XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Zpětné sledování O2TV (OTT)
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
: technicky se ve stremu neposílají střídavě půlsnímky (sudé a liché řádky) ale po každé celý snímek. Může to mít pozitivní vliv na kvalitu, třeba při rychlých pohybech. Samořejmě to neznamená, že progresivní znamená automaticky lepší. Předpokládám, že většina z nás si žádné změny ani nevšimla :-)
ahoj panove chci se zeptat co kdyz mam v o2tv vice sluzeb da se mezi nema pres doplnek prepinat? Jelikoz na jedne sluzbe mam zakladni balicek a na druhe plny dekuji za rady
: zatím v nastavení na záložce přihlášení můžeš změnit Pořadí ServiceId (neměňte) z 0 na 1, klikneš na OK, aby se změna uložila a na stejné záložce dej Nová O2 session. Tím se přihlásíš k O2 pod druhou službou. Pak budeš muset ještě v doplňku Nastavení O2TV - Kanály dát Resetovat seznam kanálů, aby se načetly kanály ze služby.

Připravuju novou verzi, která má mj. přepsanou práci se session a kanály. Ta už se dokáže vypořádat s kanály ve více službách. Už mi zbývá jen dořešit nějaké drobnosti a hlavně to otestovat, protože to změny mají dopad na celý doplněk.
Diky moc pane vse funguje jak ma
Připravil jsem novou verzi, která má kompletně přepracovanou práci s kanály kanálu a  session a je v ní přidaná podpora pro IPTV Merge (doplněk by měl být v IPTV Merge automaticky detekovaný).

Jedna z věcí, která se změnila je podpora víc služeb pod jedním účtem. Pokud jste tedy měli kanály pod ruznými službami, mezi kterými se přepínalo změnou Pořadí ServiceId v nastavení, měli byste mít teď dostupně automaticky všechny kanály. Kromě toho je upravená správa kanálů. V ruční editace kanálů jsou vidět všechny dostupné kanály, s tím že jsou odlišené ty, které jsou vidět v doplňku. Skrývání a zobrazovaní je možné dělat jen aplikováním seznamu kanálů ať už vlastního nebo z O2. V ruční editaci lze měnit čísla kanálů, případne je v kontextovém menu nově možnost hromadného posouvání čísel kanálů.

Při prvním spuštění, resp. načtení kanálů dojde k přeuložení kanálů do nového formátu. Stávající čísla kanálů by měly zůstat zachované. Každopádně spíš doporučuju udělat reset seznamu kanálů.

Změn v kódu bylo opravdu hodně a dotkly se celého doplňku. I když jsem změny testoval, tak neobsáhnu úplně všechny kombinace nastavení a služeb. Budu rád, když novou verzi vyzkoušíte a dáte vědet, pokud narazíte na nějaký problém (ideálně pošlete log do SZ. Pokud máte dvě služby pod jedním přihlášením, tak dejte vědět, jestli to opravdu zafungovalo, protože u sebe to neotestuju. Jediná z věcí, která ještě nefunguje, je správa zařízení. Tam bych právě potřeboval informaci od nějakého dobrovolníka s více službami.  

Před aktualizací, zvlášť pokud máte nějak přečíslované kanály, můžete udělat zálohu souborů v userdata/addon_data/plugin.video.archivo2tv, kdyby jste se rozhodli vrátit k původní verzi a nechtěli udělat reset kanálů.

Připravil jsem verzi pro Kodi 18 a starší i pro Matrix. V Kodi se bude tvářit jako verze 2.2.2, ale v novinkách jsou už doplněné informace a také třeba zmizela volba změny pořadí ServiceId v nastavení.
u mě chyba při otevření doplňku... login mám jako uživ.jméno bez emailu, není to debug.Instalace provedena jako aktualizace i jako čistá instalace...
https://paste.kodi.tv/ladezasewu.kodi
: díky. Mám login ve tvaru emailu, takže tuhle metodu přihlášení jsem upravoval naslepo. Mrknu na to a dám sem během večera opravenou verzi.
Chyby s přihlášením, pokud není jméno ve tvaru emailu, je opravené. Ještě jsem opravil problem s generováním EPG pro IPTV Simple Clienta. Byly tam špatný formát.
@waladir:
Nová verze doplňku mi funguje (až na jednu výjimku - viz dále) dobře. Zkouším to v Matrixu, mám jen základní balíček služby O2TV a mám login ve formě e-mailu.

Problém mám jen s IPTV Merge. To nefunguje. Podíval jsem se proč a zjistil jsem, že je třeba provést nějaké úpravy v modulu main.py v metodě router. Jedno z možných řešení je toto:
Kód:
 
        elif params['action'] == 'generate_playlist':
            if 'output_file' in params:
                generate_playlist(params['output_file'])
                xbmcplugin.addDirectoryItem(_handle, 'ok', xbmcgui.ListItem())
                xbmcplugin.endOfDirectory(_handle, succeeded=True)
            else:
                generate_playlist()
        elif params['action'] == 'generate_epg':
            if 'output_file' in params:
                generate_epg(params['output_file'])
                xbmcplugin.addDirectoryItem(_handle, 'ok', xbmcgui.ListItem())
                xbmcplugin.endOfDirectory(_handle, succeeded=True)
            else:
                generate_epg()
Pokud nemáš žádný jiný TV doplněk, s kterým bys IPTV Merge mohl testovat, můžeš pro ten účel použít doplněk ČRo Live (lze instalovat z repozitáře).
: už to chodí ... děkujeme  1

Bylo by možné pořady v archívu řadit od nejnovějších dolů, případně přidat do nastavení....
Pak jsem ještě nenašel položku stahování a jeho průběh.... restart
Dal jsem restart objevila se položka stahování ale pořád čeká.... můžete někdo prověřit funkčnost?
: tak mi nefunguje stahování na NAS buď to čeká nebo tam hned skočí 100 procent...V rámci systému CE je to OK....NAS mám jako smb://....
Zkusil jsem stahování na Matrixu v Linux Mint (na lokální HDD) a také jen čekání.
A zkoušel jsi tu sambu mountnout do linuxu.
Díky, na stahování, řazení a IPTV Merge se podívám. Jak píše JiRo, v případě stahování je nutné ukládat na lokální nebo v OS připojený disk.  Externí ffmpeg nerozumí speciálním cestám v Kodi.

Stahování mi funguje, zkoušeno na Linuxu a Windows s Matrixem. Pokud nebylo povolené, bude třeba restartovat Kodi, aby se pustilo vlákno, které pak spouští stahování. Disk musí být ale viditelný v operačním systému, aby ho viděl ffmpeg.

Podle doporučení listenera jsem upravil generování playlistu a EPG pro IPTV Merge a přidal možnost změny řazení (v záložce EPG).
: jde mi mountnout třeba složka //192.168.1.101/Users, ale já bych chtěl //192.168.1.101 jak to provedu?
Mně to stahování stále nejde (trvale stav "ČEKÁ"). Jedná se o instalaci v Linux Mint.
Jsem přesvědčen, že dříve to fungovalo se stejným nastavením cesty. Chtěl jsem si to ověřit a vrátil jsem se k verzi 2.2.2 z repozitáře. Jenže jsem narazil - tuto verzi se mi už nepodařilo zprovoznit. Neustále končí na chybu KeyError: 'access_token' v datech od O2. Jakoby se v mém účtu u O2 něco přepnulo a starší verze doplňku se nedokáže autentizovat. Musel jsem znovu nainstalovat zkušební verzi. Tam mi funguje snad vše mimo stahování. Možná ale něco dělám špatně.
To je nonsens. Nemůžeš definovat sdílení beze jména. Nějaké jméno mít musí.
: při downgradu bude potřeba vygenerovat novou sessionu (v nastavení, případně smazat v session.txt v datech doplňku) a resetovat seznam kanálů. U obojího se se měnila struktura dat. V nové verzi je přechod vyřešený, ale při downgradu ne.
: nemohu najít změnu řazení pořadů...
: nemůžeš, protože jsem zapomněl překopírovat upravené nastavení :-) Zároveň jsem dodělal odmazávání zařízení.