XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Zpětné sledování O2TV (OTT)
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
-chikago: nahrávání doplněk nezvládne a sám o sobě ani nemůže. Hypoteticky by to možná nějak udělat šlo, ale zřejmě by to nefungovalo obecně pro různé platformy. Můžu se v tom zkusit, alespoň pro zajímavost, trošku pošťourat. Za mě můžu doporučit TVHeadend, pro který jsou k dispozici skripty pro O2TV. I když je pravda, že zprovoznění je asi složitější, tak v kombinaci s Kodi jako frontendem je to super řešení.
Udělal jsem takový jednoduchý prototyp a nahrávku se mi povedlo udělat jak z živého vysílání tak z archivu. Je potřeba počítat s tím, že musí být nainstalovaný ffmpeg. V téhle podobě by to bylo každopádně nepoužitelné, protože to např. neběží na pozadí a nevím jestli byste tak dlouho vydrželi koukat na točící se kolečko :-) Ale je možné, že by to nějak rozumně udělat šlo.
Je vidět, že jsi hlava hloubavá. Samozřejmě, že by bylo zajímavé se na pořad dívat a zároveň nahrávat (stačilo by z archívu), ale ani v SC1 či SCC jsem jen stahoval (což si jelo svou rychlostí) a už jsem si nic jiného nepouštěl. A pravda, teploměr či procenta by byly lepší, než točící se kolečko. Držím palce a děkuji za prima doplněk.
Dnes večer nebo zítra sem zkusím dát verzi se stahováním k připomínkám. Jenom ve zkratce, popíšu, jak to bude fungovat, třeba mi ještě něco rozmluvíte, než se mi to podaří dodělat a otestovat ;-)

Aby to fungovalo, bude potřeba mít nainstalovaný ffmpeg. Na linux nebo windowsy se dá nainstalovat bezproblémů. U CoreELEC se dá nainstalovat přímo v Kodi z CoreELEC repozitáře. Mělo by to fungovat i na jiných systémech, kde je k dispozici ffmpeg, ale otestovat můžu jen zmíněný linux, windows a CoreELEC. V nastavení je pak nutne nastavit cestu, u linuxu a CoreELEC, v případě že nebude vyplněná a podpora stahování zapnutá, zkusí binárku najít doplňek sám v obvyklých cestách.

V kontextovem menu, zatím v archivu, bude nová položka Stáhnout. Ta vybraný pořad zařadí do fronty ke stahování. Na nic se čekat nebudePři startu Kodi se pustí nezávislý skript, který bude kontrolovat jednou za minutu frontu a pokud v ní najde něco ke stažení, začne streamy jeden za druhým ukládat do zadaného adresáře, s tím že soubor se pojmenuje podle názvu pořadu (očištěný o znaky, které by mohly dělat problémy) a datumu. Pokud se stahování přeruší, mělo by začít stahování znovu.

I když by mohlo být stahování rychlejší, tak ze tří důvodů bude mít framerate stejný jako originální video, tzn. že se bude hodinový pořad stahovat hodinu. Je to jednak kvůli nenápadnosti vůči O2, jednak u slabších připojení by to způsobovalo větší zátěž a také by jinak nešlo predikovat, jak je stažení daleko.

Přehrávání a mazání souborů v doplňku neřeším. Půjde klasicky připojit adresář se staženými soubory a přehrávat je jako video soubory. V doplňku bude jen přehled stahování za poslední týden, kde bude vidět, jestli čeká na stažení, případně kolik % je staženo. Možná ještě dodělám mazání  stahování, která ještě nezačala. Nejsem si jistý, jestli by slo třeba přerušit i běžící stahování. To bych případně přidal až časem. Stejně tak doplňím stahování i k nahrávkám, kategoriím apod., včetně stahování z IPTV Simple Clienta. U LIVE streamu bude záležet na tom, jak se to bude chovat.

Teď mi jde hlavně, jestli to pro vás bude v téhle podobě použitelné. Nemám ambice nahrazovat třeba TVHeadend, spíš poskytnout možnost nějaké občasné "archivace", pokud je vám měsíc, nebo jak dlouho O2 nechává nahrávky, málo. Ale zase bych nerad dělal zbytečně něco, co z nějakého důvodu nikdo nepoužije. I když už mám velkou část hotovou :-)
Ty jsi drak Waladire. Pak to naučíš vystřihávat reklamy a přihlásíme tě do soutěže o doplněk roku, kde určitě zvítězíš.   Woot  
Nejspíš to nebude něco, co člověk použije denně, ale kdo ví co se přitom ještě naučíš. Držím ti palce.  Thumbup
Nechci být zlý, ale stahování se mi zdá trochu zbytečné. Beru to spíše jako "pokoření hmoty" a nebo jako "mozko-trening". Zatím jsem nenašel důvod, proč bych měl stahování použít. Vždyť docela dobře fungují nahrávky na server O2, kde si je mohu kdykoliv pustit.
: sice to řeším na TVHeadendu, takže v doplňku varianta v doplňku je pro mě zbytečná, ale moje žena má nasyslených přes 130 nahrávek a nejstarší jsou z října 2018. Zhruba 3/5 jsou starší než měsíc (dokumenty, závody v gymnastice apod.). Samozřejmě, že na většinu se asi nikdy stejně nepodívá a né každý má potřeby jako moje manželka, ale minimálně má možnost, což jí O2 nenabídne. Tohle bude taková "light" verze bez TVH, kterou třeba někdo využije.
Neuvěřitelné se stalo skutečností. O2 doplněk v kodi a ještě lepší, než se vůbec čekalo. Osobně nahrávám pořady Formule 1 a dávám je na WS pro ostatní, takže tohle je pro mne velká časová úleva. Velké děkuji, velké.

O2 je pro mne ostuda o to vetší, že mi android apku pro android TV slibují už 2 roky.
Kdo chce, může vyzkoušet novou verzi. Obsahuje úpravy třídění v kategoriích podle abecedy, nezobrazovaní budoucích pořadů ve vyhledávání vysílání stejného pořadu a částečné úprav pro kompatibilitu s python 3 resp. Kodi 19.

Kromě toho obsahuje podporu pro stahování streamu, zatím v archivu v kontextovém menu. V nastavení (Stream) je nutné povolit stahování streamů a nastavit adresář, kam se budou ukládat. Dále je potřeba mít nainstalovaný ffmpeg. Cestu k němu v případě CoreELEC a Linuxu můžete zkusit nezadat, doplněk zkusí binárku najít a do nastavení jí pak doplní.

Po povolení stahování a nastavení prvního stažení bude nutné Kodi restartovat. Pak už by se měl stream začít do půl minuty stahovat (vypisuje to zprávy). V nabídce Stahování pak můžete sledovat kolik % je stažených. Mělo by to trvat stejně dlouho, jaká je délka streamu. Procento se refreshne, pokud na některé položce dáte enter. Kromě toho je v kontextovém menu možné položku z fronty smazat. Pokud jde o aktuálně stahovaných pořad, tak se nepřeruší a bude nutné Kodi otočit. Při startu se kontroluje, jestli ffmpeg nezůstal běžet a případně ho ukončí. Stahování jsem zkoušel v CoreELECu, v linuxu a ve Windows.
Zdravím,
super doplněk, vynikající podpora ze strany autora!!! Nejlepší vývoj, je to určitě doplněk roku!!
Nahrávání funguje spolehlivě z archívu.

Děkuji waladir
Nahrávání funguje super. Úplně nevím, jak to funguje v backgroundu, jestli to u o2 funguje jako jedno zařízení nebo ne, ale tradičně bych měl vychytávku :-). Nastavení kvality streamu pro nahrávání. Ono to logicky nahraje podle nastavené kvality streamu, kde má většina nastavené max, tedy 1080i. Možná by bylo užitečné, pokud to jde, mít možnost nahrávat nejvyšší kvaliltu, ale v progressive formátu, tedy 720p. Tedy třeba použít jen typ streamu mpeg-dash-web. Ten interlaced formát je sice ok pro windows a *elec systémy, ale pro mobily (android) to není uplně ok a je předpoklad, že se s těmi nahranými soubory bude manipulovat i jinde.
: doplněk získá adresu streamu a na pozadí pustí ffmpeg, kterému z URL začne streamovat do souboru. Stream je nezávisle nastavení  dopňku vždy HLS a kvalita se vybírá podle nastavení (Pouze SD kvalita).  Asi by nebyl problém udělat nezávislé nastavení pro stahování.

Večer sem dám verzi, kde je možné přidávat ke stažení i z nahrávek, kategorií, vyhledávání a EPG v IPTV Simple Clientovi. Musí jít u ukončený pořad, takže to nejde z živého vysílání. Udělal jsem i ukončení běžícího stahování, kdy to i "ustřelí" běžící ffmpeg. Stahování jinak přežije i shození Kodi :-)
Pokud objevíte ještě nějaké místo, kam stahování přidat, nebo budete mít nějakou připomínku, tak napište. To co jsem chtěl v rámci stahování dodělat už by tam mělo být hotové.
Co znamená hláška ČEKÁ ? Na co čeká? 1 Nahrávka je i včetně přidaných minut? Jinak super...díkes
: ČEKÁ znamená, že se ještě nezačal pořad stahovat. Pokud se nestahuje nic jiného, tak by se mělo pustit do cca. minuty. Pokud ne, tak mohlo dojít k nějaké chybě (byla by v kodi.log). Skript, který frontu kontroluje a stahování pouští, se v případě chyby ukončí. U stahovaných pořadů se minuty přidávají, přímo u O2 nahrávek, které už jdou také stahovat, pak ne. Funguje to stejně jako při přehrávání.
pomohl restart Kodi...Díky
když nastane situace že jiný doplněk bude potřebovat ffmpeg nebo naopak napřiklad poběží TVH, co se stane?
Pokud by se někomu stalo, že se stahování nepustí (jiné nepoběží a ve stavu "čeká" to bude déle než dvě minuty), pravděpodobně došlo k pádu skriptu. Ideální by bylo mi poslat log a pak jako první pomoc zkusit restart Kodi. Může se samozřejmě stát, že to spadne na stejnou chybu. Budu to ještě testovat a snad případné problémy vychytám.

: ffmpeg může klidně běžet vícekrát. Z doplňku by mělo běžet každopádně jen jednou. Ukončuje se pak při startu Kodi nebo pokud se něco smaže z fronty. V případě windows se ustřelí všechny ffmpeg.exe procesy, u linuxu (tj. i CoreELEC apod.) se střílí selektivně jen procesy spuštěné z doplňku. Nemělo by se tedy stát, že to ustřelí streamování TVH.
Hledám posledních 15 min plugin v nějakém repo, ale nikde ho nemůžu najít. Mohu poprosit o odkaz?
Je normálně v repu pod názvem 'sledování O2TV.
: doplněk najdeš v XBMC-Kodi CZ/SK repozitáři (verze 1.1.1) - Doplňky videí - Sledování O2TV