XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Zpětné sledování O2TV (OTT)
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Já tam mám 1.2.0 Jsou někde verze 1.3 x ke stažení? Vyzkouším.
Všechny verze jsou ke stažení v repositáři:

https://mirror.xbmc-kodi.cz/addons/plugi...rchivo2tv/

Ve verzi 1.3.0 byla právě velká změna, kdy se změnil typ streamu. Pokud se to potvrdí, tak bych teoreticky mohl udělat obě varianty, které by se řídily nastavením. Ale nebude to asi hned.
Verze 1.2.3 chodí spolehlivě. Vyšší verze mi blbnou jak jsem psal. V archivech czsk to šlape bez problémů. Nevylučuji že to může být boxem. Ještě to vyzkouším na Zgemma H7 až mě k ní manželka pustí.
Když už tu píšete o těch verzích..
Já mám od přechodu na HLS stream ve FullHD na android krabičkách s Amlogic S912 ničím nepodložený subjektivní pocit, že ten obraz není plynulý, ale jaksi maličko poskakuje/seká. Nevím však, zda je to stejný problém, jako popisuje
Na Win, kde addon případně testuji já, to nepozoruji. Je to drobný problém, ostatním v rodině to možná ani nepřijde, ale já to tam nějak vidím :-)
V těch starších verzích doplňku s 720 MPEG-DASH streamem to podle mého bylo OK.

Jinak samozřejmě díky za to barevné rozlišení názvu stanice a pořadu.
Oba typy streamu fungují dost odlišně. Zatímco HLS je v podstatě kontinuální stream dat, který přehrávač zobrazuje, tak MPEG-DASH funguje tak, že se na server posílá jeden request za druhým, který vrátí malinké kousky streamu. To má např. výhodu v tom, že se dá v průběhu přehrávání změnit parametry streamu, kdy např. další kousky začnou být posílané v jiném rozlišení. U HLS dostanete, co si objednáte na začátku :-) Jak je to odlišné na straně přehrávače netuším, je možné že si s HLS poradí hůř, nebo na plynulost může mít vliv i vyšší rozlišení, zvlášt podkud to není dekódované HW. Možná by pomohlo nastavení bufferu.

Už jsem začal dělat na úpravě, kdy si bude možné v nastavení vybrat typ streamu. Pokud tedy někde bude dělat HLS problémy, bude možné přejít na MPEG-DASH, za cenu nižšího rozlišení. Pro přehrávání bude potřeba doplňek InputStream Adaptive. Nebudu ho přidávat znovu do závislostí, ale pokud bude vybraný MPEG-DASH v nastavení, při spuštění se zkontroluje, jestli je nainstalovaný.
(31.5.2020, 13:55)Cinda Napsal(a): [ -> ]Nesetkal se někdo s výpadky streamu při živém vysílání? Ten se projevuje tím, že zprvu vypadne zvuk a potom se zastaví obraz. Stream se přeruší asi za 15 minut po navázání. Stačí pak stream vypnout a znovu zapnout a zase to funguje.

Jsem uživatel používající SM-G935F , který neumí číst pravidla o nepoužívání podpisu z Tapatalku.
Možná, že je protokol HLS i za problémy, které popisují výše. Tak jak jsem předpokládal, jednani s telefonistou O2 nepřineslo žádný výsledek. Nakonec jsem si půjčil od kolegy originální STB od O2 a tam se stream přehrává vpořádku. Nevíte, jaký protokol používá originální STB od O2?
HLS i DASH funguje stejně, u obou je možné si v průběhu přehrávání "říkat" o chunky s požadovanými parametry a měnit to v průběhu přehrávání. Ale pozor, u Kodi je to záležitost InputStream Adaptive addonu, který to ještě donedávna měnit v průběhu přehrávání neuměl. Jestli už to současná verze umí, to nevím, ale řekl bych, že ne.

K nastavení bufferu. Nevím, jaký buffer máš na mysli, ale pokud video cache Kodi, tak to na to nemá vliv, protože tato cachce se při přehrávání adaptivních porotokolů nepoužívá.

Tak jsem se mrknul na github InputStream Adaptive addonu a podle toho, co je uvedenpo Readme, tak se to stále nezměnilo, viz:
Currently the complete media is played with the selection from this initial step, adaptive stream changes during a running video is still under development.
: těžko říct. Pravděpodobně nepoužívají webové API, protože by nefungovalo rozlišení 1080p. Další vodítko je výběr rozlišení, kde u HLS API vrací dva streamy - HD a SD. Podle screenshotu z aplikace na STB to umí také jen tihle rozlišení. Ještě jsem se koukal do dekompilované mobilní aplikace, kde je na výběr rozlišení víc a používá se stejné API. To má typ streamu jako jeden parametr. Je možné, ře tam půjde nacpat i DASH. Večer zkusím zaexperimentovat, jestli to s tím něco smysluplného vrátí. Pokud by to fungovalo, dalo by se to API použít místo webového a třeba i ve Full HD. Uvidíme.

: přiznám se, že žádné velké znalosti o technikách streamování nemám, takže je možné lecos :-) Spíš jde o to, že když zavolám API O2, aby mi vrátil URL streamu (říkám, že chci HLS), tak mi vrátí v odpovědi dvě adresy pro HD, resp. SD rozlišení. U MPEG-DASH streamu mi to vráti mpd XML a zbytek řeší InputStream Adaptive. U něj jde nastavit výběr streamu z auto na manual a pak šlo měnit při přehrávání rozlišení (ala výběr videostopy).
Některé kanály např tv paprika který vysílají v nižším rozlišení to přehrává plynule i v poslední verzi.
: v tom případě by mohl být ošklivý workaound si v nastavení zapnout jen SD streamy, i když kdo by se na to chtěl koukat, že ;-) Slibované přepínání v nastavení bude hotové určitě do konce týdne. Možná to stihnu i dneska.
V klidu, verze 1.2.3 je OK, taktéž v archivech czsk kde i při zvolení nejvyššího možného rozlišení u mě 1080p to funguje skvěle
Teď jsem dělal nějaký výzkum. V nastavení (skin Estuary, to zubaté kolečko vpravo/Nastaveni), při přehrávání streamu lze volit velikost bitrate. Default je nastaveno 6 000 000. Při přepnutí na 4 100 000 je škubání velmi, velmi omezeno a stream se doteď nerozpadl ani jednou. Bohužel se nastavení bitrate při přepnutí kanálu opět změní na 6 milionů.

Teď otázka na tvůrce: nešlo by do nastavení doplňku přidat volbu nejvyššího možného bitrate?
kde to přehrávání streamu konkrétně najdu, díky za info
jestli jsem správně pochopil tvou otázku tak se ptáš kde najdeš možnost nastavení bitrate sledovaného streamu. Tak musíš zmáčknout jednou Enter na dálkáčí, potom přeskákat až úplně vpravo na zubaté kolečko, a tam je možnost změny bitrate.
Koukal jsem se na to jen zběžně, ale nevypadá to, že by šla z doplňku vynutit konkrétní bitrate. Dobrá zpráva je, že nangu API O2 umí vrátit i MPEG-DASH stream. Ten je logicky jen jeden. V nastavení InputStream Adaptive doplňku se dá nastavit např. maximální bitrate (Max. Bandwidth), kdy se vybere stream s menším, resp. co nejmenším bitratem, nebo rozlišení (Max. Resolution General Decoder) a po nastavení Stream Selection na Manual Video si lze vybrat i přímo v přehrávači. Výhoda je, že narozdíl od webového API je k dispozici i Full HD rozlišení. 

Použiji tedy nakonec tohle API s tím, že přiškrcení, pokud bude nutné se může udělat nastavení InputStream Adaptive. Ale je možné, že v případě MPEG-DASH to půjde bez problémů i v 1080p.
To je dobrá zpráva! Pokud nastavím (přiškrtím) max bitrate v doplnku InputStream Adaptive, bude to mít vliv i na ostatní doplňky?
: bude to mít vliv na doplňky, které používají InputStream Adaptive.

Zájemci a ochotní testeři si můžou zkusit nainstalovat pre verzi 1.5.0 ze zipu. V nastavení si lze vybrat mezi HLS a MPEG-DASH typem streamu. Ten vyžaduje InputStream Adaptive, který je nutný mít nainstalovaný. Pokud v Kodi není, doplněk vypíše při startu chybu.

S nastaveným typem streamu na MPEG-DASH se nebere v úvahu nastavení Pouze SD kvalita. Standarně se použije Full HD, pokud je dostupná. Ať už bitrate nebo rozlišení lze omezit v nastavení doplňku InputStream Adataptive, případně nastavením Stream Selection na Manual video máte možnost si i kvalitu vybrat v přehrávači.

Tak zkoušejte a podělte se o pocity :-)
ano, máš pravdu. Byla to hloupá otázka. Ruce rychlejší než hlava. 2
1.4.9 při nastavení buď Pouze SD kvalita, nebo typ streamu MPEG-DASH přehrávání v pohodě bez zpomalování 1
: a MPEG-DASH to jede v pohodě i v 1080p?