XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Zpětné sledování O2TV (OTT)
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Díky, měl jsem asi nějakou starší verzi repozitáře s doplňky.

Musím ale říct, že podpora zařízení ze strany O2 je naprosto tristní. Díky za tento plugin.

Mám to z voucheru CZC na 2 měsíce, jako doplněk k bezplatnému SledovaniTV od Vodafone, tak vyzkouším a uvidím.
V repozitáři je nová verze 1.9.1. Oproti verzi, co jsem dával sem obahuje nějaké opravy chyb, které jsem ještě našel.

- úprava třídění podle abecedy v kategoriích
- při vyhledání stejných pořadů se nezobrazují budoucí pořady
- podpora stahování pořadů
Mám tu jeden bug: Nefunguje přehrávání z vyhledávání. Vyhledá to ok, ale přehrání výsledků dá chybu.

A pak jedna věc. Na coreelec při nastavení cíle stahování na souborový systém NFS (Synology NAS) dojde normálně k zahájení stahování, ale po pár sekundách se stahování ukončí. Žádná chyba, ve stahování to hlásí 100%, ale soubor neuložen. Nemyslím, že to bude nastavením úložiště, jinde čtení a zápis funguje (např. generování playlistu a epg). Nevím, jestli to vůbec souvisí s addonem nebo jestli jsou tam nějaká omezení. Stahování, pokud je cíl na coreelec interním úložišti, funguje ok. Není to vůbec podstatné, ale pokud bys měl, Waladire nebo někdo jiný k tomu nějaký poznatek, budu rád :-) Díky.
Na problém s přehráváním výsledků vyhledávání jsem taky narazil. Opravím to v další verzi, v rámci přepisování doplňku tak, aby fungoval v Kodi 19. Mělo by to být hotové snad začátkem příštího týdne, ale možná sem dám zase verzi k testování dřív.

Na nahrávání na NAS se podívám, můžu to vyzkoušet z CE na přimapovaný disk přes sambu/CIFS. O ukládání streamu se stará čistě ffmpeg spuštěný v operačním systému, takže chyba přímo v doplňku nebude vidět. Zkusím odchytit, co má za problém. Třeba to vyřeší nějaký parametr.
: chybu s přehráváním ve výsledcích vyhledávání mám opravenou. Problém se stahováním na NAS jsem se snažil nasimulovat. Nemám sice přímo NAS, ale z linuxového serveru jsem si připojil share přes Sambu a pak jsem zkusil i NFS. V obou případech to běželo bez problémů. Připravil jsem verzi s logováním ffmepgu do souboru. Víc v SZ.
Pro odvážlivce tu mám k otestování novou verzi. Obsahuje opravy nějakých drobností a problému s přehráváním výsledků ve vyhledávání. Podstatnou změnou je přepsání tak, aby byl doplněk funkční v Kodi 19 se zachováním kompatibility se staršími verzemi. Zatím určitě není potřeba testovat Kodi 19, spíš jestli je stále všechno funkční s používanými Kodi 17/18.
Nevím, jestli to nefunguje pouze mě, ale po použití funkce vyhledávání v doplňku nelze přehrát žádný stream. Pokus o přehrátí končí vždy hláškou 'Problém s přehráním streamu'.
Edit: nevšiml jsem si předchozí zprávy, kde je tento problém zmíněn.
Zprovoznil jsem KODI i doplněk na Android TV (Philips 58PUS7304). Stahování playlistu i epg funguje správně. Pomocí PVR Simple Clienta můžu ovladačem přepínat kanály, prohlížet program atd. Problém ale je, že při sledování živého vysílání jsou na některých kanálech problémy se zvukem. Ten má mikrovýpadky (<1 s) nebo v některých scénách (hudba) zní naprosto falešně. Při přehrávání z archivu (přímo v doplňku) problémy se zvukem nejsou. Nevím, jestli vinit KODI, doplněk nebo PVR klienta. Setkal se někdo s něčím podobným?
Dnes zkouším verzi 2.0.0. Zatím jsem nenašel žádný problém. Díky za opravu spuštění streamu ve výsledcích vyhledávání. Dle čeho jsou výsledky vyhledávání tříděné? Pokud vyhledavam např. "Ulice" , tak bych očekával všechny výsledky ulice za sebou.
: můžeš zkusit zaexperimentovat s nastavením streamu (HLS, MPEG-DASH). Zítra doplněk v Android TV zkusím.

: výsledky řadí už O2. Podle všeho jsou seřazené podle datumu a času vysílání, od nejstaršíh po nejnovější.
V repozitáři je nová verze 2.0.0. Nejvýznamnější změnou je přepsání částí doplňku tak, aby fungoval i v Kodi 19. Kromě toho je v něm opravená chyba s přehráváním ve výsledcích vyhledávání a další méně podstatně úpravy.

Další vyrazné změny a rozšiřování funkčností doplňku už neplánuju. Případné opravy chybu budu testovat i v Kodi 19, aby byl pak přechod pokud možno bezproblémov.
: MPEG-DASH mi dneska nějak nefungoval. MPEG-DASH-WEB sice funguje, ale jestli něco, tak je to ještě horší. Navíc pak nejde tlačítky ovladače přepínat kanály (kolébka posouvá čas streamu). Všiml jsem si, že zkreslení zvuku je výraznější, když jsem v menu KODI a stream běží na pozadí. Možná, že to přecijen bude spíš problém samotného KODI.
EDIT: ještě podotýkám, že jsem zkoušel nativní aplikaci O2TV přes sideload launcher. Má hodně problémů, ale samotný stream běží bez škobrtnutí.
@waladir Waladire, je vidět že jsi doplněk dovedl k dokonalosti. Napadlo mě, nechtěl by jsi se pustit do doplňku, který by zpřístupnil obsah audio archívu Českého rozhlasu? Je tam fůra zajímavého obsahu - rozhovory, rozhl. hry, pohádky, atd. Je pravda, že si to mohu pustit na mobilu, ale když mám box připojený na zesíku, nedá se to srovnat. Díky za tvou práci, jsi šikula.  Thumbup
: zkusil jsem to v AndoidTV 8 (Sony) s HLS a zvuk byl v pořádku. Těžko říct, jestli je to nějaká nekompatibilita mezi Kodi a konkrétním HW. Bohužel chování přehrávače v Kodi nedokážu ovlivnit. Jestli to pouštíš s IPTV Simple Clienta, zkus ještě zaexperimentovat s nastavením (Přetáčení u živého vysílání a Spouštění archivu přepnutím na kanál), které ma vliv na způsob spuštění a typ streamu, jestli něco z toho nebude lepší.

-chikago: díky za tip. Uvidíme :-)
: Teď už se mi to taky bohužel (nebo bohudík?) nedaří zopakovat. Nevím, co se změnilo, ale bez ohledu na nastavení teď zvuk běží jak má. Kéž by to vydrželo. Každopádně moc díky za snahu i za samotný doplněk. Skvělá práce.

EDIT: ještě se zeptám. Co přesně má dělat "Spouštění archivu přepnutím na kanál"? Jediné, co při zapnutí pozoruji, je, že mi v pak v PVR clientovi doplněk při přepínání kanálu vyhodí chybu doplňku.
Chlapy, da se nainstalovat ffmpeg i na androidu, popř. na windows přímo z repa, nebo je u windows podmínka instalace mimo kodi?
terzdek: u androidu nevím, u windows jsem ho instaloval zvlášť. V repu je zřejmě jen v CoreELECu.
sakra, velká škoda. Zkusím to někde najít. Když to může umět kodi na CoreElecu, snad to umí i u vindejsama.  9
:  ffmpeg pro Win můžeš stáhnout z https://ffmpeg.org/download.html. Stahování v doplňku s ním funguje i ve Windows.
Ahoj, mám tu opět 2 věci:

1. Všiml jsem si, že občas nejsou epg data aktualni. Jestli chápu správně, tak addon stahuje data o programech do interní db a pak z toho vytváří epg pro simple clienta a taky pro jednotlive menu v ramci addonu (zive, archiv). Vypadá to, že o2 občas něco aktualizuje i poměrně aktuálně, tedy až po stažení dat do db. Příklad: v kodi jsem viděl program "Liga mistrů uefa", na webu "Bayern vs. PSG". Coz zjevně doplnili později. Dnes např. vidím u všech o2 sportovních kanálů v epg simple clienta "stanice nemá program" (i po znovuvygenerování epg), ale v rámci addonu program je. 

2. Pak tu mám věc, kterou nedokážu udělat: Chci uložit do oblíbených seznam dostupných pořadů "branky body vteřiny". Tento pořad o2 vede jako jeden a jednotlivé "díly" ukazuje jako "vysílání pořadu". Vysílání pořadu funguje jen jako kontextové menu, ale to potom uz nemůžu dát do oblíbených. Můžu jít přes "kategorie", tam si položku dát do oblíbených můžu, ale tento pořad se tam nevyskytuje (aspoň jsem ho nenašel). Při použití vyhledávání to pořad najde, ale je tam pouze jednou (jak jsem psal, o2 ho bere jako jeden pořad). Web s tím pracuje tak, že vyhledá nejstarší dostupný díl a k němu vypíše "vysílání pořadu". Pořád je tu ale problém, že jsou to 2 kroky a navíc to vypisuje vysílání konkrétního pořadu s id, který nebude po pár dnech dostupný, což hodí chybu. Já nemyslím, pro takové požadavky je třeba upgradovat addon, jen se chci zeptat, zda je pro toto nějaké řešení. Už jsem se díval i na dotazy na api, že si to přepíšu ve favorites.xml, ale ono se vždy jedná o nejméně 2 dotazy...

Díky.