušel jsem všechno, i administratorskej přístup, všechna možná oprávnění, nastavení.. Nic nefungovalo. Ani smb, ani nfs. Přitom přímo v Kodi ve spravci souborů můžu s danou složkou v klidu pracovat, kopírovat do ní, mazat z ní, cokoliv. A Netflix plugin mi právě ověřil, že zápis funguje, směřuju tam export do knihovny a vše prošlo. Když jsem vybral složku v úložišti přímo na Shield, tak je to v pořádku, ale přes smb či nfs to nejde. A v cestě je vidět i uživatelské jméno a heslo přes smb. Takže by to mělo normálně fungovat. Zkoušel jsem i misto doménového jména dát IP adresu, taky bez úspěchu. Ale některé testy už byly ze zoufalství, protože pro všechno ostatní to fungovalo.
Nějaká rada ještě? Byl bych radši ukládal na nas, než do vnitřního úložiště Shieldu. Sam o sobě má malou paměť verze 2019. Sice to je doslova par MB, ale..
Něco podobného se mi děje na Apple TV a taky nevím, co s tím. Tam plugin nezapíše EPG ani na NAS ani do interní složky. Ale Apple TV je v tomto trochu specifická.
Zkusím se na to ukládání playlistu/EPG na share podívat. Nevím teda kdy, protože vhodné zařízení využívá většinou manželka, tak záleží na tom, kdy mě k tomu pustí ;-)
Bohužel to vypadá, že zapisovat na přípojené disky přes kodi (správce souborů), nepůjde. Není to právy, ale pro práci se soubory používám standardní funkce pro souborové operace. Ty neumí pracovat s mapováním přes Kodi. Řešením by mohlo být přepsání s využitím funkcí Kodi, ale to má nějaká omezení, které budou asi obtížně řešitelná.

Lze to vyřešit připojením disk z NASu přímo v operačním systému. Pak to funguje stejně jako s lokálním diskem.

Napr. pro CE/LE/OE lze použít postup https://www.openelec.tv/documentation/co...ork-shares, pro NVidia Shield můžete zkusit https://www.androidcentral.com/how-mount...-shield-tv.
: Připojení disku v systému jsem zavrhnul poté, co Kodi nemá možnost s danými složkami pracovat. Jsou tam nějaká bezpečnostní opatření v Androidu, že takto připojené složky nemůžou aplikace mazat, přidávat a tak, jen čtou. Takže bych na tom byl úplně stejně. Právě, že tohle sdílení přímo v Androidu jsem zrušil kvůli O2 doplňku, to mi Google vysvětlil, jak je to s tím oprávněním na tohle připojení disků. Nechám ukládat do lokálního úložiště a je to. Je zas zbytečné to řešit, pokud to funguje jiným způsobem. Spíš ten Apple je na tom hůř, Android a Windows jsou vždycky řešitelné.
Zkusil jsem přepsat generování playlistu a EPG pro IPTV Simple Clienta s použítím xbmcvfs. Umožňuje to ukládat na zdroje v Kodi, tj. i SMB/NFS disky. Ještě budu muset dodělat nějaké kontroly, protože v tomhle případě se i v případě problémů se zápisem negenerují žádné vyjímky (bude to psát, že uložení proběhlo úspěšně, i když se zapis nepodaří). Ale samotné ukládání by mělo být fukční, takže můžete zkoušet, pokud je tahle možnost pro vás zajímavá.  Verze 2.1.5_19 je určená pro Matrix, verze 2.1.5-18 pak pro Leia a starší.
Tak u mne playlist v pořádku uložen na NAS a je funkční v IPTV Simple Client. EPG se taky uloží, ale Client ho nějak nenačte. Zkusím to ještě poladit. On ten IPTV Simple Client na Apple TV trochu blbne. Určitě se ale ubíráš správným směrem.
Myslím, že za všechny zde mohu říct, že není mnoho doplňků s takovým vývojem a podporou, jako tento tvůj.
Velké díky za to.
: zkus ještě zkontrolovat, jestli je opravdu doběhlo generování o2_epg.xml. V Kodi by to mělo vypsat, např. při ručním vygenrování z nastavení, že EPG bylo uložené. Při testování na virtuálních počítačích jsem narazil totiž na to, že při uložení po sítí to trvalo kolem půl hodiny. Ve finále by měla být velikost kolem 30 MB a samozřejmě by se neměla měnit. Nevím jestli ty problémy nemohly být způsobené tím, že ještě soubor nebyl kompletní.

Ve finální verzi tohle bude vyřešené, po úpravě trvá generování max. desítky sekund. Stejně tak jsem udělal i test zápisu, protože se mi nepodařilo z používaných funkcí Kodi odchytit případné chyby. Ještě to večer otestuju na CE a pokud to bude OK, tak ji hodím ještě dnes večer nebo zítra ráno do repozitáře.
Myslím, že uložení proběhlo v pořádku do konce. Hláška o uložení EPG vyskočila. Po dlouhé době zdánlivé nečinnosti, ale sledoval jsem jak soubor stále roste v průzkumníkovi. Soubor má teď velikost 22,3 MB.
Do repozitáře je přidaná verze 2.1.5, která obsahuje změnu ukládání playlistu a EPG pro IPTV Simplle Clienta, které nově umožňuje i ukládání na síťové disky připojené přes Kodi. Oproti verzi, kterou jsem dával ke stažení  je přidaný test zápisu a optimalizace rychlosti. Doufám že to těm, kteří nemohli využít ukládání na lokální disk a nemohli tak používat doplněk s IPTV Simple Clientem to bude fungovat.

Protože už do konce roku neplánuju dělat novou verzi (a snad ani nic nebude potřeba opravovat), chtěl bych nejen těm, kteří doplněk používají, popřat krásné a klidné Vánoce a v novém roce hodně zdraví a štěstí. A těm, kteří doplněk používají pak navíc děkuju za přízeň, podporu a spoustu námětů. Speciální dík pak všem sa finanční příspěvky a za pozitivní hodnoceni (negativní jsem nedostal ;-). Moc si jich vážím.
Tomuhle se dá říkat úžasná podpora. Zatím se mi aktualizace nenabídla, ale pak hned vyzkouším.
:  Aktualizaci je možné vynutit když v Instalovat z repozitáře dáš na XBMC-Kodi CZ/SK repozitář v kontextovém menu Zkontrolovat aktualizace. Samozřejmě je také možné počkat, až Kodi pustí aktualizaci samo, ale takhle to lze urychlit.
Vidíš to, to jsem nikdy nezkoušel. Já zkoušel jen ruční aktualizaci pluginu a tam nová verze k mání nebyla ještě. Všechno funguje perfektně, uloží na NAS a Simple Client zase hezky načte. Děkuji
Promiň, ale nějak mě rozum nebere, proč bych měl ukládat EPG na NAS. Není to zas tak velký soubor, aby se nevešel do vnitřního úložiště..
Třeba proto, že v AppleTV nejde vybrat žádná rozumná složka ve vnitřním úložišti. Prostě do ní plugin nezapisoval. Pravděpodobně tam Kodi běží v nějaké formě kontajneru a nikam se nedostaneš.
Byly tu zmíněné dva důvody. První byl omezené uložiště a druhý problémy za zápisem, kdy Kodi běží v nějakém izolovaném kontaineru, mimo který nejde zapisovat . Bohužel nedokážu úplně posoudit, jestli by, zejména v druhém případě, problém nešlo řešit jinak. Na druhou stranu ta změna, je celkem systémová, takže proč nerozšířit možnosti, kam lze EPG/playlist uložit, zvlášť když IPTV Simple Klient je také podporuje. Velká změna to nebyla a pokud to někdo z nějakého důvodu chce nebo musí ukládat na NAS, tak teď může.
Zdravím,

rád bych se zeptal, zda je zde někdo, kdo využívá tento plugin na Apple TV s TVOS 14.3 a Kodi 17.6? Plugin načte všechny televize obsažené v placeném O2TV balíčku, stáhne Playlist i EPG do Simple Clienta. Bohužel však stream nejde spustit ani v přímo v pluginu, ani přes Simple Klienta. Přímo v pluginu probíhá načítání streamu, nedojde však nikdy k načtení obrazu a zvuku, ačkoliv se Kodi tváří jakože Stream načetlo a přehrává ho. V Simple Clientu se po kliknutí na kanál nestane vůbec nic. 

Moc děkuji za případné rady.
V Apple TV musíte mít nastavený stream HLS a kvalitu SD. Potom mi to přehrává dobře v pluginu i v Simplu. Při kvalitě HD přehrává jen zvuk.
Dlouho jsme to ladili s Waladirem a nic jiného zatím nefunguje.
Mám ale KODI 19. Tuším, že v 17. mi to šlo také, ale mnohokrát jsem to přeinstalovával a možná se pletu.
ahojky mám problém s doplnkem o2 v jedné domacnosti mám originál prístroj od 02 a na druhé televizi jsem přes kodi stáhl doplnek o2 zadal jsem udaje ale o2 nefunguje neotevře to žádný kanál nic a ani mi to nenačíta epg v práci mi to na počítači normálně funguje zkusil jsem to odinstalovat i znova nainstalovat a nic nevíte kde b y mohl být problém?? díky