XBMC-Kodi.cz

Úplná verze: Zajímavé články - všehochuť, aneb zprávy pro Vás
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Tak nevím zda je toto vtip značně přes hranu, nebo má Samsung opravdu vážný problém (a to rezignovaně čekám další rok na Note 8 - když ta 7 nevyšla 12 ):


Samsung stahuje v USA 2,8 miliónu nebezpečných praček

[Obrázek: sddefault.jpg] Citace: Společnost Samsung stahuje z amerického trhu 2,8 miliónu praček, důvodem jsou obavy, že by mohly znamenat riziko pro zdraví zákazníků. Informovala o tom v pátek agentura Reuters. Pro jihokorejskou firmu je to v krátké době už druhá velká nepříjemnost, nedávno pozastavila prodeje nových chytrých telefonů Galaxy Note 7 kvůli přehřívajícím se bateriím.

Čtěte → [Obrázek: logo.gif]
Seagate uvádí vůbec poslední HDD s 15 000 otáčkami

[Obrázek: enterprise-performance-15k-hdd-award-dyn...00x400.jpg]Citace: Éra pevných disků s vysokými otáčkami definitivně končí. Seagate uvádí na trh poslední řadu pro ty, kteří ještě nepřešli na SSD.

Čtěte → [Obrázek: EejIsPV.png?1]



Nová architektura počítačů, které si vystačí s energií z okolí a přežijí jakýkoli výpadek

[Obrázek: Sprite_Labeled.jpg] Citace: Pokud se podíváme na vývoj klasických počítačů, z obecného pohledu se toho moc nezměnilo. Stále se jedná o elektricky napájený hardware, který je ve většině případů řízený nějakou formou klasického softwaru.Problém je ale v tom, že tato architektura počítá s tím, že energie je vždy k dispozici. To ale není použitelné řešení pro budoucí mikropočítače, se nzory a další druhy ať už v rámci internetu věcí, tak i různých mikrosatelitů, které například budeme vypouštět do vesmíru.

Čtěte → [Obrázek: mvecar2.png?1]
Listopadové velké změny pro diváky Skylinku

[Obrázek: skylink-v2.gif] Citace: Během listopadu dojde v relativně krátkém období k významným změnám v distribuci základních českých veřejnoprávních a komerčních programů ČT, TV Nova a TV Prima. Diváci si budou muset rychle přeladit své přijímače na nové parametry. Změna se dotkne diváků SD i HD vysílání.

Čtěte → [Obrázek: 84d0qtT.gif?1]
Orange Pi PC 2: stejný hardware jako Raspberry Pi, ale s poloviční cenou

[Obrázek: GetThumbNail.aspx?id_file=495312914&widt...2000&q=100] Citace: V lednu jsme psali o prvním modelu Orange Pi One, který i s poštovným stál 350 korun. Nyní jeho autoři vydali inovovanou verzi, která je sice dražší, nabízí však výkonnější hardware. Svými specifikacemi jde Orange Pi PC 2 přímo proti Raspberry Pi 3.

Čtěte → [Obrázek: mvecar2.png?1]
Robot složil Rubikovu kostku za 0,6 sekundy. Člověk je 7× pomalejší

[Obrázek: Infineon_Rubik-01.jpg] Citace: V Mnichově byl stanoven nový rekord v rychlosti skládání slavné Rubikovy kostky. Variantu s devíti čtverečky na stranu dokázal robot Sub1 Reloaded složit za 0,637 sekundy. Překonal tak svůj předchozí rekord 0,887 sekundy. Kostka má přes 43 trilionů kombinací, ale díky chytrému mozku, třem kamerám a šesti rychlým motorům ji dokáže rozluštit za maximálně 20 pohybů.

Čtěte → [Obrázek: zhAcw7W.png?1]



Tohle by chtěl každý kutil. Na Kickstarteru boduje vodní řezačka ovládaná počítačem

[Obrázek: wazer_na_kickstarteru_01.jpg?itok=pT24itaQ] Citace: Řezací mašiny využívající vodní paprsek mohou stát až 100 000 dolarů. Čtveřice absolventů Pensylvánské univerzity založila firmu, která bude podobné zařízení prodávat pod 5000 dolarů. Na Kickstarteru ukázala Wazer, který první nadšenci mohli mít dokonce za 3600 dolarů.

Čtěte → [Obrázek: zhAcw7W.png?1]



CMOSIS nabídne 48Mpix CMOS snímač schopný záznamu 8k/30fps videa

[Obrázek: Platine.jpg] Citace: Belgický výrobce snímačů, který mimo jiné vyrábí i pro firmu Leica, představil nový snímač malinko věší než full-frame. Jeho rozlišení je 48 megapixelů a dokáže i záznam 8k videa za pomoci globální závěrky.

Čtěte → [Obrázek: EejIsPV.png?1]



Poslanci prosazují výpalné z kopírek a změny, kterými přihrají OSA 400 milionů

[Obrázek: cyklostyl_mzv.jpg?itok=L3ta5_Qt&c=2e9e55...d4889677ad] Citace: Poslanecká sněmovna v těchto dnech projednává novelu autorského zákona. Do té se trojice poslanců snaží protlačit změny, které ze škol, univerzit a knihoven ročně „odkloní“ přes 400 milionů do OSA.

Čtěte → [Obrázek: EejIsPV.png?1]
Nanocoated Cathode Powders: lék na vybuchující baterie?

[Obrázek: lithiumionbatteries-669x272.jpg]Citace: Vybuchující baterie Li-ion jsou problém, který nyní potrápil a ještě bude nějaký čas trápit především Samsung. Není tak divu, že se firmy snaží tento problém řešit a lékem na něj by mohl být Nanocoated Cathode Powders. 

Čtěte → [Obrázek: FZsKZS0.jpg?1]



Přehrávače a filmy na 4k Blu-ray se prodávají v poměru 1:8, zájem je nečekaný

[Obrázek: ultrahd-bluray.jpg] Citace: V těchto dnech utekly tři kvartály od zahájení prodeje filmů na médiu 4K Ultra HD Blu-ray. Zprvu se zdálo, že o nový formát bude vyšší než očekávaný zájem, což lze nyní potvrdit…

Čtěte → [Obrázek: EejIsPV.png?1]
Čipy bez polovodičů? Vědci vyrobili 10× vodivější tranzistor ze zlatých hříbků

[Obrázek: nanosoucaskta_nahrazujici_tranzistor_bez...k=V-LGmnQP] Citace: Počítačovou (a vůbec mikroelektronickou) revoluci druhé poloviny dvacátého století umožnily tranzistory, založené na polovodičových materiálech, v angličtině se slovo „semi“ stalo pro mikroelektroniku skoro synonymem. Nicméně polovodiče nemusí být základem počítačů navždy. Vzhledem k tomu, jak se tradiční křemíková litografie blíží svým limitům, probíhá seriózně výzkum alternativ, které by na nich neběžely. Jeden takový přístup se nyní podařilo experimentálně vyvinout a zajímavé je, že principem se do jisté míry vrací do dávné éry elektronek.

Čtěte → [Obrázek: zhAcw7W.png?1]



Další program nebezpečný pro SSD: Spotify zapíše za pár dní desítky i stovky GB

[Obrázek: disk_securedrives_autothysis_se_schopnos...k=JcvVzxcn] Citace: Když jsme nedávno psali o tom, že do životnosti našich SSD zatínají pořádné zuby nevinně vypadající webové prohlížeče Chrome a Firefox (kdo by řekl, že mohou denně zapsat desítky gigabajtů, když něco „prohlížejí“), ozval se kolega Petr Urban, že docela podobně se u něj chová i Spotify. Zdá se, že nešlo o žádnou anomálii, Spotify tímto problémem skutečně globálně trpí. Aplikace streamující hudbu z internetu těch zbytečných přepisů buněk SSD s omezenou životností bohužel zdá se dokáže udělat opravdu hodně.

Čtěte → [Obrázek: zhAcw7W.png?1]



YouTube umí HDR, vyzkoušejte si ho v kombinaci s 60FPS 4k

[Obrázek: HERO_yt.jpg] Citace: 4k zobrazovadla s podporou HDR se prodávají dobře, o přehrávače UHD 4k Blu-ray je také zájem, jen obsahu není nikdy dost. Šíření možná pomůže YouTube, které se stává HDR-kompatibilní platformou.

Čtěte → [Obrázek: EejIsPV.png?1]
Logitech G213 Prodigy: membránová klávesnice se chce vyrovnat mechanické

[Obrázek: w_500.jpg]Citace: Logitech začal prodávat svou novou herní klávesnici G213 Prodigy, která využívá nový typ kláves Mech-Dome. Jak ovšem naznačují zahraniční recenze, mechanickým spínačům se nevyrovná ani zdaleka. Útěchou může být alespoň RGB podsvícení nebo odolnost při polití.

Čtěte → [Obrázek: FZsKZS0.jpg?1]



Silicon Valley doufá, že Trump nezačne plnit výkřiky z předvolební kampaně. Apple a Microsoft uklidňují situaci

[Obrázek: silicon-valley.jpg]Citace: Vlivné americké technologické firmy se pomalu a spíše opatrně vyjadřuj í k výsledkům tamních prezidentských voleb. Vedle Tima Cooka a jeho dopisu zaměstnancům se ozval i Brad Smith z Microsoftu. Jeho jméno sice není veřejnosti zrovna nejznámější, přitom však po personálních obměnách z posledních let zastává pozici podnikového šéfprávníka a prezidenta.

Čtěte → [Obrázek: mvecar2.png?1]



Dokáže O2 TV aplikace nahradit set-top box? Vyzkoušeli jsme to

[Obrázek: O2-TV-n%C3%A1hled-752x493.png] Citace: Služba O2 TV patří na českém trhu k těm nejstarším IPTV televizím. Byla spuštěna jako první už v roce 2006. Za tu dobu se toho samozřejmě hodně změnilo. Poslední dva roky už jdou filmy sledovat i přes O2 TV aplikaci v přenosných zařízeních. A právě na aplikaci se dnes zaměříme.

Čtěte → [Obrázek: logo-svet-androida-new.png]
Most (Bron/Broen)
[Obrázek: 2-fb7661e81437ab6212bb90899fdc7938.jpg]

Čtvrtá série se začne natáčet v listopadu
Po skončení třetí série byli fanoušci dlouho napínáni ohledně oficiálního potvrzení nové série. Konečně jsme se dočkali. Čtvrtá série se začne natáčet v listopadu. Bude poslední?

odkaz: http://www.edna.cz/broen/clanky/ctvrta-s...listopadu/

už se nemůžu dočkat 2
Budoucí čipsety Intelu nabídnou Wi-Fi i USB 3.1

[Obrázek: usb_img4.jpg?itok=IKt3vgJd]Citace: Zatímco se blíží vydání procesorů Kaby Lake s čipsety řady 200, už víme, jaké novinky přichystal Intel pro generaci následující, čipsety řady 300.

Čtěte → [Obrázek: EejIsPV.png?1]



Samsung chce přístup do aut a špičkový zvuk. Za 8 mld. dolarů kupuje Harman, JBL, AKG…

[Obrázek: HARMAN_Connected_by_HARMAN_Banner_for_.com_mid.jpg] Citace: Samsung Electronics se dohodl na převzetí společnosti Harman International Industries. Za každou akcii zaplatí 112 dolar, o 28 % více, než byla jejich páteční cena na burze. Celý obchod jej tak vyjde na 8 miliard. Akvizici ještě musí schválit regulační úřady. Pokud to vyjde, k převzetí by mělo dojít v polovině roku 2017. Harman by pak měl nadále fungovat se současným vedením a pod svou značkou.

Čtěte → [Obrázek: zhAcw7W.png?1]
Vzpruha pro autonomní vozy: levné lidary bez mechaniky

[Obrázek: body-0.368.jpg] Citace: Prototypy autonomních vozů využívaly zpravidla velká, těžká a drahá zařízení určená pro sledování jejich okolí, což je především lidar. Jedním z úkolů ve vývoji samořiditelných aut tak bylo a je vyvinout levný a spolehlivý hardware, jejž nyní slibuje Osram. 

Čtěte → [Obrázek: FZsKZS0.jpg?1]
Majitelé OLED televizí od LG podepisují petici, chtějí hrát v HDR

[Obrázek: LG_Electronics-643372158-HE_65EG9600_1-1024x533.jpg] Citace: Nespokojení zákazníci požadují po LG vydání aktualizace firmwaru, která by snížila odezvu v HDR režimu. Podstatné je to především při hraní her s vysokým dynamickým rozsahem na konzolích PlayStation a Xbox.

Čtěte → [Obrázek: rI71bwK.jpg?1]



Seagate už má 2,5" externí disky bez přídavného napájení s kapacitou 5 TB

[Obrázek: seagate_backup_plus_portable_5_tb_03.jpg?itok=HicCm7FQ] Citace: Před měsícem jsme informovali, že se pevné disky opět posunuly v kapacitě, přesněji řečeno ty 2,5" notebookového formátu. Seagate totiž přišel s novými modely, které mají v nejvyšší verzi kapacitu už 5TB. Jde o víceplotnové modely s tloušťkou 15 mm, které se nedají vměstnat do notebooků. Někde však toto vůbec nebude vadit, totiž u externích pevných disků, jejichž pouzdro se dá trošku vykrmit snadno. Přesně tohoto využití se teď Seagate chytil a uvedl na 5TB novince založené externí disky, které budou „nejobjemnějšími“ (na terabajty) zařízeními své kategorie.

Čtěte → [Obrázek: zhAcw7W.png?1]



Allocacoc PowerCube: využijte každou elektrickou zásuvku naplno (recenze)

[Obrázek: PowerCube-titulka-752x493.jpg] Citace: Název společnosti Allocacoc vám pravděpodobně nebude příliš známý. Její nejúspěšnější produkt jste však mohli potkat v nejednom elektru. Jedná se o prodlužovačky a rozbočovače PowerCube, které jsou známé zejména díky svému nevšednímu tvaru krychle. Nám se do redakce dostalo nejen několik typů zmíněných prodlužovaček a rozbočovačů, ale například také velmi netradiční powerbanka. Jedná se skutečně o praktické řešení, nebo jen designový výstřelek?

Čtěte → [Obrázek: logo-svet-androida-new.png]
Stephen Hawking stanovil lidstvu expirační lhůtu 1000 let

[Obrázek: body-0.A82.jpg] Citace: Profesor Stephen Hawking je znám pro své občasné prognózy a názory ohledně velkých otázek o celém vesmíru a úloze lidstva v něm. Nyní vyslovil další prognózu, v níž dává lidstvu jak jej známe expirační lhůtu 1000 let, pokud se nedostane do vesmíru. 

Čtěte → [Obrázek: FZsKZS0.jpg?1]



Mnoho hraček, málo nástrojů: Proč se nedaří výuce IT?

[Obrázek: tn-meccanoid-g15.jpg] Citace: Když se nedávno objevil robot Meccano Meccanoid G15, dostal nejen řadu ocenění, ale také schytal spoustu kritiky. Zvláště Linus Tech Tips se do něj pustil velice tvrdě: Je to drahý a složitý robot, který po hodinách sestavování umí jenom pár kousků. Opravdu takhle vypadá budoucnost výuky informačních technologií?

Čtěte → [Obrázek: 6ioLsMD.png?1]



Nová generace WD PiDrive s kapacitou až 375 GB pro Raspberry Pi


[Obrázek: wd-pidrive_01.jpg] Citace: Western Digital představil již třetí generaci pevných disků pro Raspberry Pi. Kapacitně sahá až k 375GB kapacitě, což je velmi pěkné.

Čtěte → [Obrázek: EejIsPV.png?1]
Senzory Martina Malého: A pak se objeví červ, který infikuje Arduina

[Obrázek: arduino-yun-1-prev.jpg] Citace: Útoky DDoS, provedené pomocí zařízení s přístupem k internetu, jsou čtenářsky vděčné téma. Spojují v sobě nedůvěru k novinkám (zde IoT) a hrůzné následky (miliony lidí nemohly zveřejnit fotky svého jídla na Instagramu). Ne, to samozřejmě zlehčuju, jak se to tak ve sloupcích dělává. Ve skutečnosti je riziko nemalé, protože včera to byl Instagram či Twitter, zítra to bude třeba něco důležitého a pozítří samotné servery EET! Já bych všechny ty Internety věcí zakázal!

Čtěte → [Obrázek: VueRFyv.png?1]
Tesla údajně uvažuje o stavbě obří továrny u Prahy

[Obrázek: 4-0.jpg] Citace: Americký výrobce elektrických vozů a baterií Tesla Motors by mohl postavit svou druhou obří továrnu zvanou Gigafactory na českém území, severně od Prahy. Uvedla to webová stránka The Space Invader (TSI) s odvoláním na informované zdroje. Gigafactory 1 na výrobu lithium-iontových baterií nyní Tesla buduje v americkém státě Nevada a po dokončení to má být největší budova na světě.

Čtěte → [Obrázek: euro_portal.png]



Dejte švábovi na záda počítač a bude z něj biobot. Dálkově ovládaný kyberhmyz

[Obrázek: cockroach-biobot-remote-control.jpg] Citace: Už nějakou dobu jsou k dispozici technologie, které umožňují relativně jednoduše a efektivně ovládat hmyz. Miniaturní roboti jsou stále poměrně náročnou záležitostí a bioboti alias kyberhmyz je tak ideální kombinací, jak si do té doby vystačit s tím, co je k dispozici.

Čtěte → [Obrázek: mvecar2.png?1]
SpaceX bude vypouštět 4 425 satelitů na oběžnou dráhu, poskytnou všudypřítomný internet s rychlostí 1 Gb/s (na každého jednoho uživatele). Více na: CONNECT!
Systém by měl využívat několik výšek, ve kterých se budou satelity na oběžné dráze pohybovat. Nejníže by mělo jít o 1 150 km a nejvýše pak 1 275 km nad zemským povrchem a důvodem počtu a výšky satelitů je pokrytí většiny míst na Zemi. Jedná se o takzvané NGSO neboli „non-geostationary orbit“.


Lidé používající Facebook žijí déle
1. 11. 2016
Je známo, že sociální aktivity mají pozitivní vliv na lidské zdraví. Včera uveřejněná studie university v Kalifornii a Yale ukazuje, že by mohl být zdraví prospěšný i Facebook. Výzkum se týkal čtyř miliónů lidí v Kalifornii. Uživatelé Facebooku mají v daném roce o 12 % menší pravděpodobnost úmrtí.
Výsledek však neznamená, že nás Facebook udělá zdravějšími. Možná jen zdravější lidé jsou častěji na Facebooku.
(zdroj: slashdot)
T-Mobile dostane vaše auto do mobilu. Za 75 Kč měsíčně [vyzkoušeno]

[Obrázek: GetThumbNail.aspx?id_file=429106344&widt...1383&q=100] Citace: Je to malý modul, který zasunete do OBD portu a autu tak přidáte celou řadu chytrých funkcí. Uvnitř je SIM karta, která informace předá do cloudu a dál do mobilní aplikace ve smartphonu. Podobných projektů na internetu najdete několik, ale tenhle je první, který je adaptovaný na české prostředí, má plnou podporu a zajištěný vývoj do budoucna.

Čtěte → [Obrázek: 1Ny27Si.png?1]

Jen dodám odkaz na podobná o "něco" levnější zařízení  → OBD Car GSM  4
                                                                                  → Plug Play GPS Tracker Mini Auto OBD Car GSM Vehicle Tracking Device

Nové minipočítače Asrock Beebox: Intel Kaby Lake, USB 3.1 a ceny od devíti tisíc

[Obrázek: 20150616-1.jpg] Citace: Loni v květnu Asrock poprvé ukázal minipočítač po vzoru Intel NUC, tehdy s procesory Celeron řady Braswell. Od té doby je několikrát updatoval a velkých změn se řada Beebox dočkala i nyní. Asrock ji totiž nově vybavil procesory od Intelu sedmé generace.

Čtěte → [Obrázek: mvecar2.png?1]
Ak náhodou neviete  4 ...

http://www.zive.cz/bleskovky/google-a-yo...-a-185021/

Citace:Googlu krátce před osmou večerní našeho času spadly servery. Problém postihl celý region střední Evropy a podle serveru Downdetector výpadek pociťují i na východě Spojených států.

[Obrázek: GetFile.aspx?id_file=650907106]
Netflix nabídne 4K, ale chce to Kaby Lake, Windows 10 a Edge

[Obrázek: body-0.3C4.jpg] Citace: Videa ze služby Netflix už zákazníci mohou sledovat v rozlišení 4K, a to na příslušně vybavených televizorech či set top boxech, přičemž pro PC s Windows se to dosud teprve chystalo. Požadavky jsou ale poněkud omezující. 

Čtěte → [Obrázek: FZsKZS0.jpg?1]



HD programy České televize budou od čtvrtka dostupné i v UPC Horizon

[Obrázek: upc-horizon-hd-dvr-mediabox-1.jpg] Citace: Kabelový operátor UPC zařadil do své nabídky HD verze programů České televize, dočkají se jich i uživatelé služby Horizon.

Čtěte → [Obrázek: czXra0h.png?1]