XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Zajímavé články - všehochuť, aneb zprávy pro Vás
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
: Stran Seznamu neporadím, ale což kontaktovat "technickou" ? Nic více mě bohužel nenapadá ...  10

... jinak jak se dívám, mám totéž u svého dlouho nepoužívaného mailu:

[attachment=7986]

... nějak nemám chuť měnit heslo na něčem "rozbitém" ....
Vaše dotazy rádi zodpovíme vždy v pracovní dny od 8:00 do 16:30 zde na on-line chatu nebo na telefonním čísle 234 694 430.

Bohužel už jsem byl mimo jejich pracovní dobu. Snad zítra.

Co se týká těch výstrah v proužku a té funkce spam, já už jsem tak nedůvěřivý k těm veřejným "službám" Seznamu, že je podezírám z hraní nechutných her, aby uživatele donutili k vícenásobnému "zabezpečení" zadáním čísla mobilu a další mailové adresy.
Citace:: Co se týká těch výstrah v proužku a té funkce spam, já už jsem tak nedůvěřivý k těm veřejným "službám" Seznamu, že je podezírám z hraní nechutných her, aby uživatele donutili k vícenásobnému "zabezpečení" zadáním čísla mobilu a další mailové adresy.

To je právě to co mě odrazuje od jakékoliv opravné "akce". Mail na Seznamu mám jen jako podružný a nijak jej řádně nevyužívám - nehodlám mu dobrovolně a jen tak z plezíru "odhalovat" své údaje. Co si však budeme namlouvat, naše údaje kolují internetem tak či onak, na to bohatě stačí e-shopy, různé e-služby a nakonec i velký strýček Google. 4
Kurvítka v základní výbavě, výrobci mají umělé zastarávání v malíku. Začalo to bateriemi, pokračuje softwarem

[Obrázek: smartphone-1138901_1280.jpg]
  • Nejen mobilní výrobci jsou naučeni rok od roku prodávat stále více telefonů
  • Tento trend se však zákonitě musí někdy zastavit
  • Jenže, co naplat, když jsou starší zařízení „uměle“ nepoužitelná?
Jednou dostali přes prsty a už to zkouší zase znovu. Výrobci si zvykli na nekonečný růst mobilního trhu a také na to, že mohou telefony chrlit do prodeje jako na běžícím páse. Jenže s příchodem koronaviru, který druhotně vyústil v nedostatek součástek, k němuž můžeme připočíst i válku na Ukrajině, došlo ke změně myšlení uživatelů. Lidé se v prvé řadě starají o sebe a svou domácnost. I díky rostoucí inflaci, cenám pohonných hmot a energií už na smartphony nezbývá tolik financí jako dříve...
 
[Obrázek: 1Ny27Si.png?1]



Samsung je připraven za 200 miliard dolarů postavit v Texasu 11 továren na čipy

[Obrázek: https%253A%252F%252Fs3-ap-northeast-1.am...ce=nar-cms] Korejská společnost začne ještě letos stavět v texaském Tayloru polovodičovou továrnu za 17 miliard dolarů a v roce 2024 by z ní již měly sjíždět výkonné procesory pro mobily i počítače. Není to ale jediná investice, Samsung má v plánu na jihu USA utratit ještě desetkrát tolik.
 
[Obrázek: epXOddj.png?1]



Světu hrozí „vlhká žárovka.“ Měla dorazit až v polovině století, ale už je tu

[Obrázek: wet-bulb.jpg]
  • Nejteplejší místo na Zemi nemusí být to nejnebezpečnější
  • Největším zabijákem se stane až mix tepla a vlhkosti
  • Asie se nebezpečně přiblížila hraniční hodnotě 35 °C twb
Indie se v posledních dnech potýká s extrémní vlnou vedra, která bortí všechny dosavadní rekordy. Teplota ve špičkách dosahuje až 44 °C, tamní India Meteorological Department vydává jedno varování za druhým, a zatímco v Česku sledujeme oproti předchozím rokům relativně chladnější jaro, indický březen byl nejteplejší za posledních 122 let.
 
[Obrázek: 7F7np89.png?1]



Miliardový spor o stlačování marží mezi O2 a Volný se vrací k městskému soudu

[Obrázek: Getfile.aspx?id_file=880005205] Už od roku 2011 se táhne spor operátora Volný s konkurenčním O2, který se týká náhrady ušlého zisku způsobeného údajným stlačováním marží na trhu s ADSL v letech 2004 až 2010. Pod dvou verdiktech nižších soudů ve prospěch O2 žaloba doputovala k Nejvyššímu soudu, který teď jejich rozhodnutí zvrátil. Případ se tak vrátí k novému jednání u Městského soudu v Praze. Lupu o tom informoval operátor Volný.
 
[Obrázek: VueRFyv.png?1]
Raiffeisenbank pořád vzdoruje a vedle Google Pay nabízí vlastní mobilní platby. RaiPay má nové funkce

[Obrázek: antelop-raiffeisen-bank-raipay.jpg] Aplikace RaiPay pro bezkontaktní placení mobilem přišla v roce 2019, letos v červenci už Raiffeisenbank vydala její čtvrtou generaci. Přináší nový vzhled lépe zapadající mezi ostatní aplikace a web „rajfky“, ale také další funkce.
 
[Obrázek: 1Ny27Si.png?1]



Šachový robot má průšvih, 7letému protihráči zlomil prst

[Obrázek: oGgj8SqFcMwTB82n.jpg] Na šachovém turnaji v Moskvě se přihodila nemilá věc. Šachový robot si svou hru rozhodně nedá za rámeček, a to ne proto, že by snad prohrál, ale kvůli tomu, že nerozeznal figurku od prstu protihráče. Malému 7letému hráči zlomil prst.
 
[Obrázek: FZsKZS0.jpg?1]
Jako v Dubaji. Česká policie si pořídila služební ferrari

[Obrázek: 6ba8411a-431f-485c-973f-6f89a7a0fdb9]

[Obrázek: 7816485.jpg?v=0&st=vR7kfNFWzuNnRFAgQ6b7q...812000&e=0]
 Policie se v pondělí pochlubila přírůstkem, který získala do svého vozového parku. Jedná se o Ferrari F 142 – 458 Italia, které bylo zabaveno coby majetek pocházející z trestné činnosti. Stroj s maximální rychlostí 326 km/h hodlá policie využívat ke stíhání silničních pirátů i pro dohled na tuningových akcích.
 
[Obrázek: gL3YC44.png]

.... ufff, jsem zvědav kdo s tím bude umět jezdit .... 4
Nová Nvidia Ada Lovelace "Titan" prý přinese 18176 jader a 800W TBP

[Obrázek: nvidia-titan-rtx-nvlink-630-u@2x-very_co...scaled.jpg] Do profesionálních karet Quadro by měla přijít také high-endová grafická karta postavená na čipu Ada Lovelace. Očekává se extrémně vysoký počet CUDA jader, a to 18176. Spotřeba celé karty by se měla dostat dokonce na 800 W.
 
[Obrázek: FZsKZS0.jpg?1]

... to budou mít prodejci energií radost  Thumbup 4 ....



Pevné disky s kapacitou přes 30 TB budou v prodeji za rok. Seagate upřesnil plány pro technologii HAMR

[Obrázek: image-894.png] Seagate, Western Digital a další výrobci pevných disků už dříve zveřejnili odhady, kdy nás čekají nové modely s rekordními kapacitami nad 30 TB, 50 TB a dokonce třeba 100 TB. Seagate ale nyní upřesnil, kdy se dočkáme prvních modelů s kapacitou nad úrovní 30 TB.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]



O2 TV představuje nový set-top box s AndroidTV, prodávat jej začne od srpna

[Obrázek: novy-set-top-box-pro-o2tv-1.jpg] Krátce po upgradu svých set-top boxů na systém AndroidTV přichází O2 s novým modelem svého multimediálního zařízení. Oproti současnému hlavnímu modelu (SML-5442TW), uvedenému v roce 2018, nenabízí moc nového. Případný upgrade se tedy může vyplatit nejspíš jen uživatelům, kteří používají některý ze starších modelů.
 
[Obrázek: VueRFyv.png?1]



Vznikne nový satelitní gigant. Firmy Eutelsat a OneWeb uzavřely předběžnou dohodu o fúzi

[Obrázek: OneWeb-and-Eutelsat-may-be-merged-into-a...rator.jpeg] Francouzský provozovatel telekomunikačních satelitů Eutelsat podepsal předběžnou dohodu o spojení s britským konkurentem OneWeb. Firmy to v úterý oznámily ve společném prohlášení. Spojení by podnikům mohlo pomoci v konkurenčním boji se satelitní sítí Starlink společnosti SpaceX amerického podnikatele Elona Muska nebo sítí Kuiper firmy Amazon dalšího amerického miliardáře Jeffa Bezose.
 
[Obrázek: gL3YC44.png]
Už je to tu zas… 21tunový kus čínské rakety padá k Zemi a nikdo neví, kam dopadne

[Obrázek: getthumbnail.aspx?q=60&crop=1&height=240...=756098322] Čína se již potřetí rozhodla nechat neřízeně spadnout obrovský raketový stupeň zpět na Zemi. Tentokrát se jedná o první stupeň rakety Dlouhý pochod 5B, který dle pozorování Jonathana McDowella z Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics váží asi 21 tun, uvádí web Space.com.
 
[Obrázek: 7F7np89.png?1]



Velký úlovek pro Intel: největší výrobce telefonních SoC si vybral pro své čipy jeho továrny

[Obrázek: 6a2d12f59dfe49c516b815f37ad62e0f.jpg] Intelu se podařilo získat hodně významný zářez na pažbě ve své snaze rozšířit svoji působnosti i na zakázkovou výrobu čipů pro další firmy a stát se tak konkurencí pro Samsung a TSMC. Ty se s tzv. „Foundry“ modelem vypracovaly na pozici lídrů v nejpokročilejších křemíkových procesech, která patřívala Intelu. Ten se proto také snaží získat externí klienty a teď získal jednoho z nejvýznamnějších: devátou největší křemíkovou firmu.
 
[Obrázek: jnlALHr.png?1]



Rudá záře nad Atlantikem. Podivné skvrny viděné z letadla nejspíš způsobily rybářské lodě

[Obrázek: kukv7948_red-glow-in-clouds-650_625x300_26_July_22.jpg] Během letů letadlem lze často pozorovat fantastické výhledy, nicméně některé pohledy jsou skutečně výjimečné. Podle příspěvku, sdíleného na diskuzním webu Reddit, si jednoho takového všiml nejmenovaný pilot během svého letu nad Atlantikem.
 
[Obrázek: 7F7np89.png?1]
Zemřel autor teorie Gaia. Země je živý organismus, hlásal James Lovelock

[Obrázek: james_lovelock_in_2005.jpg][Obrázek: Heligan_302-scaled-960x450.jpg]
R.I.P.
V den svých 103. narozenin zemřel britský vědec James Lovelock. Proslavila jej teorie Gaia, která považuje Zemi za živý organismus ohrožený lidskou činností. Lovelock si ovšem získal uznání i objevem, že freony narušují ozonovou vrstvu a spoluprací s NASA.
 
[Obrázek: JYpNADb.png]

S tímhle se vybourá jen naprosté jelito. Systém firmy Bosch zásadně mění způsob jízdy na kole

[Obrázek: Bosch_ABS_System_2022_EMTB_MAG-0872-1-1140x760.jpg] Technologie, která před 40 lety změnila auta, před 20 lety motorky a teď jsou na řadě elektrokola. ABS, v tomto případě Bosch ABS eBike, systém zamezující zablokování kola při brždění. Právě to je jednou z nejčastějších příčin pádů.
 
[Obrázek: 7F7np89.png?1]



Rozhodnuto: Univerzální poštovní službu bude další dva roky poskytovat opět Česká pošta

[Obrázek: ceska-posta-pobocka-OC.jpg] Licenci České poště, která bude po následující dva roky muset provozovat celkem 3200 poboček, včera přidělil ČTÚ. Podle ČTK měly mít dříve zájem i Zásilkovna či První novinová služba (PNS). Česká pošta na svém webu uvedla, že předložila nejlepší nabídku, nakonec ale byla jediná.
 
[Obrázek: jnlALHr.png?1]
Empétrojková zombie ožila: Vychází nový Winamp 5.9 s podporou Windows 11 a podcastů

[Obrázek: Winamp-696x392.jpg] Winamp poprvé vyšel jako shareware v roce 1997. Vytvořil jej programátor Justin Frankel a založil kvůli tomu firmu Nullsoft. Winamp se stal brzy synonymem formátu MP3. Firmu pak odkoupilo AOL za 80 milionů dolarů, ale v roce 2013 vývoj přehrávače v podstatě zrušilo.
 
[Obrázek: jnlALHr.png?1]



Dokonáno. Apple se v nových MacBoocích definitivně zbavil Intelu

[Obrázek: intel-apple-scaled-e1656935706326.jpg?fi...C450&ssl=1] Apple už dokončuje kompletní přechod všech zařízení na vlastní čipy na bázi instrukční sady Arm a zbavuje se tak procesorů od Intelu. V zařízeních se však nenachází pouze samotné procesory od Intelu, ale i další menší komponenty, které dodával Intel. Jak si ale všiml uživatel SkyJuice díky rozborce nového MacBooku s čipem M2 od iFixit, i to ale končí.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]
Skála Al Naslaa vypadá, jako by ji laserem rozřízli mimozemšťané. Ani vědci nemají jasno, jak vznikla

[Obrázek: Al-Naslaa-B.jpg] Šest metrů vysoký a devět metrů široký skalní útvar Al Naslaa se nachází 50 kilometrů jižně od oázy Tayma v Saúdské Arábii. Na první pohled zaujme tím, že je uprostřed rozdělen na dvě části, přičemž každá stojí pečlivě vyvážená na malém podstavci. Scéna vypadá, jako by kámen byl rozpolcen uprostřed pomocí laserové zbraně mimozemšťanů. Jaká je ale pravda? Touto otázkou se zabýval web IFL Science.
 
[Obrázek: 7F7np89.png?1]



Policie v USA využívá videa z chytrých domovních zvonků Ring, někdy i bez svolení uživatelů

[Obrázek: ring-doorbell-4-1.jpg?auto=webp&fit=crop...width=1200] Výrobce chytrých domovních zvonků Ring, který patří Amazonu, stále častěji od úřadů dostává žádosti o vydání audio a video záznamů. Vyplývá to ze zpráv, které společnost vydala. Za rok 2021 šlo o celkem 3 147 žádostí od soudů, což je podle serveru TechCrunch meziroční nárůst o 65 procent. Firma říká, že nahrávky vydala v přibližně 40 procentech případů. 
 
[Obrázek: VueRFyv.png?1]



Legenda tuningu. Porsche 911 přestavěné zpěvákem i japonským šílencem

[Obrázek: Porsche_992_Carrera_4S_Genf_2019_1Y7A5561.jpg] Existuje pár aut, která si s žádným jiným nesplete. Která vryla do historie rychlých kol stopu tak jasnou, že končí až za obzorem. Když se ze zatáčky vynoří dvě velké, kulaté oči, nemůžete se splést. Nic podobného jako přední maska Porsche 911 jednoduše neexistuje. 
 
[Obrázek: iQYiwpg.png]
 


 
Ruský Moskvič plánuje návrat ve velkém stylu. Pracuje na vlastní platformě pro elektromobily

[Obrázek: Moskvi%C4%8D.jpg] Moskevský automobilový závod Moskvič zahájí vývoj vlastní platformy pro stejnojmenný elektromobil. Současně s tím hodlá znovu spustit výrobu automobilů se spalovacími motory, uvedl dle tiskové agentury Interfax starosta Moskvy Sergej Sobjanin.
 
[Obrázek: 7F7np89.png?1]



Kráva přišla Ameriku draze, kubánskou stračenu zabil její satelit

[Obrázek: FRO94d672_profimedia_0677731571.jpg] Měla vynést na oběžnou dráhu Země průzkumné satelity, místo toho přinesla americkému letectvu jen ostudu. Raketa totiž po poruše a explozi zasypala úlomky území Kuby. A jeden z nich zabil krávu. Kuriózní incident z 30. listopadu 1960 vyostřil napětí mezi Východem a Západem. 
 
[Obrázek: iQYiwpg.png]



Nový Boeing 777-9 má skládací křídla a velký problém s FAA

[Obrázek: 84995_boeing777x004_680472.jpg] Na aerosalonu ve Farnborough měl evropskou premiéru nový letoun Boeing 777-9. Podle původních plánů měl již dva roky létat, zatím to ale vypadá, že jej první zákazníci převezmou až v roce 2025. Co se kolem nového letounu děje, vysvětluje letecký technik, pilot a kapitán dopravních letadel Štěpán Kolomazník. 
[Obrázek: iQYiwpg.png]
 
Na Marsu byl vyfocen záhadný objekt, jakoby z provázků. O čtyři dny později zmizel

[Obrázek: FRF_0495_0710900226_737ECM_N0261004FHAZ0...1_1200.jpg] Roveru Perseverance se na rudé planetě počátkem minulého týdne podařilo vyfotit záhadný objekt, který na první pohled vypadá jako svazek provázků či drátů.
 
[Obrázek: 7F7np89.png?1]



Neuvěřitelné: Intel je ve ztrátě. Tržby a marže se mu v Q2 propadly mnohem hůř, než kdokoli čekal

[Obrázek: 22_07_22_INTC-graf.png] Za deset let, co autor píše pro Cnews.cz, jsou nyní oznámené hospodářské výsledky ty nejhorší, jaké u Intelu byly k vidění. Firma nikdy takto nezaostala za očekáváním. V Q2 2022 Intel nejenže neměl několikamiliardový zisk, který už se zdál být automatickou věcí, zisk tentokrát nebyl žádný.
 
[Obrázek: jnlALHr.png?1]



Neslaný-nemastný konec-nekonec dalšího pokusu ČTÚ o regulaci mobilního trhu

[Obrázek: mobilni-data-regulace-840x480.jpg] Český telekomunikační úřad z nejasných důvodů pokračuje v boji za analýzu mobilního trhu, kterou už patrně nikdo nebere vážně. Zvýšení konkurence je přitom v nedohlednu. I když…
 
[Obrázek: VueRFyv.png?1]



Prase dochrochtalo. Restart slavného skútru Čezeta prodělal dvacet milionů a míří do konkurzu

[Obrázek: www.hybrid.cz_i_auto_cezeta-506-elektros...1-bike.jpg] Jejich nápad ocenila řada lidí už pro tu nostalgii – motocykl Čezeta, kterému se pro jeho vzhled s typickým protáhlým čumákem přezdívalo prase, se měl v modernější a elektrické podobě, vybavený řadou technologií a propojený s aplikací už dávno prohánět nejen tuzemskými ulicemi. Investoři na Crowdberry mu poslali 20 milionů na zahájení sériové výroby, ke které také došlo. Přesto se projekt propadl do platební neschopnosti, za roky 2018 a 2019 prodělal přes 21 milionů korun a teď soud oficiálně na jeho majetek vyhlásil konkurz.
 
[Obrázek: QCQVEhh.png?1]
Rychlé zprávy bez balastu. Teletext ČT získává na webu nové fanoušky

[Obrázek: teletext-ct-na-chytrem-telefonu.png] Myslíte, že je teletext v době chytrých telefonů za zenitem? Tak to byste se divili. V roce 2022 zažívá velký návrat a sbírá nadšené ohlasy u manažerů.
 
[Obrázek: VueRFyv.png?1]
New Shepard od Blue Origin vzlétne v srpnu opět s posádkou

[Obrázek: newshepard.jpg] Blue Origin, jejímž zakladatelem je Jeff Bezos, opět vzlétne se svou raketou New Shepard nad hranici vesmíru. V rámci letu se do kosmu podívá šestice pasažérů různých národností, nebo i věku. Start rakety se uskuteční už za několik dní.
 
[Obrázek: FZsKZS0.jpg?1]



Placené VOD služby využívá 40 % Čechů. Ale ne všichni za ně platí

[Obrázek: vod-placene-kolaz-perex-1.jpg] Aspoň jednu placenou službu pro sledování televizních pořadů, seriálů a filmů využívá 40 % Čechů ve věku 15 až 69 let. Mívají přístup k více službám, ale ne vždy za všechny využívané platformy platí, protože například využívají sdílený přístup od svých známých. Údaje vyplývají z výzkumu Atmedia Index za 1. pololetí letošního roku.
 
[Obrázek: VueRFyv.png?1]



F-35 nesmí do vzduchu kvůli novým závadám. Po motorech jsou to i sedačky

[Obrázek: INC81b402_6014318.jpg] První komerčně nabízený bojový letoun 5. generace, americký F-35, postihla další řada technických potíží, která ve Spojených státech a Velké Británii vedla dokonce až k jejich nucenému uzemnění. Problémy jsou tentokrát nejen s obligátními motory, ale také s vystřelovacími sedačkami, které mají pilotům zachraňovat životy. 

[Obrázek: iQYiwpg.png]



Jako hudrující motorka. Němci mají varhany za 60 milionů, skladbu pro ně napsal Čech



Nejen přehlídka umění Documenta, ale také fantastické varhany přitahují pozornost k městu Kassel v německé spolkové zemi Hesensko. Světovou premiéru zde měla skladba Air (Give These People Some) od osmatřicetiletého Čecha Jakuba Rataje.
 
[Obrázek: zeKoWd8.png]
 
Čelenka Xiaomi MiGu umožňuje ovládání elektroniky myšlenkami

[Obrázek: MiGu-Headband-4.jpg] Společnost Xiaomi, případně její dceřiné značky, startupy nebo projekty z crowdfundingových serverů, už stojí za pěknou řádkou různých produktů od chytré elektroniky po předměty běžné domácí potřeby. Některé to dotáhnou až na trh, jiné jsou spíše experiment a test různých technologií. Někde uprostřed je například robo pes CyberDog. Zatím ve fázi experimentu a raného vývoje je také chytrá čelenka Xiaomi MiGu, která má uživateli zajistit mimo jiné i ovládání smart home prvků pouhými myšlenkami.
 
[Obrázek: 7ePrSuj.png?1]



O2 od září zdraží internet i TV. Téměř všechny tarify čeká příplatek 50 Kč

[Obrázek: nove-studio-o2-tv-sport-1.jpg] Zvyšování cen energií a zboží se promítá i do nákladů telekomunikačních společností, a tak O2 jako první z velkých operátorů oznámil zdražení služeb. Od prvního září si stávající zákazníci připlatí za internet a televizi, a to v samostatných tarifech i sdružených balíčcích služeb O2 Spolu.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]



Antarktida získá první podmořský telekomunikační kabel

[Obrázek: 7e2f22d6-fe61-11e8-93b7-146c6b325962_128...k=KeMlYV-p] Internet pro vědce a tučňáky? Antarktida moc stálých obyvatel nemá, ale také nemá příliš dobrou konektivitu. Chystaný nový podmořský optický kabel vedoucí z Chile do Austrálie má mít odbočku směrem k tomuto věčně zmrzlému kontinentu. Doposud se vědci museli spoléhat na satelitní internet.
 
[Obrázek: jnlALHr.png?1]



“Nikdy jsme nic podobného neviděli.” Tajemná díra se dál zvětšuje, místní mají strach

[Obrázek: socavon-chil.png] Chilské úřady vyšetřují záhadný závrt, který se o víkendu objevil v těžební oblasti na severu země. Záběry z dronu ukazují obrovskou díru, která je zatím hluboká dvě stě metrů, podle místních se ale stále rozšiřuje.
 
[Obrázek: zeKoWd8.png]



Velký prodej Avastu je opět blíže. Britové dali fúzi s americkým konkurentem předběžnou zelenou

[Obrázek: Avast-logo-.png] Britští regulátoři již nemají takové pochybnosti o tom, že by velká fúze antivirových společností Avast a NortonLifeLock narušila hospodářskou soutěž. Původně britský antimonopolní úřad (CMA) pro český byznys historickou transakci blokoval, ale teď vydal zprávu, že ji po přezkoumání předběžně schválil. Zda dá spojení americké a české firmy v obchodu za 8,6 miliardy dolarů (aktuálně 208 miliard korun) zelenou, definitivně oznámí 8. září.
 
[Obrázek: QCQVEhh.png?1]
Samsung si pořídil maskota. Jako kdyby Alzákovi přišili druhou anténku a přebarvili ho namodro

[Obrázek: 1_IOd2hy6.jpg] Některé mobilní značky, zejména ty z Asie, používají k různým marketingovým účelům svého maskota. Některé ho mají už dlouho, jiné si ho pořídily teprve nedávno. Obvykle jde o nějakou sympatickou figurku nebo postavičku, která se zalíbí hlavně dětem a dospělí se nad jejím ztvárněním aspoň pousmějí – tedy většinou.
 
[Obrázek: R88uJYq.png]



Prima chystá odpověď na Netflix a Voyo. Nová streamovací služba bude za předplatné i zdarma s reklamou

[Obrázek: Prima_kanaly.png] Prima v listopadu spustí novou online videotéku, se kterou má velké ambice poměřovat se s největšími na českém trhu, prozradil v rozhovoru pro Mediář ředitel této televizní skupiny Marek Singer.
 
[Obrázek: RcC7s0T.png?2]



Nákupem F-35 změny neskončí. Dosluhující L-159 by mohly nahradit drony, plánuje obrana

[Obrázek: Aero_L-159_%286063%29_in_flight_%281%29.jpg]Pokud Česká republika zakoupí ze Spojených států dvě letky nadzvukových letounů F-35, sníží se podle ministerstva obrany počet bitevníků L-159 Alca o jednu letku. Armáda nyní uvažuje o tom, že po skončení technické životnosti všech L-159 by mohly stroje vystřídat bezpilotní prostředky.
 
[Obrázek: 7Tq0Ghy.png]
Klienti Raiffeisenbank, zpozorněte: do internetového bankovnictví raději nechoďte

[Obrázek: raiffeisenbank_podvod_05.jpg] Některé bankovní společnosti na českém trhu byly napadeny sofistikovaným podvodem v Google vyhledávači. Jakmile vyhledáte web své banky ve vyhledávači, nabídne se vám i podvržený web, na němž číhají podvodníci.
 
[Obrázek: pCTnkkU.png?1]



Při testu Super Heavy došlo k explozi. V čem byl problém a jak to zdrží první orbitální start?

[Obrázek: 1659630601_There-was-an-explosion-during...C960&ssl=1] SpaceX v červenci provedlo nový test prototypu 70metrové rakety Super Heavy, při kterém došlo k nehodě. Děsivě vypadající detonace vytvořila viditelnou tlakovou vlnu a způsobila menší požár. Co přesně se při nehodě stalo a jak to ovlivní přípravy dlouho očekávané první orbitální mise Starship?
 
[Obrázek: 7F7np89.png?1]



Jednou to někoho zabije. Sílí varování před pády trosek raket na Zemi

[Obrázek: FRO95244d_profimedia_06752869191.jpg] Ono riziko je pořád velmi malé, ale zanedbatelné ne. A zvyšuje se, aktuálně na něj upozornily trosky čínské rakety, které spadly do moře u Filipín. Dokud budou vesmírné lodě dál nechávat padat své části zpět na Zemi, nebezpečí, že tam dole někoho zabijí, poroste. Přitom se mu lze vyhnout, připomíná studie. 
[Obrázek: iQYiwpg.png]
 
Samsung připravuje nový servisní režim. Technici při opravách nebudou mít přístup do běžné části Androidu

[Obrázek: phone-repair-unsplash.jpg]
  • Před odesláním do servisu nesmíte zapomenout zálohovat telefon
  • Jenže spousta uživatelů na to zapomíná
  • Samsung proto připravil nový režim Repair Mode
Pokud odesíláte telefon do servisu, často je doporučena záloha dat. Nezřídka kdy se stává, že telefon je při návratu ze servisu aktualizovaný na nejnovější verzi firmwaru či dokonce obnovený do továrního nastavení. A to znamená, že v případě chybějících záloh přijde o svá uživatelská data. Částečně je to i proto, že v případě zamknutého telefonu se servisní technici nemají „jak dostat“ do systému a provést patřičné testy, a obnovení telefonu je tedy nasnadě. Samsung to však chce změnit.
 
[Obrázek: 1Ny27Si.png?1]



To zatracené vedro: Trápí lidi i počítače!

[Obrázek: AdobeStock_444731978.jpeg] Velké teplo není dobré pro nikoho, ani pro lidi, ani pro počítače. Zatímco lidé potřebují vzhledem ke své chemii poměrně složitou termoregulaci, u počítačů je to prostší: Čím víc tepla, tím víc problémů.
 
[Obrázek: 6ioLsMD.png?1]
 


Revoluce jménem televize Z historie nejvlivnějšího média 20. století

[Obrázek: ra8g4t23-900.jpg] První myšlenky televizního vysílání spojovaly dva fenomény své doby – rozhlas, tedy vysílání a příjem signálu na delší vzdálenosti, a kinematografii, tedy pohyblivé obrázky. Nešlo však o pouhé spojení těchto dvou fenoménů. Nutná byla revoluce ve vnímání, respektive podstatě obrazu. Kina používala promítačky, které prosvěcovaly běžící pásy materiálu, na nichž byly obrazy zachyceny chemickou cestou jako celky. U televize bylo nutné obraz rozdělit na jednotlivé body s konkrétními souřadnicemi a vlastnostmi. V televizorech je tento obraz opět složen a bodům jsou přiřazeny jejich vlastnosti.
 
[Obrázek: KDvqMc9.jpg?2]
Co se děje v Solaně? Dva bratři a jejich falešné identity ukázali další trhlinu v kryptosvětě

[Obrázek: Solana.jpg] Krypto se odrazilo ode dna, ale čelí dalším výzvám. V Solaně to totiž není tak, jak vypadalo. Zároveň přichází velký hráč z Wall Street.
 
[Obrázek: QCQVEhh.png?1]



Intel bude montovat Arc do svých mini-PC řady NUC 12

[Obrázek: wDFrIe4ycz8_cHVGowAlcubfn8yfQn40MaoeF0VA...1f15a6ca31] Intel bude využívat grafických čipů Arc ve svých minipočítačích řady NUC 12. Ta bude existovat (a částečně již existuje) ve třech variantách, z nichž každá počítá s GPU společnosti Intel…
 
[Obrázek: dW9LFD2.png?1]



Herní už může být i toaleta. YouTuber instaloval počítač do funkčního záchodu

[Obrázek: medium_2022-08-04-66cc6b2a7f.jpg] Hrát na záchodě na mobilu či kapesní konzoli není nic neobvyklého, někdo by si s sebou mohl vzít i notebook. Nicholas Zetta, který na YouTubu s více než milionem odběratelů vystupuje pod přezdívkou Basically Homeless, má ale na WC velký herní desktop. A to nikoliv uložený ve skříni vedle mísy, ale přímo ve splachovací nádržce.
 
[Obrázek: wsxeahl.png]



Alexo, vytři podlahu. Amazon kupuje tvůrce robotických vysavačů Roomba a mopů Braava

[Obrázek: Roomba_Pet_Lock.0.jpg] Již 20 let robotické vysavače Roomba projíždějí bytem sem a tam a čistí podlahy, aniž by se o ně museli domácí (tak moc) starat. Do dalších dekád i na nové trhy je pomůže dostat nový partner. Amazon totiž oznámil, že za 1,7 miliardy dolarů koupí společnost iRobot.
 
[Obrázek: epXOddj.png?1]